updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Dimma!

Kategori: Övrigt

Idag skulle Halm-mannen komma och lämna 14 balar, HJÄLP. Hur var det meningen att alla dem skulle få plats i vår lilla lada som dessutom är smockad med Hö. Men Erfaren bonde = Bonde med lösning. Han gjorde det galant, och 14 nya balar var på plats.
Sedan fixade jag till Allan i dalen! Oh looord vad den hästen kan skiiiiita! Hihi, men det är bara fina fisken måste jag säga! Innan jag red ut gav jag alla islandshästarna maud. Strax innan jag begav mig tänkte jag lastträna lite med Dimma, förra gången var hon väldigt besvärlig och tänkte inte göra mig nöjet att gå in frivilligt. Jag väntade mig det värsta idag men till min stora glädje gick hon rakt in, det gick lite trögt och visst blev det något stopp, men det krävdes bara något obefintligt sedan gick hon, när hon stod där inne fick hon mumsa på lite havre och lite hö så det skulle kännas trevligt och bekvämt där inne, sen backade jag ut lugnt och fint. Detta gjorde jag x3.
Sedan red jag ut i ca. en timme, det är alltid så roligt när dom känns pigga och taggade, jag red bara lite som vanligt, försökte ha lite kul samtidigt som jag red henne så bra som hon kan gå. Det går bara framåt och gångarterna blir bara bättre och bättre.
Men jag skulle vilja höra om det är någon som har något träningstips på hur man kan träna och rida för att 'naturligt' locka fram bättre gångarter utan att det blir påtvingat?

Så som jag rider nu är att jag tänker mycket på själva "ridbarheten" alltså, dressyren kanske man kan säga, lyhördheten, precisionen och att gå undan för skänklen. Samt så tänker jag på variationen, då jag ofta involverar bommar och diverse hinder, jag rider gärna ut för att stärka uthålligheten och få henne mer markmedveten och säkrare på foten. Sedan brukar jag komplettera med långlining och arbete från marken (NH).
Sedan måste jag ju säga att bara genom daglig hantering och regelbunden träning (allt jag just nämnde) har vi byggt upp en stadigare kommunikation, och vi förstår varandra bättre, det blir färre missförstånd och det är inte lika mycket som går förlorat. Och framförallt att hon kan känna sig trygg med mig! Det viktigaste för mig är ju att hon trivs och känner sig trygg med mig. Dock så känner jag att jag inte har nått ända fram, hon släpper inte riktigt in mig ända in. Men jag hoppas innerligt att det kommer med tiden. Om jag gör rätt så lär jag väl få den respekt jag (förhoppningsvis) förtjänar.

Bild?! =O

Kategori: Övrigt

RitarN inom mig har vaknat till liv igen!  Jag förstår inte varför det ska vara så jäkla svårt att orka/få tid med att hålla på med en av sina stora passioner?! För när jag väl gör det så lägger jag ner hjärta och själ, och när jag blir nöjd så känns det så jävla bra. Är det så svårt att lägga lite tid på det då? USCH!

Här kommer iallafall en bild från idag som jag blev nöjd med!

Jag vill bara förbättra mig hela tiden, hur gör man?
Här om dagen så red jag Dimma i ridhuset och den känslan var ju bara GRYM! Hon var riktigt pigg och bjöd på sig själv och det var bara helt fantastiskt! Riktigt snygg i gångarterna och så uppmärksam och lyhörd och ja, denna listan kan jag fortsätta på länge. Ökningar, halter, bakdelsvändningar, galoppfattningar, allt var så jäkla felfritt. Ibland är allt så jäkla perfekt.
Igår red jag ut med Johanna och Jonna, Johanna red på Heba och Jonna red på sin egen Bella som numera flyttat till Sandvången (Yaaay). Johanna red Heba riktigt bra, med tanke på att hon brukar rida 1,70 kameler och inte har någon särskild Islandshästerfarenhet så tycker jag att hon red Heba fantastiskt!
Det blev en underbart fartfylld tur full med skratt och lite busridning! (Det är sånt som tillhör förstår ni väl).


Och på tal om stora hästar, det finns inte många bevis kvar på att jag en gång var kamelryttare!

ADIÖ Folk!

Uppdatering?

Kategori: Övrigt

Nu var det jättelängesedan, men jag ser att ni endå har lite koll på mig varje dag, det tackar jag för!

Idag skulle jag egentligen ha varit i skolan, men sen blir det ju som det blir och jag vaknar inte av min väckarklocka och ser fin klocka vara 11:30 jag vaknar, skitbra tänker ju jag. Men jag har ju endå uppgifter jag kan göra hemifrån, så skitsama. Så jag tog mig samman och var ganska duktig med det!

