updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Party

Kategori: Övrigt

Dags att ge sig ut och leva ett riktigt tonårsliv! Eller vänta, jag är ju 20 nu.....
Typ såhär busig är jag ikväll.

Bilder

Kategori: Fotografi - Häst

Jag la bara in en bild igår eftersom Marie var här och då kan man ju inte sitta och blogga en massa!
Men nu har jag redigerat ett par stycken så ni kan få se dem =>

Här kommer alla marcherande glada att få besök!

Han verkade först lite grumpy, men lite mys är aldrig fel!

Jag: "Marie fota nu! Hade jag passat i blont hår?!"

" I HAZ SUMTING I MA TEETH!?"

"YAAAY! I'M ASSUM, IT'S GONE!"


Myspys i hagen.Hoppas ni uppskattade lite uppdatering ;)

Bete

Kategori: Övrigt


Jag och Eddie
Fotograferad av Marie Persson med min kamera

Betessläpp

Kategori: Fotografi - Häst

Oooookej, mina planer gick inte helt som jag tänkt,
Fick ett sms innan från Amanda som var i stallet:
"Hahahahahha, Eddie sätter på Heba!"
Kort där efter trillar det in ännu ett från Tina (stallägare):
"Eddie hoppar på Dimma och Heba! Kom och hämta honom och ta honom till betet! jag vill inte ha några snuskhästar här!"

Tja, vad gör man? jag hade redan hunnit bli försoffad vid det laget, men det var bara på med kläder och ut i ösregnet! Såklart så stod han bara snällt och tittade vid grinden när jag kom. Han fick lite gödning innan avfärd, och sen gick vi.

Vi kom inte mer än 5-10 minuter iväg innan vi fick syn på ett rådjur i äppelodlingen
Eddie tyckte den var ytterst intressant!

(Lila opojkig grimma eftersom jag vill ha en grimma hängandes där nere på betet, men vill inte att de "fina" hänger ute i ur och skur så det blev denna jag köpte för 20 kr på gbg horseshow! Hihi

När vi gick på vägen som går längs med hagen så syntes först inte Mói och Álva till (som redan var på betet), och Eddie bara lunkade på och förstod nog inte riktigt var vi skulle. Men sedan fick han syn på dem, och då blev han så glaaaad, många gnägg utbyttes och det började kittla under fötterna så jag gick bort och släppte in honom. Såklart så fotade jag allt förekommande bus. Vädret gick från sjaskigt, mulet, mörkt och regnigt till en strålande kvällssol, så ni får utsäkta bilderna!
AKTA PINNARNA EDDIE! Haha, nutte...Hoppas ni gillade bilderna!

Nassar

Kategori: Övrigt

Waow, det måste märkas vilka dagar jag jobbar... I alla högsta grad, jag brukar bjuda på MINST 2 inlägg om dagen, när jag jobbar orkar jag knappt ett!
However, T smsade igår och sa att idag skulle det avgå från stallet till betet med hästarna klockan 9 (Vi går dit eftersom det knappt är en kilometer dit), men jag kunde ju inte eftersom jag jobbade idag. Så jag tänkte gå dit med honom nu i eftermiddag, men regnet bara öser ner, och njä... lite bekväm får man vara, jag tar dit honom imorgon vetjag, hur som haver måste det göras innan jag åker till Malmö (läs nedan)!
Sen imorgon Fredagkväll ska jag bara njuuuuuuta och ta det lugnt, för på lördag drar jag till Malmöstad och sover över hos min papi med en vän!
Mina nassekompisar på jobbet.
De är så näpna, när jag putsade insidan av fönsterna och står i deras boxar är de först jäkligt misstänksamma och håller sig undan, men sedan allt eftersom de märker att jag inte är intresserad av dem så kommer de fram en och en och börjar äta på byxorna och skorna. GRRR!!

Dock är de så söta att jag funderar jag på att stoppa ner en i väskan och ta med hem, ingen märker något?

Eller...

Varmt?

Kategori: Övrigt

Varm dag, mycket päls = varmt under schabraket, what to do?
(Om man vill ha något för att skydda sadeln)

Jo! Hoppschabrak! Det ser ju lagom funky ut, men vadådå?!

Långtur

Kategori: Övrigt

Eller ja, inte jättelång i alla fall, men ville rasta av mig själv och Eddie ordentligt innan vilan, så idag tog jag och Jonna en 2-timmes tur till forsemölla, sååå härligt. Dock så var både Eddie & Nisse (Zerton) på helspänn. Kanske den effekten två 5-åringar har på varandra, haha! Men det var skoj och båda var så glada och pigga och tyckte det var riktigt riktigt kul att få komma ut tillsammans.

K's (En av granngårdarna) häst har ju fått sitt föl nu också, och de var ute när vi red förbi, fölet är endast 2-3 dagar gammalt, så liten och så skör liten sak!

 

Och Eddie was like :O när han såg det, aldrig i hela sitt liv har han sett en så liten häst:

 

Jag tränade inte på något alls när vi red utan jag bara njöt av turen, vädret bjöd på molnfritt och lätta vindar, alldeles perfekt ridväder alltså! När vi kommit fram till forse stannade vi lite hoppade av och njöt som man gör. Eddie och Nisse smaskade på gräset som bjöds, det växte vild-gräslök där de åt så det luktade gräddfil med gräslök och potatis när de åt, mmm midsommarkänslor? Yesbox!

Eddie tyckte pausen var en alldeles utmärkt idé!

Kul fakta kan vara att här vid forsemölla är den svenska filmen 'Glädjekällan' inspelad, om ni har sett den, så vet ni det!

