updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Rubriken.

Kategori: Övrigt

Jag är fast, spikad, förlorad in i korsordsvärlden. När man åker till Gröstorpet och hälsar på vår allmoder så försvinner man långsamt in i någon slags djup 'korsords-trans'. Det säger ju allt när jag och  Jossan satt uppe till 4 på natten och gjorde korsord...

Idag började jag 10:30 och försov mig endå! Hur kan man försova sig när man har en sån fet sovmorgon?! Jag är helt otrolig ibland! När jag kom dit hann jag ha en 20 minuters lektion. Sen bokade jag upp Louise och tvingade med henne på en uteritt med mig. Jag kan säga att detta var första gången sedan jag satte igång Dimma som hon gick lite sämre. Hon var ju såklart fortfarande jätteduktig, missförstå mig rätt, tack!

På lördag ska K på någon kurs, så jag ska ha lektionerna istället. Det ska ju bli spännande. Eftersom jag inte vågar ta på mig något stort (Lilla jag ska ha massa ansvar!), Så tänkte jag bygga upp en liten trailbana med lite olika utmaningar de ska klara, allt i från att få hästen till att stå stilla i en fyrkant till att gå slalom och att dom tex. måste göra en jorden runt innan de får fortsätta osv. Det är väl lagom?! ;)

Hittade en gammal bild på mig och Squeal, visst är vi söta.
3 år sedan nu, skulle jag tro?

Heeestar

Kategori: Övrigt

Idag tog jag lite bilder på Graneborgspållarna! Jag gillar särskilt en jag tog på Eddie, han är så fotogenisk!
Jag har redigerat den för att få någon sorts känsla.

Senare idag stack jag till Sandvången, Dimma gjorde jag massa fin idag med pälsglans och allt, pälsglanset är GANSKA acceptabelt, fastän chansen finns att det kan äta upp henne ;) Sen red jag i nosgrimma, ingen särskild anledning bara för o känna, och det känndes definitift som om vi inte var riktigt mogna, i början kändes hon jättefin men med tiden att hon blev trött så blev hon också väldigt framtung och kände att hon kunde smita lite. Men trots allt så lyssnade hon jättebra hela tiden, och inget kändes 'slarvigt' trots det inte blev så jättebra. Måste ju bara få upplysa alla om att hon gjorde en riiiiiiktigt bra galoppfattning idag, MMMHMMM säger jag bara!

Avslutar med en till bild på Eddie för att han är så fin!

3

Kategori: Övrigt

Okej, tre saker bara.

1. TVÅ gånger idag höll jag på att köra på en fågel, första gången var det 5 kråkor eller diverse svarta fåglar som satt och kalasade på ett roadkill på 90-vägen. 4 duktiga fåglar flög bort i god tid, medans en satt kvar och trodde det var en sån tävling "vem som vågar stanna kvar längst". Den hann undan... Sen på väg tillbaka fast på grusvägen så bara kommer en fet jävla Glada rakt framför vindrutan, om jag inte misstar mig så nuddade nog till och med stjärten rutan, och där flög den, ett bra tag, innan den fattade att den faktiskt fick svänga undan lite. Knäppa fåglar?

2. Ni vet när man ska bromsa för att stanna bilen, bara sådär. Och så är man passagerare, så bromsar man så mjukt att man inte ens känner när bilen har stannat, för det är så mjukt. Är det bara jag som blir JÄTTEyr av det?!

3. De spelade en låt på radion som lät som den låten Scar sjunger i Lejonkungen... Jag lovar jättelik!

Det var nog allt for now!

Uggugg

Kategori: Övrigt

Igår trodde jag min morgonpigghet hade nått sitt slut, men imorse vaknade jag 06:00 'av mig själv'? Det vet jag ej. Men jag vaknade och somnade inte om igen. Till frukost blev det världens största kopp med kalaspuffar och en kopp kaffe, jättehärligt när man slipper kasta i sig kaffet, fastän det är lite äckligt!

Erkänn att denna var lite söt? =D

Give those hoes a go?

Kategori: Övrigt

Jag hoppas verkligen inte att det bara är jag som tycker det låter som om de säger "Give those hoes a go" i Cheerios reklamen?
(De säger egentligen "Give those O:s a go)
Errrrrrrrrrr

Måndag!

Kategori: Övrigt

Måndtag, IGEN. Får man säga så!? Åkte till Graneborg imorse, upptäkte att Skella stod hos de stora killarna, och undrade om hon hade bytt hage eller om det var hennes egen idé. För man MÅSTE ju självklart gå genom trådarna bara för att man kan, eller hur?! Och eftersom jag inte varit där på hela lovet så gick jag runt till alla djuren och pussade lite på dem. Och sen, C om du läser detta. Det finns nog inget hopp för Smulans svans! Hihi! Hon är one of a kind! ;)

Sen drog jag till Sandvången eftersom jag behövde prata med T, och då måste jag ju såklart passa på att rida Dimma när jag endå var där! Hon lyssnar jättebra för sidförande hjälperna nu, och är mjukis och fin redan från början. Skänkelvikningarna var bättre idag får mer undan höger, i vänster vill hon ogärna ta med sig baken och knäcker lätt av i nacken, Ajabaja. Rid bättre Saga! Har inte gått in sådär JÄTTEmycket på tölten ännu, men ibland så råkar hon bara ta tölten när det var menat att bli trav. Och ofta när det händer så brukar jag sitta med långa tyglar och skratta av någon anledning, dont ask. Och av ännu någon anledning så brukar den tölten också bli jäkligt mkt bättre än när jag försöker anstränga mig till o få till något. Men det är väl så det är ^^
Och all hans helighet åt min hund som idag lyckades vara med inne i ridhuset när både jag och Louise red! Och med det menar jag att han vanligtvis brukars pringa bakom och runt hästarna och skälla och bita i deras svans tills man börjar bli sinnessvag, all hail honom!

Söndag fast egentligen inte

Kategori: Övrigt

Igårnatt sov jag i Gröstorp med Jossan, och eftersom jag skulle jobba lördag(igår), tänkte jag endå sova tidigt. Ja, och vi alla vet säkert hur det slutade? Somnade vid 05:00 och upp igen vid 09:30, inte jättefarligt, men inte tillräckligt trots allt! Men ja, på morgonen var det oväntat lätt att stiga upp (Jag börjar bli rädd för min nya morgonpigghet! Är jag sjuk?) Jag körde till Borrby och hade mina teorilektioner med das barn. Efter det skulle jag direkt till gärsnäs och lämna in bilen så den där jäkla dörren kunde bli fixad, OM jag är trött att gå in på passgerarsidan och kräla. Sen fick jag låna mammas bil att köra till sandvången med, det blev min premiärfärd med den bilen, och trots att den är dubbelt så stor som Guppy/Grönisen gick det bra x)
På sandvången red jag Dimma samtidigt som Louise red Gymir, Dimma gick bra denna gången också. Och ibland kommer det tillfällen då man märker man är lite hästskadad... Tex. när man säger att man "red sin mammas bil till stallet" ....  Efter ridpasset åt vi grillad korv, eftersom T kom med den brilljanta idén att hjälpa våren med lite grillning. Det var jättemysigt att stå med trevligt sällskap ute i snön och äta korv!

På vägen hem funderade jag på vad jag skulle göra ikväll, jag menar det är lördag... Men som vanligt efter en lång dag med lite sömn hamnar man i sängen framför tv:n när man har duschat och ja, Somnar. Vilket resulterade min tidiga uppståndelse imorse.
Nu har jag druckit upp kaffet och ska gå ner till tvättstugan, slänga i lite (mycket) tvätt och sen äta flingor medans jag avverkar några avsnitt av The Big Bang Theory (som vanligt). Sen ska jag gå bort och hämta min nyopererade bil och köra till Borrby för att ha en lektion för A.

Är det inte ljuvligt att få så mycket gjort med lätthet?!

Och här slänger jag upp en bild, på det gosedjur jag tänker ha i storlek ca, 2*1.5 meter i mitt stora rum när jag flyttar hemifrån! (Skulle den inte finnas att köpa så tvingar jag C att hjälpa mig sy en egen =D)

Dimma eller dimma?!

Kategori: Övrigt

Idag på väg till stallet kom jag på värsta ordvitsen, jag tror INGEN någonsin tänkt på det.
*Sitter i bilen, mycket dimmigt ute*
Jag säger:
Åh, kolla Dimma!!! HÖÖHÖHÖHÖÖHÖHHÖHÖHÖÖH

Jättekul tycker jag faktiskt, för jag kunde syftat på både dimma och HÄSTEN Dimma! *Fniss*
På tal om Dimma, så har jag hittat bild på hennes pappa, han är riktigt snygg den faktiskt!

Och tydligen ska han varit född musblack! Vilket förklarar Dimmas lite mystiska färg ;) Hon är född Svart med stjärn, sen med åren har hon blivit lite mer skimmel/gul/grå. Som en raggsocka helt enkelt! Jag och Louise är iallafall överrens om att hon är skimmel-Musblack eftersom hon är skimmel men är smått gulaktig och har en ål!

När jag red idag, var jag mycket inriktad på volter och serpentiner, eller ja, lite slingriga vägar i allmänhet. Hon var inte riktigt lika mjuk som de senaste två dagarna, men det är väl som med mig, hon har kanske fått lite träningsvärk. Jättefin endå. Jättefin och avslappnad i skritten, kanske lite tempofattigt men det kommer. Traven går det frammåt med! Galoppfattning åt höger gick bra, jag förberedde henne lite dåligt, men det löste hon! Vänster var en mindre katastrof, Blev bara sylta av allt. Så gjorde om det och drog på en långsida i vänster galopp. Sen avslutade jag.

Och precis som det ska vara så har träningen verkligen satt fart på aptiten ;)

Rorubobrorikok

Kategori: Övrigt

Inatt sov jag skitdåligt, vet inte varför. Jättejobbigt var det iallafall, Ca. 04:40 imorse började det bara gå utför och jag blev piggare och piggare, vid 05:00 blev jag så pigg att jag började titta på tv. 06:00 Gick jag ut med hunden och började springa runt och städa mitt rum, 06:45 blev jag hungrig och gick ut i köket och kokade kaffe och gjorde 3 lyx-smörgåsar, satte mig vid datorn och tittade på x-antal avsnitt av The Big Bang Theory, 09:00 En halvtimme innan jag skulle sticka städade jag lite till och bytte om, sen drog jag till stallet. Normalt för Saga? ICKE!

Men ja, väl framkommen till stallet skulle jag gå och hämta Solen eftersom jag skulle ha lektion för M på henne. Men jag fastnade ute i hagen med att ta bilder (hehe). Erkänn att Solen ser ut lite som en hamster på bilden?! xD  haha, skämt åsido! M red som sagt Solen, och jag gjorde en liten hemmagjord rundcorall! Haha, fast jag skulle nog mer kalla den en ovalkorall! Hihi.
Han fick göra en del balans övningar i både skitt och trav och lite sådant smått och gott. Sen fick han även prova att löslongera Solen. Och jag tror faktiskt att han förstod vad jag försökte få fram när jag snackade om att reglera tempot och omkretsen på volten genom kroppspråket och placeringen gentemot hästen. Han började göra egna liknelser i sitt eget liv när jag förklarade om ledarhäst och hur flockkommunikationen funkade, eller hur man ska säga :P Så något har jag lyckats med! ^^ hihi. Han kunde till och med göra det utan mig inne med honom. Yay!

