updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Älgmöte

Kategori: Övrigt

Jag och Louise är ute i skogen och skrittar lugnt och sansat. Vi säger inte så mycket till varandra, Jag nynnar tyst för sig själv. Efter ett tag möter vi Sandra, hejar på henne men rider sen vidare under tystnad.
Plötsligt utbrister Saga: "Såg du?!"
Louise bara: "Jag såg, men vad var det för djur?"
Saga: "Antingen älgkalvar eller råddjur. Men de hade stora fötter och stora huvud."
Louise: "Jaha, men då kommer väl mamman snart då, höhö."

Vi rider lite längre och plötsligt viskar Louise till Mig: "Titta, där är den!" Inne i skogen står en älgko och ropar på sina barn. Saga, nyfiken som hon är, bestämmer sig för att rida tillbaka en bit för att kunna se den bättre. Detta resulterar i att Heba får panik, springer en bit och står sen på stället och stegrar. Gymir tvärnitar, fryser till och står och skakar. Louise fiskar upp telefonen ur fickan och lyckas få denna älg på film! När älgen sedan har sprungit iväg får jag rida tillbaka för att "hämta Saga" då Heba vägrar gå. Vi fortsätter vår ridtur.

Efter några vilda galopper (det var inte meningen, hästarna var ganska skärrade) är vi äntligen på väg hem. Mitt i skogen står där en bil, mer eller mindre i vägen. Bilägarna ser den vilda Heba och utbrister: "Är hon stånglig?" varav Heba, som svar på frågan, ställer sig rakt upp i luften, inte bara en utan TVÅ gånger. Louise fnissar lite och säger: "Japp, där fick ni svar på den frågan." och rider sen förbi bilen.

....

Kategori: Övrigt

Bett, bett, bett, bett, Tävling!!!

Kategori: Övrigt

Detta ska inte bli nåt klagoinlägg om hur dåliga och bra bett är, utan jag tänker bara upplysa om bett jag hittat på nätet och har berört mig positivt eller negativt.

För det  första har jag hört talas om något som kallas Bombers Bits. Klicka på länken för att läsa om dem, -->Intressant<--.
För ett litet tag sedan fick jag nys om sånna här bett jag inte ens visste fanns. Första gången jag såg bild på ett sådant (vilket var ett sånt här dubbelbett, även kallat saxbett i pessoa variant!!!) jag var övertygad om att det var ett skämt! Men sedan visar det sig att det finns att köpa på en hel del internetsajter. Och jag säger inte mer än att det äcklar mig.

Sen kan jag informera om att jag har varit och inhandlat ett sånt här bett! Det svarta är ett slags gummi som är mycket mjukare än de där "gula" gummibetten, som i flesta fall det kan bildas skarpa kanter i om det repas. Känns mycket bekvämt när man känner på det, samt då med fasta ringar för att unvika nyp i mungipan och så ligger det stabilare. Jag har ridit på det 2 eller 3 gånger och är mycket nöjd och hoppas även att det ska lindra tryckmärkena Dimma lätt får i mungipan!
För övrigt var jag och tävlade i Onsdags och det finns inte mycket mer att säga än att det var SKITVARMT och att det gick SKITDÅLIGT på framridningen och jag var helt förtvivlad. Men sedan när vi kom in på banan, första starten i V5 så gick det mycket bättre, inte alls pjåkiga poäng, 6.0 för skritten och 5.5 för traven, fick inte under 4.0 på något, och det är väldigt bra med tanke på hur det kändes på framridningen ..... -.-'
Sedan var jag så duktig att jag missade min start i V8, men som tur var fick jag rida med i ett heat med vuxna och genomföra min ritt endå. Tyvärr så var Dimma trött och tölten var väldigt svag.  Men fortfarande inga katastrofala poäng. Så helt allmänt är jag nöjd! Men samtidigt så vet jag att hon kan så mycket, mycket bättre. Och det hade varit kul att kunna framföra det till tävlingsbanan.
PossPoss :*