Eiðfaxi f. Bernalt

EIDFAXI F. BERNALT


Om Eiðfaxi:
'Eddie' kom till mig den 30 Oktober 2011, Han är min foderhäst 5 år gammal, och är under inridning. Han är isabell med stor fluffig man. Han tycker inte om att bli pussad på men kan inte stå emot mys och kli i pannan. Ställer alltid upp och har visat sig vara en otroligt lättlärd kille jag tror mycket på!

Namnet Eiðfaxi betyder "Edbärande häst", det sägs också att det första födda fölet på Island blev döpt till just Eiðfaxi.

2012-02-22
Senaste nytt:
Riden i totalt ca.2 månader. Har börjat ge oss in på den klassiska dressyrens skolor, egen bärighet och balans har börjat komma av sig själv. Har mer styrka och och känns mer elastisk och uthållig vid ökningar, spänstigare gångarter under ryttare kan också antydas.
Tar det fortfarande försiktigt med tölten, töltar endast korta sträckor och slutar när det går bra och han gör rätt. Har en taktfast säker tölt, som så smått har börjat gro och orkar trampa under bättre med god form.
Galoppen är väldigt luftig och energisk ute, i ridhus behöver han dock samma energi och vilja för att orka bära sig och hålla takten på kortsidorna.
Rent mentalt är han mer mottaglig än någonsin, väldigt öppen i "språket" och är lätt att kommunicera med. Psyket blir starkare för varje dag som går, de svårigheter vi mötte och tog oss igenom igår tar han åt sig av och minns nästa dag. Genuin och pålitlig häst som alltid ställer upp beskriver honom bra just nu (Och har alltid gjort).

Eddies mamma heter- Dama f. Skammbeinsstöðdum 1
Eddies pappa heter- Þorsteinn f. Þjótanda

Magnús & Þorsteinn som har fått 9 för pass



Kommande bilder presenterar några Eddies halvsyskon:

Silksif f. Bernalt
2003
isabellskäck



Lokkur f. Bernalt
2009
Ljus Isabellskäck



Ganti f. Knivinge
2010
Bleksvart


Godi f. Jongården
2007
Isabellskäck


Heba f. Bernalt
2006
Isabellskäck

Isak f. Vinken
2007
Silvermusblack


Mánadís f. Fröö
2009
Fuxskäck


Þorsteinn Smári f. Knivinge
2010
Isabellblackskäck



Þorsteinns Lilja f. Norra-Torp
2010
Rödblack


Þorsteinns Lýsingur f. Norra-Torp
2010
Isabellskäck


Þórunn f. Norra-Torp

2009
Musblack



Tvistur f. Spelnästorp
2009
Rödskäck


Lämna en tolle!

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test