Sen hämtade jag Dimma som jag också hade tänkt träna i min 'ovalkorall', men så blev det inte. Men iallafall, hade med mig en del grejer till henne som jag provade, mitt träns som hon blev skitsnygg i! Och en annan sadelgjord med elastiska resår så hon inte blir så orolig när man ska spänna sadelgjorden, så det blir lite skönare. Och ett fint litet schabrak hon gjorde sig så fin i.  Men ja, när jag kom in och skulle vara i 'ovalkroallen' så hade L och U gjort om allting till en 'mini-hoppbana', haha. Okej tack för den x) Men ja, inte deras fel. Men flexibel som man är red jag istället, samtidigt som jag skällde ut dem såklart ;) Hihi.
Dimma gick till och med mycket bättre än igår! Hon var mjuk redan från början och sänkte sig fint och fick en jättefin överlinje i skritten helt av sig själv. Travade i intervaller med långa skrittpauser mellan, då hon i traven kändes jättefin, ofta så kan hon bli lite ostadig och osäker på något sätt, men hon hade jättefin överlinje och trampade på riktigt fint bakifrån, på ett stabilt sätt jag inte upplevt förr. Blir dock något osäker när man ökar. Vågar inte riktigt ta för sig så mycket som hon skulle kunna!
Ingen galopp, men tog några galoppsteg innan tölt då hon tycker det är bekvämast, men de få steg i galopp var riktigt fina, precis som i traven innan har hon varit något ostabil i galoppen och mjuknar ogärna, men det gjorde hon fint i höger idag! Helt okej tölt, är inte så intensivt insatt i den ännu.
Rent allmänt så känns det som om hon verkligen har fått landa efter att ha vilat i några veckor och det har verkligen gjort henne gott.  (Bilder: Heba, Solen, Karins häst som jag alltid glömmer namnet på av någon anledning!)

Lejontass i "vårsolen" (Som jag vill kalla den hihi)

Dag ett

Kategori: Övrigt

Idag var det day one av skolstarten, eller stallstarten i mitt fall kanske man ska säga. Jag trodde mig känna mig tillräckligt frisk för att vara i stallet, men nja. Lite slem slemmade loss, får hoppas att jag inte blir sämre bara för det nu!
Jag red Dimma idag, jag tror inte hon har blivit riden sedan jag red henne sist, för hon hade inget träns och det låg ett tydligt dammtäcke över sadlen. T visste inte heller var tränset var så jag letade upp diverse nödvändiga delar så hon har ett tillfälligt träns nu iallafall. T frågade också om jag ville tävla henne i sommar, och ja, det är klart jag vill det. Rent basic har hon ju bra gångarter att utgå från, men samtidigt så vet jag inte om hon är redo, det känns som om hon går och håller det inne på något sätt. Det kanske är något som kommer med tiden eller något som kommer efter rätt träning, vet inte riktigt. Men jag ska lägga ner lite tid på den lilla hästen och se vad som finns däri.
Eftersom hon hade stått ett tag nu, så tog vi det lilla lugna, hon fick börja med att skritta och trava själv löst i ridhuset, det kan ju vara ganska skönt att få värma upp utan en tjockis på ryggen. Och ja, det slutade med en del brallande också, hihi. När jag värmde upp jobbade jag mest på böjda spår och försökte få igenom henne, hon är ofta så stel i sidorna. Travade sedan lite, jättefint, dock lite stel här också. I skritten gjorde jag skänkelvikningar på diagonalen för att få fram lite lösgjordhet, i traven ökade jag på diagonalen istället. Det är nog för mycket begärt ännu med skänkelvikning i trav. Hon är inte så kroppsmedveten, Kanske ska börja med Ttouch och se om det är något som hjälper henne med den biten.
Något som jag vet funkar underbart bra är att långlina, att hoppa upp efter en stunds långlining är så fantastiskt stor skillnad från att bara hoppa upp utan långlinging! Kanske blir hon mer kroppsmedveten efter långlinging och kan börja medvetet använda sin kropp på rätt sätt istället för att gå och spänna sig.  Japp, vad det än är så är det bra, Tack Camilla för att du mot alla odds lyckades lära mig detta! ^^)
Sedan har nog dagen mestadels bestått av att mocka lite, ge hästarna mat och ta in hästarna. Inga dödsfall idag heller, hihi! Dock så rymde en av skitungarna när jag gav islandshästarna mat. Haha. Så Jens fick hjälpa mig och gå på slyngeljakt! Är det inte en konstig idé att rymma när maten serveras?! x)

Slänger upp en lite sommrig bild på Mói,
en dag ska jag köpa den hästen, på något sätt!!!

