updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Eddiemannen

Kategori: Övrigt

Bilden är från igår, idag jobbade jag lite från marken, jag gjorde först lite lätta flyttningsövningar, men när jag står på hans vänstra sida och ska flytta hans bakdel åt höger så flyttar han 1 eller 2 steg sen blir det "freeze" i hela kroppen och han fryser fast totalt och spänner hela kroppen och blir helt nervös, jag försöker direkt lirka upp detta för att han inte ska fastna, men han är jättesvår att få ur det läget, både mentalt och fysiskt!
Jag tränade sedan lite med långpisk, han är av någon okänd anledning dödsrätt för piskan, jag själv har aldrig använt pisk under varken hantering eller ridning. Han är liksom inte rädd för själv pisken, jag får röra honom med den på hela kroppen trots att han är spänd och rädd, men han får nästan panik om jag börjar svischa omkring den nära honom och vill bara kasta sig iväg.
Jag undrar vad som har fått honom till att länka ihop pisken med 'fara'.
Självklart brukar hästar ha respekt för pisken, men jag tänker lite ur perspektivet, att en "unghäst" lite löst definierat, "vet ju inte vad en piska är", det är ju inte förrän vi har intrudocerat den som hästen vet vad den gör. Så jag tror han har dåliga minnen med pisk. Jag beskyller inte någon som haft och hanterat honom innan för något, men jag tror däremot INTE att han bara utifrån intet är livrädd för piskor...

However, jag hade bra repgrimma på honom idag, och jag knöt lite impulsivt ett grimskaft runt halsen och hoppade upp barbacka och försökte styra och rida som vanligt.  Jag tycker ju inte att det ska vara någon skillnad på ridning i sadel och träns & ridning med halsrem, eller inget?
Dock lättare sagt än gjort, han stod snällt när jag svingade min viga kropp upp *hosthost*, stilla stod han i alla fall och skrittade raskt iväg. Han var riiiktigt pigg och tågade på som bara den men saktade motvilligt ner när jag satt om och drog lite i 'halsremmen'. Emellanåt gick det VÄLDIGT bra att svänga och stanna, och sen andra stunder så gjorde han saker för egen maskin och sket i mig.
Så jag är väldigt säker på att han förstår EXAKT  vad jag vill, han tycker väl bara att allt är så konstigt och "fritt" och att situationen är så annorlunda att han behöver lära in allt igen ;P Knashäst

Det jag kommit fram till idag är att vår relation från marken inte är 100, vi kommer ju fantastiskt bra överrens och kommunikationen är det ju inga problem med, men våra kugghjul snurrar inte riktigt åt samma håll än.... Jag vet inte vad det är, jag kan inte sätta fingret på det, men något är det.... Det är nog det största och viktigaste målet just nu.
I ridningen så är vi helt ohämmade, i total balans och jag kunde inte ha varit mer nöjd!

Man vet ju inte riktigt med de här djuren,
Hur många gånger har man inte önskat att de kunde prata?

Eddie - Torsdag

Kategori: Övrigt

Eftersom jag har hållt på med designen har jag inte hunnit skriva om dagens ridpass som gick väldigt bra.
I början var han inte direkt en fröjd, han var helt klart med på noterna och engagerade sig till 100 som vanligt! Men han var väldigt flack, stel och lång. Även efter en lång ärlig uppvärmning var han fortfarande stel och hur jag än vände och vred på det ville han inte lossna. Det är ungefär här jag ger upp och skiter i det, men istället så fortsatte jag rida och koncenterade mig lite på mig själv istället, min sits och skänkelinverkan och försökte vara lite mer kroppsmedveten.
Och ja, det är så enkelt att efter en stunds ridande med endast koncentration på mig själv upptäcker jag hur Eddie till slut lossnar och avslappnat faller ner i en låg trevlig form och jobbar på fint med ryggen (trav), kanske var det lite medvetet som jag kopplade bort mig från hästen eftersom jag vet att ofta om man försöker för mycket så får man motsatt effekt än vad man strävar efter! (Hett tips!)

Jag tror det tog mycket energi för honom att lossna för han var väldigt trött när han väl började bli "ridbar", så vi kämpade på så mycket vi orkade och tränade lite på bakdelsvändningar och skänkelvikningar medans vi hämtade andan och det går fruktansvärt bra eftersom han är så otroligt haj på hjälperna och vad jag vill, vi har verkligen hittat en kommunikation! Jag har aldrig upplevt några (stora) missförstånd under något ridpass! Och det är verkligen häftigt, man får ju såklart bortse från att han inte var inriden från början, men denna hästa är verkligen underbar!

