updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

TITTA! TITTA!

Kategori: Övrigt

Jag vet inte om det någon som minns att jag pratade om att de "häftiga" i dessyrvärlden snackade om att det skulle bli tillåtet att rida på ett speciellt bettlöst träns på dressyrtävlingar. Kolla denna videon:


Hur jävla häftigt är det?!

Det står på hemsidan:
"The 2012 Helsinki Horse Fair will feature a historical, Finland's first bitless and spurless dressage competition on Saturday 3 March 2012. The competition will be held without the use of bits and spurs, is intended to raise awareness about horsemanship for riders and spectators.

Bitless competitions have already taken place in several countries in the world, but in Finland this exhibition competition is the first in the history of riding. The competition will be held as an exhibition because it does not comply with SRL/FEI competition rules."

Fotografier

Kategori: Fotografi - Häst

Som rubriken säger, here it comes:


Och såklart måste vi ha med någon failbild också!
Jag vet inte vad ni säger, men kanske är det en liten bajskorv jag försöker klämma ut?

Stig Helmer

Kategori: Övrigt

Tror inte att jag har berättat att jag har en liten Stig Helmer ögonfrans x)
På mitt vänstra öga är där EN ögonfrans, som är mycket mycket längre än de andra, så om jag tar på mascara så sticker den rakt upp och är säkert 1 cm längre än alla andra! Haha, så jag klipper den med jämna mellanrum annars ser det jättedumt ut! ^^,

Awesome,


Nu ska jag till stallet och häfta loss med Eddie!

Dötrist

Kategori: Övrigt

Nu när jag är bil-lös OCH arbetslös igen.... så sitter jag här nu igen och degar ner mig, det är just sånt här som gör mig lat och stillasittande. Jag kan inte komma till stallet förrän mamma kommer hem med bilen liksom.

Och ja, detta är bara meningen att vara ett gnällinläg....

Sadelprovning

Kategori: Övrigt

Jag hämtade ut sadlen idag som sagt och provade den.
Jag tyckte att den kändes bra, den låg jämnt överallt, inga klämområden eller övriga katastrofer. Det enda var att den var lite för låg där bak, men inte mycket. Angelica var med och godkände också den, sen fick jag en en gelpad av henne som jag ska få låna tillsvidare som jag har lagt dubbelvikt baktill, vilket löste det alldeles utmärkt.
Vi red ut en runda och den var otroligt bekväm och Eddie kändes nöjd, den rätt rätt så kort och liten vilket är utmärkt för en liten islandshäst-rygg! Dessutom väger den nästan ingenting!
Här kommer bilder:

För övrigt var han en riktig liten piggelin när jag red idag, han rent ut sagt kastade sig fram i galopp och flög över det omkullfallna trädet som ligger på stigen i skogen. Det var inte mycket jag hade att säga till om där! Haha

Sadel!!!!

Kategori: Övrigt

Yeehooo, Nu har sadlen kommit som jag har köpt!
Jag ska hämta ut den idag och sedan raka vägen ner till stallet och prova den på Le Eddieman.

Om den passar kommer allt vara så satans ljuvligt! Då har jag alltså äntligen komplett utrustning och slipper låna! Waoawoawow, jag vet att det 'bara' är en sadel. Men det är lite som när man var liten och typ ville ha ALL utrustning man behöver till en häst och började samla på sig redan där nere vid bottenskrapet, tex så började allt när jag åkte till en hästaffär och köpe med mamma, rotviska (lång och kort), piggborste, mankam, hovkrats, ryktsten, huvudborste och hovborste. Det var nog basic i ryktlådan?

Med tiden har jag samlat på mig allt möjligt, precis allt, allt utom en sadel, men nu jävlar är allt komplett! Även om det inte är något som jag egentligen bryr mig idag, är det något som sitter kvar inne i mig, sedan jag var liten och ville ha allt man behövde till en häst, om jag nu skulle få en häst helt plötsligt ^^,

Så nu håller vi tummar och tår att den passar som handen i handsken!


Endast the very best to ma' man!

Angelica!

Kategori: Övrigt

Måste bara rädda mig själv lite nu så jag inte får en arg Angelica på mig (för jag vet att du läser här ibland).
Det förra inlägget var inte menat till dig eller någon annan som rider/vistas på sandvången, alla är väldigt snälla och ljuvliga på Sandis! Men det finns mer folk utanför skogarnas gränser ;>


Jag måste ju ha en hela för att kunna vara halvan! Höhö

Känslan som uppstår....

Kategori: Övrigt

Ja, känslan som uppstår när man hamnar i ett ridhus fullt med stora bruna glansiga dressyrhästar....
Ja ni vet, när man står där med denna till vänster, bland en massa sånna som här till höger...Jag kände mig ungefär såhär:

Det ljusa ekipaget är alltså typ hur jag och Eddie känner oss....

- Inte för att vara sån, men förstår ni vad jag menar?
Man har hört för mycket fördomar mot islandshästar, att man är lite skadad nu... jag i alla fall. Jag brukar inte tänka på det, men som idag hamnade jag som sagt i ett ridhus fullt med stora blanka jättefina dressyrhästar, ni vet som riktigt gungar fram i samlad trav och galopp och ja, det där.

Det är då som det liksom kryper sig på en, och man känner sig precis sådär som fördomarna säger "Som en flängig islandshästryttare". Och man vill ju gärna visa en annan sida än det alla tror(fördomarna).  Men liksom, där sitter man och kämpar i full ös medvetslös i galopp och kämpar och driver för att hålla galoppen på kortsidorna och hålla takten på långsidorna. Då ÄR man ju just den ryttaren folk tror man är.

Eddie var inte helt med på vad jag ville idag (Det kan ju inte alltid gå SKITBRA), men han visade upp en bättre sida och visade upp en riktigt trevlig trav, dock lite ostadig form bitvis, men rörde sig väldigt trevligt. Det ska ju inte vara så, men känner inte ni också ibland att ni vill "göra islandshästen rättvisa" när ni VET att det är icke-Islandshäst bekanta människor?  Att ni lägger 'gångarts-häftig-action-ridningen' lite åt sidan och rider mer klassisk dressyr för att visa att VI KAN!

Jag vet att detta lät sjukt nojigt och konstigt, men snälla, säg att jag inte är ensam!

Årsmöte!

Kategori: Övrigt

Idag hade den häftiga Islandshästföreningen Örlingur årsmöte!
Jag tänker inte gå in på detaljer eftersom ni inte är intresserade av att läsa sånt, Hehe ;) Tänker bara visa EN bild som beskriver dagen väldigt, väldigt bra.

Låt mig presentera, vår kassör:

Precis så läskig som han ser ut!

Le stall

Kategori: Övrigt

Idag så åkte vi en snabbis till stallet eftersom jag skulle fixa till Nikita och lite till Torino, under tiden så gick Louise och Malin en runda med Eddie och Gymir, och då hade Eddie blivit rädd för något och misshandlat Louise hand.
Tur att jag springer fram och nuttar med Eddie då?! Haha, ond. men han verkade rätt nöjd endå, lite tråkigt att det inte blev någon ridning. Men det tar vi kanske imorgon efter årsmötet med Örlingur då!

På Årsmötet ska jag och Louise hålla ett föredrag/informations-tal om Smaeli! Den nya tävlingsformen från island, givetvis kommer jag ta med mig kameran och fotografera från mötet! :D

Hallondoft

Kategori: Övrigt

Hundfisar är väl det bästa som finns?!

Men ett djur med såhär oskyldiga ögon är väl aldrig den boven?

