updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Simrishamn SUGER -.-'

Kategori:

Okej, kvällen är kommen och Simrishamn bjuder inte på ett SKIT, har hört talas om att det är något som kallas "Simrishamn lyser" ikväll, men vem bryr sig om en julgran i hamnen egentligen? Idag har jag inte varit i stallet och alltså inte träffat Vidja ='( Men hon har vilat idag inför Hubertus-jakten imorn och de ska bli AWESOMEEE! För övrigt har det varit show på brösarpsgården idag som jag ville kolla på, men pga. min sovmorgon och brist på tillvägasätt att ta sig dit så blev det inget med det tyärr. BLÄÄ!
två söta tävlingsbilder på mig och Vidja i brist på annat xDDDDDDDD
(rider fram i slappe-trav ^^)


Tjingeling :*

Veckans fördomar.

Kategori:

Efter många berättelser från Louise (saedis.blogg.se) denna veckan Har jag bestämt mig för att här på bloggen konfrontera/bekräfta alla fördomar mot islandshästar. Jaop,
Islandshästar kan inte följande:
-Gå i ridhus,
-hoppa,
-gå på tyglen,
-gå med "vanliga" hästar i hagen,
-Och mycket mycket mer... Detta är endast en liten, liten del av vad dessa VÄLDIGT BEGRÄNSADE islandshästar INTE  kan göra!
Känsliga läsare varnas, bilderna nedan kan uppfattas som stötande! OBS! OBS! OBS!
Vi måste fråga oss själva, är dessa bilder fejk?

NEJ, Jag säger bara till alla er som påstår er vara goda hästmänniskor och anser er vara fullproppade med hästkunskap, Ni är ett STORT komplett gäng KORKADE indivder som glömmer bort att INGEN häst från början var gjord för att hoppa högre hinder än deras natur tillät, inte heller var dom gjorda att gå och kröka på nacken nej, OCH FAMFÖRALLT var dom inte gjorda för att bära oss människor på deras ryggar! Så gör våra islandshästar (och alla andra) en tjänst och ge upp era fördomar och glöm inte vad hästen från början var, Vild. Kunde man få våra halvblodshästar till o hoppa över sin egen mankhöjd, varför kan vi inte få våra islandshästar till det? (Bortsett från deras fysiska begränsningar och vad de egentligen är avlade för)
JAG ÄR ARG JUST NU!

Puss

Småbrödernas ritt.

Kategori:


-Som sagt kom mina bröder och red idag, och dom fick rida Gráman japp. Men pappa ångrade sig och ville inte rida längre. Det gick bra och både Fabian och Måns fick prova att tölta och det var mycket uppskattat. Det är ju alltid lite speciellt att få rida på en vit häst =D (Och gissa om jag fick jobba för att få honom vit -.-')
-Sen red jag till forse med Vidja, barbacka. Härligt som attan, Vet inte varför men idag kändes hennes gallopp ovanligt mjuk och fin =) Och det blir nog Hubertus på Pinneboda trots allt!
Lite katthumor som gör mig glad:"He chews on my shoes"
"He´s the meanest little kitty so i named him Sparta"
"i know you making noices just to mess with my head"

-Hör likheten mellan denna och en ompalompa song-

Småbröder+häst

Kategori:

