updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Ett till inlägg.

Kategori:

Onsdag 25 Augusti
19:55 Eurosport: Nations Cup Series
20:55 Eurosport: Riders Club

Torsdag 26 Augusti
09:00 Eurosport: Nations Cup Series

Söndag 29 Augusti
00:00 Eurosport: Global Champions Tour i Rio de Janeiro, Brasilien
Jag sitter och tänker på teorilektionen på lördag (Som även gör att jag missar långritt :< ) Blä, men ja. Det är tänkt att vi ska prata om hästens 5 sinnen och hur de fungerar samt hästens huvudinstinkter som jag anser är viktiga att känna till. Även ska de lära sig att läsa av hästens humör och reaktioner, vilket sinnestillstånd de är i osv. Och om vi hinner ska vi gå genom hästens betydelse och användning genom tiderna  och vad det finns för hästyrken.
Är det någon som har värdefulla tips att dela med sig av inför denna lektionen? haha, de tages tacksamt emot!
Hahaha, Alltså. Jag skrattade så det slog knut i magen på mig xD Stackars lilla barn, och fy vilken ponny xD
Min favorit är när den lägger sig ner xD


1, 2, 3, 4 Hästar!

Kategori:


Hörre: Idag när jag kom till stallet var det en sån vacker morgonsol att jag inte kunde låta bli att gå ut och fota hästarna. Efter det var jag fortfarande ensam så jag passade på att ta in Hörre och rida honom. Jag stod med honom länge i stallgången för att försöka vänja honom vid att stå längre. Det gick bra tillslut, ryktade och pysslade i ca. en timme. Sedan slängde jag på sadel och träns och red ut eftersom åkrarna är stubbade :D Men de stora rundbalarna låg ju kvar på åkern och dom var SKITLÄSKIGA! Gick inte alls att gå förbi dem och han försökte rusa tillbaka hem några gånger. Tillslut lät han sig övertalas, och det var inget tvång. Jag bara sa till honom att han har två val, antingen så går du åt höger om balen eller vänster om den. Man ska aldrig tvinga en häst =) kom ihåg ordspråket "Det som är gjort under tvång är också gjort utanförståelse!". Men idag gick vi LÄNGRE än till brevlådan och fyy vad man kan spänna sig! Jag tror han blev 2 dm högre!  töltade lite smått, sen längre bort vände vi och red tillbaka. På sista stubben släppte jag honom helt i galopp, men han höll igen, och det är inte okej när man heter Hörre. Så jag tryckte på, och PANG! Efter den galoppen frustade han massor, skrittade väldigt vägvinnande med egen bärighet o sänkt huvud. Han bara släppte allt, alla krav och all osäkerhet. En otrolig lättnad.

Kvika: Kvika red jag efter lunch, och jag fick hälp av Camilla och Kristian eftersom jag föredrar att inte rida Kvika själv när man måste ha ett föl i släptåg som helt plötsligt kan få för sig att gå på egen upptäcktsfärd! ^^ Fins inte jättemycket och säga eftersom hon just är igångsatt. Men det verkade som om hon var jättepepp i början och sen efter 10 minuter var det borta xD haha. Hon är lite svårflörtad ;) Så jag red inte så länge. OCH idag hade jag två egna slavar. Medans jag red Kvika gjorde Camilla i ordning Elfur till mig, Haha. Jag  är bortskämd!

Elfur: Elfur skrittade jag först på banan, sedan red jag ut på stubben och töltade lite, bara för att få lite "happyness" Eller vad man ska säga. Jag gillar det! Sen gick jag tillbaka på banan, där skrittade jag bara och jag kan säga. Med tanke på att jag nu vet hur jag ska göra för att hon inte ska dra åt höger så gjorde hon inte det en enda gång. Så det funkar att rida på ett speciellt sätt i förebyggande syfte, hahaha! ;) Hon var jättemjuk och fin idag, Hon är skitbra att rida för hon "svarar" direkt när man gör fel. Hon kan nästan exakt berätta vad man gör fel. Tex. Idag när jag skrittade, närmade mig en kortsida, jag glömde bort drivningen/benen, och där fick jag direkt! Hon knäppte av i nacken, "kröp ihop" och fick kort steg. Det var ju som en direkt tillsägelse lika tydligt som om någon annan hade sagt det. Pigg o gla var hon på köpet! Hihi. Sen blev jag ännu mer bortskämd! Eftersom Camilla gjort ordning Birk till mig också ^^)

Birk: Han var som väntat, mycket mysig och lite lat ;) Men det får man vara! :D Var verkligen överraskande lyhörd på sidförande hjälper. Är imponerad hur smidig han är i dessa. Han är ju trots allt mycket stor, kraftig och har varit väldigt överviktig. Efter att ha suttit på lilla Elfur kändes han lika stor som en mammut och halsen kändes 10 meter lång, hihi! Det gick jättebra att rida honom o sådär. Finns inte mycket att säga om honom heller ;)
Jag tänkte också säga att jag är oerhört tacksam och glad för ALLT! Ni är helt underbara och jag kunde inte ha det bättre än såhär. Ni vet vilka ni är!