Grawouuwrrr

Kategori: Övrigt

Inte så hästiga inlägg just nu eftersom jag är hos min pappa i Malmö,  imorgon blir det en häftig dag med härligt folk! Och jag längtar, det kommer bli skithäftigt!
Just nu är jag överfet och åt alldeles för mycket kvällsmat, förhoppningsvis har det gått över till imorgon!


Gammal bild på mig och Stjarni som jag skrattar lite åt ^^,

Eiðfaxi f. Bernalt

Kategori: Eiðfaxi f. Bernalt

EIDFAXI F. BERNALT


Om Eiðfaxi:
'Eddie' kom till mig den 30 Oktober 2011, Han är min foderhäst 5 år gammal, och är under inridning. Han är isabell med stor fluffig man. Han tycker inte om att bli pussad på men kan inte stå emot mys och kli i pannan. Ställer alltid upp och har visat sig vara en otroligt lättlärd kille jag tror mycket på!

Namnet Eiðfaxi betyder "Edbärande häst", det sägs också att det första födda fölet på Island blev döpt till just Eiðfaxi.

2012-02-22
Senaste nytt:
Riden i totalt ca.2 månader. Har börjat ge oss in på den klassiska dressyrens skolor, egen bärighet och balans har börjat komma av sig själv. Har mer styrka och och känns mer elastisk och uthållig vid ökningar, spänstigare gångarter under ryttare kan också antydas.
Tar det fortfarande försiktigt med tölten, töltar endast korta sträckor och slutar när det går bra och han gör rätt. Har en taktfast säker tölt, som så smått har börjat gro och orkar trampa under bättre med god form.
Galoppen är väldigt luftig och energisk ute, i ridhus behöver han dock samma energi och vilja för att orka bära sig och hålla takten på kortsidorna.
Rent mentalt är han mer mottaglig än någonsin, väldigt öppen i "språket" och är lätt att kommunicera med. Psyket blir starkare för varje dag som går, de svårigheter vi mötte och tog oss igenom igår tar han åt sig av och minns nästa dag. Genuin och pålitlig häst som alltid ställer upp beskriver honom bra just nu (Och har alltid gjort).

Eddies mamma heter- Dama f. Skammbeinsstöðdum 1
Eddies pappa heter- Þorsteinn f. Þjótanda

Magnús & Þorsteinn som har fått 9 för passKommande bilder presenterar några Eddies halvsyskon:

Silksif f. Bernalt
2003
isabellskäckLokkur f. Bernalt
2009
Ljus IsabellskäckGanti f. Knivinge
2010
Bleksvart


Godi f. Jongården
2007
Isabellskäck


Heba f. Bernalt
2006
Isabellskäck

Isak f. Vinken
2007
Silvermusblack


Mánadís f. Fröö
2009
Fuxskäck


Þorsteinn Smári f. Knivinge
2010
IsabellblackskäckÞorsteinns Lilja f. Norra-Torp
2010
Rödblack


Þorsteinns Lýsingur f. Norra-Torp
2010
Isabellskäck


Þórunn f. Norra-Torp

2009
MusblackTvistur f. Spelnästorp
2009
Rödskäck

Ops, he did it again!

Kategori: Övrigt

Ni som känner mig, Eddie och bloggen väl vet mycet väl vad jag menar med rubriken, behöver jag säga mer? Bara titta:

Det värsta är att han gör en massa ljud och stonkar för att han tycker att det är så skönt! x)

Här på nästa kan ni se Julle och Eddie, BFF!
(Vill bara säga att ni måste titta på hela om ni vil höra deras tjut, väldigt moget jagmenar..?)


För övrigt gick ridpasset SÅ JÄVLA BRA, det är okej att använda svordomar i sånna sammanhang! När jag skrittade fram tänkte jag vara lite alternativ och drog ner en sån "vaxduk" som hängde på sargen som var förskräckligt läskig enligt Eddie! Red runt med den rätt länge och bara utsatte den stackar hästen för denna brutalt onda vaxduk sänd från underjorden. Men i slutändan så var den inte så farlig endå.....

Men som kan gick idag! Helt jävla awesome! I början var det lite stelt o ja, sådär. Men sen när han kom igång och blev lite lösgjord så var han som en dröm! Så stabil som han var i formen har han aldrig varit förut! Han travade på som bara den och gjorde några "ökningar" (Med den måtta han orkar), som bara var... ja helt fantastiska! Samtidigt som jag hade bra kontakt med bettet/munnen så hade jag inget där, jag har liksom helt plötsligt fått en bärighet som inte fanns där innan! GRRR, så glad jag är.

Han är så.... ridbar liksom, så medgörlig och lyhörd, känslan efter detta ridpass var obeskrivlig!


Nöjd & något svettig står han och äter ur sin nya blåa hink!

Och måste bara visa denna också,
KnäppEddie kryper fam igen, han som tidigare både vägrat gå i eller nära vattenpölar var så törstig när vi gick ut till hagen att han stannade på ridbanan och drack ur en vattenpöl, Alltså seriöst en vattenpöl på ridbanan?!
Slurpslurpslurp lät det....

Bajshumor

Kategori: Övrigt

Haha, ni Tobbe Larsson älskare får bli arga nu om ni vill, men jag måste bara få bjuda på denna!
(Min kommentar på bilddagboken.se)


Haha, erkänn?!

Sandvången

Kategori: Fotografi - Häst

För att liva upp med lite bilder kommer här några från idag!

Sadel!

Kategori: Övrigt

Jag tänker inte hålla på med nåt sånt trams nu med "jag har en hemlis på gång", utan jag säger bara, jag har för första gången i mitt liv köpt en sadel! Jag har snackat med tjejen som säljer den jättemycket och allt känns bra och ärligt, jag har fått sadlen för ett jättebra pris mot att jag betalade frakten! Hon skulle försöka hinna skicka den imorgon så jag får den i veckan! Och så håller vi tummar och tår att den passar Eddie!

För mig är det viktigare att sadlen passar än att göra ett bra klipp, så passar den inte får jag helt enkelt leta vidare... Men går allt som jag vill så ska jag visa er hur den ser ut sen! =>

Presentation av hästar

Kategori: Hästarna-Presentation

Jag har varit ute i hagen idag och fotat alla islandshästarna på Sandvången! Och tänkte här nedan göra en liten presentation om dem!
Bilderna gör inte riktigt alla hästarna rättvisa eftersom de är fotade som de stod i hagen och ser lite ut som ruggugglor i sin vinterpäls ;)
De kommer i ordningen som jag fotade dem!3 ord som beskriver Solen bra: Envis, tjurskallig & Styvnackad
En brunblack dam runt 18 år med ett sjuhelsikes humör som mer än gärna tar egna insiativ. En riktig troublemaker i hagen och ett helvete o ha att göra med om man inte visar vem som är boss! En rolig häst med mycket personlighet!
Dock kan hon vara en riktig ängel när barn sitter på ryggen och är väldigt vacker att titta på då hon är väldigt hårfager!


3 ord som beskriver Mói bra: Social, genuin & lättlärd
Min favoritpojke (Delad 1a plats med Eddie), rödblack på 3 år, som alltid kommer fram i hagen och vill med in, kan bli en riktig liten åsna om han inte får mat när han vill ha. Är dock ljuvlig att hantera och har alltid varit en fröjd för sin ringa ålder, ALLA kan hantera denna häst. Det som är utmärkande för honom är att han inte är rädd för någonting, jag lovar INGET! Jag tror mycket på honom som framtida ridhäst!


