Aha- Upplevelse! Och regler.

Soooligt och fint väder idag, det var nästan lite skönt fastän det egentligen var ganska kallt och blåsigt! Hade det vanliga för mig idag på Sandvången, MEN idag var det lite annorlunda, för idag kom Camilla och hade träning! ujujuj, ja det behövdes! Snacka om att det var en Aha-upplevelse eller vad man än vill kalla det. Massa saker kom fram som säkert kommer förändra en hel del, positivt såklart!


Och ett tillägg om nya regler! =O

Den här kombinationen av nosgrimma och bett är inte tillåten på officiella islandstävlingar efter den 1 april i år.
Nya regler kring nosgrimmor och bett


Från och med den 1 april i år är det enligt nya FIPO-regler inte längre tillåtet med mexikansk nosgrimma eller Aachennosgrimma i kombination med bett som har stänger eller kedja.

Efter att reglerna i FIPO, som gäller officiella tävlingar inom islandshästsporten, har ändrats från att ha varit en lista över tillåten utrustning till att istället omfatta en lista på förbjuden utrustning pågår diskussionerna ständigt kring vad som bör förbjudas på grund av fel användning i tävlingssammanhang.

FEIF:s sportkommitté som nyligen möttes diskuterade bland annat att tillåta användningen av de flesta typer av träns och bett i World Ranking-klasser men endast tillåta tränsbett i andra. Något slutgiltigt beslut kunde dock inte fattas.

Däremot har FEIF:s sportkommitté beslutat att förbjuda användningen av den mexikanska nosgrimman (pullarnosgrimman) och Aachennosgrimman som har en nedre nosrem i kombination med bett med stänger eller bett med kedja, bland annat islandsstången. Kombinationen har blivit mer och mer vanlig på tävlingar under senare år men kommittén anser att den typen av nosgrimmor inte passar dessa bett och att kombinationen i vissa fall gör utrustningen väldigt skarp. Diskussionen kring frågan var ganska het men slutligen röstade en majoritet för förbudet.

Den övre delen av Aachennosgrimman får dock användas i kombination med stångbett eller bett med kedja och den får även användas med både övre och nedre remmar till ett vanligt tränsbett.

Text och bild lånad från:

http://www.tidningenridsport.se/Default.aspx?m=45207&m1=45240


Lämna en tolle!

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test