Lovet är slut Errrrrr?!

Kategori: Övrigt

Garr, imorgon börjar jag praktiken igen eftersom jag har varit helt sjuklig jättelänge av någon anledning! Jag är fortfarande inte helt frisk, men man får väl sätta igång efter denna långa paus. Jag har knappt varit i närheten av en enda häst på hela lovet! På ett höger har det väl varit skönt, men jag har ju haft mina stunder så jag har fått cravings efter hästar och har nästan krupit ur skinnet för att jag velat dra till stallet! :P Men ja. Nu är det Nokk.
Tillbaka till tuffa stallarbetet imorgon, och attans vad skönt det ska bli.
Det är inte någon som vill träna bort sitt vinterfläsk med mig?! =)
Är detta ett avlägset, dock möjligt mål, eller ska man bara vara tjock o mätt?! =D

Us

Kategori: Övrigt

'They made a statue of us
And it put it on a mountain top
Now tourists come and stare at us
Blow bubbles with their gum
Take photographs have fun, have fun'


Tackdu

Water for Elephants

Kategori: Övrigt

Åh, alltså. OM jag älskar IMDB!
Jag brukar vara där inne och klicka mig runt bland skådespelare och filmer för att hitta nya att titta på, och nu, ja just nu precis hittade jag en jag bara MÅSTE se! Det känns som om det är en RIKTIGT bra film! Lägger upp trailern här, jag vet att den är lite för stor för min blogg men det struntar jag lite i för denna är nog helt värd det! =)

Despicable me

Kategori: Övrigt

Nu har jag sett den, Despicable me! Se den, den var awesome!

Bästa scenen: IT'S SO FLUFFEY!!!!!
Sen innan idag tittade jag på Megamind 3D på bio!
Den var mot all förmodan jättebra (jag kanske ska sluta ha fördomar mot dagens nya barnfilmer?)

Mary & Max

Kategori: Övrigt

Har just tittat på Mary & Max, alltså.. lätt en av de bästa filmerna jag har sett! Något man bara måste se! Här är en recension av SDB:

När Adam Elliot gör en leranimation i långfilmsformat på temat två ensamma själar finner varandra i en udda och livslång vänskap blir det knappast så sötsliskigt som synopsis antyder. Inte heller är det filmen man tar med sina telningar på.

För det är en smutsig, äcklig och motbjudande värld vi bjuds in i; människolivet i mindre smickrande form, visuellt inspirerat av Diane Arbus svartvita fotosviter. Mary (Toni Callette), 8 år, bor med sin alkoholiserade mor och depressiva far i en håla i Australien. Hon har, enligt berättarrösten, gyttjefärgade ögon och ett bajsfärgat födelsemärke i pannan. Max (Philip Seymour Hoffman), 44 år, är en överviktig ateistisk jude med Aspergers syndrom i New York.

De börjar brevväxla och vi får följa två vardagligt förunderliga livsöden som vävs parallellt och ibland korsar varandra. Marys berättelse går i brunt, Max i grått – endast enstaka detaljer lyser ljusröda. Det är sorgligt, dråpligt och makalöst vackert i all sin fulhet.

Film

Kategori: Övrigt

Påminnelse till mig själv
Filmer jag ska se:

-Adventureland
-Mary and Max
-Armadillo
-Fish Tank
-I rymden finns inga känslor
-500 Days of summer


Fyll på åt mig tack!