Sista ridturen

Kategori: Övrigt

Då blir det sista ridturen för mig och Eddie på ett tag nu då!
Imorgon släpps de ut på "bete" på ett ställe som heter Djupadal inte alls långt ifrån Sandvången, det är Eddie, Mói och Álva som ska dit och fläska loss på gräset i en fet stor hage med en bäck rinnande igenom, en riktig idyll! Haha
Jag tyckte det var passande att slänga in en vila i samband med betessläppet, så ja. Men jag har frågat K, som äger Geysir om jag kan få rida honom under Eddies vila så jag inte får total abstinens!

Geysir är en av mina absoluta favoriter på Sandvången med sina 21(?) år!
Har ridit honom rätt många gånger och han är en lika stor fröjd varje gång, han är så jäkla häftig och maffig att sitta på. Han kan se så stor och tung ut, men han är lätt som en fjäder att rida! Och tölten är bara underbar!

Hoppning

Kategori: Övrigt

Idag fick kusen hoppa, det är det han gillar bäst :>
Han är himla rolig att hoppa också, han tycker det är så roligt och har så otroligt positiv inställning och bjuder riktigt på hinderna!
Och jag har även bevis på att han hoppade det smala tunn-hindret som han tyckte var lite konstigt!
Även om bilden inte blev så bra x) Men Jonna var inte så bra vän med min kamera! Haha

Löshoppningsfilm

Kategori: Övrigt

Tror inte att jag har visat denna filmen på när vi löshoppar Eddie och Gymir!
Rätt kul att se en lite ovan unghäst och en något äldre mer van häst hoppa tillsammans! Man ser dock att avståndet är lite för litet, men det klarade de fint ;)

Och snälla inget gnäll nu om att det är superduperfarligt att löshoppa två hästar samtidigt och att vi inte har träns på och huttablutti!

Snart stallet

Kategori: Övrigt

Igår jobbade jag ju lite smått med bommar o ett mini-hinder, så idag har jag snackat med I, så vi ska hoppa lite! Jag tar med kameran så kan vi se om vi kan få lite bilder på hopparN Eddie om någon vill fotografera! ;) Tror inte att hindergrejerna står ute, men jag vill faktiskt inte vara i ridhuset heller -.-' Morr! Men det är ju lätt att bära ut några sockerbitar, höehöe.

Förresten så är ni skitkassa på att kommentera, jag ser ju hur många som besöker min blogg dagligen, och det är sorgligt att inte en enda kommenterar ^^,

2009? Kanske. Snyggare än någonsin är jag.

Header.

Kategori: Övrigt

Jag tycker numera att headern är alldeles för vintrig, så jag har en nu som får agera tillfällig tills jag har lyckats fotografera en bild med mer vår-känsla.
Färgerna är lite knas, och den är lite allmänt knas men såhär får det vara tills vidare ;)

Fin Eddie 2010 när han bodde på Graneborg!

Örlingurs träningstävling

Kategori: Övrigt

Jag har ju inte berättat att vår bästiga förening hade en lätt gångartstävling i helgen! Var allra första tävling någonsin! Det var jätteskoj, jag agerade lite tävlingsarrangör och det var brutalt kul och lärorikt att få planera en tävling och vara med o fixa, jag hade inte med mig kameran, men jag och K turades om att fota lite under tiden, alltså är jag inte skyldig för alla bilderna!
Eddie- Söndag

Kategori: Övrigt


Det blev ingen film idag, men jag red endå i ridhuset, tog fram 2 vanliga bommar och gjorde ett pytte sockerbits hinder, typ 30 cm. Först var vi själva, och skrittade fram, men senare kom det in en massa andra hästar eftersom det tydligen skulle hållas träning just då. Eddie blev ju givetvis uppskruvad och var inte alls brydd om vad jag försökte och ville. Han var verkligen piggelin och inte alls mjuk trots den långa och nogranna uppvärmningen. Jag brukar inte älta saker, så i stället för att sitta och bråka så galopperade jag honom istället ett par varv åt både höger och vänster, och försökte trötta ut honom lite så han kunde "slappna av".
Galoppen börjar bli riktigt trevlig inne i ridhuset det ska bli spännande att få fila lite på den sen när han är stabilare och orkar mer. Jag tänkte egentligen inte tölta idag, men det var någon stund som han var otroligt pigg, och jag försökte trava då han istället föll in en sån satans häftig tölt! Den fick nog bränsle ur någon slags adrealinkicks-energi för fy satan vilken tölt! Nu börjar jag nästan ha lite förväntningar på honom! ^^, Jag hoppade några skutt över det lilla hindret och han hoppade riktigt bra, trots att vi inte hoppat så mycket börjar vi faktiskt komma i ordning med att komma rätt och rätta till avhoppet om vi kommer för nära eller för långt ifrån.  HopparN Eddie! ;)

Sen blev jag knäpp på alla hästar som var där inne så jag tänkte rida ut en runda då 'I' stod klar med Nikita i gången, så vi red ut en runda det tyckte Eddie var bajskul! När vi skulle galoppera och jag la om skänklarna så bara kastade han sig iväg som en jäkla tok! Det finns två saker Eddie älskar, det är att hoppa och att galoppera!
Söta lilla knashäst!

Fina Eddie i hagen idag efter jag släppt ut honom igen, Mätt o Trett!
Och här nedan två minst sagt charmiga!

Tema- Närbild

Kategori: Fotografi - Häst


HEstAppåHni

Kategori: Övrigt

Det har varit lite slött med hästiga uppdateringar, eftersom jag knappt orkat rida de senaste dagarna, kanske lika bra eftersom han är som han är just nu.
Jag tänkte vara i ridhuset idag och jobba lite med bommar o sådant, tänkte se om jag kunde filmat lite idag så ni får lite skoj att titta på sen. ^^


"Nisse" Vilar i hagen en dag i 2011

Hrmmm

Kategori: Övrigt

Jag tyckte ju att jag var lite rolig när jag gjorde denna igår innan festen:


HarrHarr! Dimma inom räckhåll, ses i den!
Like a sir!

