updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

rubrik.

Kategori:

Och jomen självklart, här kommer resultaten från globen för islandshäst!

1  Tyrson / Yoni Blom  NL
2  Glampi / Madelene Johansson  S
3  Þerna /  Juiet Ten Bokum  NL
4  Svipur / Julia Lindmark  S
5  Agla /  Anjo Blom  NL
6 Gnyfari / Johanna Elgholm  S
7  Sigurós / Johan Häggberg  S
8  Bragi / Odette Nijsen  NLSjälv blev jag lite butter över att dom bytte ut 3 av de svenska ryttarna! Jag hade gärna velat se Gummi och Reynir :'(  Här kommer iallafall bilder på ettan och tvåan!


Vinnare Yoni Blom!


Tvåa Madde Johansson!

rubrik.

Kategori:

Jag kan känna viss....frustration? ibland när jag kör/åker/går/rider förbi en oanvänd gräsplätt som hade PERFEKT som hästhage, eller vissa hagar det går kor i, "där hade hästar gått bättre" (aboslut inget emot kossor). Eller bara allmänna tankar när man ser något och tänker;
-Det hade varit en perfekt hästhage!
-Det där förfallna grisstallet hade blivit ett perfekt renoveringsobjekt till häststall!
-Hur kan man bo på gård utan att ha hästar!
-Det där är en alldeles för stor hage för tre får, ett par hästar hade passat bättre!
-Där hade jag velat dra på en i en riktigt snabb gallopp!
-Perfekt, jättemysig skog jag MÅSTE rida i. (fullkommligt oridbar egentligen)

Laleh´s nya =)

rubrik.

Kategori:

Idag blev lektionen för Camilla inställd men jag och Lotta bestämde oss för att rida endå, lite dumt bestämde vi oss för att testa en väg som Maria visat mig i somras, men jag kommer knappt ihåg stigarna ^^ Så vi red lite vilse, vi hade hela tiden småkoll på var vi var, men det blev som sagt lite fel, så vi hamnade bortom kulla och sen var vi lite vid Sandvången hehe. Så turen blev nästan 2 timmar lång!
Om det blir träning imorgon istället ska jag träna med Eljar eftersom vi ska till ridhuset och träna på vårt program på eftermiddagen med Vidja och Sleipnir.
Och fyyy föör, nu börjar det bli riiiktigt lerigt! När jag kliver på bussen när jag ska hem kollar busschafförerna lite pillimariskt, och inte nog med att jag är smutsigare än en gris, jag har en minst lika smutsig hund med mig. Ibland undrar jag om dom verkligen tänker låta mig åka med ^^
Fick ett nyhetesbrev från Islandshingstar.se, men stod inget intressant som vanligt. Precis som att alla andra är dåliga på att uppdatera sina hemsidor -.-' Blää

Läste en kul sak på aftonbladet.se, "Maneter stora som hästar" har tydligen invarderat Japans kuster, Personligen tycker jag att det är lite läskigt med så stora maneter eftersom jag har lite manetskräck ^^

Men neop, jag tror jag ska kolla lite på ice age III ikväll ;)

Tjingeling :*

rubrik.

Kategori:

Var just at Louise´s place och kollade på kändishoppningen från globen. Några av dem var riktigt duktiga! Velvet Jenny Pettersson med vår käre Bingo tog hem hoppningen med felria rundor i både grund- och omhoppningen! Mycket välförtjänat!

Klicka på bilden för att läsa mer!

rubrik.

Kategori:

Jag vill bara säga att jag är väldigt besviken över att de inte ens kunde klämma in 1 minut islandshästar i kvällens inslag från Stockholm international horseshow -.-'


Hahaha, läs om sportkommentatorernas "tabbe" HÄR när mikrofonerna inte stängdes av som de skulle i direktsändning i Globen horseshow ;D

rubrik.

Kategori:

Ouf, folk. Anledningen till att jag har varit lite oaktiv nu i det senaste beror på att jag är sjuk och legat halvdöd utan styrka att skriva någon blogg. Än är jag inte frisk, men starkare än någonsin ;)

Tänkte börja med att skriva ner lite tv-tider när hästprogrammen sänds!
* IKVÄLL, SVT 2, 18.00, Stockholm international horseshow
* 29 Nov, SVT 1, 10.45, Hoppning DIREKT från Globen/14.30, Dressyr DIREKT från Globen
* 30 Nov, SVT 1, 12.35, Stockholm international horseshow (repris)
* 2 Dec, EUROSPORT, 21.25, Global champions tour (nyheterna börjar 21.20)


Sen för övrigt har dagarna varit lugna, har kört min allra första körlektion för bilskolan, helt okej, Simrishamns befolkning har inte gått minus *puh* Har även varit på skolan och lämnat "mina" kläder, Skönt att ha det gjort.

Stallet idag, möhippan gick precis som den skulle och Vidja agerade som exemplarisk ledarhäst, vilket var precis det som gjorde min dag. Träning inför julshowen MÅSTE påbörjas snarast då vi bara har tränat en gång, tihi ^^

Tillägger även en favoritkonversation av mig och Louise:
Saga: Vad heter det? Poängtera?
Louise: Ja
Saga: Nej det heter inte punktera!
Louise: POÄNGTERA!
Saga: Heter det så? Jag hittade just på det...

International horse show.

Kategori:

Glöm inte att följa sportbladet under sthlm international horseshow! Det är ett måste!
Klicka på bilden för att få den senaste uppdateringen =D

långdag.