Och denna gång bjuder jag på en bild av ett annat fluffigt djur som bor på Stens Huvud!

Mjaow!

Kategori: Övrigt

Nu har jag "avdramatiserat" bloggen lite, så den ska kännas enklare och titta på, eftersom jag har mycket bilder känns det bättre att ha det såhär då bilderna sticker ut bättre, ska försöka ordna "undersidor" till info om tex. Eddie, mig och kanske ett litet fotoalbum, men det kommer när jag blir smartare och förstår mig på allt!


Så här får ni en söt liten kossa-bild igen!

Design

Kategori: Övrigt

Har totalt gått loss på stilmall och kodmall och sen ångrat mig, men har ändrat lite så nu testar jag Hee eee eeeeeee  hur det ser uuuuuu uuu uuu uuuuu uuu uuuuu uu uuuu uuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut

Bild tagen på foto-hajk sommaren 2011

Nu kan jag lägga in stooooooooooora bilder

Experimenterat med kameran

Kategori: Fotografi - Övrigt

Nu ikväll provade jag att fota lite porträtt av mina kompisar som är systrar,
Resultaten blev rätt bra men de ville ha bilderna rätt så mycket redigerade, och så blev det.
Här kommer de första på A, och det är jag (Belive it or not) som står för stylingen ;)

Denna första är min favorit

Sedan har vi J, som stylade sig själv
Som utbildad stylist så är det de enda rätta! ;)
Och sen måste jag ju avsluta med den sexigaste av dem alla:

"Smile to the gentleman and you shall have a sweetie"Over and Out - Saga

Isritt

Kategori: Fotografi - Häst

Mjauuuu, så härligt väder, vi trotsade isgatan och gav oss ut på en tur endå, och inte nog med det, en BARBACKA tur, jag har alltså för första gången ridit barbacka, och jag trillade inte av! Eddie verkade inte så bekymrad över det mer än min bristande förmåga att hålla balansen x)
Hans rygg var inte alls benig/spetsig som jag trodde, utan väldigt rund och mjuk, dock så är han väldigt, väldigt smal både över ryggen och magen, så det var inte direkt bara till o sätta sig i fotöljen och åka ;) Härligt endå!
Såhär såg det ut i början..... hihi

benen ut åt alla håll när jag tappade balansen, har jag gått och blivit lite bekväm med sadlen?! Lite mer barbackaridning och balansövningar hade ju gjort sitt!

Älskar ridvägarna vi har!

Jag har även tagit lite bilder på djuren i hagen, så tänkte visa några här:Di va di

Over and Out - Saga

Design

Kategori: Övrigt

Började bajsa lite med stil och kodmallen, men pallar inte, nu blir det stallet!

Foto

Kategori: Övrigt

Idag är det strålande sol och minus 6 grader, det var lite kallare inatt la jag märke till, det är nog det kallaste det varit i år. Tur att jag la vintertäcket på Eddie igår, Efter turen var han svettig, och hade inte torkat efter att ha stått en stund med fleecetäcket, och jag visste att det skulle bli ganska kallt inatt så det blev vintervarianten.
Ska however snart dit och fixa till kamelen, men tänkte även passa på att ta med kameran och experimentera, det blir så mysiga bilder när det är kallt och hästarna är sådär fluffiga i solen!

Stallet

Kategori: Övrigt

Idag var så det sååååå fint väder, dock iskallt! Men aboslut inget hindrar en viking så det var bara rätt ut!
Lite mobilbilder blev det idag....


Eddie tyckte det var lite hårt på grusvägen idag och travade lite kort och stötigt så vi skrittade tills vi kom till en bra äng att rida på. Trots att han drog sig mot Gymir och försökte galoppera hela tiden, så fick vi till några väldigt bra sträckor i fin trav i lagom form! Vi cantrade mycket där marken tillät och det var verkligen härligt, Eddie tyckte det var SÅÅÅÅÅÅÅ kul!

Men allvarligt, har ni sett något sötare?!

Jag har väldens bästa utsikt!

Intressant

Kategori: Övrigt

Alltså, detta är nog den nyttigaste och intressantaste filmen jag hittat på youtube!
De visar, dissekerar och går verkligen genom hur hästen fungerar, visar hur ett ben ser ut när det är belastat i full galopp. Det är verkligen jättejätte inressant! Den är lång, men ack så lärorik.
Den innehåller dock mycket räliga saker, som sagt de dissekerar och man får för det mesta se under huden på hästen. Men spara länken och se när ni får tid! Helt klart värt det!!!!