Höjden av hästighet

Kategori: Övrigt

Toppen är väl endå nådd när man hittar halm i BH:n som man aldrig haft på sig i stallet?

True dat

Kategori: Övrigt

Kändissjukan

Kategori: Övrigt

Jag orkar inte, kan alla kändisar sluta banta ner sig totalt, tack!
En sanning

Kategori: Övrigt

Jag kom på en sak...

Ni (tjejer) ni vet när det börjar klia i eller vid ögat...


Och man bara börjar försiktigt klia...


Och sen inser att man inte har något smink på sig...

Grisar all day

Kategori: Övrigt

Igår var jag och jobbade 'på riktigt' för första gången på det nya arbetet, tydligen var det en jobbig dag och var underbemmanade så jag hade ju lite att se fram emot! Jag behöver inte gå in på detalj vad jag fick göra, för det kändes som jag gjorde en miljon saker fastän jag kanske bara gjorde några ynka smågrejer. Såhär i början känns även de enklaste små grejer sjukt svåra, just för att man tar in så mycket info i början.
Nu har även en lugnare dag 2 passerat och jag har inte orsakat några TOTALA katastrofer (än). Man kan tro sig vara bekant med grisar bara för att det är ett så pass vanligt djur man ofta läser om och ja, finns överallt. Men när jag verkligen tänkte efter, jag har förfan bara träffat grisar 2 gånger i hela mitt liv typ? Och sovit över i ett stall med en mini-gris nån gång. Jag som kände mig så bekväm och djurvan kände mig här som värsta storstadsbon som inte begrep ur vilken ände bajset kom ur!
Igår när jag blev tillfrågad om jag ville/vågade skrapa bajset inne hos suggorna tvekade jag, FATTAR NI HUR STOR DE ÄR?! De kan sluka mig på 2 tuggor jag svär! Men jag är inte den som är den, så jag smög mig långsamt in i boxen full med grisar, stora som hus, jag ville fly. De tittade konsigt på mig =( Det gick jävligt trögt i början eftersom jag blev nervös bara av att de tittade på mig, dock blev det lite bättre efter ett tag ^^ Pinsamt!

Idag var det mycket lättare, jag vågade ha musiken i öronen och bara köra på, det enda är att jag inte är HELT bekväm med att vända ryggen till dem, HAHA, jag är ju pinsam... =( Det är faktiskt jävligt skönt att ha musiken på, man jobbar bättre då om det är lite tungt.
Idag flugbekämpade jag även bb och ett stall i tillväxten, jag gick med tjocktröja, luvan uppe, hörselskydd samt munskydd inne i det varma stallet. Jag blev så jäääävla svitt, det var så satans varmt och jobbigt att andas genom munskyddet att när jag väl tog av det så tog jag ett riktigt djupt andetag och andades in den friska härliga grisdoften!
Fräsch tjej efter flugbekämpningen
(ELLOR?)

Ni som lyckas se fräscha ut även utan smink, hur gör ni? Vad är hemligheten, berätta för en icke skönhetskunnig människa!

Fin novell ni fick, lovar att inte tjata så mycket om grisar i framtiden, bara lite! ;)

Fyfan

Kategori: Övrigt

PUSTSTONKSTÖN

Kategori: Övrigt

Cyklade till stallet idag, förkyld, halvsumpiga däck på en cykel utan växlar.
Jag har aldrig svurit, skrivit eller gråtit så mycket under 30 minuter.

När jag kom fram var ögonen rinniga, det kändes som att jag andades rakhyvlar och det smakade blod i munnen, mina ben rörde sig ett trampmönster även när jag gick på fast mark och när de slutade med det så kändes det som att jag hade spagettiben.
Frågan var, hur skulle jag orka rida?

Jag hade hellre gjort detta hela dagen...


MEN ICKE! Ett stycke Eddie behövde rastas. När jag kommit in med Eddie kom Bettina och Isabel, hon skulle också rida så jag frågade om hon ville rida ut med mig. Och det ville hon, så jag lurade ut henne i de djupaste skogarna, i den farligaste terrängen hehe. Eddie, fortfarande i sin unghäst-trots-fas blev rädd för diverse gråsparvar och löv och gick som en spänd stålfjäder.
Jag var inte road av detta! knäpphäst! Dock så var det helt fantastiskt väder, helt vindstilla i skogen och en otroligt vacker kvällssol som gav ett riktigt "varmt" ljus som silade ner mellan träden.
Och jag was like:

Sedan åkte jag med Bettina hem THANK GOD! Hade hellre sovit i stallet än cyklat hem igen -.-

Körhästen

Kategori: Övrigt

Idag började projekt "köra in Eddie" fas 1


Tog in honom och vagnen in i ridhuset, och lät honom titta och bekanta sig, jag gick några gånger över skacklarna och gick med den bredvid honom. Han verkar inte brutalt berörd, men den var helt klart inte helt ofarlig enligt Eddie.
Jag började med att träna på att backa in honom, jag har inga konkreta kunskaper om körning, men jag vill träna upp detta eftersom jag anser att hästen ska lära sig att backa in mellan skacklarna snarare än att man drar upp vagnen bakom dem för hand så att säga.
När vi gjort det ett par gånger (pausade emellan och gick lite), så lyfte vi upp skacklarna bredvid honom och rörde vid honom med dem och knuffade lite lätt för att han skulle känna dem mot sig. Sen satte vi lugn ner dem och så gick vi ett pausvarv igen för att låta allt landa i skallen.

Vi provade även att lyfta upp vagnen och så skrittade jag med honom medans mina
medhjälpare höll i vagnen och gick med den bredvid, så att den var i den positionen som när man kör på riktigt, fast den var inte fast i honom.
Sedan nästa gång vi backat in satte vi in den första biten av skacklarna i de där... som skacklarna ska sitta fast i (haha, körproffset här) men fäste inte dem utan bara la dem i så att han fick känna tyngden, och de skulle sitta kvar om han skrittade framåt, men trilla av OM det värsta skulle hända och han får panik och springer.

