updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Helgen!

Kategori: Övrigt

Jag tänker bara lägga upp några underbara bilder från helgen så får de tala för sig själva!

Grillning                                                  Brännboll

Lekar

Nakenfisar

Förstå mig när jag säger att detta var den bästa helgen på länge!

Städligt?

Kategori: Övrigt

Nu har jag städat jättemycket, och möblerat om hela mitt rum. Det blev jättefint och känns mycket luftigare bara så ni vet, det är öppet för er som vill komma och titta. Gratis snacks! Dammtorkat och dammsugat på alla ställen jag inte kommit åt innan pga. "stora" "orubbliga" möbler. Jag har tvättat typ ALLA kläder jag äger, nej... inte för att jag "bara skulle" utan för att dom faktiskt var smutsiga, sanningen är att jag hade typ inga rena kvar, så jag hade inte så mycket till val.
Jag körde enkelt idag eftersom det var så mycket tvätt och orkade inte sortera så jag slängde in allting tillsammans för det kändes, helt enkelt bra. Anledningen till att jag hunnit med allt detta är för att jag är hemma och är jättesjuk, ni vet, det känns som att halsen blöder, hostar slemklumpar och allt som tillhör, ni vet vad jag snackar om.

Igår tävlade jag på tal om något annat, med Dimma. Det var vår första tävling tillsammans. Det var kul att komma iväg och sådär. Hon tyckte det var jättespännande och roligt! Hon uppförde sig exemplariskt! På framridningen gick det SUPERbra, kändes riktigt, riktigt bra. Det var  riktigt tjong i gångarterna och jag var jätteexalterad!
Jag missade när de ropade in till collecting-ring så jag fick komma i full karriär och hutta på mig "färg-bandet" och brumma in på banan. Direkt när hon kom in på banan och såg de andra hästarna blev hon helt tokig! Och jag kände hur det gick fortare och fortare hela tiden, och det tog inte lång tid innan vi var uppe i den andra hästens rumpa! Otur för mig så kom det aldrig något bra läge att köra om eftersom vid vissa tillfällen kände jag inte att det gick att öka tempot och behålla en bra gångart och delvis för att ryttaren framför flyttade sig HELA tiden.
Så det var bara att bita ihop, lite snopet eftersom jag fick hålla igen JÄTTEmycket och det försämrade nog gångarterna en hel del. Men inte allt för pjåkiga poäng blev det inte, tyckte jag iallafall.

Jag har inte ridit Dimma så mycket ännu och det var första tävlingen så jag är jätteglad endå! Ju mer jag tänker på det desto mer nöjd blir jag! Bästa poängen fick skritten.

Nu är jag hungrig och säger ADJÖ

Hestbilder!

Kategori: Övrigt

Dimma

Älva & Geysir

Dimma

Golfbana-->Hästgård

Kategori: Övrigt

Hahaha, sug på den alla Golfare! Detta har jag sett i mina drömmar allt för länge! Och nu har det blivit verklighet! Kriget mellan ryttare och Golfare är över, Ryttarna (som jag alltid har sagt) har helt klart mest rätt och är bäst! =D
Läs här om det!

Haha, Gymir på bild x)

Ridning = Kuligt

Kategori: Övrigt

Visst är det kul när det går bra?! =D Haha, Igår när jag red Dimma så gick det inte alls bra, jag vet inte om det berodde mig eller vad det var. Men hon var total-låst i nacke och stel i hals och bog, Dock var det inget fel på gångarterna precis. Men som sagt kändes inte alls bra. Men lika glad är jag för det!