Kategori:

Idag har det sannerligen varit en fullproppad dag, Hovslagarn kom idag för att ta de sista skoningarna/verkningarna vilket tog i stort sett till lunch, mitt i allt kom Lotta och hennes dotter för att rida, inga lediga boxplatser så det stod både hästar här och där. strax innan lunch kom ju Hanna för att rida lektion på Vinur, som testade rida med gjord istället för sadel, helt okej =D Efter hästarna fått nya skor och lunch red jag Sleipnir som gick MYCKET bra, mycket fin fyrtaktig tölt ;) kanonbra gallopp, framförallt härligt att rida barbacka på en mysigt hårig häst i kylan ^^)
Sen kom Jennie väldigt strax därpå, och vi red Vidja och Eljar, Vidja gick som en klocka, men pigg och taggad till 1000 xD Testade att lägga pass med rivstart ^^ Det gick ju sådär. men mycket bättre än förut överlag. Men i övrigt kan jag nog känna mig något ostadig i passen, inte vinglig, inte helt kordinerad bara.

och för er som tycker det är skojigt, missa då inte Världscupen i hoppning klockan 20.10 på Eurosport!
De sänder även Polo gold cup klockan 21.15.

Glöm nu inte bort att boka biljetter till Stockholm international horse show och till Flyinges show!

Trötthet!

Kategori:

Idag försov jag mig, kindof. jag vaknade och så tänkte jag väl att det inte gjorde något att jag slumrade i några minuter, o gissa vad? Jag somnade =D Så jag missade bussen, fick ta 3an till Rörum och gå därifrån >.< I kall motvind och lååång seg uppförsbacke, död åt mig. Väl framme red vi och tränade på julshows numret, det gick bra!

Sedan har vi ett litet trevligt scenario i hagen som fångades på bild:

Hej Phyrill!

Hej Eljar

Hej....ehum pegasus?

AMEN SENNA ELJAR!

Kolla här nu du, ska jag fixa till ditt hår.

Phyrill: INTE okej.

Teoridag.

Kategori:

Idag hade jag en lektion och en teorilektion, men till och börja med på väcktes jag av mamma TIDIGT imorse, hon gnällde om att Wilmer betedde sig konstigt och att hon inte kunde sova, Taaack =D Wilmer betedde sig konstigt här nere också, till slut får han kräkreflexer och jag kastar mig upp ur min underbara "sömn" o slänger ut Wilmer som börjar spy =) För att göra det hela lite roligare kom det en gubbe precis då, lovely!
Jag var lagom trött sen när jag kom till stallet ja, Då red jag Vidja lite och tränade på vårt program till julshowen och tramsade lite, senare kom Sofia för sin sista lektion för terminen, den blev tuff ska ni tro! När den var över kom resten för att ha lite teori, det blev lite kort om foder eftersom vi hjälptes åt att fodra, sedan gick vi in och fikade samtidigt som vi gick igenom hästens kroppsdelar på papper, det blev ju lite si och så med det. Koncentrationssvårighgeter x) Strax därefter gick vi ut och tränade kroppsdelar på Stjarni genom att jag skrev kroppsdelar på papperslappar med tejp som eleverna därefter fick sätta fast på Stjarni. Det var nog ganska nyttigt tror jag. Bilden här bredvid är på Stjarni som stolt undervisningsobjekt ;)

Som lite krydda på min vardag så tappade jag min mobil i en pöl med hästkiss idag -.-'
Bilder från när jag tramsade runt med Vidja på lilla volten ^^

För övrigt fick jag ett jätteonödigt nyhetsmejl från islandshingstar.se >.<
Och vill bara påminna er om att ni måste komma på Österlens Ridklubs Julshow den 6 December som jag och Jennie ska vara med på, och jag vill bara påpeka att alla måste åtminstone se mig liiiite, Eljar kommer sno all uppmärksamhet för att han är "skimmel", Jag gråter faktiskt. Alla är så ytliga och bryr sig bara om färgen, Det är lite sorgligt, faktiskt. Bara för det avslutar jag med en stor bild på Grámans öga.

Balto.

Kategori:

Personligen tycker jag det är synd att Balto är ett bortglömt stycke i vår historia, framförallt när hans staty står mitt i Central park och påminner oss varje dag om hans bragd. Ni som vet vem han är, tänk på honom mer! Påminn folk om honom, berätta för barn, jag tycker det är jäkligt viktigt. Ni som inte vet vem han är, FY PÅ ER!
Här kommer lite kort fakta om Balto:
Balto var en Siberian Huskey (slädhund) född 1919, som transporterade medicin till sjuka barn i Nome, som led av en sjukdomen difteri(engelska:diphtheria), vilket är en allvarlig bakteriesjukdom som kan leda till döden, sjukdomen påverkar framnförallt våra inre organ och gör oftast att halsen svullnar upp och ger svårigheter att använda svalget.
Det transportmedel som först var tänkt att ta medicinen till Nome var ett flygplan, men när stunden väl var kommen, startade det inte, motorn var frusen. Så de bestämde sig för att frakta medicinen med tåg från Anchorage till Nenana, därifrån skulle Balto och hans team i -30 grader celcius ta medicinen till Nome. Det är mer än 600 mils resa, vilken bedrift säger jag bara. Allt detta skedde under år 1925. Balto dog 1933 men hans kvarlevor skänktes bort till museum, Jag vet inte hur värdigt det är. Men åtminstonde blir han inte mer glömd än han är.Det finns även en animerad/tecknad film som Steven Spilberg och Universal studios har gjort som en hyllning till vår kära hund. Den heter kort och gott, Balto. En film jag som liten gladeligen såg om och om igen. Och jag föreslår att ni också gör det. För precis som Spirit, hästen från vildmarken, är den tecknad/animerad. Men ger ett fruktansvärt starkt intryck även på mig som "snart vuxen".

Now, do what i told ya!
Tjingeling:*

Flyingedagarna!