När vi första gången skulle prova gå ett steg framåt var inte inte beredd för 5 öre att vagnen skulle hänga på så då blev han skiträdd och kastade sig fram, precis som önskat trillade skacklarna av. Det var inte mer med det, jag klappade lite och vi lugnade oss lite, backade in och började om Denna gången gick han några fler steg innan han blev nervös och ville springa iväg, jag tog tag i honom och försökte säga på ett stabilt lugnt sätt att det inte är någon fara.
Han blev mycket till sig när han inte fick springa iväg och det såg ut som att hans hjärna skulle implodera av nervositet. Så jag bara stod stilla väntade till andningen var normal och han slappnade av, då tog jag av skacklarna lade ner dem och gick ifrån. Så han kan minnas att han var lugn senast han gick från vagnen.
Jag ville avsluta med att bara backa in en gång till, men det ville inte han. Aldrig i hela livet att han skulle ställa sig i det hästätande monstretskäkar igen! Sen trots allt efter MÅNGA om och men och en hel del övertygelse, backade han in och jag lät honom stå där tills han blev HELT lugn och kände sig helt trygg för att sedan avsluta.

Jag tänkte att jag skulle försöka hålla på med körningen i alla fall  1 gång i veckan eller ja, några gånger i månaden. Det hade varit otroligt skoj med en körbar häst!

Fin Eddie

Kategori: Övrigt

Nu har Eddie blivit utsatt igen! Fast nä, han gillar faktiskt att bli ompysslad! Men jag vettefan om han passade i detta! x) Kan säga så mycket som så att jag fick en sjuhelsikes kramp i fingrarna när jag gjorde den!
Kändes halft omöjligt med hans tjocka man! Det var därför den blev så ojämn och böldig, haha!Sen är det Gymir som står och gör grimaser eftersom det är så skönt att bli kliad!

En tidig morgon

Kategori: Övrigt

Soluppgång på sandvången


Hundar

Kategori: Fotografi - Övrigt

Tog lite bilder när vi var med Wilmer och Mufflan i parken idag.

Först ut är min fina Wilmer.
Öm

Kategori: Övrigt

Tja... jag kan säga att idag känns det lite mer att jag åkte av, den brutala smärtan jag hade i foten igår har gått över till en "mildare" variant. Men det har börjat krypa fram i vänsterbenet, ljumsken och höger sidan av ryggen.
Men jag tror inte det är som jag slått mig eftersom jag typ landade på rumpan, det handlar nog om någon slags sträckning eller nåt sånt. Men jobbigt är det, jag kan inte minnas att det gjorde såhär ont dagen efter man trillat av när man var liten?
Det har med åldern och göra, eller hur. 20 år gammal, puh...


Såhär trött känner man sig varje dag numera.

Protestutuerar

Kategori: Övrigt

Fick frågan om Eddies stegringar, ja han gör dem i ren protest.
Han ville inte gå sidepass över en kon, så han visade sina åsikter genom att resa sig lite. Han har aldrig gjort något liknande innan, alltså rest sig, bockat, sparkat. Men detta förvånade mig inte heller eftersom jag tydligt har märkt på honom den senaste tiden att han är inne i någon trotsfas nu.
Är rädd för alla träd, stenarna på grusvägen, soptunnan vi gått förbi NÅGRA gånger, tja ni vet.

Jag är inte ett dugg rädd att detta är något långvarigt återkommande fenomen om jag ska vara ärlig.
Jag tycker nästan snarare tvärtom, att det är skönt att han släpper ut lite känslor.

Miljöträning

Kategori: Övrigt

Som sagt! Idag var det miljöträning, vi har fått repetera parasollet, presenningar, rida genom och under pressenning och lite sånt, sen har vi ridit med tomtebloss och ridit sidepass över koner som Eddie inte alls gillade heh, heh, heh. Och några andra grejer, det var skoj och Eddie betedde sig helt okej trots att han är i någon slags trots fas nu, han blev rätt så mycket fogligare när han kommin i det, förutom när han skulle göra sidepass över konan....

Ska jag berätta att både jag och Louise åkte av? OCH en annan tjej, alltså 3 av 4 ridande åkte i backen, de ni!
Om ni inte missade det så ser ni att jag fick en flygtur där en gång mitt i allt, han reste sig, skjöt ifrån och kastade sig åt sidan så jag föll bakåt och landade på mjukdelarna x) Men har upptäckt nu när jag varit hemma och slappat i en timme och sen rest mig för att gå att min fot gör jätte, jätte, jätte ont och jag kan knappt gå. Den är inte svullen ÄN.
Men jag är inte den som är den, man ska trilla av med jämna mellanrum, det mår man gott av !

Sommarjobb

Kategori: Övrigt

Nu har jag varit hos grisarna och provat jobba lite, jag har fått flytta grisar(suggor) stora som hus, mata pyttesmå grisbebisar, matat lite större grisbebisar sett på när vissa blivit behandlade och ja, sett mig lite omkring. Och såklart klappat några.
Det var ungefär som jag förväntade mig, det är mycket att lära sig, även om själva grisen som djur, jag är ju faktiskt inte så bekant med grisar sedan innan.
Men det ska nog funka!

Nu har jag duschat och tvättat händerna några gånger, jag luktar inte gris, men händerna... seriöst. Vi hade handskar på oss, men lukten går inte bort. Tror det sitter under naglarna, GODDAG Herr.nagelfil!
Förhoppningsvis lär jag mig knep för att få bort den doften också!