Kosackridning

Kategori: Övrigt

Camilla och Kristian, jag antar utmaningen, Jag tänker på egen hand försöka lära mig detta:


Kosackridning
Om 1 månad återkommer jag om hur det går med detta,
Ni kommer inte få någon som helst uppdatering om hur detta går, utan om 1 månad exakt, den 21 Februari återkommer jag och redovisar om jag kommit någon vart!

Rubrik

Kategori: Övrigt

Vilken lättnad! Eddie gick bra när C & K tittade idag!
Han verkade först lite trött och sådär, men det kanske har tagit på energin lite eftersom det var ganska kallt inatt, men de får ju endå mer mat när det är det kallt. However.
Det var ganska nervöst att bli iaktagen när jag red Eddie, Men jag försökte att inte försöka för mycket eller vad man ska säga, för då blir det bara knas, så jag gjorde inget avancerat som kunde ha äventyrat ridpassets fortsättning ;) Han var lite jobbig eftersom vi var 4 stycken i ridhuset samtidigt och han skulle gå till allihopa! Haha, han har ju förstått det lite nu att om han droppar bogen, så har han en chans att slinka undan lite snabbt Hehe.
Men det kändes jättebra, han var lätt och fin i munnen i stort sett hela tiden och jag försökte att besvara det med att vara mjuk i handen. Han gjorde en del väldigt trevliga halter, som han ibland annars kan tycka är lite jobbigt när det är andra hästar i närheten som är mycket roligare att gå till!
Gjorde även en del galoppfattningar från skritt, vilka gick väldigt bra! Fick till och med beröm av en "storhästmänniska" som sa att fattningen såg väldigt bra ut! Då blir man ju glad?! ;)
Jag orkar inte skriva mer, men jag är som sagt jätteglad att det gick så bra idag och avslutar med en bild från en dag då det inte ALLS gick bra ;)

(Visst gick han bättre idag än han gjorde här?)
Sen är inte min ridning mer än katastrof heller, så vem är jag att klaga på honom?!

Då undrar ni varför jag lägger ut en bild som det går dåligt på?
För jo, lets face it, om man har en blogg som man skriver såhär om utveckling av en häst, ska jag undanhålla allt när det går dåligt och framhäva allt när det går bra? Det känns inte som man är riktigt ärlig mot sig själv om man inte vågar "erkänna" det. Jag kan förstå om man inte vill lägga ut horribla bilder som ser hemska ut, men jag tycker det känns extra bra att kunna visa och berätta sen när det går bra! För det finns väl inte någon på denna jord som det går bra för ALLTID? Vi alla är ju mänskliga.

Bara ett hett tips liksom, våga visa bristerna också!

Finbesök!

Kategori: Övrigt

Aaajustdet, exakt som det står får vi finbesök i stallet idag av Camilla, Eddies ägare! Hon ska komma och hälsa på honom och titta lite när vi rider och ja, lite sånt! Han fick vila igår ju så han är utvilad och inte cranky nu när det är upp till bevis liksom!
Jag vet att hon inte bryr sig om det går dåligt idag, men det hade endå varit obeskrivligt roligt att kunna visa hur långt vi kommit från hans bästa sida! För jag erkänner att han kan en del "småsaker" som jag inte skrivit om här som kanske kommer lite oväntat kanske? Inget brutalt häftigt! Men småsaker som jag sa, som jag kanske plockar fram om han är på sitt häftiga humör!
Berättar hur det gick senare......

Soool

Kategori: Övrigt

Mjauuu, blir man glad när det är sol ute eller?!
Var först på ett tråkigt möte när jag insåg hur fint väder det var och att Eddie har täcke! fyyy, så fort mötet var slut tog jag rallyguppy och rejsade bort till stallet och tog av täcket, de hade just fått mat och såg allmänt nöjda ut!

Eddie!

Kategori: Övrigt

Har hittat massor av jätteroliga bilder på Eddie från tiden när jag praktiserade hos C! Hade jag nånsin kunnat ana att den lille fisen skulle hamna hos mig till slut?! Naaeee, inte en aning hade jag.

Det roliga är att jag tyckte hans pannlugg var fluffig då,
men vad är den NU då?!
Och sen är det ju ganska sjukt att han är helt olika intensivt gul på bilderna! haha!