Men idag när jag red gav jag mig fan på att hon inte fick vara stel och låst, så jag kämpade röven av mig för att få henne lösgjord och mjuk, och det blev hon fanken också. Sen gick hon ljuuuuvligt. Körde på i skritt, trav och galopp. Och det kändes riktigt bra. Sedan slängde jag på 'lätta' viktboots, och töltade lite, sedan körde jag lite ökad trav på diagonalen och Saaaaaaaataaaan säger jag bara. Den traven är inte o leka med. Blir man inte bara glad när det går riktigt bra?!
Känns riktigt bra inför tävling nästa vecka, sen får det gå som det vill! =)

Avmaskning

Kategori: Övrigt

Jag hann inte skriva igår så det blir idag, vi avmaskade islandshästarna och små ponnysarna igår och flyttade dem till andra hagar, Hekla och Solen fick flytta in i fånghagen, alltså ponnysarnas gamla hage, resten av islandshästarna fick flytta ner till en annan grönare hage, och till slut så fick små ponnysarna flytta in i islandshästarnas gamla hage där det redan är uppkäkat ;) Bettan bjöd på en sjuhelsikes uppvisning! Först lite bockningar o sånt, men sedan fick vi se e trav det var en jäkla tjong i, galoppen likaså. Islandshästarna var inte lika roliga, dom sprang bara rakt in och började äta.
När vi skulle avmaska var de flesta hästarna jättesnälla, vissa var  visserligen lite extra svårfångade eftersom de inte är så dumma och de känner igen de där sprutorna på långa håll ;) Men de tog medlet snällt. Sen skulle vi avmaska Disa, och eftersom jag var med och avmaskade henne förra året, vet jag att hon är jäkligt knepig, men jag hade ju Jens med mig så detta fixar vi tänkte jag, så vi tog iallafall ut henne ur hagen och ställde henne på en lämplig plats, så låter vi henne äta lite lugnt ur havrehinken, och hon var ganska lugn när jag närmade mig med medlet,
och enligt mig tycker jag det är bäst om man är snabb och inte gör det till en så stor affär, så jag sa, ett två, tjoff. Så körde jag in den i munnen på henne, och sen gick allting väldigt snabbt. Jag såg bara något stort hårigt framför mig och millisekunden efter det så klubbades jag ner till marken. Det var ganska läskigt måste jag säga, det läskigaste var att varken jag eller Jens fattade vad som hände, för det gick så snabbt. Men efteråt fick jag ganska ont i armen och axlen. Så vi antog att hon reste sig och kom åt mig med frambenen och ja, lyckades dra med mig ner.
Såhär dagen efter har jag fått ont i  baksidan av lår och länd. Och det gör mig lite arg, jag ska rida massa hästar idag.
Här har ni odjuret! (Som egentligen är väldigt snäll)

Nosgrimma

Kategori: Övrigt

Alltså, jag tycker sånna här nosgrimmor! Breda, enkla utan detaljer! Fast tänk er det med en liten isländsk touch, utan käkrem (Alt. utan pannrem, fast det är snyggt med en i samma stil!), och sen med ett "helt" huvudlag så spännena bara är på ena sidan så det blir ännu "enklare" stil på tränset. Låt mig demonstrera?! ;)

Haha, det är meningen att de gula spännena ska föreställa mässing xD Haha, lyckat jag vet. allting är lite snett och skevt, men se principen framför er! :D

Långritt!

Kategori: Övrigt

Idag var det långritt från Sandvången Gyllebo, och jag trodde jag skulle avlida imorse när jag gick upp, jag har liksom gått upp tidigt hela helgen -.-' men vad gör man inte för lite ridning och gott sällskap!? Jag glömde räkna exakt hur många vi var men om jag skulle gissa såhär nu i denna stund tror jag att vi var ca. 12 stycken, Inga hemska olyckor eller avtrillningar. Det var bara K's häst som snubblade till mitt i en nedförsbacke och gick ner på knäna, skrapade upp lite men inga hältor eller köttsår! Vi kunde fortsätta precis som vanligt!
Vi red ner till Gyllebo och fikade sen fortsatte vi raka vägen hem. Vi var samanlagt iväg i 3,5 timme och det var LAGOM kan jag säga, den sista biten hem tänkte man "Hem, hem, hem!" Så nu har man lite skav i gumpen och sånt trevligt! Dimma kommer sova jättegott inatt! Tror jag ska gå ut en runda med henne eller något imorgon så hon inte blir stel som en planka eller stäcker något den stackaren!