Toy Story III

Kategori: Övrigt

Inatt, eller vad man ska kalla det så tittade jag på Toy Story III, ja jag vet, jag är fett efter. Men nu är det gjort iallafall. Jag är alltid lite skeptisk mot uppföljare och försöker att inte förvänta mig så mycket så man inte blir allt för besviken. Och jag kan säga att filmen var kanske LITE överskattad, men helt klart bättre än jag trodde! Jag såg den på engelska SÅKLART. Och något som jag inte lagt märke till förut är att Tom Hanks och Tim Allen har rösterna till Woody och Buzz, liksom GOD MORGON Saga!
Och sen vill jag också tillägga att filmens höjdpunkt var 'Spanska Buzz' (Y)

Imorgon ska jag gå på bio med pappa och två av minibröderna, vi ska titta på Megamind 3D! Och som vanligt är jag skeptisk mot de nya barnfilmerna, men vi får väl seee! Precis som att jag vill se Despecible me, men det är ju bara tack vare lilla flickan "IT'S SO FLUFFEY I'M GONNA DIE!"

Despicable me

Kategori: Övrigt


Detta är den enda anledningen till att jag kommer se denna filmen!

Aktiva bloggen här...

Kategori: Övrigt

Jag har inget vettigt att skriva om just nu så jag berättar istället om lite filmer jag har sett den sista tiden, alltså vilka som är bra och vilka man ska undvika!

Vi börjar med:

Surf's up gick ju på tv här om dagen, dock har jag sett den innan. Men hela filmen är ju bara SÅ underbar! Dels så har Shia LaBeouf rösten till huvud'pingvinen' (höhö), och sen så är det med små söta söta pingvin bebisar! Titta inte på den i mitten, den ser bara efterbliven och pittögd ut, men titta på dom andra, jagmenar, GEIF!?

 

Clash of the Titans har basicly samma handling som Percy Jackson, förutom att PJ är den töntigaste film jag  någonsin har sett?! Clash of... har samma huvudperson som Avatar vad han nu heter ^^ Och fast man är van vid att se honom som Jack Sully gör han bra ifrån sig i denna och passar mycket bra i rollen, dock så är han lite för mkt 'Bad Boy'. Jag tänker inte spoila denna filmen, så jag säger bara att den är något ni måste se! Skådespelarna gör den till något riktigt extra, Jag menar, Liam Neeson som Zeus, ASSUM eller?! Och sen Voldemort som Hades. (Jag vet att han inte heter Voldemort, men eftersom han är Voldemort så får han heta det nu också. Han får skylla sig själv helt enkelt. Inga frågor eller kommentarer om detta. TYST).

 

Population 436 säger dom är en skräckfilm, men det kan jag nog tyvärr inte hålla med om. Dock så är den ganska så småspännande och har en del överraskningar. Den gick helt klart att se, dock är det ingen film jag skulle sätta i strålkastarljuset ^^ Man blir ju lite besviken när man väntar sig en nagelbitare och det visar sig vara nåt annat.

 

 

 

 

 

Scott Pilgrim vs. The World är en helt obeskrivlig film. Jag vet knappt vad jag själv tycker om den :P För den var så jävla... random x) Som det står "An Epic of Epic Epicness", det är nog den bästa förklaringen. Jag säger bara att de som gjort denna filmen är riktiga konstnärer, för den är verkligen awesome på sitt eget lilla sätt! Det känns även som om det är en sån film man antingen tycker om eller inte tycker om :P Men oavsett vilket det än är, är detta en film som borde hamna på listan "Saker att göra innan jag dör" typ. Med all ärlighet satt jag och skrattade mig igenom denna filmen men trots det satt jag som ett frågetecken efteråt och visste inte riktigt vad jag skulle tycka. Jag vet inte hur jag ska förklara det bättre?! xD

 




Youth in revolt var nog inte bra någonstans, dock så tittade jag på hela av någon anledning. Detta är en sån film man kan titta igenom med lite tålamod

 

 

 

 



Step Brothers såg jag för första gången för längesedan, men jag kommer aldrig sluta älska den, den är så jävla töntig och barnslig att man inte kan annat än att se den om och om igen!

 


Och här kommer en rolig lista på filmer ni borde undvika! =D

-Joe Dirt
-Hot tub time machine
-Wild Child