Tjejtidning

Kategori: Övrigt

Mommi kom in på mitt rum innan idag och slängde in en tidning, en sån dam/tjejtidning, Amelia heter den tydligen. Det första jag gör är att bläddra bakifrån för att snabbast hitta korsordet och göra det.

Andra hade väl läst den, jagvetinte....

Man är väl viking

Kategori: Övrigt

Efter att ha varit tvingad att hålla mig borta från stallet pga annat "viktigare" om det nu finns viktigare saker, så körde jag ivrigt mot stallet efter ha gjort lite plikter på stan. Mulet väder, men vadå, har man hästabstinens så har man!
Eftersom jag skulle rida med Lousie och hon var där innan mig så såg jag fluffet redan stå i stallgången när jag kom, oooh har man saknat det fluffet elllloooor?! ryktar och skrapar ur tassarna lika snabbt som vi sadlar och tränsar och är klara när vi inser hur regnet verkligen, VRÄKER ner, nog för att det har regnat mkt den senaste tiden men himlen rent ut sagt pissade ut mer regn än vad ett hav innehåller, men som jag sa, Viking som man är ger man sig ut endå, man är väl härdad, och Eddie ska härdas, finns inga dåliga väder, bara mesar ;)
Regnet skiftar mellan regn, snö/regn och hagel, kläderna väger 20 kilo mer än dom borde men lika glada är vi för det. Dock så mötte vi en mindre rolig överraskning i skogen :S

Ser ni vad det är? Jo, som ni trodde ett halvt älg-ben, det är väl mysigt?
Inte för att man är så äckelmagad, men alltså.... Förra året hittade vi ett djur-kranium i skogen, så kul är det inte....

- Vidare till hur Eddie gick, Redan från början var han otroligt glad och framåt och trots att han inte riktigt har orken att powerwalka i den mer vältränade Gymirs takt så tassade han på väldigt bra. Han kändes lätt i munnen och rätt så lyhörd. Vi skrittade länge och i den första traven blev han genast lite, hm... typ, han gick från det där att vara otroligt lätt och mjuk i munnen till att köra ut mulen och sätta spjärn i halsen kanske man kan besrkriva det som. Jag har märkt att han kommer undan med det lite eftersom jag inte vill vara hård i handen, och sen anragligen mest för att han blir otroligt pigg när han är ute med andra hästar.......såklart :P
However så var jag lite tuff denna gången och gjorde upprepade förhållningar och höll om då han som småningom lite motvilligt föll ner den trevliga formen lika lätt och mjuk i munnen som i skritten. Då fick han eftergift och stannade nöjt i samma trevliga gång.
Sedan tog jag tillfället i akt och töltade så fort det sluttade lite ner, "fusk", jag vet. Men endå, det är väl bättre att man fuskar lite i nedförsbackar och gör det "enkelt" i början och sedan fortsätter med rak väg osv... Det var till och med så att han VALDE tölten av sig själv när vi först travade, och det sedan började slutta, då tog han alltså tölten helt frivilligt! Han var ju lite flack och vinglig, men jag räddade honom lite genom att hålla om och hjälpa, då tyckte han det var riktigt kul.
Så det gick med andra ord riktigt riktigt bra!

Världens bästa!

Mhahaa!

Kategori: Övrigt

Jag ursäktar mig i förväg..

Men j*vla gubbaj*vel, han SKA HA DE!

Klicka på bilderna för att läsa båda artiklarna...
Sen fick han vad han förtjänade!

.....

Kategori: Övrigt

Jag känner hur flödet av deppighet svämmar över när jag inser att jag inte hinner till stallet idag.................................................................................
Vi får skjuta på ridpasset till imorgon... Morr

Jag blir deprimerad, jag vill ut och fota roliga saker, fina hästar och djur. Men det händer inget, inga tävlingar, inga "gratis"evenemang, inget alls!!!
Hästarna är tradiga att fota eftersom alla går med täcke och är oftast rätt tråkiga.
Islandshästarna är ju söta, men oftast rätt tråkiga, och jag brukar ju fota dem, så det kan bli lite långtråkigt!
Och nu när jag läser vad jag skrivit inser jag att jag låter som en 10 åring med gramatikproblem.Dramatisk vändning

Kategori: Övrigt

Okeeeej, nu vet jag inte vad som hände, jag som inte brukar göra ett dugg om dagarna (Sorglig sanning jag inte skäms över) fick nu helt plötsligt en hel skobytta med grejer o göra, om det nu finns något som heter skobytta?
Hade egentligen tänkt gå upp vid 9-10 tiden idag, men försov mig eftersom jag har kommit in i en väldigt dålig sovrytm.