Ut och prova/titta på jobb

Kategori: Övrigt

Nu ska jag ut till ett grisstall där jag ska titta och prova lite idag så kanske jag ev. kan få det jobbet i sommar och
längre kanske, jag hoppas på så mycket som möjligt!
Detta är skitbra! Jag är så jävla fed-up på alla "turist-jobb" där man måste serva sura, griniga, bortskämda stockholmare (No-ofence) men det är det känns när man fått för mycket av den halvan.
Så det hade varit så jävla underbart att få jobba med djur och bara njuta av smutsen och ja... Fan, hoppas jag blir anställd!

Vad jag förväntar mig:


Hur det egentligen är:


(Skämt åsido)

Gårdagen i bilder

Kategori: Övrigt

Åkte till stallet och hämtade in ett stycke smutsigt Eddie,
han har aldrig (<---sanning) varit smutsig förut de gånger jag tagit in honom, men de senaste 2-3 dagarna har han levt upp till namnet "gris" som C (ägaren) så snällt har gett honom! hihi
Jag hade redan bestämt mig för att jag skulle töltträna idag på ridbanan men alltså..... den såg mer ut som en pool än en ridbana, så jag red där och mjuka upp lite med volter och lite trav. Trotsade de kilometerdjupa vattenpölarna fyllda med vattenmonster som endast var ute efter att äta Eddie!
Sen red jag ut en mellanlång runda på ungefär 35 minuter. töltade korta sträckor i långsamt tempo i intervaller med skritt mellan, jag var noga med att han verkligen kom ner i skritt emellan och inte gick och "småtöltade" det var tog lite tid för honom att slappna av eftersom han är inne i nån jäkla "Jag är rädd för allt fas". Verkligen skittöntig, snorklar sig och skyggar för varje stock och sten! Come on liksom! x)

Jag tror det är sånt väder just nu, eller vad säger ni?


Sen skulle jag köra ut kärran och luncha islandshästarna, det är NÅGRA kilo hösilage som ska ut nu när vi har 15 islandshästar på gården! Tur att hösilaget oftast trillar av i "kakor" så det är lättare att ta mycket på en gång!
Kärran blir så satans tung att köra i den väldigt sanka marken såhär efter regnet!!

Eddie brukar stå med mig när jag fyller kärran, då brukar han stå och äta från balen, men nu hade det ju kommit gräs! Så det stod han och festade på under tiden jag slet!


Sen när jag skulle köra ut den ställde han sig väldigt lämpligt rakt framför och tyckte inte alls att vi skulle köra ut och dela ut maten till alla de andra, han ville givetvis ha allt för sig själv!


Ser ni att jag faktiskt fick honom ganska ren?!

Miljöträning med Jörgen & Cathryn

Kategori: Övrigt

Jag har faktiskt "glömt" berätta att jag ska på Miljöträning igen med Jörgen och Cathryn, samma personer som hade det förra gången. På söndag är det dags, då rullar vi ner till Attusa och så får vi se om det hänt grejer med Eddie!
Förra gången var han livrädd för allt som hade med presenningar och göra, men han gick rakt genom elden utan att röra ett öra! Då var han i och för sig bara riden i knappt en månad, vi får se om det är någon skillnad nu när han är riden hela 3(?) månader.

jag är fortfarande så otroligt stolt att hästen som precis lärt sig bromsa, svänga och gasa ställer upp såhär!

Det ska bli otroligt spännande att se vad de hittar på med denna gången :D

Byta järn i Wintec.

Kategori: Övrigt

Graouuuuuwwwwwr! Damn i'm awsome!
Idag gav jag mig på äventyret att byta koppjärnet i sadlen, jag kan börja med att berätta,
Jag har aldrig sett någon göra det,
Jag har aldrig gjort det själv,
och jag hittade inte en enda "guide" på hela jävla nätet på hur man gör.

Men i did it och jag ska göra en mini-guide på hur ni ska göra om ni undrar! xD

 • Lägg något mjukt, tex en filt och sätt dig ner på marken/golvet, du kommer behöva utrymme.
 • Vänd sadlen upp och ner och lokalisera skruvarna under framvalvet, skruva loss dem.
 • Dra loss kardborrefästningen och separera "sadeldelarna" och vik undan ännu en flik som sitter fast med kardborre för att komma åt järnet.
 • Skruva loss en skruv i varje ände av järnet för att få loss det, och plocka sedan bort.
 • Montera dit det nya järnet och skruva fast det på samma sätt som det tidigare satt.
 • Gör alla steg baklänges nu, sätt tillbaka och fäst allt där det satt från början och se till att allt sitter rakt jämnt och att skruvarna är ordentligt spända.
 • Done!

  Suddig bild under tiden jag fixade.


  Jag och Jonna red sedan 1.5 timme i skogen när regnet hade uppehåll!
  Det var ljummet och fuktigt ute, väldigt härligt faktiskt, grusvägarna var alldeles mjuka och perfekta att rida på nu efter allt regn, ställde inga större krav på honom idag, vi bara njöt av turen!

  Det var en tjej i stallet, vän till A som tydligen var duktig på sadlar och kikade lite på den när järnet var bytt och låg på Eddie.
  Hon sa att den var något baktung, men att den trots allt hade en fin balans och låg bra, det handlar om att han måste få lite ryggmuskler. Jag tror också, sadlen behöver lite tid att anpassa sig till järnet som jag bytte till, eftersom jag bytte från ett litet till ett bredare. Så vi får se, vi får se!


  Eddie och den nya hästen vid uppbindningspålen, de pratade ljudligt och glatt ^^,
  Fast här på bilden tittar de mot transporten som en uttråkad häst stod och sparkade i.

Tävlingsponnys

Kategori: Övrigt

TVI! Jag spottar i hemlighet på alla som kallar Islandshästar för "ponny" eller "Islandsponny" det är något som säger *SNAP* inom en islandshästmänniska när någon säger det där jäkla ponnyordet.