3 ord som beskriver Lejontass bra: Genomsnäll, jordnära & vänlig
En rödskäck tjej som är mamma till Álva, tar allt i lagom tempo. Skynda långsamt hade nog varit hennes ledord, född till barnhäst eftersom hon aldrig, aldrig någonsin skulle hitta på bus! Är lägst i rang men hon är rätt nöjd endå och tar det med en nypa salt! Har en tendens att bli tjock lätt.


3 ord som beskriver Hekla bra: Liten, envis & istadig
Hekla är som ni ser svartskäck och runt 8 års-åldern, hon är mamma till Mói och är minst i flocken med sina 127 cm. Låt dock inte storleken lura er, hon är stark som oxe och är riktigt seg (Som i en seg-livad kackerlacka). Hon är bra till barn eftersom hennes storlek. Är utbildad i dressyr men har nog aldrig blivit riktigt töltsatt då jag aldrig sett henne i tölta i hagen och är i stort sett omöjlig att tölta under ryttare.


3 ord som beskriver Gymir bra: stabil, Ödmjuk, enmannahäst
Musblacka Gymir, född 2001, är son till Dugur f. Minni-Borg och är en av "lek-farbröderna" till unghästarna. Han är en sådan som håller huvudet kallt i alla lägen och man kan spöka till det hur man vill utan att han bekymrar sig särskilt. Som sagt en slags "enmannahäst", på det sättet att han är genomsnäll och man kan "åka" Gymir, men det är svårt att "rida" Gymir. Jag har ridit honom några gånger då och då under några års tid och man kan ju säga att det tog tid innan jag ens kunde få honom i trav.


3 ord som beskriver Eddie bra: FLUFFEY, lättlärd, personlig
Ja, vad kan jag säga om honom som ni inte redan vet? Isabellfärgad kille som fyller 6 bast i sommar, nyss inriden/inriden av lyckliga mig! Har honom på foder och hoppas förbättra min ekonomi så jag kan köpa detta underbara djur. En speciell häst som jag trots har kännt innan har tagit lite tid att lära känna "på riktigt". Detta låter konstigt, men en naturbegåvning när det gäller att vara ridhäst, hans trivs verkligen med mig i sadlen! Och det är jätteskönt för vi har verkligen aldrig haft problem med ridningen! <3


3 ord som beskriver Heba bra: Attitydproblem, piggelin, långbent
Heba är runt 10 nu skulle jag tro, hon kan vara riktigt kaxig och "stoig" mot de andra hästarna i hagen. När man rider och hon är på DET humöret kan hon vara lite 'här och där och ingenstans'. En oväntad stegring kan hon bjuda på när hon känner för det och kan vara väldigt "stark" i munnen (Vet att man inte får säga så). Hon har väldigt flashiga gångarter men skulle behöva grundridas i dressyren lite mer. Hon HATAR att stå inne i box och river halva stallet om man lämnar henne i mer än 2 minuter.

3 ord som beskriver Álva bra: påträngande, livlig, busig
Álva är lika gammal som Mói, 3 år och de är halvsyskon. Álva är dotter till Lejontass. Hon är till synes rödfux men dock har hon en löpande ål på ryggen, men vill knappt kalla henne rödblack eftersom Mói har den klassiska rödblacka färgen, och hennes är jag vet inte riktigt vad det ska kallas! Hon är nyfiken och förföljer en överallt i hagen, kan bli för "på" och är ofta för nära och för bufflig. Hennes gångarter ser lovande ut just nu!

 

3 ord som beskriver Ålbjörn bra: tjock, hårig, envis
Ålbjörn, eller 'Ollie' som jag ibland kallar honom börjar närma sig åldern gubbe, men han har lika mycket vilja och humor för det! Han är grisepassare Nr.1, men han är rätt bra på det, haha! Men sålänge ägare och häst är nöjda så tycker jag inte man ska bekymra sig allt för mycket! Han är en häst som verkligen är hög på livet, och har aldrig för bråttom! Hans färg är lite speciell då han är svartbrun med ÅL! Belive it or not!

 

3 ord som beskriver Dísa bra: försiktig, privat, märrig
Dísa är en liten nätt dam med korpsvart hårrem, hon är ganska försiktig med vem som får komma fram i hagen och går ifrån dig om du är för framfusig. Hon har naturligt trevliga gångarter, små mjuka runda rörelser som är väldigt bekväma att rida i. Hon är väldigt glad i Gymir trots att han är valack!

 

3 ord som beskriver Geysir bra: vänlig, stark, häftig
Denna herre är över 20-strecket och är en stor favorit för mig! Han är helt fantastisk att rida! Man kan lätt bli lurad av hans kraftiga kroppsbyggnad och ofta lite för stora mage, han känns fjäderlätt att rida och har riktigt grymma gångarter, när man töltar inne på skogsvägarna så låter det som ett åskoväder! En sån häst man får en "häftig" känsla av att rida! Otroligt känslig för hjälper och mycket lyhörd! Han låter inte dig komma fram i hagen om du inte närmar dig försiktigt. Han är dessutom ledaren i hagen, det finns en sådan respekt för honom i flocken att man känner riktigt av det. Jag har aldrig någonsin sett honom bråka och sparkas med de andra hästarna, när han kommer så bara flyter alla undan utan att han behöver 'lyfta ett finger'. Han är the one and only boss!

 

3 ord som beskriver Dimma bra: Formbar, vacker, snäll
Dimma som är runt 8 år har färgen skimmelblack. Dimma är en ganska känslig tjej som inte tål hårda ord hon har kapacitet för fina gångarter och de går att träna fram men försvinner snabbt om man inte "underhåller" och tränar aktivt. (Ur egen erfarenhet) Förra vintern/våren/sommaren tränade jag Dimma massor och vi kom jättelångt och jag var så nöjd och stolt, vi tävlade även med hyfsade resultat. Dock blir hon ibland spänd och stressad av vissa miljöer och fastän hon gillade att vara på banan och uppleva nåt nytt och annorlunda så var tävling inte hennes grej. Jag har upplevt mycket trevligt med denna häst!


 

Nå! Vad säger ni nu då? Vilken låter som er favorit? =)

Ridaaaa

Kategori: Övrigt

Jag har haft en löjligt härlig ridtur i solen idag! vägarna var sjukt hala och ojämna, men optimist som jag är såg jag istället det som ett tillfälle för Eddie att träna tassarna lite, det är ju grymt viktigt, enligt mig, att en häst är säker på foten, jag menar, finns det något jobbigare än en häst som går och snubblar på varenda sten och grästuva? Nä, nästan inte! ^^ Så jag bara köttade rätt ut i skogen vid vissa tillfällen och andra så red jag på vägen som varvades av lera och is. Tycker inte man ska tuta runt i ridhuset heeeela vintern för att det är lite halt, menar såklart inte heller att man ska ta hästen obroddad och köra full patte ut på en stor isfläck eller väg full med gropar och ojämnheter för att träna det, anser bara att man måste ge hästen en utmaning och låta den gå i kuperad terräng för att öva upp skickligheten och smidigheten. Om ni förstår mig?
Eddie är otroligt bra på detta, han snubblar nästan aldrig! Han snubblade en gång under hela ridturen idag och det var när vi gått på en rätt lång is/bucklig väg och sen kom ut på säker mark så slappnade han av lite för mycket och snubblade på en fryst grästuva istället, haha!

