Mary & Max

Har just tittat på Mary & Max, alltså.. lätt en av de bästa filmerna jag har sett! Något man bara måste se! Här är en recension av SDB:

När Adam Elliot gör en leranimation i långfilmsformat på temat två ensamma själar finner varandra i en udda och livslång vänskap blir det knappast så sötsliskigt som synopsis antyder. Inte heller är det filmen man tar med sina telningar på.

För det är en smutsig, äcklig och motbjudande värld vi bjuds in i; människolivet i mindre smickrande form, visuellt inspirerat av Diane Arbus svartvita fotosviter. Mary (Toni Callette), 8 år, bor med sin alkoholiserade mor och depressiva far i en håla i Australien. Hon har, enligt berättarrösten, gyttjefärgade ögon och ett bajsfärgat födelsemärke i pannan. Max (Philip Seymour Hoffman), 44 år, är en överviktig ateistisk jude med Aspergers syndrom i New York.

De börjar brevväxla och vi får följa två vardagligt förunderliga livsöden som vävs parallellt och ibland korsar varandra. Marys berättelse går i brunt, Max i grått – endast enstaka detaljer lyser ljusröda. Det är sorgligt, dråpligt och makalöst vackert i all sin fulhet.


Lämna en tolle!
Postat av: jessica andersson

Fin blogg, hittade hit via bloglovin! Gillar din header, har du gjort den själv? Är du intresserad av ett länkbyte kanske? :)

2011-01-04 @ 18:47:29
URL: http://jessiejump.blogg.se/

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test