Ni som känner igen er, vet att det bubblar av detta inom er:


However, inte det jag skulle visa. Skulle visa min och Louise fina pållar innan avfärd till långritten i Brösarp!
Vi och våra inpackade tävlingspållar!

Det här med vattenfast smink

Kategori: Övrigt

Jag sitter hemma och har tråkigt, när jag har tråkigt ritar jag mustascher på fingret och tar bilder,
Men idag tänkte jag göra the real thang, och rita direkt på mig. En inte helt tokig idé.


Problemet är bara att man kanske kolla upp så att sminket inte är vattenfast sen.
Särskilt extra viktigt när man inte har sminkborttagning hemma.


Det var bara vad geniet här ville ha sagt idag!
Tack o haj!

Eiðfaxi

Kategori: Övrigt

Eddiemannen

Kategori: Övrigt

Det är ju satan rent, vi växer inom varandra.
Idag kom Mói fram i hagen och var jättekelen strök sig mot mig som en katt. 2 minuter stod han ut, sen kom Eddie fram och tutade bort Mói. Avundsjukan var tydlig. Han var så nöjd när jag klappade honom och mös.
Jag blev lite varm och glad när han bara ställde sig vid mig och visade var han ville vara. På helt eget intiativ.


Jag tänker inte på det allt för ofta. Inte för att jag inte bryr mig, men för att det inte är så mycket att tänka och fundera över. Det kan bli så att jag köper Eddie om ekonomin går i rätt kurva snart, eller så köper jag inte honom. Det skulle vara oerhört jobbigt att ställa in hjärnan på att jag kommer få behålla honom om det inte blir så. Men samtidigt vill jag inte gå och tänka på att jag kanske måste lämna bort honom.
Så därför vill jag inte tänka på det alls och bara vara i nuet.Inte för att man läsa av en häst fullkomligt genom att bara titta på den, men det finns så enormt mycket "mer" i honom än jag trodde.
Man kan inte skynda saker, samtidigt som man måste det. Jag kunde inte "skynda" hans tillgivenhet & vänskap mot mig genom övningar och kommunikationsträning. Han var strängt noga med att lära känna mig först och låta mig lära känna honom.
Så kände jag i alla fall.

Givetvis förstår jag att han kanske går fram till andra människor när de kommer in i hagen också, men det det struntar jag i, jag jämnför inte med det, för jag vet av vilken anledning han kommer till just mig.
Han har av misstag blivit alldeles för viktig för mig att lättsamt förlägga honom i någon annans händer.

Shit just got real. Game on.

Hrm.

Kategori: Fotografi - Häst

Jag upphör aldrig att förvåna mig över facebook, men alltså...


Känns oerhört tragiskt att facebook hittar ett ansikte mellan Eddies bakben?

Tema: Öron

Kategori: Fotografi - Häst

Av alla öron som finns, är häst-öron de vackraste som finns!Vad hände?

Kategori: Övrigt

Bild från Camilla-träningen igår,
jag vet att min sits är -OHMAJGODSHITMANNEN- men var tog min rumpa vägen?
Jag har nog gjort ett omvänt botox-ingrepp. Är detta effekten av ridning?

Vadå?

Kategori: Övrigt

Det är väl inte bara jag som äter upp godiset för sitt stacakrs husdjur?

Mobilbilder från igår

Kategori: Övrigt

Som rubriken säger!


Det nyaste tillskottet på sandvången och Gymir som får en SPA-behandling


Eddie undrar om han är söt när han tittar på mig sådär och till höger en halvryktad Eddie


Han har gått och blivit lite knutig tycker jag?

Munk?

Kategori: Övrigt

För ett tag sedan fick min mamma för sig att hon skulle börja göra munkar och sälja, kanske i vintras bestämde hon sig för det, hon har gjort ett par gånger hemma, och senast nu i veckan. Jag vet inte vad ni säger, men träning ger nog inte färdighet, i alla fall inte inom munktillverkning!

Camilla träning

Kategori: Övrigt

Idag orkar jag inte sortera ut alla de "bra" bilderna från de dåliga så ni får se hela högen!
Såhär såg det ut.
Han kändes inte tipp topp idag, inte på ett dåligt sätt. Lite ringrostig bara! Skritten kändes bra, traven var lite stel och han var lite envis, vågade inte riktigt lita på mig.
Galoppen var faktiskt väldigt bra idag, trots att han var väldigt trött när vi började med galoppen höll han en väldigt trevlig galopp i båda varven, det kändes riktigt bra faktiskt. Han blir starkare där, det är helt underbart skönt!

Vi provade även ett sätt att leka fram tölten, det blev inte "riktig" tölt riktigt än idag, utan vi bara precis petade på den, och han gjorde bra i från sig med tanke på hur trött han var!

Jónsi

Kategori: Övrigt

Måste tipsa om en jättebra alldeles för okänd artist!
Jónsi @ Jón þor Birgisson

Han har tidigare tillhört bandet Sigur Rós och gästat andra isländska band och har gjort ett eget album som är jag så jäkla betuttad i!
Jónsi - GoFotosuget tränger på!

Kategori: Övrigt

Imorgon måste, måste, måste jag dra med mig kameran till stallet och fota, fota massor av hästar. Annars kommer jag bli tokig.

Klippt mig

Kategori: Övrigt

Klippte mig igår hos en kompis som frisörar sig och håller på. Mitt hår var mycket slitet, topparna hade kluvit sig, och de kluvna topparna i sin tur hade kluvit sig. illa, det försvann nån cm, men det känns som 1 dm! Haha, men det är fräschare nu och ser tjockare ut eftersom topparna inte så slitna längre.
Det är skönt.

Idag snöar det, tänkte bara berätta det ifall Svenska folket inte tjatat ut det tillräckligt? Jag har lite dåligt samvete över att Eddie inte har något täcke på sig eftersom han endå har fällt en del päls och det nu trillar kall, blöt snö... But still, han är häst, han klarar det, T fodrar säkert dem stup i kvarten med mat så de ska hålla värmen så det ska säkert lösa sig!