Jag passade även på att träna lite tölt på de ställen som tillät, och jag som gått runt och undrat om jag inte ska ta in extra hjälp för jag inte är säker på att jag är tillräcklig för att skola in honom i tölt under ryttare, men alltså, shit. En riktig jäkla töltkanon var han idag! Full patte i en helt fantastisk tölt, den kändes nästan lite bärig med trevliga luftiga steg. Jag var lite i chock efteråt och kunde inte riktigt fatta det.
Underbara fantastiska häst säger jag bara! =O=O=O=O


Ibland tror jag att det är för bra för att vara sant.

Åsikter

Kategori: Övrigt

Jag brukar inte lägga ut så mycket inlägg om åsikter och "fakta" då jag inte vill starta konflikter eller förarga någon läsare, och jag är ju bara människa jag kan också ha fel! Men jag skrev just till en tjej som pratade om inspänningar vid longering o sånt, och tänkte bara berätta vad jag sa,

"Jag hade hellre valt något som påminner mer om att tömköra, fast man har linan bakom rumpan istället för direkt över ryggen. Då har man direktkontakt med hästen plus att linan bakom rumpan gör att hästen får med baken!"

Det skrev jag lite kort, men hon förstod inte och trodde jag menade det här pessoa-systemet och det skulle hon veta att det gjorde jag inte alls, så jag skrev ett längre svar för att förklara och få fram min poäng.
Så jag tog fram 2 videos på långlining så hon fick se och skrev:

"Detta görs ju med fördel i en rundcorall eller ridbana eftersom att hästen som du själv säger kanske inte är van vid linor och många hästar reagerar ganska starkt på att ha linan bakom sig, men just därför bör man bara låta hästen springa och bocka och känna linan i början, det gör nästan alla hästar första gången, men de blir väldigt bekväma med det och trivs väldigt bra när de är bekanta med detta!

Jag skulle aldrig få för mig att bara sätta en longerlina i bettet/deltat/grimman/ eller hur man nu har det. För när man har hästen så på volt så kommer hästen med allra största sannolikhet att glida ut med kroppen, bara släpa benen efter sig och gå med huvudet vinklat innåt, alltså tänk dig att du lägger huvudet mot axlen, så menar jag lite.
Långlinar man som på filmen så får man ju med sig hela yttersidan! Linan är ju inte bara din kontakt fram till munnen/huvudet utan också en magisk liten "låtsas"vägg för hästen att hålla balansen mot, inte att de lägger sig på linan, utan bara att känna att den finns där, det är ju som stödet i tyglen, man kan ju lätta mer och mer ju bättre balans hästen har. Men finns där hela tiden och det är ju helt upp till oss att reglera hur mycket stöd där ska finnas, jättelätt att korrigera snabbt!
Då slipper man hela det här med en häst som bara vinklar huvudet och blir helt skev i kroppen. Självklart finns det ju hästar som går att longera så, men jag förespråkar inte det sättet, och skulle inte rekommendera det under några omständigheter,
Dels eftersom, om hästen gör ett glädjeskutt eller slänger sig eller vad som helst, då får den ett jäkla knyck i nacken/munnen och det kan Inte någonsin i något sammanhang vara bra?!
Långlinar man så får den inte det där knycket, det är möjligt att man råkar dra hästen lite i munnen men jag hade hellre haft det på samvetet än en häst med 'whiplashskada'."


Det känns lite jobbigt att lägga ut sånt här eftersom jag som sagt inte vill förarga någon med åsikter eller starta konflikter, men detta är vad jag tycker och upplevt.  Berätta gärna vad ni tycker?Hrafnkatla
En häst C gjorde underverk med genom att långlina

R.I.P

Vår

Kategori: Övrigt

Sanningen är att jag sitter just nu och hör fågelkvitter utifrån, hur härligt är inte det liksom?! Jag sitter med mitt kaffe just nu och ska åka till stallet så snart som möjligt och rida en helt underbar tur på Eddiemannen! Åååh, och jag har ju en sadel på G till honom nu! =) Hoppas allt går som jag vill och att den ska ligga bra! Annars får jag fortsätta jakten på en sadel..

Fina bilder

Kategori: Övrigt

Nr. 1 på "saker jag vill ha"-listan!
True Story(Tycker denna bilden är lite orättvis, men inte det jag tänkte säga)

Varför i helvete får stålmannen vara med (Längst ner till höger)
Men inte Batman, det var det värsta!

Mitt liv är en dålig komedi

Kategori: Övrigt

Nej, vet ni vad. Jag ångrade mig, jag är ingen modebloggare, jag har inte orkat  ta foto på skorna och inte heller pallar jag göra det i framtiden, så det var det.

Men however, jag åkte till Malmö igår på lite skojigheter och stannade över natten, och alltså, man tycker man är ciliviserad men asså...... detta inlägget kommer se brutalt tråkigt ut med massor av text, men ni kommer skratta tills ni gör i byxan när ni läser min lilla novell 'En simrishamnare åker till storstan' baserad på Saga Blixt Åman's liv.

Det hela börjar ju med att jag anländer till centralen med tåget, jag som har körkort har ju kört till Malmö de senaste 2 åren eller hoppat av vid Hyllie (2-3 stationer innan centralen), och har därför helt totalt missat att de har byggt om hela jävla centralbyggnaden. Så när jag kommer fram med tåget och går in, så står jag som ett borttappat barn och undrar var fan jag har hamnat, jag kom ju fram till att det faktiskt var Malmö och att jag någon gång faktiskt kanske har hört med ett litet öra att de har gjort om centralen.
Jag tänker inte berätta hur lång tid det tog innan jag hittade ut på rätt sida.

Sedan när jag ska ta bussen, samma sak här, jag har inte åkt buss på evigheter och definitift inte stadsbuss (Simrishamn har ju bara en, "snurringen" som ingen åker typ), Så när jag kliver på öppnar jag plånboken och frågar om man betlar med kontanter eller kort- Med andra ord försökte jag vara lite steget före eftersom jag vet att de har knysslat med betalningen också. Då säger han att jag inte kan betala med något av det, och om jag hade Jojo kort, nä det har jag ju såklart inte. Så då står jag som ett retard och undrar hur jag ska betala, och tydligen finns det en sms-tjänst numera då man kan skicka ett sms till ett nummer, sen får man ett sms tillbaka som man visar för chaffören som fungerar som biljett! (Vågade dock inte visa min förvåning över hur coolt jag tyckte det var).
Så då får ju denna jättetrevliga och hjälpsamma killen som körde bussen förklara vad som skulle stå i smset och vilket nummer, han sa även rätt snabbt "Du är inte från Malmö, eller hur?" då brast både han och jag ut i ett gapflabb som säkert hördes över hela bussen. Så förklarade jag att jag var från Simrishamn och att jag var en ganska så förvirrad dam, varpå han sa "Är alla flickor från Simrishamn lika söta som du?" En liten charmör var han allt!
Men riktigt trevlig kille som verkligen tog sig tid att hjälpa mig trots att han var tvungen att göra sitt jobb samtidigt!
När jag sen hoppade av bussen så sa jag Tack för skjutsen så blev han jätteglad!
Här kommer nästa, 'Mitt liv är en dålig komedi'

Detta som jag ska berätta i kommande text, kommer låta påhittat, och jag undrar själv också hur det är möjligt att verkligheten kan vara så lik en torr komedi...
Idag skulle jag åka hem med tåget igen, Om ni inte visste det tar tåget ca. 1.5 timme att åka, en lång tråkig resa med andra ord! Jag var rätt trött och hade inte haft något emot en tystare resa, tågen gör tillräckligt med väsen som det är.
DIREKT när jag kliver på börjar det, en pappa med sitt barn sitter bara några säten bort och om ni har åkt med de nya tågen här så vet ni att det numer finns små skärmar överallt på tågen som visar reklam, nyheter och även en digital hastighetsmätare på hur fort tåget går. Den här ungen då, han satt och sa högt varje gång tåget ökade i hastighet, "7 kilometer i timmen, 10 kilometer i timmen, 13 kilometer i timmen, 19 kilometer i timmen..." och ja, ni förstår. Och härmade högtalar-tanten som berättar var man är, Jag kände bara ska jag stå ut med detta i 1.5 timme till? Men hopp om att kunna vila lite kom fram när de hoppade av ganska snart, men ni har väl själva listat ut att det inte är över?
mindre än 10 minuter efter de hoppat av kommer en (ursäkta) fet unge och sätter sig i sätet mitt emot mig, och drar upp sitt Gameboy och sätter igång, och ni vet hur det låter när man spelar på ett sådan, och ingen "mute" knapp verkade det finnas på det heller. Min "Rage-mätare" bara steg och steg..... När han till min stora förvåning sedan lägger ner det igen drar han fram en påse godis och börjar snaska i sig och smaskar ljudligt en stund, sedan drar han fram Gameboyet igen när han ätit klart. 40 minuter har nu gått.
Till min stora förvåning, igen, lägger han ner gameboyet och är tyst en LITEN stund, sedan sätter han igång och gör ljud med munnen, alltså, you name it, han nynnade, gjorde pruttljud, sjöng, visslade och sånt trevligt. När det inte dög som underhållning så började han hoppa rundor och klättra i sätena och gud vet vad.... Alla dessa aktiviteter upprepades från och till resten av resan, UNDERBART?!?!?!?
Som grädde på moset såg jag hans buttcrack en gång, och ja, jag ska väl vara glad att det var en barnrumpa.

Håll med mig om att detta låter som en fett dålig komedi?
Här har ni i allafall en bild på monstret.....
Vet inte om man ska fota folk sådär, men man ser ju inte vem det så spela roll! ;)


Confession: Jag erkänner att han var rätt kär, när han pratade med sin pappa i telefon innan Simrishamn så lät han lite söt ju.

ModebloggarN

Kategori: Övrigt

Modebloggaren inom mig kryper fram, igår var jag i t-lilla och skrotade min gamla trotjänare, vilket jag kommer på nu att jag har glömt berätta... Men jag skrotade bilen igår, och även om jag är glad att ha blivit av med möget så är jag lite deprimerad eftersom denna bil har tagit mig överallt fram till att den började havrera ^^, Hela förra vintern i snökaoset, och så lång som Helsingborg och Malmö ett par gånger, ENDÅ liksom... men nu är Guppy borta för evigt.


However, tillbaka till ämnet, var i Tomelilla och drog in på Bo Ohlsson en runda för att köpa billigt smink och rakhyvlar<--Viktigt (Är så jävla trött på stubben jag har på hakan...) Men då tog jag även en sväng förbi skorna eftersom de brukar ha otroligt snygga skor för minipriser och hittade 3 olika sorters "kängor" som jag gillade, jag vet att det är lite sent påtänkt eftersom våren nästan är här, men det är fortfarande kallt ute, och om jag köper utan foder så kan jag ha dem lite längre i alla fall. -Sa jag att jag har gått i converse hela vintern?


Ja, men så sen kommer jag lägga upp häftiga bilder på skorna och sånt som alla modebloggaregör när de har köpt något, eller vänta de gör ju typ det för varje dags outfit....

Vänta, jag måste väga upp detta med en hästbild:

Bild, step by step

Kategori: Tecknat

Jag vet att detta inte är efterfrågat eller så, men tänkte att det kunde vara lite kuligt (Tillbaka till förskolan ellor?) att visa steg för steg hur jag gör en bild.

Här t.v kan ni se att i grunden består allt bara av linjer, jag gillar tydliga mörka konturer och det är inget fel med det ;) Självklart bör man se till att alla konturer är gjorda innan man börjar skugga något. Även lite tunnare mindre synliga hjälplinjer där skuggor ska ligga föredrar jag!


Sedan här t.h så har jag börjat skugga så smått, jag gör helst det "bit för bit" nästan lite som mosaik gör jag det en bit åt gången, av nån anledning funkar det för mig. Skuggningen i sig är väl lite svår att förklara, men hitta en bra penna och bara kötta! Det är ännu inte så viktigt att skuggningen är perfekt, börja försiktigt och fyll på senare.

Sedan här t.v har jag fortsatt skuggningen, jag har även kommit på i efterhand att jag vill att stjärnet i pannan ska sträcka sig något längre ner, helt okej att lägga till eftersom jag inte hunnit skugga där än, och en bruten bläs är inget ovanligt ;) Försöker tänka på skuggningen = vilket håll man vill att ljuset kommer ifrån, alltså inte din egen huslampa, utan ljuset I bilden, Hihi.


Här t.h igen, så har jag så gott som gjort klart skuggningen, förutom på halsen som var stor och skitjobbig. Har fyllt i mörkare partier i skuggningen och gjort den mer "levande" eller vad man ska kalla det. Även fyllt i tränset i önskad färg. Svart i detta fallet.


Sedan är slutresultatet här nedan, och jag måste säga, jag brukar inte skylla på att fotot är dålig om jag inte är nöjd men i detta fallet gör jag det, och med all rätt, för fotot är jättesnett och med glödlampa som ljuskälla och det är typ kaos med blyerts, blänker och har sig, så ska ta bättre bild när det är dagsljus,
Så det sista jag gör är manen och pannluggen i önskad längt och tjocklek ;)
Ett par känselhår på hakan ökar känslan lite ;)

VIKTIGT!

Kategori: Övrigt

Ni som kommenterar att ni vill vara med i uttlottningen, detta är viktig info till er,

Jag måste få er bloggadress också så att jag kan se att ni har delat med er av denna 
bilden. Detta eftersom samtidigt som utlottningen är till för att någon av er ska få en teckning så är jag också ute efter lite reklam för bloggen, är ni med? Så det enda kravet är att ni delar med er av denna, ok?

Så ni som vet att ni inte skrivit er bloggadress, kommentera igen och ge mig den tack =)

UTLOTTNING!

Kategori:

Okej, jag lovade, om det var minst 5 intresserade lovade jag att ha en uttlottning, och nu är det 5 intresserade, hehe. Så jag har gjort bilden jag vill att ni delar, okey? Jag har sett att vissa av er redan har gjort det, men det förra inlägget var bara en intresseförfrågan, detta är det riktiga inlägget om utlottningen!
Utlottningen avslutas den 20 MARS 23:59!
Vinnaren avslöjas den 21 MARS någon gång under dagen!

UTLOTTNING AV BILD!


Ja, ni förstår väl? Bilden talar för sig själv! Gör nu detta. Puss!

(Utlottningen kommer ske så att jag kommer lägga allas namn i en skål och sedan dra ett, för att ni ska vara säkra att allt gått rätt till kommer jag filma när jag gör det och på det viset avslöja vinnaren, lite kul tycker jag!)

Jag är ett rocculablad

Kategori: Övrigt

Bara för att informera, om man äter BARA roccula (som snacks) så ser man ut såhär i munnen sen:

Tungor är äckliga, visst är dom? :S

Bild?

Kategori: Tecknat


UTLOTTNING AV BILD

Woaah, tog en liten paus och fortsatte kort därefter och nu skulle jag nog kunna anse att den är klar, kanske gör jag något litet i framtiden, men ja, klar skulle jag nog vilja kalla den!