(Dimma och Ålbjörn som också var med på turen)
Läs om SIF's årsmöte här:
http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&m1=45240&a=613063

Hestarnaaaa

Kategori: Övrigt

Fantasifull rubrik!!  Idag red jag ut med L och A, då red jag Geysir, Kan inte säga mer än att han kändes mycket fräsch och pigg! Han tyckte det var jätteskojsigt!

Senare red jag Dimma och hon kändes mycket bättre än igår, puh.... Pigg som attan hon också. Jag avslutade med lite trav på banan, och eftersom vi har kommit fram till att hon travar mycket bättre när jag sitter ner (fast jag inte kan sitta ner, haha) och körde några ökningar på diagonalen och Fyyyyyyyyyyfaaaaaan vad hon köttade!!! Så bra har hon nog aldrig ökat! Inte en enda UNS av rollning, helt jämn och jag kände hur hon bara slängde fram frambenen och schvungade sig fram. Damn....
Och bättre blir det, idag fick jag mejl från Ófeigur som bekräftade min anmälan till tävlingen så det är bara till o betala och kötta! :D Kul ska det bli!I want to sing another melody
So different from the one i always sing
But when i do the dishes
I run the water very very very hot
And then i fill the sink to the top with bubbles of soap
And then i set all the bottle caps i own afloat
And it's the greatest voyage in the history of plastic
And then i slip my hands in and start to make waves
And then i dip my tongue in a take a taste
It tastes like soap but it doesn't realy taste like soap
And then i lower in my whole mouth and take a gulp
...and start to feel mortality sorround me


Tävling?

Kategori: Övrigt

Nu är det såhär att jag har anmält mig till Ófeigurs kvällskval den 13 April, skickade in anmälan för ca. 3 dagar sedan, men jag har fortfarande inte fått något bekräftelsemejl om att jag har skickat in anmälan. Någon som vet om dom brukar vara så sega med tävlingsanmälningar osv? Det hade ju varit himla trevligt om dom kunde meddela om jag är med eller inte....
Men however, Jag är apdålig på att uppdatera, det är inget nytt faktum.

Igår red jag gamle gode Geysir, han var lika trevlig som vanligt, alltid ett nöje att få jobba med en sån trevlig häst, som en viss Ms. L uttryckte sig "Han kan stå och bara stå i flera månader, men sen är det bara till o hoppa upp och så töltar han helt rent och helt awesome". Är det inte så det ska va? Nu är han tyvärr inte igång, och blev flåsig efter 20 minuter skritt och lite trav. Men med lite tur kanske jag får rida honom lite mer! =)

Dimma red jag också, red ut med Louise, Hon var väldigt fin i skritt och trav, men tölten var inte alls nått vidare igår, första gången faktiskt som det var riktigt dåligt sedan hon "kom igång". Hon var som en stel planka med osmorda leder, och var inte långt ifrån att börja grisepassa. Jag menar, om hon blir så stel av att EN häst är framför henne, hur ska det då gå på tävling när det kan komma flera stycken och rida om....?
Jag har ju helst velat undvika att sätta boots på henne, men eftersom jag inte kan hjälpa henne så mycket mer än att försöka sänka tempot och tala lugnt, kanske man skulle slänga på boots en eller två gånger. Fast samtidigt ska jag inte ställa så höga krav på tölten eftersom det aldrig har varit hennes starka sida. Jag kommer nog satsa ordentligt på skritten och traven, och försöka få till en mer 'luftig' galopp eftersom galoppen i allmänhet är ganska bra. Sen får det gå som det går i tölten.

Ja, detta var trevligt, jag behövde bara avreagera mig lite här. =D