Härligt!

Kategori: Övrigt

Såg just detta klippet!
Lätt härligaste jag sett på länge! Så sköna människor!

Hoppning

Kategori: Övrigt

Idag var det jättedåligt väder, både regnade och blåste, så jag och Louise bestämde oss för att hoppa lite i ridhuset, vi ställde fram 3 hinder, ett vanligt sockerbitskryss, ett rätstående kryss med en flagga på bommen (Stor som hänger hela vägen till marken) och ett kryss med hinderstöd och matta under.
Jag hoppade fram lite på det lilla krysset och det kändes riktigt bra, har ju annars bara hoppat honom uppsuttet ute lite över små stockar o sånt. Han var väldigt lätt att fatta galopp på eftersom han älskar att hoppa och bjöd på sig själv. Jättefina språng och hade bra avståndsbedömning för att vara så oerfaren.
Testade sedan krysset med vattenmattan under, den var ju lite läskig första gången, men över kom vi. Efter det var det väldigt lätt att ta sig över det också.
Jag var lite redo på att han skulle vilja springa bredvid det rätstående krysset med en stor rälig flagg-matta grej hängades på. Men najnaj, det bara hutta han sig över som att han inte gjort annat! Han hade riktigt roligt och fast han blev trött och svettig kämpade han sig över allt med stor glädje!
Inga foton idag, så det blir en bild från löshoppning!

Inviger med årets första grillning

Kategori: Övrigt

Jaa, igår grillade vi årets första grillning! Det var kallt, men skithäftigt och det var så kul att vara ett samlat gäng igen :D Här nedan får ni de bilder jag orkar lägga upp.

Gårdagens ritt

Kategori: Övrigt

När jag kom till stallet igår var jag helt ensam, förutom Sandra och Duffy som har kommit tillbaka till hemtrakterna under påsken! Jag skulle egentligen rida ut med sällskap men dessa fick jag inte tag på, så jag passade på att njuta av en tur ensam med min kille i det otroligt varma och vackra vädret!
En barbacka tur blev det ;) Haha, men ska hämta ut den nya sadeln idag!

Bara som en liten parantes, Poletten börjar trilla ner rätt så ganska ordentligt för honom nu, saker som han tidigare gått och blivit rädd för gång på gång på gång, förut bekommer honom inte alls nu, trots att han inte hade sällskap av en annan häst. Det är allt möjligt som plastpåsar på marken, bråte, hus med skällande hundar osv som han innan kunde vara MYCKET misstänksam åt. Idag var det bara en piss i mississippi!
Inte ens när vi gick på skogsstigen och en fågel i ett träd helt plötsligt flaxade till och störtdök ner "mot oss" så blev han särskilt rädd, ryckte till lite och tittade oroligt bak. Men inte mer med det! Skönt!
Jag kan med stor glädje säga att jag känner mig 100% trygg med honom, både från maken och uppe på ryggen. Oerhört skönt.


När vi red så hittade vi den här påkörda stackaren, jag gillar inte att djur ligger kvar på vägen efter att ha blivit påkörda, så jag tog och "kastade" ut honom i diket istället "/Sen när jag kom tillbaka kom Tina springandes "ooooh, kan du inte fodra islandshästarna och fylla på lite vatten, jag är sååååå stressad, det är typ en timmes kö inne i stan och ojojoj"
Så ja, när jag tog ut Eddie tog jag även med mig en kärra med mat till dem, såhär fick han stå medans jag fyllde på den, every horse paradise? Stå och äta direkt vid en NÅGRA kilos bal!? Haha.


Sen har jag kommit på att jag inte har visat er de nya hästarna som ägs av K, Musblacken Frenja har stått här innan tillsammans med K's andra häst Hínd, som tyvärr togs bort pga. hjärtfel förra året. Men nu är hon tillbaka på Sandvången med Frenja 4 år nu (tror jag?) och sin nya Línd som är brun.


Stallet --> Grillning

Kategori: Övrigt

Nu sitter jag och dricker mitt kaffe, sen ska jag till stallet och förmodligen rida ut med Jonna och Angelica eller hur det nu blir. Efter stallet har jag lite ärenden på stan, så som att köpa tändvätska och grillkol och lite annat smått och gott till grillningen vi ska ha ikväll. Vi ska leka många fina lekar och spela brännboll, grilla maud och bara ha allmänt kul! Precis som vi hade förra året på våra grillkvällar! Kanske åker kameran med!
Flashback till 2011

Men först mot stallet!

Tillbaka på Österlen

Kategori: Övrigt

Som sagt, nu är jag tillbaka, det var i stort sett raka vägen till stallet direkt efter en kulig dag i Malmö med Marie, vi besökte naturhistoriska, sjöfart och tekniska museet. Jag har varit i alla 3 många gånger, men det är alltid kul att återkomma ibland!Såhär ser Eddie ut nu:


Skrittade en liten stund på banan idag, gjorde en del volter och skänkelvikningar, allt var ganska kravlöst, passar på att bara tagga ner lite nu när jag endå inte har en sadel, SOM är på g till mig! Avslutade med att skritta rundan.
Han fick såklart rikligt med namnam efteråt, alltid lika uppskattat!

Barnprogram

Kategori: Övrigt

Jag är uppe med tuppen eftersom jag är i Malmö och passar 3 små busbarn, mina bröder.
Vi sitter uppe och tittar på barnprogram och jag blir ju rädd, dagens barnprogram är helt sjukt. Bitvis är humorn rätt barnslig och härlig, men för det mesta blir jag bara rädd. Var är den gamla klassiska sortens barnprogram?! =(Och för att kompensera upp min otroliga skabbighet jag ligger inne med just nu lägger jag upp 2 sånna här,
Tittar upp, tittar fram ego-bilder som alla andra gör :D :D :D

Det får man fast man inte är mode-bloggare!