Ryggvärk och svidande armar sedan hårt arbete igår, idag kommer min pappa+famlij in från malmö för att hälsa på sin barndomshåla- Simrishamn. Deras första anhalt är Edda hästar där de ska hälsa på mig och så ska två av mina små bröder, 3 och 5 år få rida för andra gången på Edda. Pappa som verkade sugen frågade han också om han fick rida, Men eftersom det är planerat att Gráman skulle användas så vet jag inte. Det får vi fråga Eva om, min pappa han väger ju trots allt inte så mycket.
(Fabian & Måns)
Och jag längtar så fruktansvärt mycket till Island! Jag vill dit nu, och vara där lääänge. Jag hade faktiskt tänkt fråga Eva om hon kanske kunde ta kontakt med Hlidarbergi och höra om det finns något alternativ till att jobba för mat och boende. Jag vill ju åka som någon slags Au pair, men jag vill inte jobba med barn >.< Jag vill ju jobba med hästar. Så vi får ju se hur det blir med den saken. Men till Island ska jag *Kapaow*
Från en annan vinkel sett, jag vill inte lämna min Vidja, BAJS på att jag inte kan ta med henne till Island och ha henne där och massa sånt, BAJS på det säger jag bara. Det är ju trots allt väldigt lång tid innan jag reser till Island i och med att jag ska genomföra min utbildning först. Kanske har jag köpt Vidja innan dess och ordnar så hon får gå en lång härlig tid på bara lösdrift, kanske med ett föl? Något under tiden jag är borta. Kanske blir det så, det är så jag vill att det ska vara iallafall.
Nu är hon ju ett sto, Men jag säger bara, My brother <3
(Mest för att uttrycka mig i något slags amerikanskt slang att hon står mig nära, närmre än någon annan, och att inte ens döden skiljer oss åt)
Hör av mitt ass ikväll om dagens händelser.
Tjingeling :*

*****

Kategori:

Oooooh, vad jag längtar efter min nya dator (om jag nu får någon), Denna datorn går mig på nerverna, snart lackar jag ur och slänger denna datorn långt bort där solen inte skiner! Samtidigt som jag undrar om jag ska få något svar av den där Tanja angående resebidraget till ungdomsseminariet jag vill på -.-' Blä.
Idag har jag hjälpt farfar att vänta upp och ner  på jorden så att dom kan sätta potatis i framtiden, BLÄ så jobbigt. Senare så drog jag till stallet och upptäckte att vallackerna stod vid grinden! Vilket händer en gång i kvartalet typ. Så jag och Jennie norpade två hästar (Eljar och Sleipnir) och begav oss mot skräddarröd, där vi hittade en ny jättretrevlig runda! Sedan efter det tog jag Vidja och longerade, hästa min springer bara som en blådåre och måste verkligen lugna sig lite. Men fin har hon blivit!


I brist på nyheter från Sif och andra trevliga ställen så lägger jag upp 2 filmer som legat på min lista under "bokmärken" under en lång tid. 2 filmer som verkligen väcker lite tankar och känslor.
Den här första behöver jag nog inte säga så mycket om, den för fram ett ganska klart budskap.


I vissa delar av denna filmen ovan kan man se Alexander Nevzorov vilken jag upptäckte för ca. 8 månader sedan och har sedan dess varit min STORA förebild. Jag vill ha hans film och bok NU.  Kommer ett litet smakprov på honom här nedanför:
OCH JAG BEORDRAR ER ATT SE HELA!

Nyheter från Brösarpsgården.

Kategori:

"Vi är mycket glada för att Eva-Karin Bengtsson hittade sin nya häst här efter att Kyndill så tragiskt gick bort.
Hon var på Island i olika omgångar, i Danmark och i Sverige förstås och provade hästar. Till slut kom vi fram till att vi nog hade den häst hon sökte här på gården.
Askagården har avlat denna underbara valack och vi har ridit in och byggt upp honom. Idag är han 6 år och meningen var att Anna skulle ha honom som sin, men Eva-Karin blev stört förälskad och nu bor Vidar från Askagården i Falkenberg." -Skulason.se
(Vidar, fuxen)

Islandshäst för hela slanten

Sovmorgon...

Kategori:

Idag tog jag en lång och välförtjänt (?) sovmorgon och en nyttig frokust bestående av fruktsallad och Yogurt! Idag är första gången jag inte är i stallet på eviiiigheeter, och det är skönt, men tråkigt... Tyvärr hade jag helt glömt att Sara skulle komma idag och jag skulle träna Perla för henne idag -.-' Ussch, vad jag känner mig dålig. Men imorn blir det stallet igen iallafall! Så får jag nog ta ett snack med chefen ang. hur vi gör under höstlovet eftersom det blev lite missförstånd idag.
Men sovit har jag inte bara gjort! Jag har även varit ute och spelat fotboll med Wilmer min. Och han kan spela fortboll om någon, han plogar runt bollen med nosen ;) och FORT går det ;)
Gårkvällen spenderades med att rita lite, och bla. "råkade" jag rita en häst som helt random råkade likna Gymir ^^ Så vi sa att det va Gymir och så va allt prima. Jag failade ju för någon vecka sedan på att rita Louise och Gymir efter ett foto. Så, såhär fick det bli ja. För att göra det hela trevligare så gav jag även honom en hagkompis =)

Kommer förmodligen ett inlägg till ikväll, TJINGELING :*

Vidja+Pass=?

