updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Långritt

Kategori: Övrigt

Och idag mina vänner är det dags för årets första långritt!
Det ska bli massa skoj, vädret verkar lovande och allt känns bra förutom att jag sovit typ 1 timme inatt, haha! Hur ska jag orka långritten idag och sen Öja ikväll, det återstår att se!
Men skit i det nu, next LÅNGRITT i Brösarps backar, bilder kommer givetvis!


När jag och Ruth red ner till stranden och sedan genom byn 2011!

Nothing good...

Kategori: Övrigt

...comes out after 3 at night

Besöker t-lilla

Kategori: Övrigt

Jaop, idag tänkte besöka Tomelilla kommun lite, ska både till boan och Stallshopen, ska ha billigt smink och leggins på boan och morötter på stallshopen, haha! Shoppingrunda Wooohoooo!
Sen när jag gjort det ska jag hem till C och köpa det där fodret jag har snackat om, som ska ge Eddie en rejäl push. Det känns som allt det här med hans viktnedgång är omhändertagen, nu är han avmaskad, nytt foder ska inhandlas imorgon och så fort gräset fått lite mer fart ska han till större hage med mer saftigt gräs, tills dess extrafodrar jag honom och hoppas på det bästa.

Även om jag hade velat bara ställa av honom och låta honom gå utan ridning och allt sådan och bara tjocka på sig, så känns inte det riktigt som det rätta sättet. För om man lyssnar noga så låter det inte så jättebra.
Ställa av honom, låta honom bli "Fet" gå upp massa i vikt, få en massa foder som är till för att bygga upp honom, som kroppen inte kan använda eftersom han bara står. Han kommer tappa mycket av det jag faktiskt lyckats bygga upp, såsom tex. konditionen. Och jag tror det är viktigt att han är helt fit om han ska gå upp i vikt och bygga muskler och sådär.
Så tror jag.

Så jag är ganska säker på att det inte blir någon vila för honom förrän vi har tagit oss genom detta!


Jag tänkte också på en sak, när jag var "yngre" och hade fullblodet Squeal, hade jag samma problem som jag har nu, hästen ville inte gå upp i vikt, och precis som här var allt annat uteslutet än att det bara var låg ämnesomsättning, om man nu kan säga så om hästar?
Misstaget jag gjorde då (skyller på min ålder och okunnighet om fodergiva), var att jag började lassa på med kraftfoder istället. Givetvis fick hon mycket hö också, men jag trodde ju att öka kraftfodergivan skulle hjälpa.
Genialt med stor ironisk betoning hade jag skrikit till jag:et på den tiden.

Jag skriver inte sånna här confessions för att dumförklara mig själv eller få er att tro att jag är helt jävla pantad och kokobeng. Men jag vet att jag inte är ensam över att ha tagit korkade beslut tidigare. Och det sista är inte heller taget ännu, ingen kan bli direkt fullärd, om man ens någonsin kan bli det.
Vill bara att folk ska inse att ingen är ensam med att ha varit okunnig och lite smådum. Jag vill inte att detta ska vara en blogg där folk ENDAST kan läsa de bra sidorna och händelserna och tro att jag är helt amazing vilket många tycks försöka göra när de skriver blogg. Och så känner man sig själv lite sådär JÄTTEKASS. Är det inte en skön omväxling att komma till en blogg där det finns genuint skrivna inlägg och känna "EXAKT DET DU SA!".

Man får skrika "Hästjävel" Backa två steg, andas ut och sen börja om. Alla har gjort det.
Inte för att jag förespråkar ett fult språk eller hårda ord mot våra vänner, men ibland måste det ut, och om det är vad som krävs för att få inre ro, så ska det ut. Man behöver ju dock inte skrika det i någons ansikte, utan kanske lite avsides för sig själv givetvis!
Gör om, Gör rätt.


Ex. Här nedan kan ni se mig på en tävling (2009), då jag bara hade behövt pausa ritten gå ifrån och skrika ut frustrationen. Get my point?

Avmaskning

Kategori: Övrigt

Nu har vi avmaskat hästarna, Eddie var så söt när jag avmaskade honom, nutte, ville bara nypa honom i kinderna och pussa honom(Fast egentligen inte, han luktade äckligt avmaskningsmedel)

Efter ridpasset hämtade jag som vanligt kraftfoder till honom, och lät honom ta en tugga innan jag skulle ge honom medlet, var tvungen att ge honom 2 ggr, då det var två "slattar" jag fått tag på.
Så åt han lite mat, när han tuggat färdigt körde jag upp den i munnen på honom och tryckte in allt och det hela var över på 2 sekunder, han fattade inget.
Han tuggade vidare på maten och ett kort ögonblick senare så börjar han slicka runt munnen och tugga helt efterblivet och inse att det smakade äckligt i munnen! Och eftersom han inte fattat att det var jag som ploppat in maskmedlet i munnen på honom så ville han inte ha mer mat! För han trodde att det var maten som smakade tvi! Trots att jag försökte få honom att äta mer så att smaken kunde försvinna!
Men tja, ville han inte äta så var det lika bra att ta nästa illa kvickt, även detta var över innan han insåg att jag gjort något, så jag tog ner honom i en utebox hällde maten i krubban och lät honom stå där så fick han äta det när han kände sig redo x) Hahaha. Sötee

Sen hade jag uppdrag "Avmaska Dísa" också,
hästen som förra året vid avmaskningen klubbade ner mig.
Vi brukar för det mesta ta med en hink havre till hagen och avmaska alla där, det brukar gå jättebra eftersom vi är väldigt snabba och effektiva. Men den här Dísa henne hade jag inte avmaskat innan, jag hade bara hört mindre rykten om att hon skulle vara dryg, så henne tog jag på grimman, tog ur hagen och ställde henne intill ett träd och hade hjälp av en kille i stallet.
Precis när hon ser att jag kommer med pasta-sprutan så reser hon sig på 2 röda och jag hamnar under hennes framben när hon går ner igen. Jag blir kort och gott nerklubbad i marken och var halft rörelsehandikappad ett längre tag.
Denna gång ställde jag henne i en utebox, grimman på, stängde dörren, hon på ena sidan och vi på den andra, vi lät henne äta hur hinken en längre stund och körde med "Ingeting särskilt är på gång *visselvissel* stilen" Sen bara tryckte jag upp den så långt upp i munnen jag kunde och alla överlevde.

Thank god.

Här är en film på när vi släpper Eddie och Dísa i hagen där de ska gå några dagar och bajsa ut alla maskar(om de har några). Det är jättedålig kvalité men det är så roligt ut slutet när Mói kommer i full fart och tvärnitar vid Eddie. typ "EDDIE, HOW I HAVE MISSED YOU!!!!! WHERE HAAAAAVE YOU BEEN??!?!?!"

Första grälet

Kategori: Övrigt

Ja gott folk, idag hade jag och Eddie vårt första riktiga "gräl", jag hade tänkt att bara tömköra eller ta ett skrittpass i dressyr på banan, och det blev skrittpasset. Så jag jobbade mest på böjda spår på olika sätt sen tänkte jag ta tag i en sak på allvar, vilken är som följer
När jag rider på ridbana eller ridhus och ska göra halt, var som helst på banan, så tar han alltid något steg åt sidan, alltså, typ när han gör det så känns det som att han långsamt lutar sig åt sidan och "måste" ta det steget, BRUTALT irriterande eftersom framdelen hamnar innanför spåret eller han hamnar snett när han väl stannat.
Så jag tränade alltså halt idag, för det första ville han inte göra halt alls och gick emot både säte och bett och protesterade hejvilt. Men hur mycket protester han än fick in så lyckades han alltid ta det där extra steget åt sidan. GRRR, jag kände hur jag började blir arg, och jag bara förutspådde hur detta skulle bli en dragkamp, och det är definitift det sista jag tänker göra, sitta och slita & dra honom i munnen, nej tack.
Så jag gick in i stallet och bytte tränset mot en vanlig nosgrimma med tyglar, inte för att det är det optimala att rida i, men det är vad jag har, och jag slipper dra honom i munnen

(Att strunta i allt och låta honom komma undan var inte ett alternativ, plus att ni borde veta att jag ridit i bara nosgrimman förut och han lyssnar bra och förstår signalerna)


Hur som haver så lyssnade han lite bättre i nosgrimman, men bråkade och stretade emot när jag försökte hindra honom att ta det där steget åt sidan. Jag har ju tidigare trott att det har berott på obalans och att det skulle försvinna. Men icke. Och nu surar han för att han inte får göra det mer. Han gick emot skänklen och flyttade sig åt alla möjliga håll och skulle vända och ha sig, allt utom att stå rakt på spåret!
Jag är väl inte så jäkla oskyldig jag heller, eftersom jag inte gav mig, men jag kände att detta skulle göras. Man måste veta vilka konflikter man bör lägga åt sidan och vilka man måste konfrontera. Och detta var just en sådan, surputtesak jag var tvungen att ta upp.
Efter ett tag, ställde han sig fortfarande lite snett men flyttade snällt tillbaka frambenen till spåret igen på min begäran utan att gnälla, han fick beröm och jag lämnade det där.

