updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Ööh?

Kategori: Övrigt

O - - - - -kej?

Ehmehm...

Kategori: Övrigt

Nu känns det som om jag har varit lite tråkig på bloggfronten på sistonde, eller iallafall, då... för ett tag sedan .. nån gång. uhm...

Men det finns inte så mycket att skriva om när det är vinter och lite ont om evangemang och aktiviteter att skriva om! Det enda var att jag åkte till Flyingedagarna förrförra helgen  med Örlingur islandshästförening. Och det kan man säga var mycket trevligt. Men jag orkade väl inte skriva om det just då! Det blir kanske lite tråkigt med ett inlägg utan bilder också, jag har blivit skitkass på att komma ihåg min kamera nuförtiden, beror lite på att jag bara ha kassa ikeabatterier som tar slut på en sekund så känns lite örk ibland.

Men idag var jag hos Camilla, men vägarna är fortfarande skridskobanor och ridbanan är fortfarande full med snö, så man kan väl bara lägga ner tanken på att rida på ett tag tyvärr. Men jag  tog två bilder på Eddie och Týri som kommer nu.

Ibland märker man att det är en 800:- kamera >.< Tyvärr


Måste bara visa Wilmer och hans frusna bajskorv!

Tänd eller släck?

Kategori: Övrigt

Är det bara jag som upprepar misstaget- När man ska gå ut ur ett rum så trycker man på lampknappen för att släcka, men saken är den att man inte ens tände från början, så blir man sådär förvirrad när lampan tänds istället?

Detta är tyvärr ett återkommande problem för mig.... hm

Bajs?

Kategori: Övrigt

Jag har en känsla av att bajs är ett återkommande samtalsämne för mig =)

(8)

Kategori: Övrigt

Okej, gårdagens inlägg kändes ju mycket seriöst...  Jag ursäktar för det men menar endå varenda ord jag sa, fastän jag kunde formulerat mig liiite bättre. men Aa..


Idag kom jag till stallet och började med att fixa till Torino, efter det fixade jag en ny aktuell telefonlista. Sedan tog jag in Geysir fixade med honom och red sedan en truddelutt i ridhuset eftersom grusvägarna är skridskobanor!
Kort därefter skulle jag och Peder åka med Torino till Bollerup där han skulle vaccineras och få sina tänder fixade. Stackars lilla Torino fick lugnande. Och liksom,  Lugnande medel + Lugn häst = JÄTTELUGN häst. Haha, trodde under en stund att han skulle trilla ihop helt, benen vek sig under honom ^^
När vi skulle gå ut har jag aldrig varit med om en häst som släpat benen efter sig på det sättet x)

Japp, tråkigt inlägg om dagen. Men ja. GREAT FUN. puss

:@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

Kategori: Övrigt

Nu tänker jag skriva ett antagligen, långt - osammanhängande och- gramatiskt okorrekt inlägg, men jag måste få avreagera mig...

Jag läste just ett inlägg på en "tjejs" blogg, där hon skrev om islandshästar. Såhär EXAKT skriver hon:

Nu sänder dem inslandshäst tävling på tv, från Globen.

Måste bara säga att det ser fruktansvärt fånigt ut!
Inte är de någon vacker gren iaf.. långa ryttare på små ponnisar.. de borde finnas en längd gräns.. haha.

Förstår inte att långa killar kan tycka att de känns ok att sitta på små isisar?

För övrigt är de supersöta isisarna men ekipagen ser inte kloka ut!


(bilden är lånad från google)

Hästarna är verkligen supersöta och helt underbara men jag förstår mig inte på det.. alltså att tävla med islandshästar, rida runt runt runt..


Måste bara säga, att hon säger 'isisar' säger ju allt?! xXD  (Skämt åsido)


Detta var alltså, exakt hennes inlägg. Och jag blir bara så jävla arg att jag inte ens vill kommentera för jag vet att jag inte kommer kunna behärska mig fastän jag skulle vilja skriva ett moget och vettigt inlägg till henne för att försöka få henne till och fatta!  För det första.
Om man är lång, So what? Det finns på tok för långa tjejer till sina ponnysar som man ser ute på tävlingar, man kan vara lång på en stor häst också! Så Det så. Och sen för att informera så kanske man ska ta reda på vad rasen faktiskt är framavlad för?! Jo, ett transportmedel, som ska ta tjockisar från A till B. Och fort ska det gå.  Och orkade dom inte så blev dom mat. Och så är typ sanningen.
ALLTSÅ: OCH NU SER JAG EN KOMMENTAR!  GRRRR

"Jag kan förstå att det är skillnad mellan de olika grenarna, dressyren jobbar mer med presition, i fälttävlan står konditionen och allsidigheten i centrum, hoppningen jobbar med att rida i rätt tempo, hitta rytmen osv.... det där vet jag inte riktigt vad som eftersträvas?"

OH MY LORD, hur fan.... Jag och Louise är helt enade: Är inte allt det där nämnda, ´Är inte allt det vad islandshästridning handlar om?!

Och om vi nu är så jävla feta på islandshästarna hur kan det då komma sig att de lever mycket längre? Och har färre skador än andra hästar?! och mår allmänt mycket bättre än alla andra hästar?! VA. SÄG MIG DET?!

Och jag håller med, det ser kul ut att många är så långa på dem, men spela roll, det finns fetton som ser feta ut, det finns små ryttare på stora hästar. Sak samma vafan -.-

och sen innan hon säger något om att hon inte förstår sig på att tävla islandshästar kan hon ju ta reda på något om det också innan hon öppnar truten! HON FATTAR INTE VAD DET INNEBÄR FÖR FEM ÖRE. Vem som hellst kan rida en 3 växlad häst, inga taktfel, bromsar man i traven så blir det ALLTID fortfarande trav. saktar man av från gallopp så blir det alltid trav och inte tölt-trav-galopp.

Jag började med islandshästar för 3 år sedan, Och innan dess hade jag bara hållt på med det vanliga, ni vet dressyr och hoppning. Och, jag kan med all ärlighet säga att islandshästar är det svåraste jag vet.

En islandshäst kan i princip skritta i passtakt om den känner för det, den kan tölta i passtakt, den kan galloppera i passtakt, den kan trava i fyrtakt, den kan rolla i nästan alla gångarter?!   INGEN människa som inte själv fått prova på att försöka rida en islandshäst rätt kommer nånsin helller förstå hur mkt som krävs och vad det innebär att rida islandshäst. För tro mig ALLA kan åka islandshäst. Men det krävs så mkt mer att kunna rida en islandshäst rätt.

OCh vadå, folk säger att det är djurplågeri när en större man rider en islandshäst för att han väger 90 kg, men är då inte det djurplågeri att hoppa en 1.30 bana, med 10 st hinder +, då hästens ben belastas med flera ton för varje gång den landar efter hindret. Nu har jag ALDRIG sagt något om hoppning eller hackat på det. Så varför ska alltid folk klaga på islandshästfolket. FÖRBANNAD BLIR JAG !! !! !
JAg vill bara skriva en massa svordomar och avreagera  mig moget och trevligt och nivet, på ett sätt så folk verkligen lyssna, eller ja. läser i detta fallet. Men jag kan inte göra det för jag är så jävla upprörd just nu.

Kommentera gärna era åsikter. PUSSPUSS =)   //EN GLAD SAGA