updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

2jHej

Kategori: Övrigt

Seriöst mycket att göra de senaste dagarna,
Dagen innan midsommar var det tältuppresning och andra förberedelser, sen på självaste midsommardagen var det inte en chans att hinna med något annat än självaste festen som blev totalt lyckad förutom några små saker, men hey! Den var lyckad som fan! Dagen efter (igår) jobbade jag nästan 11.00-23.00, lagom typ? Mör o fin efter midsommarfesten höhö....
Och nu sitter jag här, trött som fan. Men endå har jag fortfarande ärenden att uträtta, sticka ner på jobbet o kolla hur jag jobbar den kommande veckan, städa undan disk som möglat omkring i några veckor, månader, år... Vem vet.

Nu ska jag bajsa på en fis eftersom jag just kom ur duschen.
Jag är sugen på glass, som fan.
Och en sak till, som är hemlig.

Bajbaj

Press

Kategori: Övrigt

Paniken som uppstår på morgonen när man inser att man inte har så mycet tid på sig som man trodde....

Rubrik

Kategori: Övrigt

Skoja inte att jag hunnit med en del idag,
Jag var rätt trött i morse och trodde nästan att jag skulle bli helt jäkla sen, men jag hann hem o duscha och sticka till jobbet i tid! Efter jag hade jobbat så körde jag till stallet och red en trevlig liten tur på Dimma, och jag är SJUKT lättad eftersom tölten är back on track! Hon behövde bara lite krydda i livet, alltså lite hoppning ;)
När jag kom tillbaka och tog av bootsen (vanliga viktlösa) så var det en gräshoppa som blivit klämd mellan kardborrarna!! Hur gick det till liksom?! Den var faktiskt inte där när jag satte på dem..

Och jag saknar min Móiiiijjs! Han är på bete i fjärran land (1 km bort) Det är

Världsrekord

Kategori: Övrigt

Lite ägigt att jag och Dimma var skithäftiga och slog vårt eget hopprekord (Nej inte världsrekord, vem skulle vilseleda er så?) idag! Hon var jätteduktig och jag sög. Hon rev inte en enda gång, och nuddade bara bommen två gånger knappt.
Men Hela 90 cm hoppade jag och lilla hästen! Det är högre än vad hon hoppade när vi löshoppade?! Knas!

Förövrigt var det sjukt mycket att göra på jobbet idag, så gott som full resturang, och allt var kaos. Men mitt i all röra så lyckades endå jag och min kollega fixa biffen. Fyfan vad vi är bra!
Gulligt att en morot från buffén hade hamnat i monster-diskmaskinen och blev totalkokad! haha, den var rå och hård från början. Men när jag hittade den var den typ morots-mos! Stackaren!
Förresten, hur bra är det att jag och Dimma försöker slå rekord i hoppning när vi ska tävla den 29? Typ, God Morgon, försök få ordning på tölten istället...?


Random ord:
Marulk
AmöbaBildur!

Kategori: Övrigt

Ritade en bild idag som jag blev ganska nöjd med! Yaay!


Det har varit pissusvädrus idag så jag tänkte först inte rida, men nu funderar jag endå på att köra ut och rida en truddelutt! Eller om man skulle åka ut och bara rykta och pyssla... Vem vet. Det är skönt att bara vara i stallet också.

Kattsvans Mjau! Berättade jag om italienarna vi träffade ute på krogen? Och hur vi lärde dom att säga "Mjau" varje gång vi skålade? Tänk vad trevliga italienare är!

+-

Kategori: Övrigt

Saker jag tycker om:
-Sparris
- Inlagd sill
- Höns som försöker springa riktigt snabbt (Ser sjukt roligt ut)
- Händer
- Mc. Donalds blåbär/vanilj paj
- Mansröst på morgonen
- Min bil

Saker jag inte tycker om:
- Varulvskaninen i Wallace & Grommit
- Stekt sill
- Oreo (Äckliga som fan)
- Folk som aldrig lär sig att det heter 'henne' & 'honom' inte 'han' & 'hon'
- Hästar som buffas för att få godis eller störtdyker för att få lite gräs
Det är synd om honom, han är bara missförstådd!


Hoppelihopp

Kategori: Övrigt

Idag var jag skithäftig och tog intiativet till o hoppa med Dimman, när jag red fram var hon ganska konstig och lite nja.. Jag kände knappt att hon hade fel galopp. Hennes högergalopp i vänster varvet, var skönare än vänstergaloppen i vä. varvet. Det är ju bara konstigt?
Jobbigt när hon bara går och drar mot utgångarna och de andra hästarna. Men otroligt kul och uppfriskande när hon bjuder på ordentligt när vi började hoppa.  Hon hoppar riktigt bra, fastän jag förstör hela tiden xD Hihi
Vi hoppade inte så högt, 60 som högst. Men det är ju inte det som spelar roll. Det viktiga är ju att man håller sig på en höjd som är glädjande för hästen! Och jag kan lova att Dimma ÄLSKAR att hoppa. Och hon är inte pjåkig alls på det heller! Lite hoppmuskler och vana sen så har vi en prima hopphäst! (ISLANDSHÄSTAR KAN HOPPA!)

Jag tänkte hålla mig ifrån tölten några dagar och liksom "låta den vila" eftersom hon känns lite slapp och omotiverad där. Så därför hittar vi på lite andra alternativa saker såsom hoppning och liknande annorlunda aktiviteter som sätter krydda på vardagen! Javisst är det lite puckat att ta en sån risk att inte träna tölten såhär nära inpå tävlingen, men det känns dummare att sitta och försöka klämma fram tölten om hon inte gläjds av den för tillfället. Right?

Och eftersom jag är så jäkla alternativ så lägger jag upp en lite slapp framskrittningsbild på min lilla Dimma, istället för nån prålig actionbild där hon går i nån powergångart! Hihi

 

Det var inte igår

Kategori: Övrigt

Tja, nu tar vi tag i detta igen eftersom jag ser att det faktist är folk som läser bloggen fastän jag inte har skrivit i den på flera månader. Kan det vara så att fler läser när jag inte skriver och att det minskar när jag väl börjar skriva?! Möjligt?

Mycket har hänt, men vem vet vad. Tar det i takt som det kommer. Snart dags för tävling med Dimma igen, den 29 kör vi stenhårt igen. Tyvärr har vi en liten svacka, inget fel på själva hästen, men tölten och galoppen känns inte bra helt enkelt, men vi har två veckor på oss återhämta vad vi åstakommit. fur Sure.Och såhär finig har hon blivit nu. Är så glad att hon inte har en stor kula till mage, det ser så otroligt ograciöst ut (Fastän jag innerst inne tycker att tjocka hästar är så söta!)


I'll be back!