Haaaa!

Kategori:

Min blogg har slått personligt rekord i besökare på en dag! :D Hur många detta var är irrevelant (Stavning? xD), men Yay på bloggen! ^^D

Gillargillar!

Kategori:

Alltså, vet ni vad.. Jag tycker om er! Ni tar er verkligen tid att gå in och läsa min blogg? Vilka är ni?! Kan ni inte kommentera liite?! Hihi

Praktik!

Kategori:

Ugh! Jag var uppe på tok för länge inatt! Så imorse var det nära på att jag inte kom upp alls. Är inte sängen det bästa som finns?! Men ja, jag tryckte i mig en macka, hällde i mig kaffe och så bar det iväg mot Graneborg. Wilmer var såklart med! Hela förmiddagen gick vi bara runt och snackade, inte särskilt effektivt ;D Men vattnet fyllde vi på. Sen var vi inne nån timme över lunch och åt, tittade på tv och spelade fanglies (facebook) hahaha! Efter det så gick jag ut och red Hörre. Ni som läst inlägget om mitt senaste ridpass på Hörre vet att det inte var så lyckat! Men idag gick det riktigt bra! Började med Join up i rundkorallen, det gick bättre idag! Jag tror jag kan det här snart! Red först på banan o sådär, tränade inte på något särskilt, målet vara bara att slappna av och lösgöra. Han var jätteduktig! Sen tänkte jag rida ner till brevlådan, det passade jättebra eftersom åkern är stubbad, så jag erbjöd honom fullt ös medvetslös (Nä, men full galopp för att sträcka ut ordentligt), men han höll igen. Antagligen eftersom han aldrig blivit tillåten att springa fort. Men det ska vi nog se till o ändra på ;D Haha

Birk var nästa man! Honom skulle jag bara skritta till brevlådan och tillbaka eftersom han är under iångsättning efter skada. Första gången jag red honom! Jag blev varnad att han kunde vägra lämna gårdsplanen och streta mot och att man kanske skulle bli tvungen till o gå bort med honom och rida tillabaka. Nädu! Tänkte jag och satt upp och var beredd på det värsta när jag skrittade ut från gårdsplanen. Och så bara går han snällt hela vägen ändra fram till brevlådan?! :P Haha. Mycket mysig hest! :DNästa kvinna var Elfur! Henne har jag har däremot inte ridit innan, Skrittade bort till brevlådan och lite snabbare tillbaka. Hon hade faktiskt riktigt trevliga gångarter! Jag har nog bara sett henne i skritt på banan, så det var en kul och positiv överraskning! Jag kunde inte låta bli att rida lite till på banan, hon var ju riktigt rolig kom jag på. Men det visade sig att både hon och jag var lika envisa! Så det blev det krig!!!! Hahahahahaha! I vänster var hon fin! Men i höger drog hon iväg ibland, åt höger. Jag fick då en känsla av att när man rider i höger varv tycker hon det är så jobbigt, att hon vill lösa det på något sätt så hon får gå i vänster. Right?! Logiskt ja. Så då drar hon åt höger för att jag ska svänga vänster, så vi hamnar i varvet hon vill! (När hon "drar" så 'tar' hon bettet och skrittar fort in i mitten, inte mkt man kan göra) Tyvärr så tog det mig några minuter att räkna ut detta, Men när jag slutade svänga vänster när hon gjorde så. Slutade hon svänga också =) Till slut var hon riktigt fin!


Och för er som inte visste eller har glömt! Idag släpps biljetterna till Göteborg horseshow 2011!
Klicka på bilden eller texten för att komma till hemsidan!

Och tjena, glöm inte flyingedagarana i December! Biljetterna släpps imorgon, vuxen 220/250 kr barn 3-12 år 100 kr! Biljetter kan köpas på www.ticnet.se
Läs mer på Flyinges Hemsida

Vad många inlägg det blev nu?

Kategori:

Oj, nu har det blivit lite många inlägg på kort tid, men strunt samma! Eftersom jag inte var så tydlig om gårdagen har Louise förklarat det finfint på sin blogg så klicka på bilden för att komma diiiiit, mest för att Louise hatar den bilden.

Wilmer X

Kategori:

Jag tände till lite på det här hundtemat och tänker därför lägga upp en massa bilder på min underbara hund Wilmer X. Första bilden blir en stor för jag tycker om den så mycket! - Och för att informera så ligger han på golvet och surar som fan för att han inte får gå ut ur mitt rum för jag vill bara goooosa! Hahaha, Ni som känner honom vet att han blir helt galet glad av att man säger hans namn. Nu ligger han och total ignorerar mig och gör små "suck-ljud" HAHAHA, jag älskar min hund! <3

Top dog USA?

Kategori:

Alltså, tittar just nu på tv, det har precis börjat ett program som heter Top dog USA som jag trodde kunde vara lite trevligt. Det är tydligen då hundar och deras ägare som ska tävla om titlen som 'Amerikas bästa hund', inget komplicerat. Alla möjliga raser, olika människor alla i olika åldrar. Hundarna ska visa upp sina olika talanger. Och det är inte bara väldresserade hundar som är med, utan det är alla möjliga talanger. Men alltså, ursäkta mig. För helvete? Vad gör dom med de stackars hundarna? Nån gubbe hade satt en slips, nåväl det är inte så farligt. Men sen är det en "tjej" med sin lilla hund som är HELT beklädd med tröja, strumpor, benvärmare och nån jäkla krage?! Come on liksom... Hon drar hunden i en liten skrinda! SEN NÄR KAN INTE HUNDAR GÅ MED SINA EGNA BEN. Och så äcklig är hon, hunden sitter och göra massa trix för henne och vill verkligen, och kärringjävlen bara "That was not what i asked for!" Men gå o legg di! Sen var det någon som hade färgat sin vita hund med färg på huvudet. Grrr. låt hundar vara hundar. Om det är något som kan göra mig arg är det folk som inte kan låta sina djur vara djur!
Dock så är där en skitskön kille med sin bulldog, dom tävlade just den leken (kommer inte på namnet) när man går runt stolar och ska sätta sig när musiken tystnar, fast då med lite lägre pallar som de skulle hoppa upp och sitta på. Och den här killen då med bulldogen han höll sig kvar relativt länge med tanke på hans hunds bristande engagemang xD Haha, Killen sa såhär "He just looked at the pallet like it was mount everest!" haha, snutt. Gulligt med tanke på att pallen bara var några handbredder hög:P Och sen när dom åkte ut så sa han till sin hund "I know you really didn't want to do this, but that SUCKED!" haha, lilla mannen och hans bulldog är indeed mina favoriter ^^

Prima ballerina?

Kategori:

Har just kommit hem, det har varit en lång sjuk natt! Haha. Jag är riktigt, riktigt trött och tänker inte skriva någon novell här. Vi ses nästa vecka när jag är människa igen (Y) Tack alla människor för igår <3Jag är så jävla trött på fåfänga och idioter!

Party!

Kategori:

Sitter och laddar inför festen ikväll, kände mig inte så pepp innan men det bättrar sig! Kunde idag välja kläder på mindre än 1 minut! Ojoj. Den oändliga historien går på 6an just nu! :D Synd att jag inte se hela ju =( Så får vi se hur mycket människa jag är imorgon. PusspusS =)

ösrk

Kategori:

Är på ridskolan just nu, har varit jätteduktig och kom hit tidigt imorse för att förbereda halva terminens teori med papper och sådant, så har skrivit ut planeringen och satt upp på diverse tavlor i stall och cafeteria, samt kopierat upp nödvändigt material till alla de kommande planerade lektionerna. Duktig jag är. Idag hade jag de äldre barnen först, de var jätteduktiga och allt gick jättebra. Vi gick igenom hästens kroppsdelar och vad dom var till för, kände och klämde i minsta vrå, dom åkte hem som hästexperter idag! De mindre barnen är LITE otåliga, de står knappt stilla 2 sekunder och så fort man visar något springer hela hjorden fram och ska pilla och känna. Puh.

Men vi lever och jag ska snart köra hem. Ikväll blir det party för hela slanten!

Hörre

Kategori:

idag var jag i skolan, och det har varit en konstig dag. Red Hörre innan, och han var jättekonstig redan i stallet och sen när jag red så blev han rädd för typ allting och hoppade hit och dit och var inte alls i form. Så efter 15 minuter tänkte jag "Nä, vi skiter i det här" Det var inget sånt man bara kunde rida genom med lite tid utan detta var verkligen inte vår dag bara! Går det inte är de lika bra att skita i det. Haha.
Så jag släppte honom i rundkorallen och där låg han o rullade sig i några timmar ^^ Så fick han käka lite gräs där sen ut i hagen. Så var det.