Kategori:

Blev rent ut sagt förbannad när jag vaknade imorse och tittade ut, solsken så det skrek om det. PÅ MIN ENDA LEDIGA DAG FRÅN STALLET! Sånt blir man mäkta arg på. Men okej, mer eller mindre rosenrasande vandrar jag ner på stan mot banken. Och allt jag har i tanke är vad underbart det hade varit att rida i detta vädret. Så i hemlighet låssades jag lite att jag red där jag osynligt "galloperade" fram på trottoaren. *fniss*

Väl inne på banken ser jag att mitt pass har gått ut :@ Så det blev inget ID-kort idag -.-' Känns det bra att gå på puben med ett pass? som dessutom har gått ut.

Sen får vi inte glömma att det är flyingedagarna 5-6 December!
Har själv aldrig varit där och kollat, men en första gång hade ju varit skoj, har ju varit nära på att sticka till flyinges hästshop ett par gånger, men med tanke på deras begränsade utbud av islandshästprylar tror jag att jag håller mig till billiga Börjes ;) Det står dock inte sådär jättemycket om själva showen på Flyinges hemsida, finns inget program eller så, men det kommer kanske när det närmar sig. Det finns mer att läsa på flyinges hemsida som ni kommer till genom att klicka på Flyinge bilden. Dock blev jag inspirerad av ett stycke, så här står det:
Arne Weise gästkonferencier
Den årliga Flyingedagsshowen som i år är förlagd till den 5-6 december har julen som tema. Vem är då en bättre konferencier än Arne Weise! Bekvämt tillbakalutad i sin fåtölj tar han publiken med på en resa i julens tecken. Det är dock inte tjuren Ferdinand som dyker upp i manegen utan andra ädla djur ifrån Flyinges stallar: hingstar, ston och deras avkommor som vi får se i olika nummer inspirerade av Disneys – ”Kalle Ankas julafton”.
Ja ni, vad sägs om det?
Biljetter finns att köpa på Ticnet


Imorgon ska jag till stallet och rida Vidja =) Tills dess, Tjingeling :*

Stockholm international horseshow!

Kategori:

Nu är det snart Stockholm international horseshow(27 November)! Och som vanligt kommer vi påträffa våra underbara islandshästar, Deltagare från Svergie och Nederländerna kommer att delta.
Lagen:
Från Sverige;

Hjalti Gudmundsson-Reynir fra Holshusum

Vignir Jonasson-Berserkur fra Stykkisholmi

Madelene Johansson-Glampi från Snararp

Nina Keskitalo-Ardur fra Lúndum II

Från Nederländerna ;

Juliet Ten Bokum-Therna fra Pufu

Odette Nijsen-Bragi fra Aldenghoor

Yoni Blom-Tyrson vom Saringhof

Anjo Blom-Agla vom Saringhof

 

 

Jag hade önskat att jag hade råd att åka dit och få kolla på Hjalti och Vignir!
Jag vill även bara upplysa alla om att jag äntligen efter 2 år ska gå den sista (2:a av 3) ungdomsledarkursen! Finally, Då får jag en riktigt fin jacka som mitt namn kommer stå på OCH med stor text att jag är ungdomsledare! Tufft som attan tycker jag!

Klicka på bilden för att läsa mer om Stockholm international horseshow.


Tycker denna sida är så himla bra!

Klicka på bilden för att komma till spelen

Årets ungdomsledare är utsedd!
Årets ungdomsledare 2009 är 19-åriga Emma Elfsberg från Gagnefs Ridklubb.

REHAB Humlamaden.

Kategori:

Idag har det hänt mycket trevligt! Jag har gjort vuxna ärenden på stan och besökt humlamaden eftersom vi ska göra ett sammarbete med dom och sjukvården.

Jag har då varit och öppnat ett fondkonto på Nordea, och jag som är ny i vuxenvärlden fattar typ ingenting. Så banken får stå ut med mig och mina frågor ett tag framöver. Men framförallt behöver jag ett ID-kort, så jag har varit på blaablaa... något, Där jag skulle få mitt identitetsbevis som jag ska ge till banken så dom kan fixa ID till mig. Var till och med inne på expert och frågade vad dom tog för att ta profil-foton till kortet x) Jag vill inte... Kameror vill mig inte väl! Så imorgon ska mitt identitetsbevis komma på posten och då ska jag och mitt pass tralla ner och ta foton på expert och sedan in på banken för att få mitt underbara ID så jag kan börja gå på krogen utan att oroa mig över att mitt pass ska försvinna x) WOooo. hälsa mig välkommen till vuxen världen -.-'


Sen åkte vi till Veberöd för att besöka Humlamadens ryttarförening, där dom just jobbar med: Natur- & hästunderstödd pedagogik & behandling. Dom är som en helt vanlig ridskola, men tar emot elever med olika sorters funktionshinder, såsom psykiskt som fysiskt. Denna kvinna som då håller ihop allt detta heter Lis-Lott Andersson och hon är en helt fantastisk kvinna att lyssna på. Alla de här saker vi vill uttrycka för hästar, hur fantastiska och underbart förstående djur de är osv. osv... i all oändlighet, allt detta vi inte finner ord för, kan Lis-Lott utan svårighet bara sjunga ut lite poetiskt, minst sagt. Vi satt och lyssnade på henne ganska länge, vem vet hur länge, min tidsuppfattning blev lidande när jag satt alldeles förstummad och bara lyssnade på något som lika gärna kunde vara avläst ur en bok! Fantastiskt intressant, hade gärna suttit ännu längre och lyssnat på den visan. Under bilfärden hem var det bara till att smälta allt. Hade gärna som sagt velat få det skrivet i en bok, så jag kunde läsa det om och om igen för att inte glömma något!
Om detta blir av, och Edda får ett samarbete som dom på Humlamaden, blir jag lycklig. Det kommer bli så jäkla kul att få utforska mina outvecklade sociala färdigheter, höhö.
(klicka på bilden för att komma till deras hemsida och läsa mer)

Sedan ska jag ju ha teorilektion i helgen, Något förslag på saker man kan gå igenom till barn som är mellan 11-15 år? Som inte gör att dom somnar i något hörn eller lackar för att det är tråkigt? ^^

Tjingeling :*

***

Kategori:

Ta dig i kragen , upp med din haka
Låt dom sprida falskhet , låt dom fortsätta prata
Skit i vad dom säger, fortsätt att kriga
Lev som en soldat få din ovän att lida..