HOWEVER, måste jag köpa gympaskor eftersom mina fötter går sönder varje gång jag är på gymmet/dansen, och det funkar inte att avbryta efter 40 minuters dans för att det känns som att mina fötter ska gå i 10000 bitar.
Jag bara LÄNGTAR tills tvättstugan är min, BARA MIN. Tvätta är det roligaste jag vet, jag ska nog  skaffa ny hobby, slutar med hästar och börja tvätta istället typ.

Eller inte, men när jag huttat in tvätten kan jag i allafall börja med min favoritsyssla ;) Så det blir en så lång runda som möjligt i skogen, så lång som dagsljuset tillåter kan man väl säga! Tänkte plocka riktigt i tölten idag och försöka pressa honom någooot, för han har ju egen bjudning till tölt, men aboslut ingen egen bärighet och orkar inte hålla den utan massor av stöd av mig, så om jag bara kunde få honom att komma in i en riktigt bra stabil tölt på rak väg kanske jag skulle våga släppa lite och få honom att gå på auto. Inte för att jag vill kräva att han ska vara tölthäst såhär på momangen, men han har väldigt separerade gångarter och en väldigt stabil trav, så jag hade inte haft något emot om han valde tölt framför trav någon gång, och känner gott självförtroende i tölten, så kan man ta tag i den sen och utveckla när han känner sig riktigt bekväm med den.
Eller tänker jag helt åt tjuttahejti?! (Lärde mig förresten här om dan i programet "Vem vet mest?" att uttrycket 'tjuttahejti' som jag antagligen inte stavar rätt, kommer från en stad/område långt upp i Norrland som heter typ, tjuttaflöjt******** eller något sånt, det är därför man brukar säga just 'långt åt tjutta----' och whatever man väljer att lägga till, så nu vet ni det om ni inte visste det innan!)Ett riktigt meningslöst inlägg, grattis till er som läste allt x)
Puss

Lite konstigt

Kategori: Övrigt

Saker ni inte vet om mig:

- Jag hatar mjölk, blir illamående om jag dricker det.
- Jag har en död kanin på rummet. (Helium-kanin)
- Jag har alldeles för många möbler på mitt rum.
- Jag hade kunnat leva på morötter och dippa i resten av livet.
- Jag är plattfotad.
- Första gången jag började på ridskola 4 år gammal fick jag den största hästen och började gråta.
- Jag har aldrig haft/ägt en egen häst.
- När jag var 10 fick jag välja mellan en lekstuga och en häst, jag valde lekstugan.
- Jag är världens sämsta på att matcha kläder.
- Jag har tappat min mobil i hästkiss.
- Jag har aldrig skadat mig allvarligt när jag hållt på med hästar och ridning.
- Dock har jag råkat slå huvudet i ridhus-porten och fick då hjärnskakning.
- Jag lägger ibland diverse grejer i garderoben eftersom det ser stökigt ut om de ligger framme.

Ponnyakuten

Kategori: Övrigt

Jag blev seriöst rädd, jag satt precis och kollade på första avsnittet av ponnyakuten på svt play, och bara liksom......... öh...

-Det första jag reagerade på var tjejen med en skimmel, som sparkade och hade sig, och hon sa att hästen "Accepterar inte piskan". Och då undrar jag vad hon menar med det? :S
Om hon sitter och piskar hästen konstant när hästen inte går fram tycker jag inte att det är konstigt att den inte accepterar spöet... Precis som att vi skulle acceptera att någon stod och knuffade oss hårt om vi inte ville gå någonstans, Det är ju lite så... man vill ju göra saker ännu mindre när man blir tvingad till det...

-Och sen den söta lilla killen som hade blivit sparkad av sin pyttelilla ponny!
"Jag blev rädd, och så grät jag en stund också"
Så käääär

-Sen den här hästen som började bete sig i transporten, stegra och ha sig. Varför ska TVÅ människor klämma in sig där och stå och skrika på hästen.... Orkar inte..

Gårdagens Eddiepass

Kategori: Övrigt

Eftersom jag inte var hemma igårkväll så skriver jag om ridpasset på Eddie nu, det kommer bli långt och utförligt kan jag varna om redan nu från början.

Börjar med att visa denna helt fantastiska bild från i Onsdags.