Ursäkta?

Kategori:

Jag måste bara säga att jag blev lite bobbed när jag såg en blogg just innan, Det var en (foto)tävling som hette "tjockaste hästen" eller något liknande. En tävling där man skulle rösta på den häst man tyckte var tjockast. Varför gör man en tävling om en sån grej? Det är väl inget kul med tjocka hästar? Det är väl ganska synd? Jag sitter inte o säger att jag föredrar benrangel. Men förstå mig rätt, Det är väl lika synd om en överfet häst som en smal? (Ännu en gång, missförstå mig inte). Vad säger ni?
Jag har även läst att många hästar har fått svälta i sommar pga okunniga hästmänniskor som släpper sin häst på bete och tror den ska klara sig hela sommaren. Men i detta varma och torra sommarklimatet iår har kanske inte betet varit tillräckligt på alla ställen. Jag ska inte sitta här och tro att jag vet bäst men just därför också länkar jag till en SKITBRA hemsida där det står om foderstater, foder och det finns jättebra bildexempel på magra, tjocka och hästar i gott hull. Rekomderas starkt. Klicka HÄR för att komma till sidan!


Foto: SagaBÅ, Axa
-Har ingenting med texten o göra

:@

Kategori:

Arg är jag, jag kunde inte ta mig till stallet idag (Jag menar egentligen Torsdag den 26) Fast jag är uppe lite sent. På tok för sent för att jag ska till skolan imorgon. Min första skoldag. Bra att jag kommer vara utvilad. Helt onödigt inlägg för att jag inte har något bättre för mig!

rip mobilen!

Kategori:

Finns det inte någon snäll människa där ute som kan låna mig en mobil?! =(

Islandshästar i rampljuset!

Kategori:

Hittade denna lite gulliga artikel på aftonbladets hemsida!
(Klicka på bilden för att komma dit)

Hästsport på tv.

Kategori:

Kom ihåg att på Söndag klockan 00:00 är det hästsport på Eurosport: Global Champions Tour i Rio de Janeiro, Brasilien

Planerar

Kategori:

Sitter just nu och planerar Lördagens teorilektion, funderar fortfarande hur jag ska handskas med den första gruppen som består av minisar! Dom är helt skogstokiga och vill bara klappa hästarna. haha, gud hjälpe mig på lördag!
Och jag läste just detta, som man kan läsa i Njals saga från 1000-talet om hur en hingstkamp på island skulle gå till:

"Hingstarna fördes mot varandra. Gunnar tog pikstaven medan Skarpheden ledde hästen framåt. Hästarna började kämpa och bet efter varandra en god stung utan att behöva hetsas med pikstavarna. Det var en statlig kamp. Därefter försökte Thorgeir och Kol att skjuta pa sin häst, när de båda djuren åter rusade på varandra, för att Gunnar skulle falla till marken.

Hästarna stötte ihop på nytt och Thorgeir och Kol vräkte sig mot sin hästs bakdel, men Gunnar drev sin springare mot deras och i samma ögonblick låg Thorgeir och Kol på ryggen med hästen över sig. De var genast uppe igen och kastade sig över Gunnar, som hoppade år sidan vartefter han grep tag i Kol och slog honom så hårt i marken att han blev liggande medvetslös. Thorgeir slog nu till Gunnars häst i huvudet så att ena ögat föll ut och Gunnar drämde till Thorgeir med pikstaven så att han miste sansen.

Gunnar gick fram till sin hingst. 'Slå ihjäl hästen', sade han till Kolskegg, 'han skall inte leva halvblind'. Kolskegg dödade hästen. Nu hade Thorgeir kommit på fötter, grep sitt vapen och rusade på Gunnar men blev hindrad av åskådarna. Skarpheden sade: 'Jag är led på detta slagsmål. Män skall använda riktiga vapen när de kämpar mot varandra."


Humlamaden

Kategori:

Vad sägs om att besöka humlamadens hemsida, jag har personligen var där på besök förra året och jag är imponerad av deras ridskola, jag rekomenderar att kika in! (Klicka på bilden för att komma till deras hemsida)

Rubrik!