Hej.

Kategori:

Haha! Kolla HÄR. Kolla på hela! Totally worth it! x)

Storm.

Kategori:


Jag säger bara -Gud hjälpe oss här nere på kusten! Havet dånar och husen viker sig för vinden. Är detta slutet?
-Väldigt dramatiskt, right?

Jag sitter här i mitt rum och väntar på strömavbrott som med stor säkerhet kommer ske, säkert under tiden jag skriver detta inlägg. Tur för mig idag som red lektion för Camilla att vi klarade oss undan det värsta som kom med regnet. Glömde ta med mig det nya tränset idag, så invigningen får ske på lördag, eftesom imorgon ska jag och Eva till skurup(?) på någon... Grej ^^ Det kallas iallafall "green rehab" och är skapat av någon grupp inom Simrishamns sjukvård och ska inefatta någon slags rehabilitering av människor som kanske har blivit utstötta på något sätt på jobbet tex. Ja, kan inte förklara det bättre, men är säkert begripligt endå. Och då har Eva blivit tillfrågad att medverka i detta, just eftersom det är ->Green<- Rehab. Av personlig åsikt tycker jag att våra hästar är UTMÄRKTA till sådan social uppbyggnad dessa människorna behöver.

Skitbra!
Tjingeling :*

Testa dig själv!

Kategori:

Hittade jättebra "testa dig själv" spel på Svenska ridsportsförbundets hemsida!
Allt ifrån stallskötsel, utrustning till hästens kroppsdelar!
Jag testade själv  och kan erkänna att jag var mycket ringrostig x)

Klicka på bilden för att komma till spelen

Á Sprengsandi

Kategori:

Handikapp.

Kategori:

Jag ursäktar mitt förra NÅGOT meningslösa inlägg ;) men idag var jag på Edda och sådär, red ut med Lotta på en nya rundan, jag red såklart Vidja och det var jättemysigt =D Sedan hade jag lektion för Hanna och hon pratar mer och mer, trevligt, men nu vill hon nästan bara "springa fort" som hon säger ^^)  Efter detta skulle jag till hammenhög för att fixa mina naglar eftersom jag hade presentkort på detta, nu är jag halft handikappad med dessa ÖVERLÅNGA naglar! Någon med tidigare erfarenhet av långa naglar i stallet o.O please, rädda mig. För övrigt var jag hos Sandra och fick min present som jag sitter och dregglar över just nu, TRÄNSET TILL VIDJA :D I´m so happy happy. det är jättefint!  För övrigt gick hon ASBRA idag, inte passtaktig en enda gång hur fort det än gick i tölten, och nästan höga lyft :D  Klockren pass, fyfan vad fort det gick! Bästa dagen på länge! :DOjOj! Min ryttarlincens har kommmit nu ca. ett halvår jag skickade in ansökan. Jag tävlade ju på kopior i somras! ^^  Auja, Det blir fint till nästa tävlingssäsong då! Fniss!

Möggel.

Kategori:

"NÄMEN GOBBEN"
Vidja <3

Photoshop!

Kategori:

Woooohoo, Äntligen fick jag photoshop installerat på min nya dator.  Men än så länge så har jag inget internet på den, men så snart som det kommer så kommer det komma trevliga bilder :O Jag vill även ha min ritplatta, det är lite jobbigt att fixa med musen alltså ^^
Men jag har testat! ba för att ;) And here it comes:

jag är medveten om vissa fula detaljer, och den fina pottfrillan, men hela poängen var bara att jag skulle testa och se, testa lite skuggningar osv. Önska mig lycka till xD

Har haft fest i helgen, orkar inte skriva ett skit om det, eller om hur det gick på lektionen idag xD
NU ÄR JAG 18! MYNDIG OCH SYNDIG!

Tjingeling :*

Homozygot för silver.

Kategori:

Ush, jag läste just en ganska hemsk berättelse i tidningen "Islandshästen" som för övrigt kom i min brevlåda idag. Det handlade om det "vackra, vänliga, silversvarta och blinda fölet Sigge". För att göra en lång och komplicerad berättelse kort: Det handlade om den här häst ägaren som hade ett Silversvart sto som började bli till åren och eftersom detta ville hon ha en avkomma till ny ridhäst. Tydligen hade hon hittat en snygg silversvart hingst som hon då betäckte med. Fölet föddes och allt var frid och fröjd. Dock märkte ägaren att hans ögon stack ut lite mer än normala gör, och om man stod precis framför honom kunde man se rakt genom ögonloben och att det vita syntes runt irisen. En lång tid gick och han släpptes till slut ihop med en unghinstflock där de blev observerade en hel del. Det var just där som misstankarna började. De tog honom till en "syndoktor" som fick undersöka honom, närmare bestämt en professor i neurofysologi från SLU.
Det denne upptäckte var, Sigge hade kraftigt nedsatta puppilreflexer, stora "klasar" med cystor i ögonen och även perifer näthinne avlossning, och på det så hade han redan från början katarakt (grå katarr). Alla dessa symptom är då vanliga för för MCOA fenotypen - dvs. homozygoter med två anlag som har multipla och allvarliga förändringar i sina ögon. Dessutom var hans synnerver inte helt utvecklade. Den här lille näst intill blinda killen hade en förmåga, han kunde skilja på ljus och mörker på sitt vänstra öga.
Även tänkvärt är att han togs bort några veckor senare, sorgligt värre.

Vad har vi lärt oss av detta?

Kinamat.

Kategori:

Idag har jag varit ledig från stallet, inte kul alls -.- Särskilt inte när vädret är fint för en gångs skull! Bah! Meen, skönt med lite sovmorgon. Nu ikväll skulle jag iallafall äta kinamat med pappa+familj och lite andra släktingar eftersom jag fyller år om 4 timmar. Jag börjar bli gammal =( Men, god mat och god efterätt och gott sällskap. Det gillar vi. Trots att det är min dag imorgon så ska jag jobba (av egen vilja) och jag hoppas jag får Vidja (a) Annars får jag väl rida henne efteråt xD För hon och jag är ett måste på min födelsedag MMYEES!
jag är lite tråkig ikväll och fortfarande inga uppdateringar från skulason -.-
kanske kommer det något trevligt inlägg om något oviktigt senare ikväll =D
Avslutar med en underbar "fjortis"-bild på MOI

Tjingeling:*

10 timmar i stallet.

Kategori:

Dagen börjades som vanligt på Edda, Jag började med att rida en runda på Vidja i repgrimma, och den rundan kommer jag inte skriva något om... GRRR. Sen red jag iallafall Eljar, det var ett tag sedan jag red honom, men det gick faktiskt mycket bra, han är lättare och lättare att plocka ner i tölten. Och sen bortsett från formen fick vi till en sån jäkla bra ökad tölt! Ohja!

Sen när jag kom hem bar det nästan iväg direkt igen, skulle till ridskolan i Borrby eftersom jag hade blivit tillfrågad att hoppa Knallen på teorilektionen, (Skulle visa olika hästar under löshoppning och under ryttare). Och jag som varken hoppat eller ridit stor häst på ett halvår var ju lagom nervös ^^ Men det blev bättre efter bara 5 minuter. Hoppade riktigt bra, lite krassligt, men helt okej. Inga rivningar och inga vägringar! upp i ca. 1 meter kom vi =) Dom filmade honom samtidigt, eftersom han ska säljas, så skulle dom ha en film till annonsen. Och som inte många vet, men så är jag ju sugen på honom, jag tycker ju verkligen om honom. (Ja, jag tycker om Vidja MYCKET mer, men jag måste inse fakta att jag aldrig kommer ha råd att köpa henne). Och Knallen känns bara såå rätt, om jag inte köper honom kommer jag ångra mig MYCKET. och det vet jag. Så då frågar jag mig själv, var får jag pengar ifrån?! NAH?! Nu när jag ska betala min utbildning och allt, ska åka till Island, och hur ska jag hinna med allt.
Helt enkelt får jag försöka leva på skolan så länge. och ser hur allt slutar. Det är så mycket just nu och jag bajsar gärna i allt!

Imorgon är jag ledig från Edda och det är skönt för det är en del som ska göras nu! Imorgon ska jag fixa mina naglar (Olalala), och sen på kvällen ska jag ut och äta med min pappa+familj och även min farmor följer med från malmö stad. Gutt.

Tjingeling :*

Glada räkan sjunker!

Kategori:

Vår kära resturang-båt sjunker!
Eftersom jag är lat ikväll och Louise redan har skrivit ett inlägg om detta så hänvisar jag er till hennes Blogg istället HÄR!

Varsogod Louise, nu får du ännu fler läsare :D

BUGGBUGGBUGGBUGG.

Kategori:

Det känns som om ALLA internet-sidor buggar och möglar och cpar sig som fan ikväll . Alla utom blogg.se tack gode gud (Peppar Peppar).

Tisdag.

Kategori:

Dagen invigdes med härligt morgonregn (-.-') och en skål beroende-framkallande youghurt! Men när Saga väl var  på väg till Edda hade det slutat regna, men man kunde ju bara gissa hur snygga hästarna var =D Unjefär så snygga som på bilden här bredvid som dock är tagen förra hösten (2008) Förutom den vanliga lektionen på Vidja skulle vi visa Perla för Camilla för att se om hon är något att visa på avelsbedömningen, Camillas utlåtande var kortfattat såhär: Men tanke på hennes "begränsade" gångarter och hur pass lite hon är riden ännu så kommer ni nog inte hinna få henne tillräckligt "i form" tills avelsvisningen. Mjo, det kan jag nog hålla med om, det är inte så lång tid vi har på oss som det ser ut nu. Kanske visar vi bara henne exteriört. Däremot Vidjas del var lite possitivare, Vi får massor med beröm (som jag inte drar upp här då låter det som om jag skryter *fniss*) traven är såååå jäkla bra nu, lite finslip till sommarens tävlingar så jävlar! Även jag måste komma i form. Det är inte någon som har några URBRA bantningstips eller sådär?! Kanske några tips på hur man tränar bort sidofläsket/kärlekshandtagen, och även de.... där som täcker mina magrutor! =)

OCH, jag har nästan helt glömt bort det ^^ men gott folk, jag fyller ju år om 3 dagar :p Och jag har helt och hållet glömt bort detta! Men jag har kommit fram till detta att jag längtar!
Sen borde vi bli lite besvikna på Skúlason som inte uppdaterar sin sida så mycket nu mera -.- Men inte ska jag klandra dem för att det inte händer ett skit såhär dags på året. Förmodligen kommer det lite nya uppdateringar här på bloggen såfort jag fått hem det nya Islandshästen numret! Dom failar på att skicka ut den tidningen alltså. -.- Men Òfeigurs tidning kommer regelbundet och det gillar vi! Nästa nummer kommer till mig den 22:a November och då borde ni förvänta er lite uppdateringar om höstens aktiviter!

Och glöm inte!
Kursen för Säker hästhantering med Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist som äger rum den 14 november i Billing! Det finns fortfarande platser kvar, både för den som vill ha häst med sig och som åskådare! Läs om det på Òfeigurs hemsida!

tjingeling :*

Övningsköra.

Kategori:Idag blir det inget Edda pga vädret, Inte lönt att åka ut dit för att sitta i stallet och smörja utrustning för 3:e gången denna veckan... För att det inte alls är roligt att rida när det regnar. BLÄ! Så nu snart ska jag ut och övningsköra istället, inte lika roligt som att rida eller pyssla med Vidja, men det är iallafall en sysselsättning för dagen (y)

Vill bara passa på att påminna er om att Islandshingstars hemsida har blivit updaterad! Så om ni nu vill veta var alla hingstar betäcker 2010 så kolla in det nu ;) Man måste vara medlem, men det är gratis =)

Jag saknar Vidja =(

Testar.

Kategori:


Klicka på bilden och ni borde komma till Louise´s blogg.

*****

Kategori:

Fyfan, rent ut sagt, dessa filmer gör mig illamående och får ont i magen :S

Höstväder.

Kategori:


Denna yoghurt är beroendeframkallande och är omöjlig att sluta äta. =((

Det blåste ganska jäkligt imorse, men drog till stallet endå, Red perla lite, det gick VÄLDIGT bra faktiskt, riktigt trevligt, precis när jag ätit min lunch, öppnade himlen sig och jag rusade ut och hämtade Vidja så jag kunde rykta henne lite innan hon blev för blöt (glädjen är inte lika stor när dom är blöta ^^) HIhi, tog i pälsglans i man och svans för skojs skull, antagligen är det ganska bortduschat nu med tanke på regnet, men mysigt hade vi det =D Här kommer bild på sötpai!

Haha, hon gillade flätan lagom mycket ^^

Och imorse fick jag sms av Helen, hon frågade om jag ville hoppa knallen på Torsdag. Det ska tydligen vara samma grej som förra året, det är teori för alla grupper samtidigt, så hoppar några olika hästar och våra ridlärare förklarar hur de hoppar olika osv. Så jag ska gå hoppa Knallen =D Och OM jag har saknat den hästen =) Dom ska även filma honom vid samma tillfälle eftersom han ska säljas =( Jag är ju lagom sugen, fast, jag har ju satsat på Islandshästar nu, han är ju Varmblod. Men han är speciell, det är något med honom, han är härlig =) Det ska iallafall bli kul att få komma till ridskolan igen, det är ju ett tag sedan sist eftersom jag slutade. Besök dom på:  www.osterlensridklubb.se
Bilderna nedan är från ridskolehoppet när vi tappade förstaplatsen med en rivning ;) DAMNIT!

Fars dag.

Kategori:

Ironiskt att ingenting i mitt inlägg har något med rubriken o göra ^^

Idag har det varit två lektioner, och jag har varit SUR idag, det är kanske bra, det gjorde mig till någon slags "badass" ridlärare. Man kan inte alltid bara låta dem lulla runt, sätt gränser och öka kraven  ;)
Sen red jag Vidja <33 och OJ vad jag har saknat henne!

Fick sedan reda på Eva att hon har blivit förfrågad om ett samarbete med något som kallades "Green rehab" (?) Som även sammarbetar med carema närvård (sjukhuset) i simrishamn. Som just handlar om rehab med hästar. Låter intressant, vet dock inte allt för mycket om det för tillfället men det kommer väl.


Är du emot rasism? Kopiera denna bilden och lägg ut den på
din blogg. Be också dina läsare lägga ut bilden på sina bloggar.

Lördag.

Kategori:

Har bara varit på dop idag, och har bara haft vidare funderingar på  hur mycket jag vill härifrån, framförallt bara hemifrån. Jag längtar tills jag ska till Island oavsett när det blir av så längtar jag till dess. Egentligen längtar jag tills jag är klar med hela min utbildning, till jag är klar med min Island-resa och bara komma tillbaka och påbörja det jag vill. Men det är så många grejer omkring som begränsar.  Det finns en som håller ihop mig, Vidja <3trötthet =D

Kategori:

Idag var det meningen att jag både skulle följa med Louise till sandvången och sticka till Edda fast jag är ledig, men när jag vaknade i morse så kände jag mig väääldigt trött, varför vet jag inte. Sen med tanke på att vi måste gå mer än 2 kilometer från bussen för att komma till Sandvången så blev man lite extra sliten. Så när vi kom dit så skulle vi rida Gymir och Heba som jag inte hade bild på tidigare men nu har jag det. Jag har till och med fotat ALLA hästarna i hagen, utom en skimmel som stod långt borta. Så här kommer alla :

Heba                                                                                Gymir

Solen                                                                      Lejontass

Stoföl                                                    Hekla                            Hingstföl

Geysirs gomp och lilla hingstfölet som sticker fram.
För övrigt ska jag  på dop imorgon, och i och med att jag inte var hos Vidja idag så innebär det att jag inte kommer träffa henne på två dagar ..... =( Bläää. Men på söndag =) Då är det även två lektioner att uthärda! Ouuuuf vilken vecka asså.
Ska övningsköra till Malmö imorn så håll er inne (y)
Tjingeling :*

Lååång dag.

Kategori:

Idag har det varit en lååååång joooobbiiiig daaag!
Kortfattat vad som hänt:
- Lektion för Camilla
- Vaccination av hästar
- Visa Mjödur för veterinären (hälta)
- Isak åkte
- Förberedelser inför kalaset
- Gå med utklädd Gráman och möta barn
- Vara spöke på spökrundan
- Ha koll på barn från underjorden

Ja till och börja med gick lektionen för Camilla väldigt bra, och hon tycker att traven förbättras för varje VECKA! Jättenajs, sedan att hon börjar lägga vikt på bak och lyfta lite fram, Yesyesyes! Najsigt. Sen strax därpå skulle veterinären komma och vaccinera massa hästar, och såklart blev det kludd med papperna. Men, Sedan skulle hon kolla Mjödurs hälta och hosta, Hostan skulle vi låta vara en vecka till, men hon ville att vi skulle åka och rönka hans ben, men det var det vi tänte från början, så, så blir det!
Sedan kom en kvinna och hämtade Isak (katten) Men hon tog inte Hedda (hans syster), det är jäkligt synd, för dom är alltid tillsammans, i och med att de blev övergivna av sina mamma som MYCKET små, har dom alltid bara haft varandra. Därför gör det mig också lite ledsen att separera dom, vi har ju kvar Hedda, och det är hemskt att se henne utan sin bror. Ligga ensam och sova för första gången. Sen bor den här kvinnan vid en stor väg, och jag är rädd att Isak ska springa ut på den och bli överkörd som hennes förra katt blev. Blää, mår illa av att tänka på det.
Men inte hade vi tid att tänka på det när vi hade ett kalas en timme framför oss, Gustav som fyllde år och Klara skulle rida ner till grinden och möta alla barnen som skulle komma på Gustavs kalas. Så vi klädde ut gràman till en riddarhäst och gick ner till grinden i mörkret. Uderbara häst som gick i mörkret förbi marchaller och utklädd till en gud vet vad. med två  barn på ryggen.
Senare direkt efter maten så skulle barnen gå spökrunda och vi alla hade våra uppgifter, Veronica skulle sitta i början och ha en kappa över sig och hålla i ett pumpahuvud som lös, så det såg ut som den bara stod på en sten, sedan när de kom nämre skulle hon röra  på sig. *fniss* Sedan skulle de gå upp i skogen längs en bana som vi hade snitslat med reflexer, våra ridreflexer ^^ Där göran klampade omkring i skogen.. Ooohh! Sen skulle Jennie gömma sig någonstans och kasta blöta bommulstussar i ansiktet på dem! ÄCKLIGT! Och sist skulle jag (prinsessan) sitta och vakta skatten, så satt jag med ryggen emot när de kom, så de bara såg en slöja, sedan när de kom fram så skulle jag vänta mig om snabbt och skrämma dem med den äckliga masken jag hade på mig. Mm yes.

Sen imorgon är jag ledig, och det är sköööönt, Sen på lördag ska min lillebror döpas så det blir till att åka in och bevittna det. Så ingen Vidja på lördag heller. MEN PÅ SÖNDAG! Då åker jag till min lovelovelovellove <333 TVÅ jä*la dagar utan Vidja... -.-'

har även pratat om min framtid, den är väldigt planerad just nu ^^ Jag ska då gå den här tränarutbildningen, och när jag är klar med den ska jag åka till Island och jobba med hästar, hoppas jag :p För mat och boende, och även passa på att gå någon kurs på Hólar, om ekonomin tillåter det vill säga. Men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna åka ifrån Vidja... Om det går som vi vill och Vidja blir betäckt så kan jag åka under tiden hon är "oridbar" och resta tillbaka när det är dags! det är ju trots allt en viss tid!

Sen har vi pratat med Camilla om Perla som ska kolla henne lite, om hon är värd att avelsbedöma SOM JAG VILL PÅMINNA ALLA OM ATT KOMMER HÅLLAS I SKÅNE NÄSTA GÅNG! Goooooooo skåne!

Och det var nog vad jag orkade skriva for now =)
Tjingeling :*
Vulkanutbrott Island.

Kategori:

Island-Heimaey 1973, natten den 23 Januari.
Vulkanutbrott som höll på att ödelägga hela ön
utbröt strax utanför staden. Sjukt, sjukt, sjukt.

Idag, 35 år sedanare håller man fortfarande på
att gräva upp saker som blev begravda under lavan.
Vill jag fortfarande åka till Island? ;)
Med tanke på att Island är en av de mest vulkan-aktiva länderna i världen (kanske mest? är ej 100)


Okej, fick svar från Ia & Denni, och de hade tydligen sålt honom, Så det var bara till att mejla de nya ägarna, men de visste tydligen inte var han skulle betäcka 2010 -.-'  Jag skulle tydligen återkomma i Januari. Jaha, tack för den.
För övrigt har det blåst förjä*ligt mycket idag, och det har varit kallt som en isbjörnspitt (tack Louise för uttrycket!). Och jag har hållt mig inne i stallet hela dagen och fixat vårt "nya kontor" Som ska vara uppe vid "förjöjningen/ foderkammaren" Där vi har satt fram ett skrivbord, exakt likadant som i sadelkammaren och tagit upp alla privata pärmar och grejer ja, och dylikt. Satt dit griffeltavla för meddelanden osv. HÄRLIGT! Sadelkammaren är numera mer gästvänlig, och det som finns där är, sadlar och träns ofc. men även bara gästbok och faktavböcker om island och islandshästar. Lovely. Två (dåliga) bilder på detta här nedan:

Jag har precis klippt mig, och en hel del åkte av, men jag får skylla mig själv som väntar 100 år med att klippa mig -.-'
Men di e freeesccht nu iallafall. Imorgon är det träning för Camilla samt ska Evas barnbarn ha kalas, och då ska de gå en spökrunda i skogen. Och vi har verkligen speciella planer för dem, OHJA det har vi! ^^)

Tjingeling :*

 

Heldag i stallet.

Kategori:

Idag följde Louise med till Edda för att hälsa på. Vi red även en liten sväng då hon red Loftur och jag Vidja såklart. Två raudhjarpur-hästar ute på härlig runda i kylan! Efter att ha tagit bussen hem skulle vi ta Louise moppe till stallet, men dock fick vi punka mitt i alltihopa, i stan som tur är! Så vi fick Skjuts till Gymir. Väl framme träffar vi Tina och innan jag knappt hunnit säga hej frågar hon om jag vill rida Heba, hennes skimmel(grå för tillfället). Och sjävklart ville jag det. Men pga. vår försening fick vi rida i ridhuset, och det gick prima ballerina, sedan skullle jag avsluta med att hoppa Gymir vilket blev som det blev. jag kan inte rida Gymir -.-' Men det blev bättre till slutet ^^) Vi fick även till ett och annat språng ;)
Det var min dag väldigt sammanfattat!