Fortsättningsvis jobbade jag vidare på volter och böjda spår ibland flyter han ut lite för mycket, men då brukar jag komma på mig själv ha tappat ytterskänklen och det är snabbt fixat.
Jag har lärt honom lite för bra tror jag, haha. Det är fanimej rätt av honom, jag ska inte lära ut något jag inte kan leva upp till sedan under ridningen! Fy Saga!
Han var mjuk och trevlig i höger sidan, men han har nog opererat in en planka i vänster sidan under natten, inte sådär jätterörlig i vänster sidan. Så jag jobbade runt på åttor och gjorde även halt och gjorde "halsböjningar" eller vad man ska kalla det från ryggen, så han fick vända huvudet och nudda min fot med mulen, ca. 2 eller 3 gånger åt varje håll emellanåt. Jag jobbade länge för att få honom att lossna i vänster, det var minst sagt en procedur att få det att hända, men precis den där underbara sekunden när jag kände att han lossnade släppte jag tyglarna, satt av och gick runt gården med honom.
Det är helt klart jobbigt, och mindre kul att börja ett ridpass med bråk och osämja, men det kändes lite bättre att avsluta det inte helt perfekt, men bättre än hur det började. Det är inte alltid lätt, och det ska det inte vara heller, men som tur är, är det inte alltid så svårt heller!

Det är en trevlig vetskap att veta att hästar förlåter,
Men det också trevligt att veta att jag inte tar det för givet.

Jag tror man vet det när man tänker tillbaka på ett ridpass och känner skuld och har dåligt samvete fastän det inte var så farligt.

Ungefär så känns det idag, om det går dåligt är det mitt fel, om han inte förstår, då är det faktiskt mitt fel, jag anser att det är mitt ansvar att se till att vi har en bra relation och kommunikation.


Tror ni han förlåter mig fastän jag är så hemsk?

Ridning i orkan (minst)

Kategori: Övrigt

Red ut på Eddie la fluff, Eller Eddie von Fluffey som Angelica kallade honom igår,
det blåser, bara så ni vet om ni missat det. Men jag gav mig endå ut på en runda ensam, och jag får ju erkänna, detta är första gången jag har sett Eddie ha nerverna utanpå, inte för att där är så mycket nerver :p Men han var lite nervös och spänd i skogen idag! Han var helt okej att jobba i skritten, tränade på att ställa och böja. Men i traven och galoppen var har som en stålfjäder, fjong fjon fjong sprang han med näsan rätt ut.
Han blev inte rädd eller ryckte till för någonting alls på hela rundan, måste jag poängtera. Trots att det flög löv, smågrenar och diverse saker hit och dit, träden knarrade och svajade och knakade, grenar föll inne i skogen så höll han sig i skinnet.
Han bjöd dock mig på en riktigt, riktigt trevlig töltsträcka! Tappade endast takten en gång, och jag behövde inte samla så mycket som jag tidigare behövt! Duktiga hästpålle!

Här är bilder från idag:


Och sen ett tips här nere,
Här kommer en bild på hur man på säkraste möjliga sätt ställer upp två hästar som inte känner varandra i stallgången!

Onsdag

Kategori: Övrigt

Det är rätt intressant, jag har säkert tagit upp det innan, men alla hästarna på sandvången har olika färger, lyckades fånga ala (tror jag xD) i samlad trupp så kan ni se.

Från vänster,
Ålbjörn- gulsvart med ål
Geysir- Brunsvart (står bakom Ålbjörn, man ser benen, hihi)
Gymir- Musblack
Dísa- Svart
Álva- mörkt rödblack/Fux med ål
Dimma- skimmelblack
Solen- Brunblack
Mói- Rödblack
Heba- Skimmel
Hekla- Svartskäck
Eddie- ljus Palomino
Lejontass- Rödskäck

Det var nog alles?!

Hästpryls-frossa

Kategori: Övrigt

Åh, måste tillägga att den senaste "passa dig världen" bilden var med allra största ödmjukhet! ( Vill inte ha karma att hugga mig i ryggen! =< )

However kommer mamma snart hem med bilen, då ska jag köra till Peppe och frossa lite bland hennes gamla hästprylar och se om det finns något saftigt till min Eddieman!

En bort och en in

Kategori: Övrigt

Damn vad jag är glad att det har löst sig till slut!

På lördag kommer en tjej för att hämta och köpa min Cliff Barnsby harlequin dressyr sadel som jag velat göra mig av med, och förmodligen kommer jag genomföra ett köp denna eller nästa vecka och få Wintec 16" dressyraren till mig med både vitt och svart koppjärn med!
Så om allt går som planerat och bestämt så är nog allt löst. Annars kommer jag bli tokig och gå loco på världen och allt den gör för att göra mitt liv svårare.

Detta skulle bli en "passa dig jävligt noga bild" åt världen nivet
Men jag failade lite, jag ser fet och sjuk ut, Hahahahha!
Man kan inte vara på topp alltid, fniss

Fniss

Kategori: Övrigt

Såg denna bilden på facebook, och bara "öööööh, detta är ju vi på sandvången?" haha


Fast vi brukar ha dem stående som vanligt med hjulet nere och halvligga på andra hållet med benen uppe på handtagen eller dinglandes! xD

hästig dag

Kategori: Övrigt

Påhittig rubrik jag vet, idag när jag kom till stallet så satt jag och A bara ner en stund och tog det lugnt i solen och värmen. Sedan fick jag ett litet ryck och kände för att rida Torino lite, den stora bruna.
Han blir typ aldrig riden, men är så otroligt social och älskar att bli ompysslad och riden och ja, nivet, älskar att bara få vara med. Så ja varför inte!
Skrittade fram i skogen med Angelica och Pastahästen (Ni ska få en bild på denna längre ner), jag kallar den detta för att den heter Barilla....hmmm....

Men först kommer det jätteheta bilder på mig och TorinoJa, han är lite stel och småfet, men han gjorde bra ifrån sig endå! Haha

Angelicas nya kuse gjorde ju lite bättre ifrån sig x)


Efter detta så red jag och Angelica ut, hon red på Julle och jag red på Gymir och hade Eddie som handhäst, jag tror det var första gången någonsin Eddie gick som handhäst? Hahha, kunde inte fota eftersom jag hade glömt mobilen i bilen.
Till en början hasade Eddie efter så in i, han hängde i grimman och det var inte kul någonstans, men efter ett tag när han isåg att vi skulle ut i skogen som vanligt med kompisarna så blev det lite eld i baken och ett ögonblick där ute i skogen trodde jag att jag skulle tappa kontrollen, då Eddie flög iväg och sen gjorde en femöringsvändning och hamnade framför Gymir och det blev lite kaos.
Dock var det snabbt fixat och vi var inom kort på väg igen. Resten av rundan gick jättebra, och Eddie förstod verkligen hur han skulle bete sig som handhäst. Dock blev han nog lite uttråkad efter ett tag och började nypa Gymir med jämna mellanrum, när jag "sa åt honom" så låtsades han som inget hänt, väntade 5 minuter och började om igen! Hahaha!
Annars var det en trevlig runda, det var så sent som vid 8 tiden vi var ute, så solen var på väg ner, himlen var alldeles röd/rosa/orange och det var väldigt mörkt i skogen. Vi såg 3 rådjur uppe i skogen på ett ställe som först tittade förundrat på oss och skuttade sedan vidare, Längre fram blev det rena rama kallabaliken i träden bland fåglarna när vi kom gående.
De lät så skumt att vi började undra om det inte var vildvittrorna som kommit till liv här i våran skog!

Måste även visa vilken fager bild Amanda tog på sig själv och Heba när hon lade beslag på kameran!

Sprid!

Kategori: Övrigt

jag tycker vi ska hjälpas åt att sprida denna över internet, samt skriva ut  den och se till att den kommer ut!


Det är så satans viktigt!

Ny sadel

Kategori: Övrigt

Nu är det på tiden att jag tar mig ur sadelträsket, idag kommer min lön in på kontot och jag tänker köpa en ny sadel! Igår på lektionen red jag i en Wintec 17" med vitt koppjärn, alla säger olika vad jag vet är vitt=x-wide.Både jag och C är överrens om att den ligger rätt bra, den klämmer inte, och ligger jämnt överallt.
Hur som haver ligger den ju bättre än den första jag köpte, så nu har jag 2 Wintec-sadlar på G.

Denna första är en 17" (Okänt vad det är för koppjärn i nu, men det är ju skitsamma eftersom det går att byta ut), 1500:- vill de ha för den.
Enligt bild(erna, finns fler), så är den ju i prima skick och ser fin ut. stropparna ser hela ut och sadeln ser ut att vara välskött!


Sen har vi nästa, Wintec igen, 16" med svart koppjärn i men vittkoppjärn medföljer i köpet,
1800:- vill de ha för den, samma här, den ser välskött ut och verkar vara i jättebra skick.
Även om denna är dyrare, lutar det endå mot denna då denna är bara är 16".


Vad tror ni?

TNBC i PA

Kategori: Övrigt

Efter att ha hört alla snacka om Daniel Zettermans hårda ord mot barnen i ponnyakuten var jag ju tvingen till att titta själv, och jag är helt stum! "In med sporrarna i sidan på honom!" "Piska honom hela vägen!"

Vad i hela helvetet är det för jävla pucko-kommentarer i ett barnprogram?