Kategori:

Idag har det hänt ganska mycket, dock har jag inte fått gjort så mycket ^^) Började med att jag vaknade och tittade på Christine som skulle göra sig i ordning inför skolan (HAHA in your face) medans jag själv funderade på hur länge jag skulle sova idag ;) Kom upp på tok för sent och satte igång datorn då Malin skrev att hon hade sååååå tråkigt, så hon fick komma till mig lite. Sen så skulle jag träffa Krisse och Kajsa, så dom kom strax senare. Då gick jag lite på stan med dem och dom skulle köpa hårfärg, och då kunde jag inte motstå frestelsen att köpa lite till mig själv. (Jag har varit ren i nästan över ett år nu!) Men det var väl lika gott så, tog en färg som inte skiljde sig så mycket från min vanliga, fick dock bort lite ojämnheter i från tidigare färgningar. GOODIE. Sen körde jag hem lite folk och drog till stallet, jag frågade Louise i sista sekund om hon ville med så hon kastade på sig ridkläder och off we went!  Vädret var ju bättre idag, blåsandet lugnade sig sådär mot kvällen som tur är, så det var inte så farligt att rida.
Jag gjorde först en join up på Hörre eftersom när jag försöker göra det på honom i hagen tycker han att jag är dum i huvudet och går iväg (Go Saga!), så det blev en join up i rundkorallen som faktiskt gick ganska bra tycker jag. Sen red jag lite och trots att det var stenhårt på banan gick han på som vanligt! han går ju barfota, men denne häst har hovar av järn! Det gick mycket bra att rida skänkelvikningar är fortfarande jobbiga, men åttorna jobbar vi på fint i!

Det var då min trevliga dag lite kort ;)
Och nu kommer jag med det bästa tipset ever! När man är på ridläger, vet ni vad det bästa och smaskelibangaste är att dricka då? jos, kall jos. Ridläger på sommaren, ridläger på vintern, ridläger närbäst man vill. Jos är det bästa man kan dricka!

Är det någon som vill köpa min moppe?! 8000:-

Nya ridgrejer!

Kategori:

Idag kom mina grejer från Börjes! *Happyface*
Det var:
-Shortchaps
-Ridbyxor
-Ridkängor
-Hundsele
-PälsglansSen blev jag jättdeprimerad när det visade sig att ridbyxorna inte passade -.-' De är i samma storlek som alla de andra jag har men endå så var de för små. GRRRRR! Orkar inte o.O Hundselen passade inte Wilmer heller, men det kan jag leva med den var inte så dyr. Men ridbyxorna, GR!  Skorna och Chapsen är helt awesome! Det är dem jag behövde mest förutom ridbyxorna! Grrr!
Jag har just laddat ner Aladdin som jag hade tänkt titta på ikväll :D Duktigt Saga, sammanlagt 70 filmer på datorn (Y) Jag ser att hårdisken börjar bli full, när den dagen kommer (det lär bli snart), då jag måste ta bort några filmer vilka ska jag ta bort och vilka ska jag behålla? Jag har inget bättre för mig så här kommer en lista på alla filmerna i bokstavsordning!

100 Girls
1408
Airborne
American Pie-Book of love
American Virgin
Another gay movie
Around the world in 80 days
Balto
Bedazzled
Beetlejuice
Best of Dag-Otto
Big Fish
Björnbröder
Book of Blood
Bruce Almighty
Cant hardly wait
College
Coraline
Doghouse
Ed Wood
Eurotrip
Extreme Movie
Freddy got fingred
Going Greek
Harry Potter VI
Hrafninn Flýgur
Í skugga hrafnins
I taket lyser stjärnorna
Ice age II
Idle hands
Inkheart
Its a girl boy thing
John tucker must die
Jumanji
Jurassic park I
Jurassic park II
Jurassic park III7
Kenny Starfighter
Kung pow enter the fist
Matilda
Nor another teen movie
Old dogs
Patch Adams
Percy Jackson och kampen om åskviggen
Prince of persia
Rat Race
Robin hood-men in tights
Scary Movie I
Scary Movie II
Seabiscuit
Sherlock holmes
The children
The Green mile
The Grinch
The hangover
The human centipede
The knockaround guys
The mask
The Quest
The secret of moonacre
The seeker
The spiderwick chronicles
The thaw
Twilight-new moon
Valkyria
Van the man II
Van Wilder-fresh man year
Van vilder I
YES man
Zombieland

Det var lagom jobbigt att skriva ner alla -.-' jaja, kommentera fint nu! :D

22:56

Kategori:

Klockan börjar ticka ifrån mig och jag sitter uppe med mitt te i handen, jag hoppas verkligen på ett bättre väder imorgon. Jag tänker väldigt mycket...

lalal

Kategori:

Allt utom det vi skulle!

Kategori:

Hihi, jag åkte till Camilla idag, men eftersom jag inte hade bilen fick jag ta tåget till Smedstorp där jag skulle bli hämtad! Men SÅKLART var de sena, SUCK, typiskt Camilla ;D Aa, men så när dom (Camilla, Kristian, Anna) kom så skulle vi tydligen åka till hingstbetet där Draupnir går och fota honom! Men dååå, dåå öppnade sig himlen och regnet ööööste ner. Har vi inte fått tillräckligt av de där?!  Jomen, så vi fick springa till bilen, hjääälp!
Jo, sen körde vi till paradisgården som jag inte hade fått se ännu, och nu blir det ett jäkla slagsmål mellan mig Camilla och Anna för nu vill jag ju också ha den!!! Grrr, sen lämnnade vi Anna som skulle vara hemma halv fem, och snacka om att hon var hemma i sista sekund! ^^ Sen åkte vi till Ö Ingelstad och tittade på en bil, det ösregnade fortfarande och provkärde även den hihi! Sen åkte vi tillbaka till Graneborg och Camilla skulle ju åka lika snabbt igen ett ärende, så jag fick hjälp av Kristan och red Kvika lite tills Camilla kom tillbaka igen! Sen red Camilla Birkir och jag Hörrebörre, det gick så bra så.
Och jag känner inte att jag har något vettigare att skriva om för tillfället så jag tror att jag bara lägger upp en random bild här!

Minnen

Teori med barn

Kategori:

Igår hade jag teorin på Österlens Ridklubb med massa barn, första gruppen var 5-7 år, jag kunde helt enkelt inte övertala dom till o göra det jag tänkte så det slutade med att jag sa "Ska vi gå och titta på hästarna i stallet då?" Och alla jublar "Jaaaaaaa!"  Hrmpf, tänker jag. Men ja well, Det fick bli en lektion då vi gick igenom hästens färger, tecken och lite olika raser. Plus ett sjuhelsikes klappande på alla hästar varesig dom ville det eller ej ^^
När vi kom till den sista hästen Tyson som är ja, en megastor skimmel. Han står med huvudet utanför boxen och vilar kan man säga. Och då kommer ju ALLA barnen, en skara på 6 stycken och rusar fram och ALLA ska klappa samtidigt ^^ Och där står hästen och njuuuuter som en kung, Men det såg förjäkla roligt ut när en bautahäst står med huvudet nertryckt i en hög med barn som liksom klappar sönder ett hästhuvud som är lika stort som dem själva! Hahaha! Snäll häst.
Den andra gruppen fick sadla och visitera och dom var några riktiga änglar förutom att dom var lite blyga, så jag tvingade dom till och hälsa på varandra och göra en mycket grundlig presentation av sig själva! Hihi

Idag har jag bara just vaknat och har inte haft mycket till dag ännu, men två garderober är på väg från trelleborg till mig, ÄNTLIGEN något att lägga mina kläder i!  Förmodligen stallet senare, men bilen är ju borta än sålänge. Så yes.

:*

Malmööö

Kategori:

Nu om ca. en halvtimme ska jag sitta på tåget mot Malmö stad med Louise, där vi ska träffa Christine, Malin och Per! jag och Louise är hungriga så vi ska kränga när vi kommer dit, mumsi.

Idag var jag teorilärare på Österlens Ridklubb skriver ett inlägg om det när jag har tid och orkar! :D


8

Kategori:

Red HörreBörre idag, större delen av passet tog jag mig tid att forma genom honom i traven, han har verkligen jättejobbigt i vänstervarvet i trav och kräver mycket ytterhjälper. Så tänkte jag när jag skrittade fram hur jag skulle balansera upp honom utan att tjata ut vänster, jomen självklart! Åttan! Ack, så underskattade åttan. Efter ett par "varv" i åttan travade han på och bar sig fint själv! Mer plus i kanten på att han står superstilla i stallgången nu!


Jag säger bara detta, försök titta på denna utan att skratta hysteriskt:


Saga & Louise konversation i stallet:

Saga- Om nu dom säger att tvådelade bett ligger så dåligt i hästens mun, hur kan det då komma sig att vissa hästar trivs så jäkla bra med det då?

Louise- Njae, jag vet inte...

Saga- Jaja, smaken är som baken!

Louise- Ja precis, TVÅDELAD!

Hahahhahahahhahahahhahah, det var riktigt roligt vid detta tillfället ^^
Hur dålig humor får man ha?! -.-'

Dåligt!

Kategori:

Alltså, såhär. Jag sitter just nu och surfar inne på bloglovin.se och kikar på hästbloggar, och tro mig när jag säger att mina ögon tåras. Inte en enda hästblogg om islandshästar, inte vad mitt öga skådar iallafall. Okej, klockan är för mycket, mina syn är lite grötig. Men snälla, kan någon hitta en "islandshästblogg" så mitt hjärta kan börja slå igen?!

(Klicka på " bloglovin' "för att komma till sidan)


Och idag, när jag var med Louise på sandvången tog vi bara in och ryktade Gymir, så skulle Louise gå o göra något, så skulle jag passa Gymir sålänge. Och När Louise kom tillbaka så såg det ut såhär, ERKÄNN att jag är världens bästa hästpassare?!

Och ett fötydligande om var vi var parkerade! ^^)

Brösarpsgården

Kategori:


Hämtat från Skúlasons hemsida:

2010-08-18
Nordiska mästerskapen
Stora framgångar på Nordiska Mästerskapet i Finland

Värd för Nordiska Mästerskapet, som genomförs vartannat år, var i år Finland. Mycket glädjande var de stora framgångarna för Magnús elever.

Linnea Vas gjorde sitt personbästa och var fyra hundradelar (!) från att vinna B-finalen i 5-gång.
Linda Antonsson kom 2:a på Dugursonen Isak i T2 tölt. Linda vann uttagningen och slutade som 2:a i A-finalen för Young Riders med fina poäng.
Josefin Birkebro gjorde en jätteprestation. Hon låg 3:a i uttagningen men red upp sig till en fantastisk 2:dra plats med superpoäng i A-finalen för seniorer.

Vi gratulerar dem alla till deras framgångar.
Ett stort grattis också till Anna på Askagårdens Flugar som blev 2:a i speedpass.
Jag vill även påminna alla intresserade att det kommer hållas en Temakurs på Brösarpsgården den 11-12 September då det kommer talas om sits och inverkningar i tölt! Anmäl er på Skúlasons hemsida. (Snabblänk genom att klicka på bilden)

Saga = Trädgårdmästare?

Kategori:

Idag var vädret usch och fy. Så det har blivit en tråkig dag, var och hjälpte farfar att dra upp ogräs vilket är lättast när det har regnat mycket och marken är mjuk. (Ser ni som jag kan?!) Jag kanske skulle bli ogräsuppryckare, men sen samtidigt så mår jag lite dåligt av det, för en del av ogräset ser faktiskt väldigt fint ut. Jag blir ju ledsen av att slänga det?! Jag ska nog gottgöra det någondag och plantera ogräs så karma inte straffar mig =)

Jao, det var dagen! ^^)                          Tjingeling!

Nevzorov!

Kategori:

Jag glömde ju säga det! På den hemsidan Kaupre ridsport, som jag länkade till så borde ni klicka på "Tillbehör" och sedan "DVD-filmer" Där finns två SKITBRA filmer ni bara måste köpa! Framför allt "The Horse Crucified and Risen - Horse Encyclopaedia" Som min största förebild Alexander Nevzorov har gjort! Jag kan inte ens förklara hur stor den mannen är i mina ögon! Jag lägger in en filmklipp här som ni bör se:

Klicka här för att komma till Nevzorovs hemsida!

Värt att veta är att inte alla hans hästar har haft de bästa förutsättningarna från början, tex. hans fux såg ut såhär när han köpte henne:

O.O

Kategori:

Låg länge i sängen imorse, med tanke på denna brutala natt. Åkte till stallet och var där någongång vid 13.00, då var Anna precis klar och skulle hem =( Ja, så jag fick rida ensam. Jag hämtade Hörrebörre i hagen och allt var som vanligt. Men en konstig magkänsla sa mig att jag borde släppa honom i rundpaddocken först innan jag rider, och det gjorde jag. Tur var väl det också, för gissa vem som for runt som ett skenande godståg och brallade av sig ^^)
Ridningen gick brao och allt var frid och fröjd.

Ja, sen har jag typ en fråga till er som faktiskt läser mina jättetråkiga texter om mitt liv. Vad vill ni läsa om?! Jag måste ju faktiskt leva upp till bloggens namn på något sätt ^^)

Så, bara för att det inte bara ska vara ett tråkigt inlägg som bara handlar om mig, så tänker jag tipsa om en hemsida som säljer jättebra prylar man kanske inte hittar i vilket gatuhörn som hellst!
Klicka på bilden för att komma till Kaupre ridsports hemsida!

Lämna gärna kommentarer här på bloggen vad ni gillar om hemsidan och deras prylar!


Galet väder

Kategori:

Klockan är på tok för mycket för en sån som mig, men liksom hallåja, finns det någon som är mer rädd än mig för åska? Då är det ju skitbra att jag satt hemma hos Louise i deras vardagsrum så man ser ALLT -.-' Det var riktigt illa, Åskan dånade, blixtarna bländade, vinden ylade och regnet ööööste ner. Nu tycker jag det gick för långt, nu är Tor liiiiite för våldsam med sin hammare, han får kasta den lite snällare i fortsättningen.

Det var väl tur att jag tittade på Pippi under tiden så jag hade lite annat o tänka på också!
Pippi- "Men såhär har jag alltid gjort, och det har blivit så bra SÅ!"

Saga = Frisör?

Kategori:

Igårkväll var jag jättetaggad att se Batman som gick på tv MEN sjääälvklart, dock inte helt oväntat så somnade jag efter typ 20 minuter -.-' Är jag besviken eller?! GRrr. Men Sömnen var välbehövd. Imorse blev jag upptvingad vid 11, fortfarande jättetrött. Men blev lite mer pigg när jag nallade till mig datorn och beställde väldigt massa mycket behövd ridutrustning! Det blev ett par ridbyxor, ett par RIKTIGA ridskor (Så nu slipper jag rida i mina gamla gympaskor), nya shortchaps, pälsglans och en hundsele till Wilmer! Wilmer som jag för övrigt blev tvungen till o klippa idag :@  Under senare tid har han obemärkt börjat få dreads i sin svans, ni som sett och kännt på den kan nog räkna ut varför. Så jag försökte borsta ut dem, men det var förgäves... Dessa hårtovor var så trassliga och tjocka att det hade kunnat skapats en eget ekosystem i dem! Usch! Så jag klippte av dem, det är som tur ingen större synlig skillnad, men den känns inte lika fluffig och fyllig längre :'(

Kom nog till stallet lite över 12 då var Frida redan på plats med Elfur i stallet, så jag skyndade mig ut i hagen för o hämta Hörrebörre, Men det sket sig, jag hoppade istället över till andra hagen och bekantade mig med Katten(Hrafnkatla). Sen såg Hörrebörre JÄTTEledsen ut så jag hoppade in och tog på honom grimman o då blev han massa glad! Nu har jag ridit honom på träns Hela tiden så jag skulle prova dually grimma, det var väl helt okej, men han lyssnade lite dåligt när jag försökte svänga och bromsa och han är ju en liten kanonkula ^^ Så jag fick ta på tränset, då blev det bra. Men det är lugnt, vi har bara kännt varandra i en vecka, vi provar bara igen lite senare i tiden! (Bild till vänster: dually grimma)

Jag måste bara tillägga (ojojoj vad mycket text det blev nu)! ERKÄNN att detta är dom aboslut sötaste Amazing race deltagarna någonsin! Man vill bara lägga dom i fickan och ta med dom hem <3


Och nu till dig Kristian, här kommer bilder på ett fullcheek bett och G-boots:

Fullcheek

G-boots

Bloggen alive and kickin'

Kategori:

Okej, Nu är det såhär att bloggen har legat lågt ett tag, men nu jävlar i min låda ska vi få tummen ur röven och skriva aktivt och ofta! Och då ska ni gurkburkar läsa också, annars blir jag lissen och vill inte skriva något!Så, en massa snabb uppdatering!
Nu för tiden håller jag huset hos Camilla Prager (&Kristian) och förpestar deras liv lite :D Jag är fortfarande lite nykomling i "stallgänget" OCH fast jag är lite namn-handikappad så har jag redan lärt mig ALLA hästarnas namn, fy fabian vad jag är bra! Hör(läs) och häpna! Hördur, Hrafnkatla, Birkir, Silfurari, Týri, Elfur, Kvika och Skella! Jag vet att det finns en liten Draupnir också, men han bor inte hemma för tillfället. HA!
Och sen vet jag att det finns en katt som älskar uppmärksamhet, en katt med lång och yvig päls, en katt vi kallar fläckan! Sen vet jag någon som heter Sheriffen, fast det är en tjejkatt om jag inte minns fel?! Hihi Oj vad mycket det blev nu. HA!

Lägesrapport: Jag sitter och fläskar med Louise i sängen och längtar tills BATMAN ska börja :D

Dagsrapport: Jag har idag varit lite alltiallo-slav under Ann Lindberg's kurs på Camillas gård, detta har varit mycket givande på mången sätt! Tro mig, HA! jag erkänner att detta är officiellt mitt första steg in i Monty Roberts värld, eller ska jag kalla denna värld Bastuträsk, ett ställe där alla hästar darrar av skräck! (Internskämt åsido) MEN, Camilla, jag hoppas du läser detta. Du är underbar som lät mig vara med idag! Jag är OOooerhört tacksam för denna dag och vad jag har fått ta del av!

<3<3<3 Sätt detta på din status om du tycker Camilla är underbar <3<3<3

Dagens citat, Pippi säger i tygbutiken -"Jag skulle vilja ha ett hästtäcke, men det här verkar lite sladdrigt! jag ska nog gå och se mig omkring."