Hur det ligger till

Kategori: Övrigt

Såja, jag har varit helt sönderstressad idag, jag har som sagt problem med att somna på kvällarna/nätterna och behöver oftast ställa klockan om jag ska iväg så sent som 11-12 tiden på dagen. Men igår glömde jag såklart ställa klockan... Fan fan fan, så när jag vaknade idag, var klockan 11:50, f*ck rent ut sagt, hovslagaren kommer 12:00 och vi skulle ta Eddie först.. Plus att jag skulle köra till Malmö och passa mina bröder och skulle helst ha kommit iväg 12:20, BRA PUCKOSAGA, SKICKLIGT!

Så jag bara slängde ihop allt i en väska, rätt ut i bilen och mot stallet. Kom dit 12:10, då hade de börjat med Gymir sålänge, jag bad henne kolla på Eddie snabbt och säga vad hon tyckte innan jag drog igen. Den snabba utvärderingen var att han sliter för mycket på tån där fram och att han knappt har några hovväggar där bak och är platt. Samt att han har små hovar, men det visste jag redan, haha.

Nu är jag i Malmö och Louise ringde och berättade att hon skott honom fram, framförallt för att tån ska få en chans att växa ut. Bak ville hon inte inte sko, för där var inga väggar och han var helt platt undertill. Hon var förvånad över att han inte alls var ömfotad. Sen för att han skulle få en chans att växa till sig baktill.
Detta var första gången han fick skor påspikade, men han var tydligen duktig trots det!

Jag MÅSTE alltid rida med skyddsboots där bak och ska hålla mig borta från grusvägarna.
Tja, samtidigt som detta inte var "nyheter" för mig, eftersom jag misstänkt detta, så blev det en mindre-chock då jag inte trodde det var SÅ illa. Samtidigt som jag är glad att hovarna har blivit utvärderade och allt är tydligt nu, så är jag väldigt ledsen över att det är så pass illa som det är.
Fast jag är väl lite lättad över att det inte är så pass illa att han har ont.

Jag hoppas att allt löser sig snart, att sadlen som kommer i veckan passar, att han ska börja få muskler och gå upp lite i vikt, och att det ska bli bättre med hovarna.
Det är ganska jobbigt när allt går åt fel håll när man bara försöker göra rätt.

Malmööö

Kategori: Övrigt

Imorgon ska jag in till Malmö och passa mina bröder, det blir troligtvis övernattning och sen ska jag och A ragga lite i Malmö.


Sen uppdatering

Kategori: Övrigt

Var hos Eddiemannen idag, tänkte att jag skulle träna lite från marken och sedan träna lite på den här grejen Monty Roberts har "kommit på". Att man lär hästen ställa sig snällt vid pallen så man kan hoppa upp.
Jag filmade lite när jag gjorde det, men jag har inte lagt in filmerna ännu, men de kommer senare om det var något att använda.
However var det inte jätteroligt att göra det med Eddie då han snällt ställde sig vid pallen, och när jag ställde honom snett, ur ett jobbigt utgångläge, gick det inte att använda sig av Montys metod för istället för att flytta rumpan som det är tänkt så gjorde han på sitt egna lilla sätt och hamnade endå rakt bredvid pallen.
Svårt att förklara, men det är väl en bra sak antar jag x)
Jag satt fatiskt upp och skrittade lite barbacka, jag hade bara grimman på, men ibland är det nyttigt att bara göra det också. Red lite volter, red på stora volter men ställde igenom ordentligt och böjde hela kroppen i en fin bananbåge, flöt ut till några enkla skänkelvikningar, gjorde några halter och satt av.
Det kändes bra hela tiden och vi var rätt synkade, han fick även springa av sig lite i ridhuset, och det kan jag säga var uppskattat, han har aldrig bockat eller gjort hopplahopp på något sätt, men idag så såg jag glimtar av glädjeskutt! Det skulle kännas bra om han kunde klämma ur sig några ordentliga bocksprång!
Har som sagt inte överfört något från mobilen så det blir en "gammal" bild idag.
Från hans första dag på sandvången när vi hade hopsläpp, här på bilden visar Geysir vem som är kung i hagen.

På tal om det, det är skönt med en häst som Geysir i hagen, han är en otroligt bra häst.
Han är högst i rang, en duktig flockledare. Det finns inte NÅGON av de andra hästarna som säger emot honom, han behöver aldrig använda mer än ena örat bakåt för att flytta en annan häst. Han tar hand om de unga och bara är allmänt en så underbar häst!
Som jag sagt innan är han en av favoriterna i hagen, det är så mycket "häst" och personlighet trots den stillsamma utsidan man kan se i hagen.

Lördag kväll/natt

Kategori: Övrigt

Lördagen var typ... såhär

På tåget, läget var helt stabilt, jag ser sjukt pepp ut, INTE.I taxin, läget är inte helt stabilt, men jag ser pepp ut!Dagen efter, något säger mig att jag inte var helt stabil senare på kvällen.

Långritt Brösarp

Kategori: Övrigt

Såja, det har varit en tuff helg (minst sagt)
Så jag har inte orkat lägga in bilderna, men här kommer några bilder från långritten, det ar mysigt och kul att komma ut i ny natur och sådär, Eddie var superspänd och tyckte det var kul och spännande att komma ut med nya hästar, framför allt så många! Han var riktigt pigg (erkänner att jag tappade kontrollen en gång). Men kul att han gillade det så mycket.
Turen gick i lite snabbare tempo än jag trott eftersom det stod att den skulle gå i "lugnt tempo" så det blev lite mycket för min lille kille. Så på slutet lät jag och L de andra rida iväg, så skrittade vi istället och hoppade av sista biten.