På tal om annat har jag fått svar från Ia och denni om Òmi och tydligen var han såld till Agersta något, så jag har vidarebefodrat mejlet till dem och hoppas på ett positivt svar från dem! Vi är ju väldigt sugna på Òmi!
Òmi

Läsarrekord!

Kategori:

Woohooo, Go Sagas blogg!
Idag har jag haft läsar-rekord!
Keep on the good reading folks!

Vidja <3

Framtidsplaner!

Kategori:

Idag snackade jag med Eva, och eftersom jag tidigare nämnt att om man betäcker Vidja med en hingst med två gulanlag så blir det ett "creme-färgat" föl, det tyckte ju Eva var fantastiskt!  Så om jag har hittat en isabell-hingst eller liknande innan vintern är över så betäcker vi Vidja så tidigt som möjligt nästa år! :D Det ska vara en hingt med mycket action i tölten eftersom det är det Vidja saknar. Så om ni känner till någon som kommer och betäcker i skåne så säg till ;) Sif ska vi också betäcka! Fast med en hingst som ger stora kraftiga avkommor eftersom vi vill ha en verksamhetshäst efter henne, tror inte vi har några färg-önskemål på denne.
Perla ska vi få bedömd både exteriört och "ridegenskaper" eller  vad man nu bedömer i. Så det är meningen att vi ska lägga upp ett träningsprogram med Alexandra Montan Grey för Perla och mig, och sedan ska jag visa upp henne o.O  Läskigt! Har disskuterats om det ska göra i dannmark kanske eftersom det är nämre. Men inget är bestämt! Det är som sagt vad som hänt idag minst sagt.
Mjödur ska bli promenadhäst då han fortfarande visar tecken på hälta, Bollerup nästa.
Har även fått svar angående resebidraget! Inget givande svar dock men svar har kommit, YES!

För övrigt har jag just varit hos tandläkaren och fick inga anmärkningar, prima ballerina!

Tjingeling :*

För alla er som trodde det var lätt att rida =)
(Det roliga börjar ca. 1:45 in i filmen, alla ni som rider och är trött på allt snack från folk om att det är enkelt  NJUT, alla ni som inte rider som påstår att det är enkelt att rida IN YOUR FACE!)

Ny gångart funnen!

Kategori:

Idag har en ny upptäckt skett! Gångarten sågs i de skånska bokskogarna mellan klockan 10.00 och 13.30 och får de flesta att klia sig i bekhuvudet av förvirring. Detta spektakulära sätt att ta sig fram innebär mycket aktion (höga benlyft), och kämparglöd, benförflyttningen är obeskrivlig och inte heller är den bekväm, har vi hört från anonym källa. Vi har även fått info om att benförflyttningen är delvis samsidig och ibland samtidig och ibland en mix av det hela!
Saga berättar: Det är som en hela jäkla fruktsallad av alla 5 gångarterna.

Gångarten kallar vi,  Taktfel (taktikus feluus)Idag var det Vidja som inte kunde gå i EN gångart, så hon blandade allihopa =) Vi är bäst.

Hubertus!

Kategori:

Idag var det hubertusjakt på Pinneboda!
Och som sagt, jag och Vidja är AWESOMENESS!
Vi vann upploppet! :*


Vi anlände till parkeringen och lastade av hästarna. Vi va smått förvirrade eftersom vi aldrig varit där förut så vi bara hängde på strömmen och gjorde som alla andra gjorde tills Agneta kom ner och hälsade oss välkomna och förklarade lite (Vilket uppskattas väldigt mkt av oss som inte visste någonting) Som sagt, alla samlades i den hage där upploppet senare skulle hållas. Sen begav vi oss, red i en lååång bit i skogen över stock och sten-bokstavligen. Efter ca. 1.5 timme kom vi till Gyllebo där vi grillade korv och hade jättemysigt. Sedan red vi tillbaka, en annan väg dock =) Då var det dags för upploppet, Vidja knäpp som hon är hade ju tutat runt och varit helt galen hela rundan och va genomblöt av svett så jag var verkligen osäker på om jag ville rida upploppet, Men okejdå tänkte jag, Vidja tycker ju det är kul att springa, men tänkte ta det lungt och hålla mig bak med Jennie som också tänkte ta det lugnt. Pang, starten går och vi  hamnar sist/mitten av hela flocken, hästar trängs och jorden skvätter, Vidja kändes snabb jämfört med de andra hästarna, så jag ba "What the hell" och stängde ögonen och blundade för att inte få jordstänk i ögonen och bara Ööööööööste på och red om dom en efter en, när vi bara var några meter innan svansen var det fortfarande två stycken framför mig, den ena låg jag jämsides med och den andra gjorde ett väldigt bra försök att ta svansen, men nådde inte pga att häsen inte ville gå nära den orangea flaggan som kanske var lite skrämmande. Jag vet att Vidja inte är rädd, och det ska hon inte vara nu heller tyckte jag. Så jag red RAKT PÅ flaggan med svansen på och rycker åt mig den och håller den krampaktigt för att inte tappa den, komiskt nog fick jag med mig både svansen OCH pinnen med flaggan på xD Awesome  ;)
Grimman på bilden nedan var den jag fick som pris =)

Jag säger bara massor med tack till alla som var med och fixade allt detta, och alla som var med, JÄTTEtrevliga människor! Jag rekomenderar STARKT Pinneboda Hubertus!  pusspuspuspussspuspuss :*