Sen inte för att överskatta mig själv på något sätt eller ja ni förstår, men skulle det vara något intresse att göra en liten utlottning av en bild?

Man kan säga att den skulle gå till så att ni skriver i en kommentar att ni vill vara med i utlottningen att få en bild avtecknad. Sen kopierar ni en bild jag valt och lägger ut på er blogg och berättar att ni är med och länkar till min blogg (Inlägget med tävlingen).
Bilden kommer sedan mejlas till vinnaren och om möjlighet finns bli hemskickad till vinnaren.

Detta är bara en intresseförfrågan! Svara hemskt gärna! Minst 5 intresserade för att det ska bli av!

Jag frågar detta eftersom jag är osäker på om antalet läsare räcker till för att kunna göra en sån här grej ;p
Ett arabiskt fullblod

Kategori: Tecknat

Satte mig ner med ett papper och tänkte, nä, nu ska jag fanemig göra en bild jag lägger ner TID på,
oftast när jag ritar så har jag inte tålamod att sitta med samma bild mer än typ 20 minuter. Är jag inte nära att vara klar vid detta laget så blir det bara slarvigare och slarvigare eller så skiter jag i den och lägger den någonstans.
Men nä, nu jävlar, hittade en fin bild på ett arabiskt fullblod på google och valde den som referensbild, har dock inte ritat exakt som det ser ut på bilden eftersom jag vill att bilden ska vara "min"

Här är så långt som jag kommit på ca. 1 timme och mycket återstår såklart, bröstan ska ha detaljer och skuggning, hela hästen behöver mer skuggning och korrigering och ja, m.m


Min kommentar: So far, so good. Eller vad tycker ni?

Gamla bildoor

Kategori: Övrigt

C varnade mig, men nu har det dykt upp lite gamla bilder från hennes telefon på mig från när jag hade min praktik där! Kommer upp några åt gången men det är kul att se sånt man har "glömt" bort lite. Detta måste ha varit 2010? Eller hur?

(Alla bilder som kommer här nedan tillhör CAMILLA PRAGER och jag har INTE frågat om tillåtelse att använda dem här men om hon vill slå mig så får jag skylla mig själv!)
http://www.ryttarcoach.se/De 2 översta är på mig och Elfur, den sista är på mig och Birk!

Herp to the Derp

Kategori: Tecknat

Mina rubriker känns sjukt meningsfulla, men det är faktiskt inte så lätt.
However, denna ploppade fram idag:

Seabiscuit

Jag är nöjd faktiskt, skuggningen och allt blev som jag ville liksom, och jag hade faktiskt tålamod till att ta det lite lugnt och inte hafsa ner allt för en gångs skull.
Men det är något som inte är riktigt bra... Den ser liksom inte "levande ut". Blööö

Dagens (Nattens) Sanning

Kategori: ÖvrigtWord

Boooooots

Kategori: Övrigt

Jag vet inte om jag missade något på teorilektionerna, men nåt säger mig att detta inte är rätt:Boots- You're doing it wrong

Herr. Gris

Kategori: Övrigt

Jag brukar inte vara frusen av mig, men idag så trodde jag att jag skulle försmäkta! Förstår inte varför just idag?!
However blev det ingen uteritt i det fina vädret som jag hade tänkt eftersom det är töväder och all snö var alldeles slabbig och snorhal, så det blev ridhuset igen, men idag fick han gallopera som han ville ;) Det är det bästa han vet.

MEN, gissa vem som rullade sig idag IGEN när vi kom in ridhuset?
Jag sa till A på skoj "Han kommer säkert rulla sig idag igen" med lite ironisk röst, men så kaxig skulle jag inte varit, för ett två tre så ser jag hur han är på väg ner, så jag tar snabbt av sadlen och lika snabbt var han också nere och rullade, jag var rätt långsam upp med mobilen, men jag lyckades filma halva spektaklet.

Jag vet att jag låter sjukt efterbliven, men detta funkar inte :p
Ska han rulla sig varje gång han kommer in i ridhuset liksom x)

Jag tänker ju dock inte hindra honom från att rulla sig, alltså, om han vill rulla sig så är det ju okej, han visar ju tydligt vad han vill. Men ska han göra det VARJE gång jag går in ridhuset? Vad gör jag då?

Herr.Kossa Eddie Grisson

Kategori: Övrigt

Precis som rubriken indikerar så är jag numer ryttare till hästen- Herr.Kossa Eddie Grisson

Jag ♥ Eddie

Går in i ridhuset som vanligt idag, men upptäcker att Eddie går som en mupp med benen och svänger omkring med svansen och släpar mulen i marken. För en som känner till vad som komma skall, så gjorde jag det du hade gjort, av med sadlen snabbt som vinden, och precis som jag trodde så lägger han sig rätt ner och rullar.
Ridhusunderlaget är tydligen helt underbart. Tror jag ska prova det nån gång, eller vänta, det har jag ju, flera gånger! HAHAHA, där var jag lite rolig!!!!!!!....hrmm

Här är i alla fall lite bilder på odjuret!

Ren och fin innan vi kom in i ridhuset!

Efter vi kommit in i ridhuset....

Men han slapp inte ridpasset för det, det var bara att borsta bort det värsta med handen och sadla om, för övrigt gick ridpasset väldigt bra och han var väldigt trevlig hela tiden, travade på riktigt fint, var lite piggelin och skulle helst gallopera, men jag sa att det får bli en annan dag eftersom han har stått i ca. 1.5 vecka så, det blev bara lite lösgörande i skritt och lite trav.

Rida Rida Rida Rida

Kategori: Tecknat

Gah, abstinensen som uppstår när man inte får rida! (Säger inte att rida är allt, men att sitta uppe på hästryggen klår allt annat!). Men äntligen ikväll så har jag tid att sitta upp igen! Har ju inte hunnit den senaste veckan pga allt jobb, sen igår och idag har jag fått tvätta o städa och sånt jag inte heller hunnit när jag jobbat! Men ikväll då jävlar!
Ska köra till stallet när mamma kommer hem med bilen, under tiden underhåller jag mig med att tvätta och teckna  lite, det var väldigt längesedan måste jag säga. Dessa 2 gjorde jag idag:


Den högra känns inte klar, den kommer jag nog fixa till lite.

Whalla!!!

Kategori: Övrigt

Jag  är totalt frånvarande! Inte trodde jag att jag någonsin skulle bli en sån upptagen kvinna!
Well, Better times will come.

Kan berätta om hur förvirrande det är att växla mellan engelska och svenska på jobbet hela tiden, man har börjat säga saker som "Can du please räcka mig the mjölk?" och ja gud vet vad, och det värsta är att man inte ens kommer på sig själv när man säger det! Och nu har jag ju börjat lära mig arabiska också, ajajajaj... i min lilla förvirrade hjärna näeee... vi får se xD


Här är mitt odjur som ålar sig på golvet i protest mot att han inte vill bli borstad, borsten är inte alls skön!

Meeeeeeeeeeeen

Kategori: Övrigt

Antingen så är det för att jag skriver för sällan eller så är ni arga för att mina inlägg inte har handlat om hästar så mycket de senaste dagarna! However, blir det bättre, jag ska inte jobba såhär varje dag ;>

Var i alla fall i stallen en sväng nu ikväll o hälsade på det lilla fluffet som inte verkade bry sig om att jag inte riktigt haft tid för honom denna veckan. Men verkade glad över att jag inte helt glömt bort honom ;)
Btw, lovar att inte snacka för mycket om mitt ohästiga jobb, men måste bara säga,
Det finns en hel del snygga vakter på jobbet, ojojojoj säger jag bara.