 

Men det var inte därför jag skrev detta inlägget, la bara märke till en sak i avsnitt 10, när tjejen som har Palominohästen som är svårlastad, ska lastträna, så spelar de i bakgrunden en låt från The Nightmare Before Christmas, alltså en låt av Danny Elfman!
Det var ju lite småkul faktiskt!

Lite andra bilder

Kategori: Övrigt

Har några andra bilder på B-M och Freyr som jag tyckte blev söta!
En tränare-coach-stöttare som verkligen förtjänar en kram!


Att älska sin häst!

Ridlektion

Kategori: Övrigt

Nu ska ni få några bider från dagens träning
Han kändes väldigt fin idag och gjorde inte mig besviken, dock försvann energin HELT efter en galopp (Jag brukar inte galoppera så mycket i ridhus) så det tog så hårt på honom! Men shit vad han kämpade! Det ska han ha massor med beröm för! Vilken fighter säger jag bara!
Vi tränade mest på en stor volt i trav (jag tackar gudarna för hans stabila trav annars hade jag haft ett helvete på volten) där jag först i skritten tränade på att ställa honom innåt, för av nån jävla anledning (tack vare mig) är han väldigt rak. Så det blev mycket med det, samt att göra skänkelvikningar/flyta ut ur volten några steg och sedan fortsätta på volten igen. Det gick faktiskt bra många gånger! Fastän han var totalkaputt efter bara en kort stund fick vi en del vettigt gjort och avslutade passet som 2 nöjda nöjdingar(?).
Eddie fick kämpa så satans med bakkärran att han liksom staplade fram när jag satt av för att skritta av honom.
Imorgon är det tänkt att jag ska rida Gymir och ha Eddie som handhäst så båda får sig en liten skrittrunda.

Jag har även två jättefina bilder där det inte gick lika bra! Som ni gärna får skratta åt :D


Det kan ju inte gå bra alltid! Och han är ju inte 5-gångare för intet! x)

Frisering

Kategori: Övrigt

Vi var i stallet jättetidigt idag och medans jag ryktade och fixade Eddie fick han lite frisering av Amanda, och mycket vacker blev han, bilderna talar för sig själva...


Någon mer som har en Islandshäst-Enhörning-Åsna???

Sen har sanningens ögonblick kommit, vi vägde och mätte Eddie idag.
Och se på fan, jag hade rätt, han har gått ner i vikt, ynkliga 302 kilo väger han!!! Usch, jävligt tråkigt alltså...
Men jag disskuterade med C, han får nog nästan dubbelt så mycket grovfoder än de andra och de andra blir dunderfeta på det de får så det är ju inte kvalitén och innehållet i grovfodret som är problemet. Han är regelbundet avmaskad och sådär... Så det är ju satan... Det måste helt enkelt bero på att han rids och motioneras! Så ja, det är tänkt att jag ska köpa ett Build up foder från Dodson & Horell. Det kommer eka fint i plonken, men vad gör man inte för djurens välbefinnande! Haha

Btw, Han var 133 cm i mankhöjd! Se på satan, den ni!

Sanningen

Kategori: Övrigt

Sitter och kollar genom rid bilder här kan ni se en lite bilder i en slags tidslinje när jag ridit Eddie:

2 November 2011, första uppsittningen10 December 2011, Miljöträning11 Januari 2012, ett misslyckat dressyrpass24 Januari 2012, Första barbackaritten3 Februari 2012, ett lite mer lyckat dressyrpass28 Februari 2012, första gången jag utmanade ödet och testade gränserna5 Mars 2012, ridning på grusvägen7 Mars 2012, första löshoppningen- 90 cm!14 Mars 2012, "freestyle" utanför kulla


26 Mars 2012

Ja, ikväll får ni reda på hur det gick!

Mooooorning!

Kategori: Övrigt

Sitter här i sängen med lille Wilmooour i knät, han är rätt söt idag!


Ajamen hur söt liksom?!

Jag måste erkänna att det är lite nervöst inför lektionen senare idag, Eddie är endå Camillas häst, så jag känner endå att det finns några förväntningar att fylla! C är ju inte den som är den, hon är väldigt gullig och snäll, så det är ingen katastrof om han inte skulle vara riktigt som hon tänkt sig, men samtidigt hade det ju varit ljuuuuuvligt om vi hade nått förväntningarna och kanske lite till!
Nä inget mer snack om detta, jag ser fram emot lektionen som fan!

Hett tips

Kategori: Övrigt

Tänkte bara tipsa om en grej,
Såhär ser jag ut ibland när jag vaknar morgonen efter en kväll/natt då jag haft.... lite för kul.


Byt tröja, rufsa till håret till en sån "det-är-meningen-att-det-ska-vara-stort-och-rufsigt" frisyr, ta på ett par brillor för att dölja det hemska sminket du inte orkar tvätta bort och Tadaaa!
Monsieur Saga @ cool är redo för allmänheten

Lektion imorgon

Kategori: Övrigt

Imorgon är det min tur att rida lektion! Första lektionen för i år. Det blir Eddies lektionsdebut, har valt att bara träna i 30 minuter eftersom jag inte vet hur intensivt det blir. Så det är så jag inte dödar Eddie av överansträngning såhär första gången x)
Fast det är väl snarare frågan om det inte är jag som kommer försmäkta, jag vet hur mycket jag kommer få kämpa med min sits... Ojojoj. Lektion lät plötsligt sådär väldigt, väldigt jobbigt! Men mycket givande, jag avslutar aldrig en lektion för Camilla utan att ha haft minst 20 uppenbarelser! Jag är typ x505055 bättre efter en lektion än vad jag var innan.
Idag har Fluffey fått vila, men tydligen har han bara lekt med Mói idag så den lediga dagen har spenderats till lite egna motions-aktiviteter.

En gammal bild på mig och Mói (2010)

Konstigt möte

Kategori: Övrigt

Jag berättade inte att igår när jag och Amanda var ute och red så mötte vi en bil i skogen, och det var verkligen skumt, för där kör verkligen aldrig några bilar på de vägarna, så vevade den unga killen ner rutan och bara "Ursäkta, vet ni om jag kommer ut från den här vägen om jag kör rakt fram?" Inte för att han hade så mycket till val, det går inte att vända på de vägarna.
Jovisst går det att köra rakt fram, men då ska man ha en okej bil, för sanden är rätt lös och djup att köra i, men prova du, du har inte så mycket till val x)
Sen att han var sthlmare förklarar ju allt, bara skauningar hittar i dessa trakterna ^^


Gammal bild på mig och en hästkille som heter Niko

På tal om ägg

Kategori: Tecknat

haha, jag kunde inte låta bli......


Kan ju ge en beskrivning här så ni inte bara, assoooo hon målar helt utanför, fyfan katastrofalt...

Kanterna är vanlig svart bläckpänna, sedan är färgen bara vanlig vattenfärg (Tillbaka till dagis, jag vet) men det var faktiskt lite spännande att prova vattenfärger igen. Jag erkänner, det var rätt kul att prova sig fram med vattenfärgerna. Det är meningen att det ska vara lite skevt och kladdigt, inte helt perfekt helt enkelt.
By far det skummaste jag någonsin målat, men jag gillar den.

Tema - ägg

Kategori: Övrigt

Om ni är som mig, en helt vanlig svensk, men endå inte typisk SvenssonSvensson som har en äggklocka i nåt fyndigt utförande, och fortfarande lever på stenåldern (som alla tycks tro bara för att jag inte har en iPhone) så har jag världens bästa hemsida om du behöver hjälp med tiden när du kokar ägg!
(hela denna texten är en länk till hemsidan)

Vidare till ett helt annat ägg,
Ni vet den klassiska humpty dumpty rimmet, eller ja om ni känner honom som den svenska Klumpe Dumpe? Jag har en bekännelse, ända sedan barndomen har jag varit rädd för denna karaktär! Jag vet inte varför, men det är något som har förföljt mig hela livet! Jag har alltid inbillig mig honom/den/det som en sneaky peaky, äckligt konstigt ägg.... typ. Blir det inte lätt så när man gör en karaktär av ett ägg?
Jag vet att han förekommer i en av Alice i underlandet böckerna, tror den hette "Alice i spegellandet". En väldigt igenkänd bild kommer därifrån:

Jag menar, TITTA PÅ HONOM?! Hur skum ser inte han ut?! Som en barnrövare som vill bjuda på godis...
Han finns i många utföranden och smaker, och jag tycker givetvis han ser lika rälig ut på dem alla....


Rimmet för er som inte fått höra det som liten.

Men för att göra en bekännelse till, jag tittade faktiskt på Puss in Boots för nån vecka sedan, och trots alla mina barndomsrädslor och agg mot denna karaktär så kändes han trots allt lite småkär, fastän jag är fullt medveten om att han är en bedragare, backstabber och allt det där. Trots det så framförs han på ett så naivt, upplyftande och levande sätt. Full av energi, jag fick nästan ett rus av hans entusiasm, även om det var att hämnas och hela den där biten.
Vad tycker ni?

Jag menar titta? Han är som ett barn på julafton?! Hur söt?
Och sen att Zach Galifianakis spelar honom, det är ju bara så jävla klockrent!
Men ja, nu när jag väl började gilla Humpty-Dumpty karaktären så hittade jag denna filmen.....

Det är lugnt, allt är tillbaka till det normala, min första relation till denna karaktär är tillbaka...

En härlig dag

Kategori: Övrigt

Det har varit sol idag med, det har inte blåst heller. Mycket skönt. När jag kom till stallet så stod Geysir inne eftersom tant-hovpedikyr har varit och fixat. När han endå stod inne så visade jag ägarens barn hur man kan använda den piggiga sidan av en svettskrapa som "pälsavdragare" nu i fällsningstider, Geysir som inte blir riden så ofta njöt av uppmärksamheten. Sen tog jag med honom ut eftersom jag endå skulle hämta Eddie.
Sen i all hast bestämde jag med Amanda att vi skulle rida ut, men hon var inte i stallet så jag tog in Mói samtidigt som Eddie och tänkte mysa med lite honom, det har jag inte gjort på länge.
Det märks att han inte har blivit hanterad av min "Hårda hand" på länge, skämt åsido. För han var väldigt bufflig och all over the place och skulle leta kraftfoder överallt fast han hade en kärra FULL av hösilage. Men även han blev av med lite päls och blev renare än någonsin!
Kan ni tro att en avis Eddie stod och glodde ut på mig och Mói?

Finaste bilden någonsin jag vet, men se så fin han blev i pälsen (Inte för att ni har något att jämföra med xD)

Men givetvis blev det Eddies tur kort där efter, skitnöjd blev han när jag kom och hämtade honom. Han fick stå och mumsa av den stora kärran med hösilage medans jag ryktade och pysslade med honom. Riktigt mysigt.

Alla hästars stora lycka? En stor kärra fullproppad med mat!

Sedan när Amanda kom red vi ut, hon red på Lejontass. Vi skrittade länge i början och Eddie var riktigt på hugget. Efter en stund kom vi till den längsta "raksträckan" som går på jämn mark, alltså utan backar. Och det var ju många om och men innan vi bestämde oss för att galoppera. För börjar man galoppera där, så är det inte stopp förrän vägen tar slut, och kom inte o gnäll om att jag ska lära mig kontrollera min häst och blablabla. Försök stoppa en häst som gallopperar i all världens lycka.
Så vaför inte, även om det gick alldeles för snabbt för att kalla det cantra, så säger vi endå att det var det vi gjorde. Första stunden drog Eddie på så in i satan! När han upptäckte att Lejontass inte hängde med i samma tempo lugnade han sig lite och blev reglerbar, och vi kom ner i ett mer anständigt tempo. Men när Lejontass närmade sig igen då jävlar var det full patte, full maskin för alla kungar och fosterländer!
Jag kan säga att 2 nöjda hästar frustade friskt efter denna galopp.


Det sötaste jag vet!

Provat sadel

Kategori: Övrigt

Idag provade jag en ny sadel, en 17" Wintec med vitt koppjärn = x-vid
Såhär såg det ut:

Denna sadel är dock inget som är aktuellt att köpa då den tillhör en vän som själv vill ha den, haha. Men jag provade för att se hur den låg. Lättare att prova andras än att gå genom köp o sälj pruceduren femtiotolv gånger.
Men för övrigt är det en fin sadel jag gillar att rida i, jag hade gärna fått den, tacktack.

Anäääää

Kategori: Övrigt

Detta gillar jag inte alls....


Höger bak                                                             Vänster bak

Carina ska få ta sig en titt

Ta med sig hästen hem

Kategori: Övrigt

Ja, det var just vad jag råkade göra igår,
Eddies hår satt fast i plånboken, som inte ens följer med in till stallet.... haha

Skor eller inte?

Kategori: Övrigt

Nu är jag här och velar igen, ska jag sko Eddie eller inte. Och just nu så är inte halvskoning ett alternativ eftersom man inte får tävla en halvskodd häst... Jag vill så jättejättejättegärna att han ska få fortsätta gå barfota eftersom det går jättebra och hans hovar är av prima kvalité och han ömmar inte. Men samtidigt så vill jag inte att han ska behöva springa på den där hårda grusiga banan på bara tassarna.

Vad gör man?


(Bild från 2009 jag och Eljar frá Hlíðarbergi på tävling)
Jag är medveten om min sits

Mindre eller inte?

Kategori: Övrigt

Jag måste erkänna att jag börjar bli lite orolig om Eddie har gått ner i vikt...
OM han har det, har jag inte den blekaste aning om vad det kan bero på mer än att han rids, för han har ett bra humör, humorn på topp och den andra biten som tex. avföringen är finare än någonsin (Inte kladdig längre), och hans allmänna tillstånd är bra och givetvis är aptiten på topp, inte ett havrekorn eller höstrå får gå till spillo! Jag har inte vägt honom innan (måttband) så jag kan inte heller väga honom nu och jämföra. Det finns ju en liten chans att han ser mindre ut eftersom mycket päls har åkt den senaste tiden, och nu när jag tar mig in på det så KAN det ju faktiskt bero på just att han fäller, att det tar extra mycket energi och tär lite på kroppen hans.
Jag har ingen aning, kanske ska väga honom och ha lite koll, det är viktigt tycker jag. Dock ur min noja har jag blivit mer noga med att ge honom extra hösilage såfort tillfället finns.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, jag vill ju göra rätt.Hade blivit så onådigt skogstokig på mig själv om han skulle börja må dåligt på grund av ett felaktigt beslut av mig.

En dag av film och bild

Kategori: Övrigt

Idag ska ni få både filmer och bilder!
Jag och Louise red ut, och vi båda stod länge ute på "plattan" (utrymmet utanför stallet, vid gödselstacken, ehm typ) och ryktade hästarna långsamt och länge, eftersom vi inte visste vart vi ville rida, det var varmt och härligt väder, solen sken! Sen bestämde vi oss för att rida ut på cykelstigen, rida en bit på den sen in i skogen igen, och jag trodde givetvis att jag satt min sista potatis med tanke på att Eddie gärna tar en 50 meters omväg runt bilar vi möter. Men det gick faktiskt bra, fick en liten stund på film:
(Finns det något ljuvligare än kloppelikloppelit mot asfalten!)


När vi var ute i hagen för att hämta hästarna kom Mói i all världens fart för att hälsa på!


Sen till det bästa av allt, när vi gjorde i ordning dem och hade lite tråkigt började vi givetvis klia dem lite!
Och vadå? Brukar inte ni klia era hästar med en kratta?


För övrigt ser ni en skymt av hur vår hästhantering är, lösa hästar och lite avslappnad stämning.

Här kommer dagens bildskörd:
...

Kategori: Övrigt

Är allt orättvist eller.... Jag vill också bo på gård med hästar...

Passande travare

Kategori: Övrigt

Tänkte bara ta upp en grej som jag tänkte på, många hästägare lägger ut bilder på sina ridtravare på nätet och skriver "vilken gångart?", och det verkar vara ett stort frågetecken, och konstigt nog är det ovanligt att folk vet att många travare har "pass-gener" i sig.

Jag ska dra det jag vet,
Såvitt jag läst är en "pacer" och en "trotter" (vanliga travaren vi är vana vid) samma ras i grund och botten. Och som vi redan hört och är uttjatat kunde ju ALLA hästar/hästraser tölta från början. Så någon gång i historien fick folk för sig att de ville ha passlöp med denna hästras. Passen togs fram genom att länka ihop benen så att trav blev en omöjlighet för hästen. Givetvis blev ju gångarten inavlad med tiden då inte hoplänkning av benen vad nödvändigt, men i vissa fall användes endå.
Vi ser inte denna typen av häst så ofta i sverige eftersom vi har ganska stränga djurskyddslagar vilka inte tillåter att man länkar ihop benen för att träna en framtvingad gångart. Det är dock en ganska "het" inriktning i USA som många gärna sysslar med. Men eftersom en pacer och trotter är ur samma gener finns ju passen även hos våra "vanliga" travare också, och därav kan den smyga sig fram då och då, jag har även sett personer som uppmuntrat upptäkten av gångarten och fortsatt (på humana sätt) att träna den. Så det är aboslut inget ovanligt med en passande/töltande travare!

Här nedan är 2 bilder på hästar som har sammanlänkade ben i s.k selar
Tycker det är sjukt att de får användas under en tävling....
Att de ens får användas över huvud taget! Usch


Ser inget fel i att uppmuntra och träna pass om hästen tycker det är kul och det inte blir framtvingat, men att göra sådär, det är bara vidrigt.

Men det var inte det jag ville få fram, utan till alla er där ute med travare, detta är varför de gör som de gör ibland!

Äddie blir guuul

Kategori: Övrigt

Nu har de ju fällt rätt mycket vinterpäls, och jag vettefan om det är jag som inbillar mig eller om Eddie faktiskt börjar bli lite gulare på kroppen, för jag tycker mig se en liten kontrast mellan kroppen och manen!
Men givetvis visar ju inte fotot det så bra...

Nöjd hest eta mat

Han blev lite svitt i pälsen efter dages pass på banan, hade inte något särskilt i åtanke när jag red idag mer än att jag ville avsluta nöjd. Så jag bara körde på lite som vanligt och gjorde lite allt möjligt, och han var väldigt NÄRVARANDE och trevlig att jobba med. Har tänkt på hur bortskämd jag är med hans trav, har nästan glömt hur jäkla jobbigt det är med hästar som är svåra att få i trav, och sedan svåra att hålla traven på.
Men lite får man njuta, den här killen travar på fint på mindre volter och orkar "oftast" gå i lägre tempon även om det är jobbigt. Dock har man rädsla för att jag aldrig kommer kunna skola in honom i tölt börjat försvinna lite, den har börjat komma av sig sig själv, ofta när jag saktar ner från galopp, vilket jag inte bryr mig om särskilt mycket att den kommer just därifrån så länge han inte får för sig att ge sig på pass o sånt.
Ibland kommer den av sig själv när vi är ute och rider och han blir väldigt pigg och springer ner för en backe. Varför inte liksom? ^^,
Måste även nämna att han börjar bli riktigt trevlig i skänkelvikningarna, ibland glider bogen ut, och ibland är det lite vingligt och ibland trillar gumpen bort. Men han är otroligt fin när han gör det rätt och bra! I traven går det också väldigt bra undan höger skänkel, men undan vänster skänkel är ju en heeeeeeeeeeeeelt annan femma, hur ska man kunna göra det undan vänster, helt bakvänt.... För helvetet Saga, som du gör mot den stackars  hästen.

Vi hälsade på hönsen lite innan vi skrittade av ute via rundan

Det är väl inget konstigt med att rida halft in i hönshuset?

Getfoto

Kategori: Fotografi - Övrigt

Lite bilder jag tog idag...

Och här kan ni ju se vad Wilmer tyckte om getterna..... haha...

Naturen som ridhus

Kategori: Övrigt


Jag tycker det är himla tråkigt att människor underskattar det där med att rida dressyr i naturen. Det är en relativt "ny grej på marknaden" verkar det som eftersom jag såg det tidigast i November förra året komma ut en epidemi med artiklar m.m komma ut i tidningar, anslag osv. med hur sensationellt det är att "Rida dressyr i naturen". Då blev jag mörkrädd. Är det verkligen det så nytt att det först för bara några månader sedan blev "hett" att skriva om?

Jag rider islandshäst, mina mål är också att kunna tävla gångartstävlingar, men jag prioriterar en välriden häst, och dressyr är lika viktigt för mig som vilken annan ryttare som helst. Alltså kan vi väl enas om att mina värderingar är detsamma som alla andras? Men varför ser jag då det som ett nyttigare ridpass, att rida ut, stanna på en äng, åker, var som helst och rider ett dressyrpass och sedan rida klart rundan?

Det aktiverar ju hästens hjärna och kroppsmedvetenhet samt fysik att rida i en mer kuperad terräng, en äng som går i backar, en åker som är lite bucklig. Så varför väljer endå den likasinnade ryttaren att rida i ridhus/ridbana? Är det av lathet? Eller är det rentav en vana att bara hoppa upp och trimma på banan? Har du en häst som inte är trygg att rida ut på själv? Gör den trygg. Det blir inte värre än vad du gör det!

Att bara rida ut och rida upp och ner i diket eller genom att bara gå rätt in i den täta skogen och rida sicksack/slalom mellan träden får du en mjuk, lösgjord och följsam häst. Varför ska det kännas så jobbigt och konstigt att använda naturen som sin ridbana? Varför ska det kännas som att man inte får något vettigt gjort bara för att man rider rakt fram på en grusväg när sanningen är att jag kan komma på MINST 10 olika dressyrövningar att göra där? Tänk om!

hihi

Kategori: Övrigt

Besökarantalet har stigit till det normala igen, Thank god you're back!

För er nya läsare som missade inlägget på den andra bloggen (Ej aktiv så inget att bekymra sig över), en guide hur man klipper en häst, som skapades hmm.. i höstas tror jag.
Om ni nu har missat det här kommer det i repris, för detta kan verkligen vara till hjälp när man ska raka sin häst!


Sen får jag ju tillägga att samma klädsel som jag har på bilderna används med fördel, GIVETVIS, jagmenar! =)

Video

Kategori: Video/filmklipp


Film från idag, lite halvdålig, men gjorde den som en kul grej.

Häst bortskänkes!

Kategori: Övrigt

Idag hade jag gladeligen sålt Eddie för en tia, han hade riktiga (ursäkta språket) bitchfasoner för sig när jag red jämnsides med Louise på grusvägarna, och betedde sig som att han tagit droger. Efter ritten i stallet kunde han lätt jämföras med en understimulerad unge instängd i ett tomt rum utan leksaker.
På väg ut i hagen för att släppa ut dem igen tittade jag på honom, och det såg ärligt ut som att han hade tankarna waaaaaay ovanför molnen! Om man nu kan se det på en häst. Han vinglade fram och såg allmänt glad ut, jag övervägde tanken att söka genom hagen efter svampar (Skämt åsido).
Om alla hade varit JD idag hade det sett ut såhär:

Såhär reagerade Eddie & Gymir på allt, eftersom det blåste......


Såhär närvarande var Eddie idag:


Och jag was like....


Men såhär brydd var Eddie av det:


Och Louise bara:

Gul eller vit?

Kategori: Övrigt

Det ska bli kul i sommar när Eddie tappat all sin väldigt ljusa vinterskrud och den gul/beiga isabellfärgen tittar fram, alla i stallet är ju inte helt övertygade om att han är isabell (Fastän jag försöker säga att en 5-åring inte "kan" vara så "vit" redan om den nu är skimmel).


Jag vet inte vad ni säger, men det där liknar inte en skimmel i mina ögon x)
Det är alltså Eddie hemma på Graneborg som 4-åring

Förresten har jag inte berättat en sak, på somrarna brukar Mói och Álva flyttas till ett bete på ett ställe som heter Djupadal, detta bete är beläget knappt 10 minuters gångfärd från Sandvången och kräver inte ens att man behöver gå på stora vägen. Tina berättade att hon gärna såg att Eddie hängde på dem i den vevan eftersom det betet innehåller mer näringsrikt gräs därav varför hon sätter endast unghästarna där och inte de vuxna fettona (Skämt åsido)
Jag har aboslut inget emot det eftersom Eddie inte är typen som lätt får kalaskula om man säger så, inte för att vara SÅN, men jag är lite allergisk mot överviktiga hästar som blir KANONFETA. Hur som helst är hagen jättefin, det är stor öppen mark och mycket plats för bus och lek, samt träd och plats för skugga och skydd. Det rinner en bäck genom hagen vilket är en underbar naturlig vätskekälla, det är det bästa av allt tycker jag!
Jag vet inte om det kommer gå fler hästar än våra 3 där i sommar, men inte har jag något emot om det kommer fler lekkamrater!


Här har vi trion vid första hopsläppet Eddies första dag på sandvången,
Som klistrade sedan dag 1

Humörsvängningar

Kategori: Övrigt

Det märks att ni är bittra över att jag inte har skrivit så mycket, och att jag itne skrivit så mycket om hästar de senaste dagarna, för besökarstatistiken har sjunkit med typ 20 pers sedan 4 dagar tillbaka x) Ni är för roliga!
Men det kommer förhoppningsvis återställas idag då jag äntligen ska återvända till Le stall!

Islenskurpållur

Kategori: Tecknat

En kvällsbild

Jag är inte supernöjd, men samtidigt är jag lite nöjdJust for fun:

Vilken tur att det är lite skillnad i alla fall!

(Givetvis begriper väl till och med ni att bilderna från 2011 inte är tagna i typ december och bilderna från 2012 inte är tagna i Jan-Februari! Har ingen aning om när de nedersta är tagna så det kan variera, kanske skiljer det 1-2 år mellan dem)

Ehum..?

Kategori: Övrigt

Alltså, jag brukar drömma skumt, allt för ofta att få talas om...
Men inatt, så hade jag en sån där "verklig" dröm, ni vet som känns riktigt, riktigt verklig? Jag begriper ingenting.
Men jag drömde att jag kände James & Oliver Phelps. (Tvillingarna i Harry Potter filmerna om ni inte har koll). Och att vi var ute och hittade på saker, umgicks och sånt.

De är ju mina favoritkaraktärer i Harry Potter, men det skulle ju kännas väldigt konstigt att jag drömde att jag kände dem som privatpersoner för det. Jag kanske har en liten crush på "dem". Jag är inte den som är den som brukar tycka kändiskillar är såååå heta och tråna och åla på tvn o sånt, men detta är kanske min framtida man, ja, givetvis ska det ju vara Oliver i det fallet.
Det är han som är på bilden till höger...
(Pinsamt om jag har sagt fel nu då...)


Inte dumt alls, Graouwr!

Stallet

Kategori: Övrigt

Hade O i stallet idag, eftersom islandshäst-ligan var upptagen och jag helst inte (aboslut inte) vill slänga upp henne på Eddie tog vi Torino istället, variation är bra tycker jag! Så det blev en lektion på den stora bruna idag.
Såhär såg det lite ut:Jag måste erkänna att jag var lite rädd att det skulle finnas lite raketbränsle däri reservtanken på honom så jag satte faktiskt gummityglar på honom så hon skulle ha en liten chans att stanna/svänga whatever om han skulle gasa lite för mycket. Men han skötte sig utmärkt, inte en hov (ett finger) lyfte han, hhööhööhöh.
Den gubben han gör mig aldrig besviken!

Mot slutet när vi började rota i hö/halmen så fick tråkigt nog O en allergisk reaktion, så vi fick raskt köra hemåt så det blev inget med Eddie idag! Och imorgon hinner jag nog inte rida, så det blir nog en 4 dagars vila trots allt! Aja, di for va så då!

Nattinlägg

Kategori: Övrigt

Det var inte riktigt meningen att sitta kvar här så sent.... Men nu ledde det ena till det andra, och imorgonkväll vankas det festligheter och det är fanemig bäst för min lilla mage att den mår helt bra!
På dagen hade jag tänkt motinera ett styck häst så att han inte står för många dagar, än är det inte dags för vila nr. 2, på tal om det vet jag inte riktigt när jag ska placera den... Det finns en del våraktiviteter jag vill vara med på, men samtidigt ska jag hinna återaktivera honom i tid inför sommarens bus... Ajajaj, den får jag fundera på.


2 dagar ifrån honom och jag saknar redan min lilla Spunk!

(Och ja, det är helt okej att kalla honom spunk eftersom Google (My best friend) säger att det inte finns något äkta ting som kallas spunk mer än i Pippis värld! Därför anser jag att det är ett ord man får definiera själv, alltså är han en spunk, thankyouverymuch)

Kategori: Övrigt

På denna dag för exakt 3 år sedan lyckades jag och Johanna övertala vår ridlärare att få rida ner till Klockareboden (Ica't i byn) för att handla!

Hårigt

Kategori: Övrigt

Jag lovade NÄSTAN mig själv att hålla mig utanför den här diskussionen om hår i armhålan, måste ju tillägga att jag inte tittar på melodifestivalen vilket jag har hört är källan till det hela, utan jag har trillat in på det via en grupp på facebook.
Och jag måste ju säga att jag blir så brutalt jävla äcklad av människor som liksom njuter av att kalla andra för äckliga och okvinnliga och ja ni vet... Det gör mig så fruktansvärt arg att människor inte kan låta andra människor få vara precis som de vill utan att de måste öppna sin fula trut och välla ur sig hela svärjningsordlistan.
Jag blir rent ut sagt rädd när jag ser hur människor är.Givetvis är det inget fel att vara vän med Herr. Rakhyvel och Mr. Vax heller, vilket jag själv är, men tänkte bara upplysa er om mina åsikter.

Hrmmrmmm

Kategori: Övrigt

Jag mår mycket bättre nu, frågan är om jag vågar äta något...
Jag har inte ätit något alls på 30 timmar, men endå känner jag mig inte hungrig, är det ett tecken på att jag bör äta eller inte äta? Jag har fortfarande ont i njurarna/ryggen, kan jag sticka till stallet endå?
ÄH! Jag som inte brukar bli sjuk kunde ju låtit bli det denna gången också, ARGHH!

Jag tar en sån här happyface-bild för att visa hur glad jag är att det är på väg bort!

Sjuuuuuk!

Kategori: Övrigt

Ni kan antingen räkna med att jag inte kommer skriva i bloggen den närmsta tiden,
Eller såg gör jag det..

Jag har åkt på någon matförgiftning eller magsjuka vet inte vilket det är ännu. Kände redan klockan tolv inatt att något inte stod rätt till i magen, var väldigt där nere i magen och det kändes som att allt skulle pressas upp om jag på mage. Jag behöver ju inte sitta här och skriva äckliga saker, men jag var på dass 3 gånger i morse runt 05:00 - 06:00, sen lyckades jag vila lite, sen kände jag av oroligheten i magen igen och sen runt 8:30 var jag ute och kräkte igen....
Jag fryser mycket, har lite frossa och har fått ont i ryggen. Enligt internet (google is your best friend) så är det matförgifning om det försvinner inom ett dygn, annars är det någon form av magsjuka.

However är det inte alls trevligt med något av det, jag får inte ens behålla vattnet jag dricker.....

// Ledsen tjej

Promenad

Kategori: Övrigt

Idag följde Jossan med till stallet eftersom vi skulle gå en promenad med Eddie och hundarna,
vi gick till kulla i en liten glänta där jag satt upp och red lite. Bara andra gången barbacka!
Och trots att kulla höll på att byta hage på sina hästar = ett 30 tal hästar som kommer i full patte in i hagen bara strax på andra sidan bäcken, så skötte han sig sååååååååå braoo!
Jag vet att grimman är fasligt nära ögat och att det inte är det mest genialiska att rida i repgrimma, men nu blev det så!
Till sist kollade vi in utbudet på kulla nöjesplats, vi var rätt missnöjda med servicen!

Visste ni....

Kategori: Övrigt

.... Att jag har skrivit i min almanacka/kallenderbok varje dag sedan Eddie kom till mig, om vad jag har gjort med honom, vad vi tränat på under ridpass m.m..

.... Att när jag och Louise åkte till Gyllebo och red på min födelsedag var det 7:e gången någonsin jag satt på Eddie.

.... Att just nu, har jag ridit Eddie exakt 55 gånger, Om man lägger ihop det innebär det att han är riden i totalt 1.5 månad.

.... Att jag är äckligt stolt & glad över att ha denna lilla häst hos mig!

Ridpass

Kategori: Övrigt

Ridpasset idag kan bara beskrivas på ett sätt,
Eddie kunde lika gärna varit en fullärd miljonhäst idag.

Jag tror det hängde mycket på att jag ägnade mycket tid på framridningen i skritt, lade 3 volter på varje långsida i båda varv, skrittade sedan i åttor och kortade succesivt upp tyglarna. gjorde skänkelvikningar och tempoväxlingar innan jag till slut började trava då han var riktigt, riktigt fin. Jag koncentrerade mig mycket på min egen sits, tack vare att Eddie gick så bra kunde jag släppa lite koncentration från honom till mig själv istället (Det behövs ibland, belive me). Jag tänkte även på att våga ta lite i honom när han försöker springa fortare, och inte vara rädd för att verkligen ta tillbaka honom, och det gjorde lite susen. Han var trevlig i formen, inte så mycket bakom lod som han ofta kan bli. Han kämpade på i galoppen så gott han kunde, och so did i! ^^

Såhär ser lite bilder från dagen ut:Hej jag heter Eddie och jag puttade ner Annas mössa typ... hmm i dunno .... FEMHUNDRA GÅNGER?! o.O


Konsten att se riktigt peppad ut före ett ridpass!

It has begun

Kategori: Övrigt


"It has begun!"

* Super mega dramatisk musik *


Väl talat!

Kategori: Övrigt

Är med i en facebooksida för folk som säljer hestprylar o sånt, denna hittade jag,
Och jag säger bara WOORD!(Jag had e ju inte köpt det där för 450:-)

Säkerheten går ALLTID först

Kategori: Övrigt

Safety first
Ja, jag är inte direkt känd för att tänka i de banorna....


(Flätar svansen för att han är dålig i magen och svansen blir inte så trevlig då)
(Har tvättat den som ni ser. Kommer ha den flätad när han går i hagen tills det blir bättre)

Soooool

Kategori: Övrigt

Jag känner att mina rubriker är så påhittiga o sådär, men här får ni lite bilder från idag:

Det började med att ungdomssektionen hade möte, snygga jag med paddhakan får stå för den bildenMåndag

Kategori: Övrigt
Är vi inte brutalt megasöta? Min lilla Wilmer är inte direkt "närgångna keltypen" så denna bilden blev av tack vare 2 mutor och en relativt lydig hund! Haha.

När Louise kommer hem från skolan ska vi till stallet, och rida i det fina vädret Heeeh.
Och jag har tänkt lite mer på det här med Eddies överflödiga energi. Jag ska ge honom lite mer tid och se om det är bara en fas och om han lugnar sig senare. Men om denna energin är bestående ska jag nog ta bort havren helt från kraftfodergivan och ersätta med antingen vanlig hackad lusern, eller pellets lucern. Har inte riktigt bestämt mig. Vet inte om jag skulle ge lucern i vilket fall som helst, för jag tycker inte han har byggt på sig i kroppen, muskler och hull tänkte jag på då.
Jag vet att han inte är för smal, och att han mår bra av denna vikten, men jag hade inte haft något emot om han gick upp sådär 10 kg. Just för att kroppen ska ha lite och leva på eller hur jag ska uttrycka mig. Han är ju inte direkt den som har lätt att lägga på sig. Såklart är det rätt skönt, men är lite rädd att det ska bli ett problem särskilt nu när han blir riden och motioneras, vilket han inte blivit förut.
Islandshästarna blir utfodrade 3-4 gånger om dagen beroende på väder (De får en extra omgång om det är dåligt väder). Och de får då ca 2 kilo vid varje måltid, jag är inte ett dugg rädd att han inte får i sig det han behöver då han är rätt så ranghög, eller ja kanske på 3e plats om man kan säga så? x) Jag har bara sett att Geysir och Gymir är högre rang. Så jag vet att han äter som han ska, han har alltid aptit och visar tecken på att han är allmänt välmående.
Men som sagt, jag tycker fortfarande han är lite kantig och klen, och lite protein hade nog inte varit helt dumt! Jag är inte den som är den som brukar ge 500 olika fodertillskott, just nu får han betfor, havre och mineraler, i vintras när saltstenarna var nergyttjade eller översnöade fick han även lite salt i maten.

Vad tycker ni när ni ser honom?

Givetvis begriper jag också att det inte finns några genvägar, och att det inte går att få en fullt tränad häst mirakulöst under natten för att man bytar foder. Men det hade inte kännts fel att ge honom en skjuss.

För som ni ser är han ganska klen i bogarna, ngt insjunken i ljumskarna och kantig över rumpan. Sen kan ni ju försöka ignorera att han ser ut som en rugguggla nu när han har börjat fälla! x)

Jag vet att han inte är sjuk eller på något sätt är i ohälsa =)


På tal om en annan sak ang. foder, När stallägaren fodrar så skiftar hon ibland mellan hö och hösilage, och det är jag inte alls förtjust i. Både Eddie, Gymir och diverse andra av islandshästarna är inte så bra i magen. Inte alls trevligt att veta att de kanske får magknip av detta (Har inte märkt något hittils) så jag har sagt till att jag inte tycker om att grovfodret skiftas hela tiden...
Förhoppningsvis kommer våren/sommaren snabbt och gräset börjar växa, så vi kan avmaska dem och släppa dem i stora hagen och slippa det!

Humor

Kategori: Övrigt

Låt mig presentera min humor mha. en enda bild...

R.I.P

Kategori: Övrigt

Alla tankar ikväll går till Britt-Marie som ikväll förlorade sitt shettlandssto Mina

Eddie -Söndag

Kategori: Övrigt

Ååååh, jag är så kär i den lilla hästen, när jag hämtar honom så går han med mig fastän jag inte har grimman på, jag vet att jag låter sådär småtöntig, men det är endå en stor grej för oss. Han vill faktiskt följa med mig, han gillar mig lite... hihi.

Jag red ut själv idag, och det är jag glad över det behövs verkligen. Och jag måste seriöst dra ner massor på havren eller börja rida honom 7 dagar i veckan 3 timmar om dagen, för detta går inte. Han är helt skogstokig!
Jag trodde han skulle lugna sig lite av att vara ensam och inte ha någon att tävla mot. Men nä, vad tror ni? Vad trodde JAG?! Såklart inte....? Men ja, trots att han gav mig en omgång så gav jag honom också en omgång, han kan inte tro att han slipper undan lindrigt dagen efter jag varit och tittat på fin-hästar! Haha, jag kanske överdrev lite, men han fick allt jobba lite idag.

Gjorde skänkelvikningar i skritt och trav på grusvägen samt lite tempoväxlingar i traven. Försökte trycka på honom rejält i galoppen och samtidigt fånga upp honom för att få honom att galoppera lite uppåt också, och inte bara rakt fram som ett skenande godståg! Haha!
Traven är jättefin, men han vill hela tiden slå upp i galopp, AJSINGBAJSING! Och när han väl rollar är han bajsjobbig att ta tillbaka till 2-takt.
Men han är lika underbar för det! :D

Töltade en del där lutningen tillät (Brukar tölta där det är plant eller är en något nedåtlutning) och han har ju kommit på nu efter ett tag att om man ökar jättejättemycket i tölten så kan man gunga fram i en snabb grisepass och det är ju inte ett dugg lika jobbigt som tölt! Så varför ta det lugnt och tölta när man kan grisepassa i 190 km/h?  Tja, trots hans egna knäppa idéer så tycker jag om honom endå!

Här är en konstig film från idag när vi var ute och red x) Enjoy!

Bollerup Ishest-Bilder

Kategori: Fotografi - Häst

Som vanligt langar jag in några bilder!
Och där var det stopp, förlåt om ni tycker jag lägger upp alldeles för lite bilder, men liksom, förstå mig. Jag publicerar bilderna på 4 olika ställen just nu, Facebook, bilddagboken, hemsidan OCH bloggen.
Jag hänvisar er att söka upp mig på facebook eller gå in på min HEMSIDA om ni vill se resten :)

Ridtur i fredags

Kategori: Övrigt

Glömde berätta om ridturen i fredags, red ut med L. Och jag vet inte vad för energi-piller han hade knaprat den natten, men han var helt jäkla aspigg. I skritten o sådär var det ju helt lugnt, men när man kom upp i trav och galopp-tempon så var han helt out of control, han bara sprang! Tok-häst!
Det blev inte brutalt mycket vettigt gjort den turen, ibland så behövs det också! Ska snart till stallet och rida en tur i skogen och se om jag kan få liiiite vettigt gjort idag istället.

Har en liten confession också,
För att vara ärlig är det liiiite tråkigt ibland att jag inte kan tölta när jag vill, hur mycket jag vill, det låter kanske urdumt. Men det är bara för att vi var och tittade på Bollreup Ishest igår, så töltade alla så fint, då blev man allt lite sugen att dundra ut i skogen i en ökad tölt nivet ;>

På tal om det, det kommer bilder från Bollerup Ishest, ikväll skulle jag tro! =>

Bollerup Ishest

Kategori: Övrigt

Idag var jag och tittade på Bollerup Ishest, och fotograferade såklart.
Har rensat ut det värsta, men har fortfarande ALOT to go, sen ska de ju redigeras också... suck..
Allt för er mina vänner, men här får ni EN bild i alla fall:
( Och ja, det är sånna korniga ridhusbilder :< )


Bara så ni vet, våren är här och det är jätteskönt, men nu ska jag sova. Hejdå

Graneborg

Kategori: Övrigt

Har just varit på Graneborg och forat syltna krakar!
Så nu är alla mätta och vid liv, även katterna.
Tänkte bara informera alla om det


Graneborg 2010

Ingen press!

Kategori: Övrigt

Nu fredag-Lördag ska jag passa/fodra Camillas hästar eftersom de är i Dannmark och tittar på Monty Roberts, så efter ha fått lite information via facebook kom det här kort efter:

Inte riiiiiiktigt vad jag hade tänkt mig, men känn ingen press... eller?

Torsdagshäst

Kategori: Tecknat

Här är något jag lyckades klämma ur mig igår..

Min sits

Kategori: Övrigt

Jag har pratat mycket med min tränare den senaste tiden om min sits, mina två stora katastrofer är att jag sitter framåtlutad med överlivet och flaxar med armbågarna (Skada från hopp-tiden). Men jag måste visa... Den har förbättrats! Belive it or not, när man sätter två bilder bredvid varandra så ser man skillnad!


Well, en liten förbättring syns ju, haha! Men vi kom även fram till att när jag nu äntligen sträckte på mig så åkte mina skänklar fram, så jag hamnar i en minimal stolsits x) Alltså, detta går inte, jag har ingen kroppskontroll what so ever!

Men idag när jag red tänkte jag hela tiden på att räta på mig och ta tillbaka skänklarna, och jag vet inte om det berodde på min ändrade sits, eller på att vi löshoppade igår, eller vad det än berodde på men Eddie gick riktigt riktigt riktigt bra idag. Han var otroligt pigg, massor med framåtbjudning och engagemang, gick till och med i skänkelvikning några steg i trav! Tempoväxlingar och allt sånt, you name it! Stadig i formen, bakom lod emellanåt, men han kom verkligen upp i formen i skritten emellanåt, samt ett par gånger i traven.
Galoppen, tja... den kändes väl sådär. Han galloperade på bra på lång sidorna och jag satt verkligen till och red ihop och det kändes verkligen som att han trampade under sig, men när jag kom till kortsidan och skulle sakta tempot lite så är det precis som att han inte orkar hålla galoppen och sänka tempot samtidigt, så han liksom snubblar in genom hörnan och trasslar ihop gångarterna. Väldigt störigt, det händer inte om jag håller jämnt tempo hela varvet runt, lite jobbigt..

Men however, underbart ridpass!

SNÖ, fkn snö?!

Kategori: Övrigt

Det är helt fantastiskt roligt att vakna, logga in på facebook se hur alla skriver om att de "snöar",  som vanligt blir jag irriterad på alla människor som alltid överdriver och ja, det är tydligen massor med snö och lalallaa..
Och så tittar jag ut och bara.... Det snöar faktiskt, och det ligger faktiskt snö på marken.... Duck..

Men ja, jag är som jag är, och istället för att våndas tog jag två bilder med datorn och det mina vänner är min protest mot snön!
Jag har idag istället låtsats som att det har varit soligt och vårigt ute!

Nu är det gjort

Kategori: Övrigt

Nu har jag verligen gjort det, jag har en egen hemsida nu, det är ju ingen highfashion häftigness sida eftersom jag använder ett gratis webhotell, men jag tycker det ser ganska skapligt ut, den kom till liv först igår, den är inte riktigt komplett, men ni är väkomna att kika in och lämna era åsikter om den! :D

Klicka på bilden för att komma till den, ge nu respons hur det ser ut än så länge!

En liten sak... thingeling

Kategori: Övrigt

Jag har en liten grej på gång, och ni vet inte vad det är! MUhaihaohaohao

Löshoppning

Kategori: Fotografi - Häst

Nu ska jag ladda på här med en massa bilder från dagens löshoppning:
Jag tycker om bilderna väldigt mycket, de blev bra trots det var inne i ridhuset!

Lite löst snack

Kategori: Övrigt

Jag är INTE någon expert på något sätt, jag kan inte ALLT, och jag är en människa och kan faktiskt ha fel,
men tänkte visa 2 bilder jag redigerat så vackert i paint..Ni är hjärtligt välkomna att "hjälpa" mig utvärdera bilderna, det jag har att säga om dem är att de lila strecken är paralella på båda bilder vilket tyder på en taktren trav om jag inte är helt ute och cyklar. Det gröna strecket markerar undertrampet vilket jag skulle vilja anse vara helt okej eftersom det är under min tyngdpunkt i båda bilder.
Rosa och gult streck markerar nacke->manke och manke->kors, rött och orange streck markerar vinkel på nosryggen och mulens höjd. Svart är bakbenets vinkel och det blåa, ja, det ser ni, där har jag lekt lite.

Visa framfötterna nu dressyrproffsen där ute! Jag är tacksam över åsikter!

Dagens sanning

Kategori: Övrigt

So true...

Eddie

Kategori: Video/filmklipp

Nu ska jag erkänna en sak som kanske kommer låta lite konstig/dum/korkad osv.. you name it.

Men i början när Eddie kom till mig, så klickade vi inte riktigt direkt, och ibland blev jag jätteledsen över att han ville gå ifrån mig när jag kom och skulle hämta honom i hagen vissa gånger. Han var ju såklart alltid en fröjd att hantera och rida/rida in. Men det var inte riktigt 100 mellan oss. Han lät mig inte riktigt "komma åt" honom om ni förstår vad jag menar.
Jag försökte göra join up och diverse saker från marken, men jag vet inte om ni minns, vi gjorde en rundcorall i ridhuset och han hoppade ur den... Tack för den liksom. Jag började nästan tro att han inte gillade mig alls, och att det aldrig skulle gå på rätt håll, fastän ridningen gick väldigt, väldigt bra.
Men långsamt har det blivit bättre, det är så att jag inte har tänkt på det. Men för någon vecka sedan när jag hade ridit så släppte jag honom utan sadel efter ett ridpass för att låta honom skritta av sig själv, och då gick han efter mig? Alltså, det har han inte "viljat" göra förut, klart han har gått med mig när jag haft han i grimskaft, men denna gången gick han faktiskt efter mig för att han ville det. Jag gjorde inte en inbjudan åt honom att följa efter mig utan jag bara gick för att göra en grej och han hängde på.

Vet inte om det beror på att jag "släppte" tankarna och medvetandet från honom, eller om han faktiskt har börjat gilla mig och vill vara med mig, eller kanske båda?
Men då kändes det faktiskt riktigt bra, och jag blev plötsligt ganska medveten om att han långsamt har börjat ty sig åt mig. När jag tänkte efter så har han faktiskt börjat komma fram i hagen och visat tydligt att han vill med in.
Det känns även som att jag verkligen förstår honom nu, ibland känns det som att jag kan "prata" med honom. För jag har lärt mig ->hans<- tecken vilket har väl gjort att han känner sig trygg och bekväm i min närvaro. Och alltså ja, allt är så sjukt jäkla bra mellan oss. Vår relation är på exakt precis rätt väg.

Jag filmade faktiskt den gången han gick efter mig i ridhuset, första gången han gick efter mig i ridhuset. Jag har inte lagt upp den eftersom ni kanske inte skulle vara intresserade av att se den, men nu när ni vet hur det ligger till så kanske det blir extra gulligt att titta på. (Kan jag ju få inbilla mig).


Puss på er som läste

Ridfilm

Kategori: Video/filmklipp

Här kommer en ridfilm som spelades in igår, och precis som alltid när kameran är framme så går det ju inte riktigt lika bra som det brukar såklart.
Men här är det, jag har inget att dölja! =>


Jag orkar inte sitta och skriva hela min personliga analys av filmen eller så,
Men jag är ju medveten om vad som händer och ja nivet, men har ni sånna awesome tips på vad jag kan tänka på det är det ju såklart varmt välkommet.

Ni har väl inte glömt?

Kategori: Övrigt

ja, ni har väl fortfarande inte glömt att ni fortfarande har 14 dagar på er att vara med i utlottningen av en bild!?

Den 20 Mars är sista dagen!

Nu vill jag till Island

Kategori: Övrigt

Vem följer med mig?

Dagens ridpass

Kategori: Fotografi - Häst

Ni får en och annan bild från idag, så generös känner jag mig ;>
Denna sista bilden var inte på mig och Eddie, om ni missade det ;>

Minnen

Kategori: Övrigt

Men titta, jag har ridit de stora bruna en gång i tiden! =O

Var jag inte söt? Jag och det arabiska fullblodet Sambar på ridskolan (en av mina favorithästar)

Jag och Smultron jag skötte och red ett tag.

Jag på ridlektion, 4-5 år gammal?

Första dagen på Smedstorps ridskola? Sjukt redo! (Jag borde få cred för mina sjukt snygga byxor!)

Nyare minne, Mötte Louise i skogen, vi bytte häst, jag red i Louise läder på Gymir xD

Vi utbildade barnen till proffisionella voltigörer! ;>

Jag glömmer aldrig dagen då hästarna hade knuffat ner båda vattenkaren i buskaget för att vattnet var slut!

Fina heistar

Kategori: Övrigt

Jag måste säga, om jag inte fick äga en islandshäst, eller om jag någonsin kommer ha råd med fler hästar, vill jag ha en Nordsvensk Brukshäst, och så har det nog alltid varit, haft funderingar på Ardennerhästar också, men Nordsvenskar är nog en större favorit!

Om man får drömma... Så bestämmer jag att den ska vara stor med massor av man, svansk och hovskägg, och mörkbrun!
Har bilder på en väns nordsvenskar, som representerar rätt bra hur jag vill att de ska se ut ;>

Den mörkbruna är såååå fin <3Bilderna är tagna sommaren 2010 om jag inte minns fel! Härligt det ser ut eller hur?
En annan häst jag också tycker är väldigt vacker är en häst som heter Fanny, det var en man som ägde 3 stora hästar, jag vet inte om någon av dem var renrasiga eller så, men stora och fina precis som jag gillar det var dem!
Han hade då Fanny som snart kommer på bild, en riktigt maffig kolsvart utan tecken som hette Balder, och en gammal lite kryckig skimmel men fortfarande vacker som hette Brunte! Jag och min kompis red på dem ett tag under någon sommar, jag red oftast Balder när vi red ut, och sen Fanny på banan då hon inte var inriden, haha. Galet, men rida ville vi ju?! ;) året var 2009 såg jag nu! Längesedan! :>

Här är Fanny:

Taggad

Kategori: Övrigt

Jag brukar inte skriva mycket om mitt "privatliv" här eller vad jag gör utanför hästarna, men bara så ni vet.
Nu taggar jag inför fest AWWWHHHYEAH, Like a baws!


Ni som ska till Öja, VI SES I DIMMAN!

En fin dag

Kategori: Övrigt

Dagen i bilder:

Först blev det en ridtur i skogen med min lilla "elev" som red Disa och jag som red Eddie, ljuvligt i denna solen!
Sedan eftersom vi hade tid över tog vi in Torino och gav honom lite kärlek, som ni ser njöt han!

MysEddie

Kategori: Övrigt

Oouuuh, Eddie var en sån liten buse idag, jättemysig, men en häst med humor det är han!

Kom ut i hagen och hittade honom såhär:


När jag klappade honom lite på gumpen och försiktigt bad honom resa sig upp gör han såhär:


Ja, han är i allfall jävligt tydlig med vad han vill!
Men istället för att tvinga upp stackaren direkt så mös vi lite först:Sen blev jag lite mammig med Mói också och pillade bort lite ögonbajs ;>


Eddie var INTE sugen på att jobba på banan, så det blev en uteritt med mycket galopp, precis som han vill ha det!Toudelooo!

vÅr

Kategori: Övrigt

Oj, vad dålig jag har varit på att blogga de senaste dagarna, eller känns det bara så?

However, igår red jag Eddie i bara nosgrimman, för jag känner att jag ville ha en liten "reminder" att ridningen inte sitter i bettet, klart man vet om det, men jag vill bara inte att jag ska ja nivet, råka bli den som rider med bettet...
Och han verkar inte ha något emot det så, why not?
Red då på banan, först tyckte han det var konstigt och trodde väl att jag hade glömt bettet eller något, men han kom över det rätt snabbt, sen gick han riktigt riktigt trevligt, han gick inte så "bra" som han brukar, han var ju otroligt lyhörd och lyssnade jättebra på vikthjälper och skänkel, även tygeltag! Men det känns lite som att han tyckte att han inte riktigt kunde förlita sig på det stöd han fick genom nosgrimman. Men det ska väl gå att skola in?

Eftersom det blev mörkt red jag sista stunden i ridhuset, så höll jag till vid speglen och kollade hur nosgrimman flyttade sig när jag tog tygeltag (så den inte åkte upp i ögonen på honom), men den satt faktiskt bra och stilla!
Jag tror det är lite för att jag inte behöver styra honom med tyglarna, jag styr mest med sits och skänklar.

Men allt som allt, det gick skitbra!Har tagit en hylla till stallet så jag slipper ha mina grejer i ett stort berg på den där lilla vita :P
Nu är det fanemej ordning po hinne!