Kategori:

Årets Häst 2009
Vidja borde vinna. RÖSTA FÖ FAEN!

Okej, Gjorde som jag sa och lät Jennie filma mig. Det blev sammanlagt 3 filmer. FÖRJÄVLIGA sådana, lektionen drog ut över tiden, och hästarnas lunch var redan försenade och dom höll på att meja ner stallet för att få mat. Blä. Men vi drog iväg endå, Vidja SUR som ättika över att inte fått sin mat. Så ja, trav/passtaktig tölt -.-' fyrtaktig trav och slapp galopp, sämre kunde det knappast bli x)
Så vi körde på en film med BARA pass där jag drog på, hon rollade lite fjuttigt unjefär fram till jag var rakt framför kameran och gick svinbra strax efter ;) Såklart.
Såg bättre ut på bild än på film x)

Enjoy Vidja and moi!
Och igår fick jag sånna här skönheter!
Pumpa-choglad or something ;)

Väntar fortfarande på svar från Tanja om resebidraget till ungdomsseminaret! Jag vill jag vill jag vill. Någon mer som ska dit?! :O

För att jag är så hopplöst förälskad i G-boots:   
http://www.gboots.se/

Outlet på Flyinge Hästshop!

Kategori:

Nu jäklar händer det grejer!
Outlet på Flyinge hästshop, 40-80% på allt! Märken som bla Equline och Kyra K. För er som känner att ni behöver nya rikemansgrejer fast till ett billigt pris ;) Den 26 Oktober (Imorgon), Kanske i will go there!
Flyinge shopen: www.ryttare.com

(Diva frá Gatugården, Vidjas lookalike)

Nu snart ska jag ut till stallet och ha lektion och nu jäklar ska vi få fason på tjejerna! Leken är över, här börjar allvaret! DAMMDAMMDAMMDAAAMMMM!(8) men för att muka upp stämningen ska vi jobba med horsemanship och rida i repgrimmor! Senare ska jag be Jennie filma mig och Vidja när jag rider flygande pass, och ser det någerlunda okej ut så får ni kanske se den ;) Men främst är det för att jag själv ska kunna se om det något att visa på tävling eller något att skämmas över ^^ Hehe, jag har ju trots allt aldrig blivit tränad i pass, bara testat själv x) Så vi får väl se hur det blir med den saken! Om den blir riktigt awesome, så ska jag använda den till en hemlig sak som jag kanske berättar ikväll eller imorgon ;)
Utvärdering ikväll om dagens lektion!
TJINGELING :*

Regn, regn och åter regn.

Kategori:

Jävla skitväder säger jag bara!
Men det var bara till att masa asset ut till stallet och ha en ponnytur samt en 1.5 timmes-tur. Shettisarna började med att vara snälla, senare in på turen började Boizon (som jag ledde) tramsa, slå med huvudet och jag förstod verkligen inte vad han ville?!Jag gav honom lång lina ifall han ville klia sig, men det såg bara ut som om han tänkte lägga sig ner, Vilket var lite obehagligt. Efter ännu en kort stund börjar han tramsa och gå i sidled och försöka springa iväg, jag håller med järngrepp för att han inte ska explodera iväg. Sista sträckan hem tog till och med Boizon ett skutt rakt upp i luften liknande bockning. jag bad till gud att barnen skulle sitta kvar hela vägen fram till gården. Pegasus gick det bättre för. Men alla överlevde!
Jao, strax därefter var det 1.5 timmes-tur, trevliga tjejer i dåligt väder, men allt gick kanonbra! Och vi har äntligen haft disskutionen om hurvida Vinur ska pensioneras! Och det sker nu, han kommer fortsätta sina dagar som barnhäst och eventuellt 1.5 timmes tur om han känner sig pigg =) Detta blir kanonbra, och då har även Eljar kommit in i bilden, han har utvecklats enormt och blivit så säker på sina gångarter att han säkert kan gå turer med vana ryttare nu! Samtidigt kan man tycka att det är "synd" att en flott häst som Eljar ska gå turridning, men som sagt, det var ju faktiskt tänkt från början att han skulle ersätta Vinur eller Loftur och även han måste bidra med sitt. Och det ska säkert bli bra!
Frusen överallt kravlar jag mig in i bilen och åker mot ett härligt varmt bad hemma!