(Hoppas inte någon av dem läser detta nu, hihi)

På bilden: Mitt odjur på Stens Huvud 2010

Hellyeaaah

Kategori: Övrigt

Aaah, efter andra dagen igår så känns det riktigt bra, redan efter andra dagen så känner jag mig riktigt bekant och bekväm med jobbet! Så jävla u n d e r b a r t .
Jag måste ju dessutom säga att jag är riktigt grym på den delen som liknar det jag gjort på Röken i somras, där var det var man ensam på luncherna när man skulle servera, ta beställningar, underhålla buffén, ta betalt, brygga kaffe, plocka disk samt diska när man hade femtioelva kunder. Så detta var bara pytt i panna för mig!
De sa att man slutar ju 20:30 men brukar inte komma ifrån förrän efter 21 pga disken o kaffet ska bryggas o lite annat, men igår stod jag 20:15 och bara torkade överallt för att ha något att göra till jag slutade;>

LIKE A BAWS!Är ni sura för att det har blivit mindre hästiga inlägg de senaste dagarna? =(
Men jag lovar, jag har redan börjat komma in i bättre rutiner, och belive it or not, jag somnade innan "My name i Earl" började igårkväll/natt! =O Det är stort ska jag säga! Och imorse var det inte så tungt att gå upp vid 9, (Katastroftidigt för mig egentligen). Så snart orkar jag nog snart gå upp så tidigt att jag orkar stallet innan jag drar till jobbet! DAMN jag mår bra!


Typ såhär bra

Oj, borde jag ha haft en varningsskylt innan denna bilden så ni inte fick men för all framtid?!
Typ, -Varning, galen Saga från 2010, titta på egen risk-

Jobb

Kategori: Övrigt

Haha, jag var så kaputt igår när jag kom hem att jag inte ens orkade skriva något litet fjuttigt i bloggen! Måste erkänna att det var rätt tufft att gå från att ha gått månader som arbetslös för att sedan kasta mig in i ett 9 timmars pass. Ojojoj, mina stackars tassar, vi sitter ju inte ner så mycket.

Och ja, eftersom allt verkar ha gått väl, så fick jag fortsätta, yiipppeey, och fick varje dag resten av veckan, hehe, igår gick jag bredvid och tittade o hjälpte till. Redan idag ska jag vara ensam på min avdelning, haha. Galet, heja på mig, jag är nervös =(

Och eftersom jag lovade att berätta vad det var för jobb om jag "fick det" (timanställning), så ja, here it comes.
Det är jobb på Simrishamns sjukhus, anställd att arbeta inom det här projektet som ett danskt bemanningsföretag driver, tror jag. Det är de här krigsofferna från Lybien som kommer och ska opereras och rehabiliteras i Sverige. (oroa er inte ni som tänker på skattepengar o sånt, det är deras eget land som betalar varenda korvöre)
Jag har då blivit anställd som "köksa" eller vad dom kallar oss :p Det är bara vi "köksor" som får vara i köken på avdelningarna och hantera maten, (allt är supernoga med bakterier osv). Eftersom de här killarna bor på sjukhuset på sina olika avdelningar så ska vi se till att de kan bo som om de vore hemma, och eftersom ingen annan än vi får vara i köket är det vårt ansvar att se till att det alltid finns kaffe, te, dricka, snacks o sånt framme.
Samt när lunch och kvällsmat kommer med vagn är det vi som lägger upp och serverar det eftersom ingen annan än vi får hantera maten, om någon annan rört porslin, mat bestick osv...osv.. ska det slängas eller diskas. så noga är det! Och sen gör vi en hel del annat, men ja.

Nu har jag bara varit där endag, men det är otroligt roligt, killarna är supersnälla och jätteroliga trots att de inte kan ett ord svenska förutom killen som går runt och säger "Tjenna Tjenna" ^^) Och kan bara en liten del engelska.

Jag börjar 11:30 varje dag och slutar 20:30 men brukar tydligen få stanna till 21:00, så det är ungefär 9 timmars dagar, och man vänjer sig hoppas jag!
Jag åkte till stallet direkt efter jobbet igår och var hemma efter 22:00, lagom trött ellor! När jag vaknade imorse hade jag huvudvärk kände mig allmänt seg, hoppas det går över under dagen.

På med safetygear och på det igen! ;)

Nu är det dags!

Kategori: Övrigt

Ska bara ut en sväng med hunden sen drar jag mot jobbet! Brukar inte vara den som är den, det betyder alltså att jag inte brukar bli nervös, men efter ett tag som arbetslös känns det lite nervigt att provjobba såhär igen!
Eftersom (Varning: Spoiler) jag kommer stå en del i kök så måste jag ha någon form av hårskydd, så sa de att jag antingen fick ta ett sånt där sexigt hårnät, eller ta en keps hemifrån, jag ser ju ut som ett rent kioskmongo i keps, men vad väljer man liksom, såhär blev det.......

Försök motstå denna puddingen jagmenar!

(Älskar hur det ser ut som att jag har ätit köttförsås eller något och ser helt orange ut i mungiporna, ÄNNU BÄTTRE!)

Jag vill ju helt ha kepsen såhär, tror ni dom går med på det?

Jag kan ju inte riskera att min coolhetsfaktor sjunker!

Öga, öga, näsa, mun.

Kategori: Övrigt

VARFÖR, håller typ 99% av alla människor för näsan när de hoppar i vatten från en kant eller whatever, kom o tänka på det när jag såg det här "waterwörld" eller vad det heter förra veckan. HUR kan man någonsin tänka på att hålla  för näsan när man trillar i vattnet i en sån situation?! Jag bara undrar, svara mig, ni o mäktige vise läsare?!

Note: Jag håller inte för näsan när jag hoppar.

XoXo // Förvirrad Chey
U se what i did there? ;)

Isbitarna tävling!

Kategori: Övrigt

Isbitarna har en tävling där man kan vinna en jättefin virkad häst!
Vilken jag såklart är med i!

Printade bilder

Kategori: Övrigt

Haha, tittade på lite filmer på youtube som C har lagt upp eftersom Hörre ska säljas och fick några fina printar :P
Något djur står och spanar.... Vad är det för art? Vad äter det? Är det farligt?Och sen en när jag rider Hörre, Vi är lika feta och goa båda två! :D
Lägg märke till att jag red med solbrillor på eftersom jag hade någon infektion i ögat och fick helt enkelt inte titta när det var för ljust på läkares order :P Jag hade till och med ögonlapp ett litet tag! ARGHHHH I'M A PIRATE!


Notera: Alla dessa bilder är från Camilla Prager filmer och ägs alltså av henne, klicka var som helst på denna text för att komma till hennes hemsida/blogg.

Snöbuuus!

Kategori: Fotografi - Häst

Aaaah, En galen häst & en pigg islandshäst i snön blev det bilder på idag!
Eftersom snön föll så tätt och flingorna var så stora blev hästarna nästan osynliga bakom all snö, hehe!
Men några busbilder blev det endå!


Förresten vad tycker ni om A's lösning på "kallt om öronen" problemet?

Hrmmhrmmm

Kategori: Övrigt

Nu får jag lägga av.....
Men har ändrat design igen, mörkbrun bagrund, grå ruta och en vintrig header, enkelt och ja. Så som jag vill ha det. Nu får det vara nog, detta blir bra.

Stargate Atlantis

Kategori: Övrigt

Alltså, jag får snart ett psykbryt på att de visar så brutalt skrämmande serier på 6an ibland, det är så att man vill börja förtära sina egna lemmar och till sist kopiera varenda namn från eftertexterna och sedan söka upp och avliva varenda en av de där superpuckona som har varit inblandade och skapat den serien, USCH!

//Upprörd Saga

Jobb!

Kategori: Övrigt

Jag kan inte fatta det! Imorgon ska jag provjobba för mitt ansökta jobb! Har varit på jobbintervju och antagligen gillade de mig, så nu saknas bara en super-insats när jag går bredvid imorgon! Aaaah, håll tummar och tår för mig! Detta är ju dock bara jobb för en viss period och kommer ta slut, men det är guld värt för mig och kan förhoppningsvis underhålla mig tills jag kan få fast anställning!
Berättar mer om jobbet om jag blir anställd!

Ni får en bild från vintern 2010 för att kompensera upp ett ohästigt inlägg!
Skella på ett vintrigt Österlen, R.I.P

Mjau..

Kategori: Övrigt

Helgen har varit galen, och jag tror jag är återhämtad nu! Ska till stallet så snart mamma kommer hem med bilen som är säker att köra i detta vinterväder med, jag är inte säker på om jag ska rida idag eller inte, han vilade i och för sig igår, men det är  ju så satans kallt! Är sugen på en riktig rackarbajsar-runda, men GR, vet inte.
Efteråt tänkte jag släppa ihop honom och farbror Torino i en av de större sommarhagarna och låta dem leka av sig lite, tar med kameran såklart! ;)

Bilderna är från i förrgår, mys i vintervädret! =)

Eddie!

Kategori: Fotografi - Häst

Ooooh, fick min lilla ritt i snön idag, och min slav G följde med och fotade!

På denna sista bilden ser det ut som att Eddie bara
- Meh, om du vill att jag ska kröka på nacken så kan jag ju lika bra bara göra såhär?
Han vill så mycket och vill så gärna förstå och göra sitt bästa, Alltid!

Fick rida ganska försiktigt, eftersom det inte kommit så mycket snö som jag ville, så det var lite småhalkigt. Men det gick att rida i alla gångarter utan problem, fick undvika överljushastigheter i alla fall :P
I början var han rätt stel och lite som en spänd stålfjäder så hade ville en sak och jag en annan ;) Det händer ibland haha! Men det gick över som småningom och han blev riktigt trevlig, dock vågade/kunde han inte riktigt ta för sig då det som sagt var lite halkigt och steget blev lite kort, men han var en fröjd att rida endå! Såklart!

Avslutar med en bild på söta Dimma!

stor+liten=sant?

Kategori: Övrigt

Aaaah, de har skrivit en jättebra artikel i Islandshästen om "stora" människor på islandshästar! Väldigt vettig och lägger fram saken hur den verkligen är! Läs den om ni inte redan har gjort det!

"Islandshästar har i årtusenden ridits av
vuxna människor på Island. Ur aspekten
att den är en långlivad ras med jämförelsevis
få skador, kan därför erfarenheten säga att
de verkar klara av det."

Väl talat!


En av våra bästa ryttare, och så ser det oftast ut. Ingen ovanlig syn, och jag ser ingen konstighet i att de klarar det sådär lätt. Om nu ryttarna varit för tunga, hur kan de då röra sig så välbalanserat, obehindrat och graciöst?

Dåliga hovar

Kategori: Övrigt

Jag vet att detta redan snurrar på internet, men jag måste bara få lägga in detta om någon har missat.
Precis som alla andra har jag hittat vidriga hovar i den nya Hööks-katalogen. Bara se...

Jag vet inte vad ni säger, men jag tycker inte detta är okej, helt sinnessjukt att de kan lägga ut bilder på hästar med sånna här hovar... Skäms de inte?

Ryck

Kategori: Övrigt

Jag har tänkt på en sak,
något jag kan irritera mig på. Hästar som rycker med huvudet, alltså ni vet när man rider och de rycker tyglarna ur händerna på en? Det måste väl vara något av det jobbigaste som finns?!
Det kan ju vara så att man håller på och ska skritta av, och hästen 'känner det på sig' så den rycker tyglarna ur händerna på dig innan du ens börjat länga dem, eller typ om man rider och stannar för att lyssna på tränaren, fixa läder eller whatever, och hästen rycker. Det gör mig så gGarragaaa. Jag har inte ridit en häst på mycket länge som gör så, har faktiskt bara varit med om EN islandshäst som gör så. Jag kan dock inte förstå varför fenomenet är ovanligare på islandshästar?

Den senaste hästen jag red som gjorde så var Knallen som jag red på ridskolan, han försökte alltid rycka tyglarna ur händerna på mig precis när jag skulle skritta av, lite i traven till och med. Men jag brukade göra så att jag plockade upp tyglarna och började om och längde dom succesivt och ryckte han så kortade jag upp dem och började om. Så han fick inte helt långa tyglar förrens han gått snällt under tiden jag längde tyglarna, om ni förstår vad jag menar.

Det är klart jag har några egna toerier om varför hästarna gör så, kanske gör dom bara så för att dom som sagt vet att man ska skritta av och bara vill få långa tyglar så är det gjort. Eller när man står stilla att de irriterar sig av över att man sitter och håller fast hästen faktiskt står stilla, jag vet inte riktigt.
Något måste ju ha utlöst detta, det är ju endå så pass många hästar som gör det att det måste ju nästan garanterat bero på oss?

Vad tror ni?

Hittade just den bild, tänkte direkt:
-Är detta den nya sortens blinkers?

Händer och fötter

Kategori: ÖvrigtVeckan har sett ut så som att jag har både ridit och tömkört Eddiemannen lite, det blev en ordentlig genomkörare i Måndags eftersom där var någon spärr i honom som gjorde att han var fruktansvärt stel och omedgörlig, att jag kände att jag inte kunde avsluta förrän han var mjuk med god eftergift. Puh, säger bara att det var en svettig historia, men båda var nöjda efteråt!
Dagen efter var han rätt så trött, men jag ville inte att han skulle stå och få träningsvärk så jag tömkörde en stund! Inget avancerat bara lite skritt och trav på volt och fyrkantspår!

Han vilade igår och idag tog vi nya tag och jag gav mig katten på att jag skulle ut en tur i skogen innan det blivit mörkt, nu när det kommit snö och allt, då är uteritt ett måste!
Och ut hann jag! Där satt jag på världens mysigaste rygg med utsikt över den fluffiga manen och en fin solnedgång! Eddie som har varit helt ledsen över att få spendera så mycket tid i ridhuset pga de isiga vägarna var ÖVERLYCKLIG att få komma ut på en tur i skogen! Pigg som attan och undan gick det! Snacka om att uppskatta uteritter! Det var till och med så pass trevligt underlag att det gick bra att galoppera! Och tölta gjorde vi också, ojojoj, Eddie var NÖJD med stora bokstäver!Ojsan!

Kategori: Övrigt

Det var ju inte riktigt meningen, men jag har helt glömt bort att skriva något denna veckan! Och jag tänker inte kompensera upp det nu! Istället tänker jag dra mig mot stallet och rida ut en runda i det fiiiiiiina vädoort!

Bjuder på en het bild.

Ojsan!

Kategori: Övrigt

Det var ju inte riktigt meningen, men jag har helt glömt bort att skriva något denna veckan! Och jag tänker inte kompensera upp det nu! Istället tänker jag dra mig mot stallet och rida ut en runda i det fiiiiiiina vädoort!

Bjuder på en het bild.