Sen drog jag till stallet där jag red Dimma, än så länge under de 4 veckor? eller något som jag ridit henne har jag fokuserat på att få igång kondisen samt 'ridbarheten'. Och det tycker jag har gått mycket bra, har bara gått framåt måste jag ju säga.
Idag tränade jag mycket på att flytta för skänkel på olika sätt, skänkelvikningar var väldigt svåra i början, det kändes knappt som om hon försökte, men nu har hon börjat flytta sig lite lätt och fint och förstår så det kan ju bara bli bättre. Bakdelsvändningar lärde hon sig på no-time, men har  svårare för framdelsvändningar, vet inte om hon förväxlar mina hjälper eller om det är jag som är otydlig fastän jag försöker vara så tydlig som möjligt? Vem vet, men det börjar gå bättre med dem också. Har även försökt mig på små öppnor och slutor längs långsidorna.
Galoppfattningarna är helt underbara måste jag få säga, men det har nog med o göra att hon är mer uppmärksam eftersom hon är lite mer "taggad" och erbjuder lite mer bjudning från sig själv. Innan har hon varit lite slö/trött men det har ändrats så jäkla mycket!
Sedan galopperade jag några varv i höger och några i vänster i fri frisk galopp och skrittade av ute.


Detta blev ett litet tråkigt inlägg om hur tråkigt jag red, haha. Men fick mig endå att uppmärksamma min lilla blogg, kommer nog lite mer intressanta saker senare eftersom jag har en del på gång.
Nästa vecka ska jag träna för Camilla och jag ser verkligen fram emot det eftersom jag inte har tränat seriöst för tränare på mer än ett halvår eller något.
Senare nästa månad ska jag vara 'visningsekipage' på en gångartskurs med Dimma, och det ska bli riktigt spännande må jag säga! Kanske båda dagarna, jag är jättetaggad!

Och så är det ju Göteborg Horseshow om mindre än 2 veckor och dit ska jag ju också, jätteskojigt och jag längtar riktigt mycket eftersom jag ska dit med fina Scrap! Hela hästvärlden är på väg tillbaka nu och det känns jättebra, men det påminner också mig om att jag kanske ska komma igång, betala klubbavgift och se över hur länge min licens räcker, om den inte gick ut redan i somras, vilket den säkert gjorde. Jag är hopplös måste jag säga.
Ska jag tävla i sommar är det bra om detta är gjort ^^

Och hur ska jag hinna med allt mitt skolarbete samtidigt som jag ska söka jobb, hinna med mina nuvarande jobb, ha mina lektioner, praktisera, betala alla räkningar och framförallt LEVA!
Har ni något tips på hur man hinner ha koll på allt utan att falla i bitar?

Heba

Kategori: Övrigt

Sandvången

Kategori: Övrigt

Idag när jag tog in Dimma för ridning, såg jag hur Mói tittade längtande på grimman. Så efter jag ställt upp Dimma i gången tog jag även in Mói och ryktade honom lite, det gillades!
När jag red Dimma tränade jag Cavaletti och "hinder" på volt. Jag skulle väl inte vilja kalla det hinder, men sockerbitshöjd ;) Övningen var sådan att jag galloperade på volten och hoppade hindret helt enkelt, det gjorde hon mycket bra, slog inte i en enda gång, synd bara att hon inte riktigt "suger" mot det,  Kul om hon kunde tycka det var lite roligt med markarbete och hoppning. Gjorde det i båda varven. Sedan hade jag cavalettibommarna som jag var lite tveksam över, hon lyfter ju inte precis ordentligt på benen när hon går över bommar och sådär, Så jag föreställde mig hur bommarna flög omkring oss när vi gav oss på det. Men det gick bättre än väntat, hon slog i de flesta bommarna, men alla höll sig på plats, jag gav det ett till försök, då gick det lite bättre eftersom hon var med på vad som väntade, men slog endå i ganska mycket.  Då bytte jag varv och gjorde igen, då slog hon bara i sista bommen! Mycket lyckat för att vara Dimma må jag säga! Så där gav jag mig med Cavalettin och red lite lösgörande resten av tiden. Sedan skrittade jag ut en sväng. Ett mycket ljuvligt ridpass må jag säga!
Under tiden jag red så tittade jag snabbt ut mot gårdsplanen och ser en liten vovsing springa omkring, och ja. Vem är det annars om inte lilla Laban?! Utbrytarkungen! Jao, så det blev ett litet avbrott för att gå och lämna honom ;)
Och Wilmer har vaktat hönsen heeeeela dagen! Mycket duktigt ;D

Precis innan jag skulle ta in hästarna då jag var inne och värmde mig så får vi ett samtal om att linorna var nere i någon av hagarna, Så vi går ut och ser Liza i Gymirs hage, jaha. Det var ju tur att dom kom bra överrens?! Hahha, så vi fick börja ta in lite tidigare idag så vi kunde fixa hagarna.
Är inte hästar underbara? =)