Angående ungdomsseminariet så har jag mejlat och frågat vad
för reseersättning jag som bosatt i skåne kan få. Dock är det helg
och jag förväntar mig väl svar till Måndag i hope! Jag är jätte-
pepp att åka dit! Synd bara att det är 120 mil dit (Y)
Som till Stockholm och hem igen =D men det hindrar mej inte! HöHö!

Och nu börjar det närma sig Hubertusjakten! Ska ni vara med någonstans?!
Lite trevlig fakta från Wiki:
Hubertusjakt är en hästtävling med ursprung från Storbrittanien. Jakten går ut på att man rider en bana med ett antal hinder som måste passeras. Banan har en viss bredd som inte får överskridas och dess bredd markeras genom två ryttare, pikörer. Längst fram rider en jaktledare, master, som inte får passeras av de tävlande. Banans upplopp är den sista sträckan där det går ut på att hinna ifatt en person med en rävsvans fäst på sig. Den som lyckas ta rävsvansen vinner jakten. Rävsvansen kan också vara fäst vid en tavla, bom eller dylikt.

HAJPO

Ungdomsseminarie!

Kategori:

GAH! BLOGGSIDAN ÄR EFTERBLIVEN!
Nu undrar jag hur många gånger jag har skrivit detta inlägget?! o.O
Idag har jag iallfall ridit Perla och hon är underbar!
(Denna texten var typ 50 gånger längre innan, men jag  orkar helt enkelt inte skriva om den fler gånger -.-')

Nationellt Ungdomsseminarie på Wången 5-7 februari

Ungdomssektionen och Projekt SUL (SIFs ungdomsledarutbildningar) inbjuder till nationellt ungdomsseminarie på Wången den 5-7 februari 2010.

Seminariet kommer att innehålla information om Projekt SUL, Ungdomslags SM, FEIF Youth Cup, TREC och mycket annat. Syftet är även att via bl a grupparbeten ta fram ungdomarnas egna önskemål om vad en aktiv ungdomssektion inom SIF kan arbeta med och inte minst bilda nätverk. Självklart kommer en rad trevliga kringaktiviteter att ordnas!

Seminariet är kostnadsfritt och resebidrag utgår. För ansökan av resebidrag kontakta Tanja Zabel, tanja@tanjaz.net. Antalet platser är begränsat, vid fler antal anmälda än platser så kommer lottning att ske. Sista dag för anmälan är 5 januari.

Anmälan sker till Ulrika Backan (projektledare för SUL) via mail, ullis_rengsjo@hotmail.com. Ange vilken lokalförening ni representerar. Seminariet beräknas starta ca 10.00 den 5 februari och avslutas efter lunch den 7 februari.

Läs mer på SIF´s hemsida: www.icelandichorse.se

Tävla i pass?

Kategori:


(Eljar)