Denna bilden ljuger inte så mycket, det är ungefär såhär det såg ut hela passet, hela min sits var en världskatastrof. Och ja ni ser ju själva. (Lia glad är jag för det xD)

However, när jag såg bilderna, blev jag så arg på mig själv att jag satt och red runt sådär, och sen om jag ska säga hela sanningen så gav jag inte Eddie en ärlig uppvärmning, jag trodde det, men naj.
Jag blev så jävla ARG, att jag låg nästan hela natten sömnlös och la upp ett ridpass i huvudet i minsta detalj och upprepade för mig själv tills jag somnade.

-När tiden var kommen och jag stod med Eddie i rudhuset så började jag med att "rida" från marken, och gjorde volter och böjar.  Sedan såndär när man böjer halsen på dem så de vänder huvudet mot baken. Sen bytte jag sida, och gjorde samma saker.
Satt upp när jag var nöjd och red på halvlånga tyglar började vid C och gjorde en 15 m volt vid varje bokstav och var supernoga med att kroppen var som en banan och framben och bakben gick i samma spår samt lossnade lite i nacken eftersom han ofta "lägger/lutar" huvudet innåt istället för att ställa sig. Ja ni get it. Och ökade steglängden mellan bokstäverna.

-Gjorde halter vid A & C, och alltså, när där inte är några andra hästar som han drar sig mot gör han så SATANS PERFEKA halter, det räcker med att jag sitter om den där minimala millimetern och andas ut så förbereder han halt och när jag tänker "halt" så stannar han. Jag brukar inte ens behöva röra tyglarna. Det känns så jävla bra.
Gjorde dessa volterna och halterna i båda varven, sedan så kändes han väldigt mjuk och fin, som smööööör i kroppen och lätt i munnen. Då började jag trava så smått först på halvlånga tyglar men plockade upp honom allt eftersom utan protest eftersom han var så ordentligt uppvärmd och mjuk. Som småningom gick jag in på stora volterna vid A och C och försökte runda honom ngt, men vid detta laget hade en islandshästkompis kommit in i ridhuset och nivet, det är som ett osynligt gummiband som drar dem till varandra, skitjobbigt! Så på ena halvan volten var det riktigt bra, på den andra halvan så blev det inte mycket vettigt gjort!

-Började med galopp i vänster varv, och trots att vi inte galopperat så mycket på bana så gjorde han en helt FLÄCKFRI fattning och föll in i -riktig- galopp direkt, och inte någon sån halvdan pass/rollnings/galopp, han är dock inte så stark på bana och galoppen känns ganska fjuttig om man jämför med hur den är ute i skogen där han gärna bjuder till massa extra själv! Men han kan hålla galoppen ett helt varv även förbi kortsidorna, han blir nååååågot flack precis i de skarpaste kurvorna även om jag skär kortsidan, men det är ju endå helt fantastiskt att han klarar det!
Gjorde samma sak åt höger, lika perfekt åt det hållet. Det roliga är att jag har inte känt att han har något "bättre/sämre" varv som många hästar har, en gång kände jag det, men bara en gång! Det kanske kommer med tiden, men jag ska göra mitt bästa med att hålla honom jämn! haha!

Alltså det känns så jävla bra! Att det gick ett steg bakåt en dag, gjorde att vi gick FEM steg frammåt nästa dag, det är väl helt jäkla fantastiskt?! Kan inte beskriva hur underbart bra det kändes!

Så bra att ni får denna bilden som Louise tagit!
Varsågod Louise, reklam för din blogg ;>


Over and Out

Fantastiskt...

Kategori: Övrigt

Ingen har väl undgått denna nyhet, men endå.

Det är väl helt jäkla otroligt vad dessa hästar kan,
Helt underbart att de lyckats klara sig så lång tid!

Klicka på bilden för att komma till nyheten

Ritt i geggomojs

Kategori: Övrigt

Inleder med en otroligt vacker bild på mig och Eddie

Red lite på banan idag när A fotade, men eftersom han inte är riktigt igång så var han lite stel och lång, så inte riktigt nöjd med bilderna, men kul och nyttigt att se hur det ser ut endå!
Sedan skrittade vi en runda och eftersom det var så fint ljus så tog jag med mig kameran och fotade, fick några fina och några MINDRE fina på Julle och Angelica!Kan bara som sidenote berätta för er som bläddrat såhär långt ner, att när vi red från banan ut mot grusvägen så går vi förbi stallarna. Då gick Eddie fritt på långa tyglar medans jag höll på med kameran, och då går Eddie IN I STALLET, med mig på... känns otroligt bra.
Tur att han är så liten annars hade nog mitt huvud varit Ajaj.

PonnyAkuten

Kategori: Övrigt

Var inne just och läste om deltagarna i det nya PonnyAkuten, som jag kan tillägga att jag inte tittar på eftersom jag sitter och gråter mig genom varje avsnitt, dels för att det är så fruktansvärt äckligt att föräldrar köper sånna ponnysar/hästar till sina barn -RAGE-, sen eftersom vissa problem som tex. "Hästen inte vill hoppa röda hinder" anser jag kunde lämnat plats åt ett stackars barn med en häst som trycker upp denne i väggen eller något sånt riktigt problem... Plus att jag inte kan hålla med en viss 'T' om allt.

Sen läste jag TVÅ saker på ponnyakutens hemsida som jag reagerade på,

Nu vill jag inte "vara den som är den", men är det endå inte rätt vanligt att folk bara låter sina hästar 'gå' i hagen tills de blir tillräckligt gamla att rida in? och så börjar de hantera dem när de ska bli inridna? Så att hästen är ohanterad och oinriden gör ju redan den till en i mängden...
Och sen återkommer jag ju till det att det finns säkert så många andra barn med sina hästar som kunde utnyttjat denna platsen så mycket mycket mer!
Att rida in en häst på 2 veckor funkar ju inte, Tjejen är 11 år, hon måste ju endå fortfarande ha hjälp när hon kommer hem igen, då hade hon ju lika gärna  kunnat börja hemma också och lämnat platsen till Ja, ni get it.

Sen var det detta också,

Detta kanske låter töntigt, men jag hade inte velat åka till någon som kallade sig "hästartist" x)

Grimmooooor

Kategori: Övrigt

Nu kommer gnälliga konstiga Saga fram igen,
Grimmor,

Jag gillar sånna helt vanliga (kanske tråkiga?) grimmor i syntet, sen om det är fodrat eller ej är skitsamma, det jag gillar är att om man köper rätt storlek så sitter de oftast j*vligt bra också plus att de inte väger alls mycket! Jag har några stycken av den sorten och använder 2 av dem till Eddie, har en rutig i mindre storlek som jag använder mest, och en mörkblå som är något större!

Den blåa till vänster, den är större storlek rent allmänt, även runt nosryggen vilket kan vara bra när man tex. som jag gjorde här hade grimma över tränset, så kan man dra upp den lite mer så att den inte 'stör' bettet.
Till höger har jag den rutiga som är mindre och sitter närmre hästen, en grimma jag hade vågat släppa ut honom i hagen med. Jag hade tex. inte velat släppa ut honom i hagen med en grimma som satt så löst att jag fick in hela näven mellan grimma och häst.
Tycker det är ett vanligt "problem" att folk har grimmorna alldeles för löst på sina hästar...

En annan sorts grimma jag inte direkt gillar,  Eller ja, det är väl inget fel på den rakt upp och ner sådär, men här är en bild från google:

Ni ser? Det är en sån med ring och extra spänne nederst.
Dessa grimmorna är jag inte alls förtjust i, det är som sagt inget fel på dem i sig, men jag personligen gillar dem inte eftersom de i flesta fallen känns väldigt tunga och klumpiga. plus att den där ringen alltid fastnar i det där extra spännet. Men allt är väl en smaksak ;)

Repgrimmor är något jag känner mig ganska blank inför, Jag har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker, än så länge beror det lite på vad man har dem till!

Tex, här på bilden jobbade jag med Hörre löst i rundcorallen, vid detta tillfälle kändes repgrimman som ett alternativ eftersom den är otroligt lätt, väger nästan ingenting och antagligen märker inte hästen av så mycket att den har den på sig, men kan vara bra att ha om man behöver ta hästen och leda den, eller ja, ni vet.
Men samtidigt så är repgrimman inte ett bra alternativ om man ska binda upp hästen, eller ha i transporten o sådär, eller om man ska leda en bångstyrig häst kan det hugga till rätt ordentligt i nacken vid ett kraftigt ryck osv.
Ridning i repgrimma är väl lite njamjo, en svårstyrd eller svårstannad häst är väl inte sådär jättemegagenialt att rida i repgrimma då den gärna flyttar sig på alla möjliga håll när man drar, medans om det är en väldigt lugn och lättriden häst är det väl inte helt fel att ta sig en tur i repgrimma, har jag kommit fram till själv när jag ridit med repgrimma på olika sorters hästar ;p Det har inte alltid gått så bra x) Haha

Eddie

Kategori: Övrigt

Idag gjorde jag och Eddie faktiskt något vi inte gjort förut, vi red ut ensamma utan andra hästar för första gången. Behöver jag ens berätta hur det gick? Ja, såklart så tuffade han bara på som vanligt och var lika glad som vanligt.
Han är så underbart härlig när han skrittar på i sådär lagom tempo men sen när man ökar så får man en bomb som bara KAPAOW! Sen går han från tuffandet till ett ånglok som rullar på i ett jäkla tempo. Snacka om inbyggd Av & På knapp! Han kändes rikigt NAJS i traven idag! Riktigt sådär NAMNAM!

Behöver jag säga att jag är lite trött och inte riktigt kan skriva sammanhängande idag! ;)
Släppte ut hästarna imorse och tog då också en tur på Eddie samtidigt, Rätt lagom tidigt att ha släppt ut alla hästarna och sånt och ha ridit klart och allt till 9-10 tiden ;> Hihi


Morr

Kategori: Övrigt

Seriöst, något av det värsta jag vet är folk som står JÄTTENÄRA en när man köar i tex. Mataffärer. Värst är det när det är den tiden då det är FULLT med  folk i affären, så tränger alla ihop sig i köerna precis som att om de lämnade plats mellan så skulle folk tränga sig, eller precis som att det gick snabbare då.
Bara på tal om tanten som stod och flåsade mig i nacken på Ica idag.

Bökeberg?

Kategori: Övrigt

Jag antar att jag inte är ensam med att ha fått ett sånt här meddelande?

Förutom att Eddie inte är redo hade det ju varit vansinnigt roligt att vara med, right?!


Vi har ju typ alla gångerter, och nästan tölt! x) Haha

Eller så sparar vi oss till Lag SM i sommar ;D

Ut i Emil igen

Kategori: Övrigt

Ja, jag har faktiskt lärt mig att stormen heter Emil nu!
Idag följde Marie med mig till stallet så skrittade vi en runda på Eddie och Gymir, Båda skötte sig exemplariskt såklart.

Men Eddie hade någon vajsing med örat, han gick med det högra örat lite annorlunda vridet än det andra som vickade omkring som vanligt, och så skakade han på huvudet lite märkligt hela rundan. På väg ut från stallet tittade jag i hans öra (Så gott jag kunde i alla fall, inte lätt med all päls där inne) men jag såg inget, betvivlar att det kommit in något i örat också eftersom jag knappt får in mina fingrar i örat.
Det verkade dock inte dödshotande och han verkade inte lida så jag lät det vara, det går säkert över av sig själv!
Bilder från hagen:

Haha, jag hatar min dubbelhaka på denna bilden, men den är så söt!

Mói charmar sig som vanligt och Marie fular sig som vanligt!

En fin-bild på Marie och Dimma får vi också ha!

Stormritt

Kategori: Övrigt

Idag, för första gången på näästan en månad satt jag upp på Eddie igen,
Han har nästan blivit vildhäst igen, tog hur lång tid som helst att fånga honom, näst intill ohanterbar. Välte stallinredningen och var sjövild, Fast nä. Han ville inte in eftersom det låg kvar några strån efter utfodringen, ville inte riktigt med, välte sedan ner diverse grejer i fönstret när han tappert försökte få en tugga av äpplet som låg där när jag inte tittade, och han lyckades faktiskt.

Uppsittningen var smärtfri och han har som tur är inte glömt vad vi gjort, dock var det nog aniiiingen ovant eftersom han hoppade till när jag drog i kardborregrajsimojset på mina handskar xD

Jag vet att det är lite Ajabaja, men jag hade ju kliiiiii och kunde inte låta bli att trava några steg! Pigg som han är räckte det med att jag tänkte trav så flög han iväg! Och det var redig fjong i traven kan jag säga! Skumpade extra mycket. När jag sedan tog lite i tyglen (Travade på halvlånga eftersom jag red kravlöst idag) och gjorde en förhållning fick han riktigt, riktigt fint steg sista sträckan, ganska oskyldigt egentligen eftersom jag bara ville sakta ner ;)

Världens bästa Eddie Peddie Gräddnos (Nytt smeknamn av Amanda).

Ovisad bild från Miljöträningen.

Bild: Frida & Ola Törnqvist- Attusa Gård