Planerar

Sitter just nu och planerar Lördagens teorilektion, funderar fortfarande hur jag ska handskas med den första gruppen som består av minisar! Dom är helt skogstokiga och vill bara klappa hästarna. haha, gud hjälpe mig på lördag!
Och jag läste just detta, som man kan läsa i Njals saga från 1000-talet om hur en hingstkamp på island skulle gå till:

"Hingstarna fördes mot varandra. Gunnar tog pikstaven medan Skarpheden ledde hästen framåt. Hästarna började kämpa och bet efter varandra en god stung utan att behöva hetsas med pikstavarna. Det var en statlig kamp. Därefter försökte Thorgeir och Kol att skjuta pa sin häst, när de båda djuren åter rusade på varandra, för att Gunnar skulle falla till marken.

Hästarna stötte ihop på nytt och Thorgeir och Kol vräkte sig mot sin hästs bakdel, men Gunnar drev sin springare mot deras och i samma ögonblick låg Thorgeir och Kol på ryggen med hästen över sig. De var genast uppe igen och kastade sig över Gunnar, som hoppade år sidan vartefter han grep tag i Kol och slog honom så hårt i marken att han blev liggande medvetslös. Thorgeir slog nu till Gunnars häst i huvudet så att ena ögat föll ut och Gunnar drämde till Thorgeir med pikstaven så att han miste sansen.

Gunnar gick fram till sin hingst. 'Slå ihjäl hästen', sade han till Kolskegg, 'han skall inte leva halvblind'. Kolskegg dödade hästen. Nu hade Thorgeir kommit på fötter, grep sitt vapen och rusade på Gunnar men blev hindrad av åskådarna. Skarpheden sade: 'Jag är led på detta slagsmål. Män skall använda riktiga vapen när de kämpar mot varandra."



Lämna en tolle!

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test