Dagen började på det mest underbara sätt, Med Vidja <3
Så jag red henne lite på banan men Brrrr vilket humör damen var på!
Stel och skulle icke göra som jag sa Bläää, så jag tölt-tränade lite
på banan och begav mig snart ut på gusvägen där jag töltade lite mer.
Aningen stelt men okej lyft =) Red bort mot stockeboda för att lägga
pass på rakstäckan tillbaka. Och JÄVLARRRRRRRRR! Säger jag bara ;)
Så när jag kom tillbaka sa jag till Eva att jag vill börja tävla pass
för att det går så bra när jag lägger henne i pass!
Yaaaay!
Fuuuurther on, En liten tjej på fyra år skulle komma och rida en halvtimmes lektion på Vinur klockan 13, Så det var bara till att knalla iväg genom den miiiil-långa hagen efter luch. Hämta Vinur och ha lektionen. Den lilla tjejen var nog lite rädd för mig för hon fick tunghäfta när hon träffade mej ^^ Sa inte ett ord på hela lektionen, kul med feedback och sånt japp! (Y) Men hon sa faktiskt en grej till mig tillslut och det var: "Kolla mitt plåster" Jag är kanske inte läskig trots allt ;) *fniss*
Senare klockan 16 var det nästa lektion och då var dom sex stycken så Jennie kom och assisterade lite, vi longerade och hade ballans/sitsträning. Och DI behövdes ;)
Stjarni mår  bättre också men slapp gå på lektionen idag! och vi får aboslut inte glömma att Eljar debuterade som lektionshäst idag, och gick för första gången i sitt liv lektion med ett barn! Hurray! Det gick faktiskt bra, förutom att han är lite "överkänslig" och reagerar på minsta skänkelberöring och liknande , det gillar vi iochförsig. Eva ville även att Vidja skulle testa att gå med, och jag är på det som fan. Det hade varit bra för henne att få känna på något skört och ömtåligt! ^^ Men jag är väldigt rädd att hon ska göra något och skrämma ett barn. Skratta eller gråta åt det? xD

Ófeigurs mest lovande YR och Junior år 2009!
-Stort grattis till Sofie Panduro och Anna Dahl som blivit utsedda till Ófeigurs mest lovande Junior respektive Young Rider 2009!
-"Bästa Senior" har också utsetts, av Fönix Ungdomsgrupp. Titeln gick till Ancie som har gjort ett riktigt hästjobb både före och efter det gångna årets tävlingar!

NYTT FÖR TÄVLINGSSÄSONGEN 2010!
"Vi vill påminna om att man vid incheckning på tävlingsplatsen måste uppvisa pass i original, kopior, kvitto o dylikt gäller inte. Hästen ska vara registrerad i Sverige, med undantag för hästar med ägare boende i utlandet, dessa hästar ska vara registrerade i sitt hemland." - SIF www.icelandichorse.se

Stjarni sjuk.

Kategori:


(Stjarni)

Haha, fan. jag skrev hela berättelsen om Stjarni precis då jag skickligt nog lyckade klicka ner fliken där jag höll på att skriva detta blogginlägget -.-' Karma finns verkligen, Eller Gud. Det känns förjävligt. Väldigt kortfattat handlade det jag skrev om Stjarni som under gårdagen blev mystiskt sjuk. Veterinären inkallades idag och om ni vill veta något så får ni kommentera eller fråga mig.

För övrigt har jag delat 90-säng med Wilmer inatt
och fått lyssna på hans skällande  :@
Jag har även blivit köldskadad trots
isolering, element, 2 täcken, mjukisbyxor och tjocktröja.
Härligt att sova i egen säng inatt ;)Heja Illingur frá Tóftum som är världens högst bedömda hingst!
Illingur betäcker hela betäckningssäsongen 2010 på Frihamra Gård.
Bokningsavgiften är 2000:- som betalas för en garanterad plats.
Han är totalbedömd till 8.73 och har 8.88 för ridegenskaper och 8.51 exteriört.

Finns på:  www.frihamragard.se

Övernattning på Edda.

Kategori:


Jaha, Eva är i England och Göran måste resa till Uppsala tidigt imorgonbitti. Saga ska övernatta på gården för att ta hand om morgonsysslorna. Eftersom Saga är enormt mörkrädd ska Louise sova där med henne och det ska bli väldigt skoj.
Dagens aktiviteter: Anländer med bussen som vanligt på morgonen,
full rulle igen på gården! De fortsätter med uteplatsen samt har
Schöns (?) elektriska från Gärsnäs kommit för att äntligen fixa ljuset,
och vem kommer inte om självaste Pinneboda Jesper ;) Jomen!
Jag vandrar och hämtar Eljar i den ENORMA hagen -.-' Rider honom
på lilla banan, och det gick överraskande bra faktiskt! :O
Mjuk och fin var på väg att söka sig något nedåt i galloppen, BRAVO!
Efter Eljar hämtar jag my love och tränar lite Hormsemanship på
banan, och hon har blivit för bra. Hon gör det jag tänker innan jag
själv ens hinner säga något -.^  BAAH! red även lite med halsrem.
Hon verkligen suuuuger mot utgången xD Men det lever vi med.
Lunch, matning låg före shemat så blev klar typ en och en halv timme
för tidigt xD Så fick titta på Disney channel i 2 timmar. WOO!
Men nu är jag hemma och ska duscha och gejer så jag kan bege mig
till stallet igen.
*VTIKTIGT* Snacks måste köpas till ikväll *VIKTIGT*


Alla hemsidor är såååå dåliga på att updatera :@
Vi skäller lite på SiF som inte heller uppdaterar särskilt bra!
BUUUH!

Men heja Svensk Film! Heja Astrid Lindgren,
I Bröderna Lejonhjärta heter en av hästarna
Fjalar, vilket på isländska betyder, Den Vise.
GO SVENSK FILM!

Höstlovsaktiviteter.

Kategori:Dagens aktiviteter:

Full rulle på gården igen, lastbil kom och lämande ett helt lass grus precis när jag
kom tillbaka med Perla efter en väldigt lyckad uteritt till Stockeboda faktiskt!
Perla har aldrig varit vid stockeboda förr, och det fanns faktiskt en hel del väld-
igt skrämmande saker, Ohja. Men hon var jättesnäll och trots många om och men
så gick och fram överallt =) Kan även tillägga att jag red i alla gångerter! Kände på
tölten ordentligt idag, och det är verkligen krut i damen ;)
Senare strax innan matning kom Lotta och eftersom Mjödur inte har varit okej i
benet och vi inte vet vad det är än så får han vila och Lotta får rida Sif sålänge.
Första gången idag för dem, Det gick bra, jag red med på Phyrill.

-Under höstlovet kan aktiviteter så som, ponnyridning, turridning,
lektioner både rid och horsemanship på Edda! besök hemsidan för info
om oss www.edda.nu eller släng iväg ett mejl: eddahastar@telia.com

Och så tycker jag att alla ska besöka Ia och Dennis hemsida där dom till skillnad från många andra sidor skriver in tips och dylikt samt är dom VÄLDIGT duktiga och rekomderas starkt för träning eller om du ska betäcka ditt sto! =)
www.iaodenni.nu
Ómi från Stav

3-timmes uteritt!

Kategori:

(Eljar)
Dagens roliga del, Efter lektionen då vi red ut skullle jag,
Jennie och Emelie rida långt bort till en hopp-slinga, det
tog ca. 1.5 timmar att rida till -.-' Så vi hoppade två gång-
er och red sedan hem igen. Så vi var ute sammanlagt unje-
fär 3 timmar. Jag har ont överallt nu.
Dagens mindre trevliga del, Efter en lång tids koplikationer
före, under och efter Trinitys valpning lämnade hon oss,
2 valpar lever och vi hoppas att det förblir så.

Just nu är Louise hos mig och vi lanar farmville
och förtär kladdkaka -.-'


Hraunar frá Efri-Raudaleaki
E: Galsi frá Saudárkrókur
U: Kvika frá Brún

Internationella tävlingsresultat är:
-Guld i Danmark (2007) i femgång.
-Guld i Tyskland( 2007) i femgång.
-Svensk mästare i femgång 2007
-2:a på Tyska mästerskapen ( 2006) i femgång.
-Hans högsta poäng i femgång är 7,83.

Finnes på: www.skulason.se

SM-filmen och Avels & sport möte!

Kategori:Nu är SM-filmen 2009 ute!
Den innehåller bla. alla A- och B-finaler samt segerintervjuer,
passlös, invigning och delar av showen!  För er som missade!
Kapitelindelad för enklaste navigering!
Pis: 398 kronor + porto
Beställ den från esfilm@mac.com eller tel 070-7655760

Info om årets avels- och sportmöte
finnes på Sif´s hemsida:
www.icelandichorse.se

Mötet hålls 14-15 November på Aros Congress Center  i Västerås!
Biljetten kostar 980 kronor och kan köpas på www.ticnet.se
(Obs. sista chansen att köpa biljett är 30 Oktober!)
Vad biljetten innefattar kan ni läsa mer om på Sif´s hemsida.
Ni som är så oehört trötta på alla dessa disskutioner om hur bett har dålig inverkan på hästen och hur andra argumenterar emot att det är det ultimata kommunikationsmedlet! Läs Rikke Mark Shults kapitel om "Betslet-ett kommunikationsmedel" samt läs på Alexander Nevzorov´s hemsida www.hauteecole.ru om hur två helt olika skildringar av bett kan vara så intellegenta så samma gång.

" … equestrian sport by nature can’t be even defined as a sport. Yes, any sport includes records and victories, but these records and victories are gained by one’s own sweet and blood, by one’s own pains and efforts. And equestrian sport (if we study the issue) represents parasitizing on physical abilities of another living being which does not want to be engaged in this sport but forced to it by pain and beating. So why the hell we call it a sport?

Among all sportsmen there are no more than two percent of real sadists, and others just do not realize what they’re doing”.

A. Nevzorov “The Horse Crucified and Risen”


Nevzorov är författare av både boken och filmen med samma namn: The Horse Crucified and Risen även känd som Horse Encyclopedia.

FREIITAAG.

Kategori:

Eftersom Det här med blogg om islandshästar ska tas upp på allvar nu så har
jag bestämt mig för att skapa en ny blogg som heter updatemyicelandichorse
istället för att vara mer tydlig var min blogg egentligen innehåller!
Min andra blogg kommer helt och hålllet grävas ner någonstans men dock finnas
kvar om det finns någon konstig människa som vill läsa?! :P
Dock kopierar jag mitt senaste inlägg från min förra blogg som start på den nya!
Räkna med många tips och nyheter ur vår (islands)häst värld! =D
//S
sara o stjarni
(Sara och Stjarni)

Dagens aktiviteter:
Det var fullt ös på gården idag, fullt med SKITstora lastbilar och grävmaskiner,
Uppgradering av gården, MYES! Det ska gå en elledning från stallet till höladan
samt belysning till lilla ridbanan, och som vi alla vet (a) så ska rör innehållande
elledningar vara nedgrävda minst 1 meter ner i marken för att förhindra skador
osv. Så när vi kom var det ett dike tvärs över gårdsplanen som man var tvungen
att hoppa över (Y) Vi kom inte över diket med någon av hästarna från "valack-
hagen" så vi tog Vidja och Stjarni, då vi endå var tvugna att gå förbi en fet
jä*la lastbil, gick i ett urymme med så mycket som ca 4 cm till godo, jag älskar
våra snälla hästar <3 Snart därefter red jag och Sara till Gyllebo.
Resten av dagen fortskred efter det vanliga och vi åkte hem tidigt.

Gillas:
-Uppdatering om Eyjólfur Îsólfsson från Hólar skolan och hans kurser
i tidningen islandshästen.
-Den nya uppfinningen, tygelsensor (läs mer om denna längre ner)
Ogillas:
-Stockholms FK/Östermalm är den dyraste ridskolan i Sverige, 3.25 gånger
dyrare än den billigaste! BUUUU! (Vi i skåne/österlenområdet ligger 8:a
på billigast-listan. GO US!)

Rekomderas:
-HÄST-magasinet & PONNY-magasinet (samma företag) är prima tidningar
som är värda pengarna! Mycket varierande läsning och är skoj!

*En tygelsensor är en slags utbildningstygel gjord av papp som fästs mellan
bettringen och tyglen. Pappbiten brister och tyglen går av om trycket/vikten
blir för stort, vilket tyder på en för "hård" hand. Dock finns det en säkerhets-
kedja som skapar kontakt om pappen går av. De olika tryckbegränsningarna
är 15, 10, 7, 4 eller 2 kilo.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: