updatemyicehorse

Lite tankar om hästar...

Uteritt med Christine!

Kategori: Övrigt

Anlände till Sandvången imorse efter uppskattad sovmorgon! Mycket vackert väder uppskattades också, tack Gud. Jag gjorde mina sysslor och sen kom jag med den briljanta idén om att fråga Tina om inte jag skulle kunna få ta med en kompis till o rida i det fina vädret?! Med Chrstine i åtanke självklart! Hon har ju tjatat sönder om att få rida med oss i EVIGHETER! Jag hämtade henne på stationen i Simrishamn, sen hem till mig där hon fick låna ridkläder, OJ vad snygg hon blev! :O Hihi, Jag fick äran att bestämma vilka hästar vi skulle rida, så då tänkte jag, Dimma är ju fantastiskt snäll, så varför inte ta henne till Christine! Sen är ju dom andra hästarna lite rädda för Solen, så jag tog Heba. Ritten var underbart härlig och solig. Christine var jätteduktig fast det bara var första gången hon red! Galopperade och allt! Slänger upp en bild på henne här!


Denna bilden tog jag i hagen, jag gillar den =)

Frenja och Mói

Onsdag.

Kategori: Övrigt

Tog bussen imorse till sandvången, när jag kom hjälpte jag Simon att rensa bakom stallet så vi kan få in lite ljus i stallet! Och jag kan säga att vi fick bort en hel del! Det blev fint, strax därefter som vi blev klara hämtade jag in Heba och red henne, jag tänkte rida på banan, men jag lät mig förföras av det fina vädre och red ut istället, och hunden fick följa med, Skööönt som fan! En uteritt ensam med bara hästen och hunden! Hon skötte sig bra i alla gångarter.
När jag lämnade Heba tog jag in Solen som skulle få käka lite eftersom hon inte tjockar sig lika bra som de andra. Sen målade jag lite också, det var dukigt av mig. Det är så äckligt när man får färg överallt -.-' Även min hund blev målad >.< Skickligt. Jag fick sluta lite tidigare och fick låna Grönisen även denna vecka<3

Så jag körde ut till Graneborg! Där långlinade jag Katten, det gick bättre än jag trodde, lite springig i början men hon lyssnade bra och gjorde som jag bad om. Sedan red jag Hörre, Jag vet att jag brukar säga att han är pigg, men alltså, idag var han VERKLIGEN pigg! Ja, alltså. Jag kan erkänna att vi inte fick ut så mycket av det ridpasset mer än att han fick motion ^^ Haha, han är söt (Ja, det var nödvändig info)
Jaha, resten av dagen: Jag kom hem och somnade! Sen kom jag på att jag måste blogga något meningslöst! ;D
En bild från en grymt rolig kväll! (Måste variera mig lite från hästbilderna)

Häst+näsblod=sant?

Kategori: Övrigt

Idag var jag på Graneborg "som vanligt" kanske man ska säga numera. Fatta vad kallt de var imorse 8 grader!? Är det vinter eller?!

När jag kom satte jag och Camilla oss för att uvärdera några tävlingsfilmer, skojsigt. Sedan åke hon till jobbet då gick jag ut och hämtade Birk som jag skulle rida, jag red barbacka, de var mysigt! När jag hade skrittat en stund travade jag även lite, det gick bra och det tyckte inte Birk var jobbigt alls! Sen gick Kristan förbi och bara "Har han näsblod eller?" Och jag bara "Whaaaat?!" Jag hoppade då av och ser att det rinner blod ur den vänstra näsborren, Läskigt?! Så vi gick in med honom i stallet och torkade bort blodet, men det verkade det som om blodet kom från någonstans längre ner i näsan, och inte uppe vid ögonen och tårkanalerna och det där (Jag är inte så bra på det där).
Jag har aldrig varit med om att en häst fått näsblod om det inte har varit så att man kör ner en slang då den kan riva upp lite. Någon som varit med om liknande? (Det slutade blöda och Birk mår jättebra om ni undrar =)


Och om jag och Kristan var duktiga sen! Rätta mig om jag har fel, men OM jag har rätt drog vi 6x300 meter tråd till staketet! Och tog bort lika mycket! OJ VAD DUKIGT. Dock så skulle det behövts 300 meter till, men det tar vi en annan dag!
Kommer kanske något inlägg ikväll om något random!

Måndag, igen.

Kategori: Övrigt

Som sagt, jag sa sanningen, jag skrev inte på hela helgen, trots jag haft så lite tid till det har jag inte haft så mycket tid till o skriva. En fin höjdpunkt var iallafall när jag hälsade på min moster och hennes familj i söndags. De har ju köpt en liten bebishund! En liten pappillon-tik! Jag har svårt för småhundar, gillar inte dem direkt. Men denna lilla mushituchisnuttebajskorven smälte jag som smör för! Har tyvärr ingen bild. Gissa om det var mysigt att faktiskt kunna hålla och bära en hund i famnen igen, ni vet väl att min hund Wilmer är ganska stor, och väger ganska mycket trots sin klena kroppshydda ;)
Som ni ser här på bilden är detta det närmsta jag kan komma till o bära min stackars hund som jag här har konserverat (Blev det rätt? ibland förväxlar jag konservera och konversera?) för att han inte ska trilla ner =)


Men nu kör vi den dagliga rutinen och skriver vilka hästar jag har ridit. I ORDNING, Det är ordning på mig vet ni!

 

Kvika- Henne red jag först, Det går ju jättebra med  att lämna Skella i hagen medans jag rider henne på banan! Och det är verkligen skönt eftersom hon verkligen börjar komma igång lite nu, och vi börjar öka farten en smula, och med Skella på banan vet vi inte om vi behöver tvärnita helt plötsligt ;D Som sagt har börjat trava henne lite, eller ja, det blir mestadels tölt :P Men efter något varv släpper hon och travar, Duktig häst. Hon blir bara piggare och piggare för varje gång, och det gillas. Dock så blir hon ganska trött efter något varv trav på båda hållen. Så det blir fortfarande mycket skritt, men vi får ju pressa oss själva lite om vi ska komma frammåt ;) Ah, det är tufft när Saga kommer xD

Hörre- Ah, Hörre ja. Idag jobbade jag horsemanship i ca. 20 minuter innan jag red. Det gick mycket bra, jobbade lite på att flytta kroppen i olika riktningar samt vänskapsleken, som för er som inte vet går ut på att man ska få klappa och röra hästen över hela kroppen, vilket inte så självklart som vi ibland kan tyckas tro. Man kan utveckla den leken i stora bredder, men idag gick jag bara så långt som att jag tog fram en långpisk och rörde honom över hela kroppen med den, det var läskigt sa han, Antagligen var det konstigt att bli 'smekt' av det föremål som brukar slåss. Men aa, sen red jag. Och pi kattsingen vad han var pigg! Den här övningen som jag gjort med Camilla mycket har hjälpt, den har jag gjort varje gång jag ridit nu. Det har också hjälp att bara trava mycket och inte tölta mer än nödvändigt. Han tar traven direkt för det mesta nu utan snack om saken, avbryter sällan till tölt, gör mest det när jag lägger volt, inte för att det är böjt spår eller så, utan mer för att han går emot innerskänklen och liksom pressar sig in mot mitten och genar, då försätter han sig själv ur balans och typ snubblar in i tölten. Ja, så det krigade vi lite om idag =)
Han har blivit tuffare nu, innan kändes det som om han bad om lov, hade en mild form av prestationsångest och var lite rädd för att göra fel. Han är helt annorlunda nu, mycket tuffare, tar för sig och det är full patte frammåt när det tillåts ^^) Han visar tydligt när han inte gillar något eller om det är jobbigt, men gör det endå, han är trots allt en häst =)

Elfur- Henne red jag sist! Med de nya bootsen såklart, och även hon var som en laddad kanonkula idag. Jag fick nästan sitta knäpptyst för varje gång jag gjorde något ljud eller sa något så flög hon iväg ^^ Aja tänkte jag, så vi körde på i alla gångarter idag, och blev hon trött? Neeeaj, 3 timmar till hade varit lagom tyckte hon. Skötte sig riktigt bra trots att hon höll på att krypa ur skinnet så pigg hon var ;)

För övrigt har det varit ett äckligt och kallt väder idag, det var så illa att jag ångrade att jag inte tog termobyxorna, BRR! När jag kom hem somnade jag direkt och vaknade helt täppt i näsan, det släppte, men det får inte komma en förkylning nu =(

Fredag

Kategori: Övrigt

Det blir antagligen full rulle i helgen, så vi får se hur det blir med uppdateringar!

- Idag försov jag mig, DÅLIGT SAGA! Men sen när jag kom till Graneborg fixade jag stallet ganska nogrannt och lade i ordning grejer. Red Hörre, ställde fram ett hinder för skojs skull, typ ett 30 kryss ;) Men det var inte för den sakens skull. Mest för att variera ridningen lite. Red lite dressyr först, duktig var han, sedan skrittade jag över krysset, och då sa han "Men hjälp, är du helt mega säker på att jag ska gå över detta?!" Men jo, sagt och gjort. Sedan travade vi över och då jädrar tog vi i för kung och fosterland och patta på i fill galopp efteråt ;) Avslutade med att skritta till brevlådan.

-Red sedan Elfur, med de nya bootsen! Gick lite bättre denna gången, gjorde samma sak med henne som med Hörre, Och hon var också duktig, men hoppade inte så mycket, det vart jobbigt tyckte hon!
Mói <3

Hästarhästar.

Kategori: Övrigt

Jag kommer sammanfatta dagen i punkter pga en anledning.

-Rensa bort de sista nyponbuskarna på sandvången
-Rida impulsiv uteritt på Dimma med Louise
-Måla Trappan

-Åka till Graneborg
-Tvingar Kristian till att följa med  ut och rida
-Rider Hörre lite på banan innan vi gav oss ut
-Hörre är apduktig
-Uteritt utförd
-Mata hästar
-Åka hem

-Helvetet bryter löst
Några få bilder från idag:

Onsdag

Kategori: Övrigt

Idag när jag kom till Sandvången idag satte jag mig till att rita en liten stund denna mysiga morgon (håll med mig), eftersom Simon var upptagen med sekatören och handkarna. Sen när åkte till skolan tog jag över och rensade bort nyponbuskarna (AJ!) från ridbanan så den ska bli fin och ridbar! Det tar riktigt lång tid! Men snyggt blir det! Sen tyckte jag det var onödigt att ta bort en stackars Björk som stod mitt i nyponsmeten, den var så söt och fin. Så jag hoppar över den och fortsätter rensa. Sedan medans jag tar en paus säger Tina att jag ska ta bort den också, och jag liksom bara "NOOOOOOOOOOOOO!" Det var verkligen ett skräckfyllt ögonblick! Som taget ur en film! Då sa Tina att den fick stå kvar, och att det var mitt träd =)

Sen kom Louise och då skulle vi rida, men precis innan vi gav oss ut kom Marcos och ville med, haha gulligt! Och det fick han, så vi gjorde lite ändringar med hästarna. Han fick rida Gymir, Louise red Heba och jag red Dimma. Och så tog vi oss en skritt-tur. Eh ja, skritt-tur, mer powerwalk kanske man ska kalla det?!


Saga och Louise är sånna kräng att när vi är i affären på kvällen och handlar snacks, måste vi ljudligt föra en konversation om hurvida snackset kommer räcka till "ALLA OSS" ikäll?!
Fast sanningen är ju att det bara är jag och Louise som ska kränga! *fniss*

=D

Kategori: Övrigt

Blir man inte glad när besökarantalet stiger från 50 per dag till 120? (Ja, jag är bdb tönt), Jag tog just bort över 100 vänner som jag inte kände där, jag förlorade ca. 60 bevakare, och trots det så stiger det igen, 20 nya bevakare på två dagar?! Jag menar, Ja tack?! Det är jättekul att random människor verkligen lägger ner tid på att titta på mina bilder vilka mestadels är bilder på hästar och det jag målat.
Bloggen går det också uppåt för. Ni är duktiga! :D

Puss på :*

Skola en Tisdag?!

Kategori: Övrigt

Ja, så är det. Eftersom det är studiedag på fredag och JAG anser att det är onödigt att utnyttja den när jag bara går i skolan en gång i veckan bestämde jag mig för att byta en dag, sagt och gjort. Så det blev skolan idag, mycket efter mina egna tider och sådär ;) Efter skolan tog jag en fika med Chrstine, men efter det så blev jag så fruktansvärt trött! När vi kom hem till mig somnade jag nästan, men jag höll mig tills Christine hade gått till bussen ;D Fan vad snäll jag är. Ja, så det blev inte så mycket häst idag av den äkta varan, men där emot har jag ritat två bilder varav en jag blev riktigt nöjd med =D Så den tänker jag slänga upp här och nu!

Jag tycker skäckar överlag är ganska svåra eftersom jag använder olika skuggning på mörka färger (Svart, brun osv.) än på ljusa färger (Fux, Skimmel osv.), Men jag kan nog tycka att jag fick till det lite ;)
Ibland är det faktiskt okej att bli nöjd med sina bilder! Haha
Puss


Åh vad jag smälte när jag hittade denna artiklen, läs! Så gulligt!

HÄR GÅR KÄPPHÄSTARNA I ARV

Har ni någonsin ägt en käpphäst?! Hur såg den ut?! Vad hette den?!

Josefin och Kjarni...

Kategori: Övrigt

Josefin och Kjarni femma i Passchampionatet

Årets svenska mästare i femgång Josefin Birkebro på Kjarni vom Wallberg kom på femte plats i A-flokk på Passchampionatet i Tyskland.

Efter en fin uttagning låg de i ledning tillsammans med Agnar Snorri Stefánsson. När det var dags för final på söndagen halkade Josefin och Kjarni ner till femte plats, dock på samma poäng som i uttagningen.
- Jag hade aldrig ridit en A-flokk förut och visste inte hur jag skulle göra. På morgonen innan tävlingen startade frågade jag mina vänner hur det gick till. Rid så fort du kan i varje gångart tipsade de - så det gjorde jag, säger Josefin Birkebro med ett skratt när RIDSPORT når henne i bilen på väg hem från Tyskland.

Finalen innehöll åtta ekipage och alla gångarter visades på rakbanan. I A-flokk är det främst hästen som bedöms. Därför kan en ryttare få med flera hästar till finalen och får då låta andra rida dem. Poäng ges även för hästens vilja och form, viket gör att tävlingsformen påminner en hel del om avelsbedömning.
- Ärligt talat måste jag säga att jag tycker att det är roligare att tävla på en ovalbana, även om detta också var en spännande upplevelse.

JA! :D

Kategori: Övrigt

Hahaha! Jag hittade den! Titta och NJUT!
(Jag vet inte om jag är efterbliven eller något, men jag tror den är ny iallafall, jag såg den för första gången nu för några minuter sedan. Men om ni inte har sett den eller vet om den är ny eller inte. Bara titta på denna ursköna reklamfilm! Punkt på mitt pladdrande.)
-Vem är du?
-Jag är döden. Jag har kommit för att hämta dig.
-Ska vi spela schack om saken?

 


Och nu kan jag inte fatta varför den är för stor?! Jag har den på den minsta storleken och den har inte varit för liten innan?! GAH, JAG ÄR SÅÅÅÅÅ OTEKNISK!

:D

Kategori: Övrigt

Hahaha! Kan man något mer än bara älska Comhem reklamerna? jag skrattar så jag döööör! x'D
Nu hittade jag inte den nya-nyaste, men jag ska såfort den kommer upp på Youtube! Någon mer än jag som skrattar tills de kissar på sig inför dessa reklamerna?! För jag tror det kom en skvätt för nån minut sedan O.-'

Riktig uppdatering.

Kategori: Övrigt

Ja usch vad jag har varit kass på att uppdatera på senaste. Men nu kommer en riktig riduppdatering eftersom jag har märkt att jag har fler läsare då ;) Så, dagen var sådan att jag kom till stallet, och då skulle jag börja med att rida Kvika.

Kvika- Idag skulle vi skilja Skella och Kvika åt för första gången (Inte avvänja), alltså skulle jag rida på banan när Skella var i hagen. När jag hämtade Kvika och Skella inte fick följa med blev hon lite konfunderad. Va?! Vad är detta, varför får inte populära mig följa med in som vanligt?! Sen gick hon sin väg och brydde sig inte mer. Kvika som var inne i stallet, kunde inte bry sig mindre. Jaha, det kunde inte bli enklare. Sedan red jag lite dressyr, men efter en del tölt, som var menat att vara trav (Inte lätt på en liten töltmaskin) blev hon ganska trött och kände att hon var klar ;)
Sedan var det Elfur som stod på tur- Henne skulle vi prova de nya bootsen på eftersom hon av någon anledning är lite ömfotad och vi vill undvika att sko henne. Aaa. sagt och gjort. Såhär glad var hon då ^^)
Sen när vi gick ut  på ridbanan kan ni ju gissa hur hon såg ut, typ "kom och hjälp mig dö", Men jag gick runt med henne en stund så hon fick vänja sig vid tyngden sen när hon såg ut att gå någerlunda normalt satt jag upp och red lite. Dock så vet vi inte om det var pga bootsen hon gick bättre eftersom ridbanan var nyharvad och mjuk. Så jag gav mig ut på grusvägen och se vad bootsen hade och. Och Nåja, fint gick det! Inga som helst problem! Hon pinnade på som aldrig förr! Alltså var det ett lyckat köp, bra gjort Camilla!

En liten närbild på bootsen.
Sen blev det Hörre- Och ÅH vad det gick bra, trände på samma sak som förra gången jag red för Camilla, lite igång och avsaktningsövningar vars syfte var att få honom till att sluta "älga på" som Camilla hade uttryckt sig ;) Och det gick riktigt bra! Han fattade poängen direkt och var jätteduktig, men mot slutet blev han väldigt trött och stretade emot lite. Men det aboslut inget krig denna gången ;D Avslutade med att skritta ut en runda och han var väldigt lugn och fin!

Provade även med en pad under sadlen för första gången idag på Hörre eftersom jag har haft lite jobbigt att sitta rätt, hamnde mycket i stolsits, kanske lite också för att sadlen är lite för stor för min rumpa. Men nu när paden lufte upp bakändan av sadlen lite kom jag i lite mer rätt läge och skänklen kunde göra sin uppgift mer korrekt. Nu ser det lite extremt ut på bilden, och bilden gör inte riktigt honom rättvisa eftersom han ser ganska tjock ut, vilket han faktiskt inte är, bara lite ;D Men se så jäkla söt han är!

Birk- Vid det laget att jag skulle rida Birk började regnet rent ut sagt pissa ner, himlen öppnade sig INDEED. Så vi skrittade till brevlådan och tillbaka och inget mer, men det var tillräckligt kan jag säga. Det vatten jag och Birk hade samlat på oss tillsammans hade kunnat fylla X antal badkar, oh ja! Sen var jag frusen som attans, det hade lyckats regna innanför jackan, tack så mycket regn!

Innan jag avslutade i stallet gick jag ut i hagarna för att känna så hästarna inte frös (mycket), När jag kom runt hörnet i killarnas lösdrift, blev alla jätterädda och bara "HJÄÄÄLP" och sprang några steg, alla utom Birk som reagerade först efter jag satt på grimman och börjat knuffa för att få honom till att börja gå xD En annan kul sak med Birk är att när alla står under tak i lösdriften och huttrar står Birk längst bort i hagen i piskande regn och halvstorm och betar i godan ro. Jag menar, OKEJ! haha, Det är gulligt.

=D

Kategori: Övrigt

Jag kan inte påstå att jag har varit den aktivaste bloggaren nu helgen, men det har varit fullt upp. Och det kan vi ta en annan dag. Imorgon är det stallet igen. Och det ska bli skojs!
Tjingeling!

Gynning?!

Kategori: Övrigt

Men ärligt, vad är det jag skådar. Carolina Gynning ska vara med i Stjärnornas hoppning under Stockholm horse show. Eh va?! Här är listan på vilka som ska vara med och vad Carolina G säger om detta.

Suzanne Sjögren Jensen, tv-programledare
Carolina Gynning,
tv-profil
Maria Akraka,
f d elitfriidrottare
Björn Bengtsson,
skådespelare
Yvonne Åstrand,
nyhetsankare SVT
Eddie Razaz,
Idol-deltagare 2009
Matte Lagerwall,
medlem i The Boppers
Tommy Ekman,
medlem i popgruppen Style
Jenny "Velvet" Pettersson,
sångerska - vann tävlingen 2009

Carolina Gynning är en av åtta deltagare i Stjärnornas hoppning på Ericsson Globe under Stockholm International Horse Show i november.

 

- Min största utmaning på länge, säger Carolina Gynning, ny deltagare i årets Stjärnornas Hoppning i Stockholm International Horse Show i november i Ericsson Globe.

- Det ska bli hur roligt som helst, nu ska jag hårdträna hela hösten.

 

Carolina Gynning har varit och testridit i veckan på Stora Wäsby Ridklubb som är träningaarena för deltagarna i Stjärnornas hoppning. Där får de åtta ryttarna regelbunden träning med Lena Bredberg och Anna Persson.

 

Carolina är ingen nybörjare i sadeln men det är cirka 15 år sedan hon senast satt i sadeln. Då var det sporadisk ridning på ridskola, idag avancerad träning inför en stora uppgiften att rida in i Ericsson Globe och tävla i hoppning inför 10 000 åskådare.

Trots att Carolina var minst sagt ringrostig fick hon pröva på att hoppa redan vid första lektionen. Med en heroisk insats och med stort mod klarade hon av uppgiften.

 

- Här kör vi med snabbutbildning, vilket vi inte rekommenderar att man gör på egen hand, säger tränarna Lena Bredberg och Anna Persson. Med så högt motiverade och beslutsamma deltagare tillsammans med våra speciellt utvalda och välridna hästar kan vi lyckas, den minimala tidsramen till trots.

Normalt tar det något eller några år att träna sig till en sådan standard som behövs i Ericsson Globe.

HAHA INDEED!

Kategori: Övrigt

Haha Louise's  inlägg om mig:Ibland är Saga smart. Ibland är hon inte så smart. Idag har hon varit ganska lost.

Saga är inte så politiskt engagerad och tror typ att partierna heter vänstern och högern. Jag tänker nu citera henne i några fraser som hon kläckt ur sig ikväll. Alla har inte med politik att göra.

Saga: Men.. Vem är vår förra statsminister?
Jag: Göran Persson.
Saga: Men var inte han för typ jättelängesen?
Jag:
Han "slutade" för fyra år sedan. Fredrik Reinfeldt är statsminister nu.
Saga: Är det inte han som ser ut som Alfons Åbergs pappa?För typ en månad sen firade vi min 19-årsdag. Saga var med och firade detta.
Jag: När fyller jag nu år då?
Saga: I maj. Typ fjärde eller något.
Jag: Är du dum i huvudet eller?
Saga: Men.. Tredje då?

Jag trodde på allvar att hon skämtade. Förr kom hon aldrig ihåg när jag fyllde år, men eftersom hon var med i år och dessutom gav mig en present och alltid. Hon fick faktiskt tårta också.


Vi har suttit och kollat på Idol som sen följdes av Utfrågningen. När Utfrågningen var slut var klockan 22 och Kungarna av Tylösand skulle börja. (Programmet är egentligen bara skit, men vi vill se ändå).
Jag: Nu börjar Kungarna av Tylösand.
Saga: Är Idol slut?!

Undrar var hon var i en timme.Slutligen satt hon i sängen och kastade en läkerolask upp och ner. Helt plötsligt trillar den ner mellan sängen och väggen. Efter att ha studerat denna händelse i typ fem minuter kommer det ut ett: Oj.Allt på en kväll. Visst är hon härlig?

Hundar

Kategori: Övrigt

Jag kan inte förstå när andra säger att deras hundar inte vill gå ut när det regnar. Min egen hund han skiter i vilket jävla väder det är och är lika jävla glad endå.
Som till exempel Louise's han tvärvägrade gå utanför parkeringen idag när det regnade. Haha, jag dör. Min hund rullar sig i lerpölar. Han är så söt.

OREO

Kategori: Övrigt

Alltså, behöver jag säga mer?

1. DELA
2. SLICKA
3. DOPPA
HAHAHAHAHAHAHAHAH, Jag döööööör.


Orsaken till detta inlägg. Se föregående inlägg!

Tvättmedel

Kategori: Övrigt

Jag börjar känna mig yr och allmänt hög av den sjukt koncentrerade lukten från min nytvättade tröja. kan man använda så mycket tvättmedel att man blir yr av lukten från tröjan?!

Wooah, Jag behöver frisk luft och mat.

Ööööh.

Kategori: Övrigt

Jag är kanske inte så bra 'som jag tror'. Här stitter jag och är lycklig över att jag har lektioner och kallar dem för 'mina elever'. Men det kanske är så att jag inte gör nån nytta alls, och bara står där och tror jag är något. Jag vet inte. Jag ska komma på något annat att kalla det, för jag vill inte vara den folk säger "Åh, det är hon som tror hon är nån ridlärare som kan lära folk rida, HAHA" Typ. Men jag tror inte det, jag tror och hoppas bara jag kan hjälpa folk med det lilla jag kan. BLÄ.

Nej, jag tänker inte göra detta till en blogg där jag tänker sitta och whina om mina problem dag ut och dag in. Jag ville bara 'klargöra' det.

Lång dag.

Kategori: Övrigt

Sandvången idag, imorse hade jag en lektion för Simon och hans mamma, de red Baldur och Solen, Det var mycket trevligt! Sedan hade jag en liten 'mini-lektion' för Anna där jag tipsade lite om hur hon skulle göra med tölten och galoppen, o lite sådär. Sedan mycket senare hade jag en lektion för 3 små tjejer som var mycket duktiga!
Okej nu blev dagen riktigt kortfattat, men liksom. Är det roligare att läsa långa inlägg om exakt vad jag gjort, eller är det riktigt jobbigt?! Är det bättre med sånna här korta sammanfattade inlägg?! Tell me, det är ju ingen som kommenterar, och det är konstigt med tanke på hur många som läser. JA, precis. Jag har stenkoll på er!

Kommer kanske något litet inlägg ikväll.
Piffar  upp med en liten bild.

jag blir så glad!

Kategori:

Fan vad glad jag blir! Så jäkla kul att intresset har blivit så stort att rida för mig! =D
Just nu har jag 4 "på G" elever och det gör mig Happi Happi Happi!


Jag & Torino

Höst?

Kategori:

Jag har ingen bra inledning, så jag bara skriver att det är förjävligt väder och att det inte var så inbjudande att rida ^^) Men jag började med att rida Elfur imorse, hon var lika pigg och awesome som vanligt ;) Vi töltade lite på stubben och frigjorde lite energi och awesomeness. Sen tog jag in Hörre för att rida honom, men när jag ryktade honom betedde han sig väldigt märkligt, men jag fortsatte som vanligt och tänkte att jag kommer väl på vad det är. Så när jag sadlade så kunde jag inte få runt sadelgjorden, vilket jag aldrig haft bekymmer med förut! Då ser jag hur det hoppar i hela ryggen, han skakar alltså så mycket för att han frös. Snacka om kallt regn och hård blåst. Så vi tog in alla hästarna som skulle bli ridna och la på fleece. Men sen bestämde vi oss för att ta in allihopa. Då blev dom glada hästar! Sen gick vi på lunch. Efter det red jag lektion med Hörre för Camilla, och detta tackar jag djupast för, det var oerhört intressant! Sen slängde vi ut alla hästarna med täcken, mysiiiigt för dem.
Sen kom det stora ögonblicket. Saga skulle rida Katten för första gången, *BAAMMBAPAMPAMAAAM* <--(Våldsam orkester musik). Jag ska inte gå in så mycket på detaljer men alla lever =D
Sen hade klockan väldigt hastigt blivit 16:20, Ojsan vad dagen gick snabbt!
Tack så massa mycket för idag!

Sen måste jag bara säga det, att det verkar bli så att Örlingur ska fixa en liten resa till Flyinge-dagarna 4-5 December! Om ni är intresserade kan ni hålla utkik på Örlingurs hemsida då det ska komma upp en liten informationstext inom snar framtid (tror jag, slå mig om jag ljuger).
Klicka HÄR för att komma till Örlingurs hemsida.

VM laget klart

Kategori:


Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson, Hans Horn, Helena Lundbäck, Alexander Zetterman och Rolf-Göran Bengtsson.

Förbundskapten (även om SvRF envisas att kalla honom förbundstränare, men det är den som tar ut laget som är förbudskapten) Hans Horn presenterade på söndagskvällen de fem ryttare som är klara för resan till Lexington, Kentucky och VM om några veckor.
Det är Malin Baryard, Rolf-Göran Bengtsson, Peder Fredricson, Helena Lundbäck och Alexander Zetterman. Alexander blir reserv.

Ryttarna har tävlat i Paderborn, Tyskland, i helgen och Hans Horn är nöjd med de svar han fått från de aktuella VM-hästarna.
- VM-hästarna gick i kvalklassen till Grand Prix på lördagseftermiddagen och de ser alla väldigt fina ut, säger Hans Horn som kommer att vara Chef d´Equipe under VM.
- Erbblume och Helena Lundbäck var dessutom placerade i den klassen.

I VM-laget ingår Malin Baryard-Johnsson med H&M Actrice W, Rolf-Göran Bengtsson med Ninja La Silla, Peder Fredricson med H&M Arctic Aurora Borealis och Helena Lundbäck med Bukowskis Erbblume samt Alexander Zetterman med Isaac som femte ryttare och reserv.
Alla hästarna ska kollas av landslagsveterinär Jonas Tornell under måndagen men Hans Horn tror inte att det ska dyka upp några överraskningar.
- Jag har sett dem både trava och galoppera hela helgen och de ser alla fräscha ut, säger han.

Om någon vecka samlas ryttarna för precamp i Nederländerna innan det är dags att packa och göra resan till Kentucky, USA. Hästarna flyger från Belgien den 26 september.
Söndag 3 oktober är det hästbesiktning och uppvärmningsklass och på måndagen börjar allvaret med den inledande tidshoppningsklassen.

Regn->Sol

Kategori:

Idag har jag haft en helt fantastisk dag! Den började dock med pissregn. Jag åkte till Graneborg imorse och både Camilla och Kristian var hemma när jag kom, så vi fyllde på vatten och pratade lite medans det fortfarande regnade. Hagarna har blivit jättefina och jättestora nu när det bara är två stycken istället för fyra! Så fick jag reda på att veterinären skulle komma och titta på Silfurari eftersom han har misstänkt fång. Men han mådde tydligen mkt bättre idag än igår! Anna kom kort därefter och var i stallet och ryktade S, jag tog in bordet och en stol och joinade med att göra mina läxor! xD Haha. Jag är duktig!
Veterinären kom och allt gick Ok. Sen hade vi tävling om vilka som var bäst, Anna och Camilla var i ett lag och Jag och Kristian i ett lag. Så tävlade vi om vilka som var bäst. Typ skitdumma saker som tex. Vilka som hade längst hår tillsammans, vilka som hade varit i stockholm flest gånger, vilka som hade högst IQ, vilka som Hade haft körkort längst osv. osv. i det oändliga. Men i slutändan verkade det som om Jag och Kristian vann! :D Haha.
Sen åt vi lunch tillsammans  och Eftersom Silfurari inte är helt Ok, red Anna med mig, och hon red Elfur. Jag red Hörre. Men Hörre hade inte gått sedan jag red honom förra veckan i Tisdags tror jag det var. Så lagom pigg häst kanske vi skulle vänta oss?! Vi red ut på stubben och det blev en del galopp men båda hästarna skötte sig fint!Nu är Sessan borta
R.I.P

Tölt -Tema kurs på Brösarpsgården.

Kategori:

Nu under helgen har det hållts en tölt-kurs på Brösarpsgården (enligt scehmat), Är det någon som var på denna kursen och skulle vilja dela med sig om hur det var?! (Nyfikna Saga här)

Sedan påminner jag bara om det ska hållas en temakurs i hållbarhet och långsiktlig träning läs om det här. Där kan ni även läsa om de andra kurserna Brösarpsgården kommer hålla inom det närmsta!
Jag själv har inga nyheter, jag har hållt mig hemma till större delen av slutet av veckan pga att jag haft ont i arm och skulderblad. Det är helt ok idag, och imorn är jag på det igen och förhoppningsvis är jag helt funktionell i armen!

Jag och Wilmer på stens huvud!

My super sweet sixteen!

Kategori:

Jag sitter och tittar på My super sweet sixteen som går på Mtv (Många avsnitt efter varandra). Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta?! Hur blir man så hemsk av att vara bortskämd?! Jag hade gråtit över hur patetisk jag var om jag var dem?! OH MY LORD, säger jag bara -.-'

Fiiiiilm!

Kategori:

Iiiiiiih, orkar inte skriva vad som hänt i helgen för egentligen har det inte hänt så mycket, jag har just kommit hem från ÖSRK där jag hade teorin som vanligt! Förhoppningsvis vill dom behålla mig på lördagarna i framtiden ;) Hihi, och ikväll går det sjukt mkt film! Så jag tänker skriva upp alla här! :D

3:an:
19:15- Fullt hus -21:00
21:00- Legally blonde -23:00
23:00- Gossip -00:45
00:45- South Park -02:20
02:20: Devour -03:55

5:an:
18:15- Sandor slash Ida -20:00
21:00- Nu eller aldrig -22:55
22:55- Dreamcatcher - 01:30

6:an:
21:00- Jarhead - 23:25
23:25- Gone -01:10
01:10- Besatt -03:25


DI VA SÅ LIDE SÅ!
Jag har fortfarande ont i arm och skulderblad så jag skippade stallet idag också (förutom under teorilektionerna). Förhoppningsvis är det bättre imorgon eller till Måndag så jag kan vara fullt funktionell till praktiken igen! Jag känner mig tom utan hästar och ridning =(
Puss

Sandvången.

Kategori:

Ja, trots mycket aj hit och dit med armen lyckades jag kämpa mig genom dagen. Hade lektion imorse samt red Heba lite. Det gick bra, gjorde inget jobbigt. Mockade två boxar och sopade lite gjorde jag också. Sen låg jag i hängmattan och läste med ett glas coca cola i ca. 3 timmar medans jag väntade på Louise ;) När hon kom skulle vi rida ut. Just precis när vi skulle gå ut och hämta hästarna kom Anna så vi frågade om hon ville med ut och rida. Och det ville hon. Precis när vi kom tillbaka med hästarna hade Anneli också kommit och då frågade vi såklart henne också om hon ville med, och det ville hon såklart :D
Så ridgänget idag blev:
Saga - Solen
Louise - Gymir
Anna - Lejontass
Annelie - Baldur


(Jag &) Solen                                                                   Louse & Gymir


Annelie & Baldur                                                    Anna & Lejontass
Jag vet, awesome bilder ^^)
För övrigt mår fortfarande inte min arm så bra. Den är inte funktionell. Jag kan rida (åka häst), men jag kan inte rida (rida häst). Så ja, kan överlever nog. Jag hade ju egentligen tänkt sticka till Graneborg idag, men min kropp pallade inte riktigt =(

Nu måste jag snart få i mig mer coca cola annars avlider jag av sockersug. Och snacka om att jag är back on track med målandet! Idag målade jag en bild som förställer Ann Lindberg och hennes häst(?)

=(

Kategori:

Alltså, jag tror jag avlider, armen har blivit värre under natten. Det känns som om det här "rycket" har påverkat även musklerna runt omkring skuldran samt nacken. Det gör ont som fan. Och som gräddet på moset kan jag inte ta stöd med armen. Jag hoppas fan att det bara blir bättre nu för som ser det ut är jag halft handikappad i armen =(
Gaah

Och jag vill bara förtydliga att detta inte var hästens fel!

Ajj.

Kategori:

Jag orkar inte skriva någon längre uppsats om dagen, men idag så höll jag på att ta bort taggbuskar från solvången, så kom Louise för att vi skulle rida. Och eftersom vi endå var där hästarna var så kunde jag lika bra låna hennes grimma och leda Solen i och så tog hon grimskaftet. Ja, och vi gick. När vi skulle gå genom grinden så hoppade min hund Wilmer rakt genom trådarna och fick stöt och skrek högt =( Och flög förbi oss i dunderfart, Solen kröp ur skinnet och tänkte sätta iväg så rädd hon blev. Men jag släppte inte grimman!
Så när hon kastade sig fram hängde jag kvar, slungades bakåt mot hennes mage, och hon måste ha tvärnitat av att jag höll kvar, eftersom det blivit ett ryck. Så jag flyger fram igen och trillar ner rakt framför henne, och där under några sekunder trodde jag att jag skulle bli mos under hästen. Men jag lyckas "rycka" till lite i grimman och hon backar undan. Jag reser mig upp glad utan skador.
Senare, långt senare, när vi är ute och rider i skogen kändes det konstigt i min arm, precis som om man slått i nerven i armbågen (ni vet då det gör så ont att man bara vill lägga sig i fosterställning och skrika), typ en sån efterkänsla av det hade jag i hela armen. Så kom jag på att så som jag slungades när hon kastade sig, kan inte varit nådigt mot min arm. Jag har fortfarande jätteont och vill att det ska gå över =(

För övrigt var Solen jättesnäll att rida och skötte sig exemplariskt!
Söta Solen på bilden =)

Clydesdale - häst

Kategori:
:D

Kategori:

Jag ritade inatt, jag blev nöjd =)

WTF?!

Kategori:

AUNÄ!

Kategori:

Alltså, Idag när jag körde bil blev jag tutad på två gånger inom loppet av ½ minut o.O Vad är det med dagens bilförare? Jag ska förklara.
Jag stod stilla vid rött ljus i t-lilla korset vid Bo Ohlsson i väntan på grönt. Efter en stund blev det orange och jag började så smått rulla frammåt, då tutar jävlen bakom mig?! Och det var inte ens grönt ännu?! NÄ NU JÄVLAR -.- Jag var inte ens långsam ut. Sedan direkt efteråt skulle jag direkt in höger till Bo O's parkering så saktade jag ner något eftersom kanten är ganska skarp och svängen något snäv från det hållet. OCH DÅ TUTAR EN  TILL PÅ MIG. GRRRR Alltså, så långsamt kör jag faktiskt inte ?! >.<
Samma sak på vägen hem till Simrishamn, jag följer alltid hastigheterna, kör aldrig onödigt för fort eller långsamt. Så, alltså. Jag körde typ 92 km/h på en 90 väg, och då kör gubbjävlen bakom mig om. Hallå?! Helt onödigt. Och olagligt. Alltså, inte för att det är mitt problem men jag stör mig på det och hoppas sånna kör i diket och dör eller något annat lika trevligt. Det är inte så att jag INTE tycker man får köra för fort om man vill det, men i så fall behöver man inte göra det när det är andra på vägen -.-'

Jag är inte helt seriös i denna texten, kände bara att jag behövde avreagera mig lite.

För övrigt hade jag det trevligt på Bo O' i min ensamhet, kollade runt lite på saker jag ville ha men inte behövde. Tex. Olika sorters roliga pennor, kritor och dylikt. Sen gick jag och köpte, det jag skulle tänkte jag skriva. Men det gjorde jag ju inte alls. Men jag köpte sånt som jag nästan behövde lite. Kanske i framtiden, eller något?
Köpte Parfym, Hårmousse, deo och nagelack. Värsta storshopparen här! :D

Jag har också köpt världens dyraste fika, 82 Jävla kronor! o.O För en mini, mini, MINI baguett och en latte. Jag dog lite inombords eftersom jag är smått fattig för tilfället Ehh....
I stallet började jag med att rida Kvika eftersom Camilla var hemma imorse och jag inte gillar att ta ut Kvika och fölis när jag är ensam. (Fölis är sån äventyrare ^^) Det gick bra, hon var väldigt snubblig i början, men det gick över. Hon hade nog inte riktigt vaknat ;) Sen fick jag en liten mini-lektion av Camilla när jag red Hörre och det var en liten tankeställare! Promenix med Birk och sen ryktade jag alla småpojkarna i hagen (Eddie, Týri och Draupnir). Jag tog även Katten och gjorde en ganska lyckad join up (ganska lyckad eftersom jag bara är ganska duktig på det).


En bild piffar upp inlägget.
Jag har verkligen fantasibrist. Vad ska jag rita?! Någon som vill ha en bild?

Jag har stenkoll.

Kategori:


Graneborg idag, Jag och Camilla hjälptes åt med Katten på morgonen. Kort där efter red jag Kvika en liten stund. Jag är trött, därför skriver jag så roligt och fantasifullt xD Aop men. Jag gjorde en ganska lyckad Join up på Hörre i hagen. Och tog in honom i rundkorallen och gjorde ännu en ganska lyckad Join up. Sedan gjorde jag ett tappert försök att långlina honom, tur att en av oss kan det där iallafall >.< Hahaha! Sedan tog jag ut honom till stora paddocken och red lite barbacka, inte så länge men en del skänkelvikningar hann vi med.  Sedan tog jag en snabbislunch då jag fick sällskap av Smulan och Fläckan. Trevligt, trevligt! Efter det så skurade jag lite vattenbaljor och fyllde på vatten till alla pållarna. Sedan tog jag in Elfur och gjorde en lyckad Join up. Sedan tog jag in henne i stallet pysslade lite och sen fick hon gå ut igen.
Imorgon tänkte jag vara lite duktig och smörja utrustning! :D


Bra att jag har så bra koll på valet och sådär?
Jag trodde det redan hade varit? Och nu vet jag namnet på nästan många partier. Typ
Miljöpartiet, Piratpartiet, vänster och höger. Eller något.

Jag är väldigt insatt, ja?

Psyklopedin.

Kategori:

Har inget vettigare för mig så jag ger er denna otroligt trevliga fakta om hästar från psyklopedin! Haha!!


En hest är en reptil, som härstammar från Sovjetryssland, djuret har fått hård kritik av politiker och föräldrar för att den lurar unga tjejer att rida på hestens rygg, och menar att det är pedofili. Hestar har också blivit ett räknesätt inom avancerad mattematik (s.k. Hestmatematik).

storlek Alla hestar är stora, eller rentutav gigantiska. Hestar blir 2,19 m i mankhöjd. Det finns en hestart som är mindre, det är rasen fallafel. Men den är mycket ovanlig och ses bara i små grupper på Cypern. Anledningen till detta låga antal hestar beror på klimatförändringarna. När fallafeln inte hade någon grus att beta på längre, drunknade tusental hestar.

Hestens Livs cykel Hesten gillar Crecsent- och Scottcyklar. Hesten blir ca. några år gammal. Martin Timell tycker om hestar men bara i smyg.

Barn Hestar gillar att få barn, men inte vilka barn som helst. Jobbiga barn som kutar runt enda sen födslen. Hestar kallar sina barn för föl eller föl med "is"form på slutet, villsäga fölis. Det är samma prinsip som när vi kallar barn för bebis

sömn Hestar lanar mycket och har därför oftast inte tid med att sova. Hestarna gillar att spela spelet Halo wars. En annan vanlig nattaktivitet är att spela stjärnornas krog med Martin Timell eller titta på Äntligen hestmmat, som var ett populärt TVprogram fram till 2002. En hest sover ca 1-2 timmar i loppet av 3 dagar.

Hesten är lömsk som gamle Lenin (Stalin är ju allas vän). Föräldrarna försöker ofta hålla sina barn bort från hesten, eftersom den som sagt kan bitas och sparkas och bete sig ytterst våldsamt. De få som kan arbeta med en hest kallas hestkarlar, vilka oftast är gamla bögiga gubbar som hesten är rädd för. när hedsten blir ett år gammal så tar den och backar ner i en brunn och stannar där tills vår är över, hestarnas avföring kan ofta propa igen rör vilket leder till en sunammi.

http://psyklopedin.org/wiki/Huvudsida

Eh

Kategori:

Åjsandå, jag bara trodde det var Fredag idag?! o.O

Stallet.

Kategori:

Orkar inte skriva något om dagen ^^) Är super duper mega trött. Kom inte hem från stallet förräns typ nu klockan 22 ikväll! Men det blev iallafall löshoppning och ridning i stallet! Mycket trevligt att rida ut med C & K!
Här kommer några av bilderna. Kommentera dem! :D (Jag vet, min kamera är bäst *not*)


Katten var riktigt taggad!


Tyri kanske skulle satsa på en hoppkarriär?! ;)


Saga: Kom igen då pållarna! Hoppla! *vifta med spöet*
Hästarna: OMNOMNOMNOMNOMNOMNOM!!!!! gräääääs!


Silfurari fick inte vara med för han har haft ont i benet =(


Eddie var också med i publiken!


Skella gjorde jättefina hopp! :D Hihi


Katten

The curious incident....

Kategori:

Jag har börjat läsa boken- The curious incident of the dog in the night time


Detta är en mystik/mördar novell där författaren även är detektiven i fallet, Den 15 åriga Christopher Boone. Han har Asperger's syndrom. Han kan otroligt mycket  om matte och väldigt lite om människor. Han älskar listor, mönster och sanningen. Han hatar färgerna gul och brun och han hatar att bli berörd.
I boken blir grannens hund mördad och Christopher bli väldigt berörd, han börjar då försöka hitta mördaren så att denne kan få sitt straff.

Christopher älskar mystik/kriminalar noveller, men inte att de är påhittade. Därför ville han själv skriva en mystik/mördar novell som är sann. Dock så känner han inte till någon som blivit mördad (Han berättar detta i boken). Och han tycker inte om påhittade berättelser. Han föredrar sanningen. Därför skriver han om när grannens hund blir mördad.

Verkligen en bok man inte kan slita sig ifrån. Den är verkligen speciell, intressant och "lättläst" trots att den är på engelska (Vet inte om den finns på svenska). Den känns väldigt personlig att läsa. Jag har inte läst så mycket ännu, bara till sidan 38.

Citat:
" 'And why were you holding the dog?' the policeman asked. That was a difficult question. It was something i wanted to do. I like dogs. It made me sad to see that the dog was dead. I like policemen, too, and i wanted to answer the question properly, but the policeman did not give me enough time to work out the correct answer."


"Chapters in books are usually given the cardinal numbers 1, 2, 3, 4, 5, 6 and so on. But i have decided to give my chapters prime numbers 2, 3, 5, 7, 11, 13 and so on because i like prime numbers."


"I find people confusing. This is for two main reasons. The first main reason is that people do a lot of talking without using any words. Siobahn says that if you raise one eyebrow it can mean a lots of things."


"This is another reason why i don't like proper novels, because they are lies about things witch didn´t happen and they make me feel shaky and scared. And this is why everything i have written here is true."

Header?

Kategori:

Jag vet att den kanske är lite "enkeltråkig" men hade den inte varit fin att ha som header?

Jag tycker så mkt om den bilden nämligen! Det är ju jag som tagit den ;)

Titta =)

Kategori:

Stallet igen.

Kategori:

När mamma kom hem tog jag bilen och körde ut till Graneborg för att rida Hörre. Det var ingen hemma när jag kom så jag hämtade Hörre i min ensamhet och njöt lite av det fina vädret. Jag gjorde i ordning honom och då kom Kristian hem och snackade lite. Sen red jag ut på stubben. Och jag skojar inte när jag säger att Hörre var piggelin! Han var fulladdad med energi så när jag tappert försökt "skritta" fram galopptränade jag lite, och det gick väldigt bra. Han släppte ganska tidigt redan, han körde på helt kravlöst, på ett bra sätt såklart. =)

Nu är Malin här och vi bakar blåbärskaka, och den ser riktigt smaskig ut ska jag säga er. HIHIHIHI!

Sandvången.

Kategori:

Gårdagen var lång, därav inget skrivande i bloggen. Hade min första praktikdag på sandvången igår, det blev en lång härlig dag i stallet som jag avslutade med att rida Dimma! Tina vill att jag tölttränar henne eftersom hon anser att hon "tappat stinget" nu efter en sommar med mycket yngre och oerfarna ryttare. Efter ridturen kan jag säga att hon behöver tränas mer på att inte få som hon själv vill än på tölten. Vid x antal tillfällen tvärstannade hon och slängde sig tillbaka och började springa mot stallet igen. Så Det ska vi nog se till och få bukt med!

Idag när jag kom till sandvången skulle jag ha lektion för en kille. Han hade aldrig ridit förut. Vilket jag älskade :D Haha, jag gillar när dom är sådär gröna och formbara ;) Jag följde med honom ut i hagen och hämtade Heba. Och han var minsann inte dum. Det tog inte lång tid innan han hade räknat ut hur grimman skulle sitta, och det blev rätt! Efter att ha sett MÅNGA varianter på att sätta på en grimma blev jag oerhört imponerad! Vi började i ridhuset eftersom det var säkrast, ridbanan har ju inte staket runt hela. När han skulle hoppa upp blev han helt "o.O" och tyckte det var en hel vetenskap att hoppa upp xD Ja, tänkte jag. Man kan inte vara bra på allt. Så  jag sa att han kunde böja benet så kunde jag slänga upp honom, och han bara "Eehhh" Jag försäkrade om att jag var starkare än jag ser ut att vara, hihi. Och upp kom han!
Jag började då förklara att man måste vara mjuk och följsam i handen eftersom en hästmun är så känslig, plus att om hästen känner sig bekväm infaller det oftast naturligt att hästen känner sig avslappnad och bekväm, och det är då man får äkta vara. Enligt mig (a) Rätta mig om jag har fel. Jag hade först honom i lina på volt, inga problem. Sen fick han skritta runt själv och känna sig för. När vi kände oss redo gick vi ut på banan. Där gjorde jag en sån där "orm" eller vad nu folk runtom i landet kallar det för. När man lägger en "gång" mha. bommar på marken som man ska gå mellan utan att hästen trampar utanför. Hade först snälla svängar och bred gång. Det var precis han klarade det. Då förklarade jag hur man kan hjälpa hästen genom att hålla om med benen och kontrollera lite mer än bara framdelen. Då klarade han det gallant även när det blev smalare.
Sen skulle han prova trava så jag tog honom i lina, men då höll han på att skumpa av trots jag försökte hjälpa till att räkna i lättridningen xD Nä, det får vi ta längre fram. Så han fick tölta istället. Och det gick däremot riktigt bra. Dock blev han lite stel o kröp ihop, så vi gjorde lite avslappningsövningar i slutet. Jag är riktigt imponerad av denna människa!

Sen skulle jag ta bussen hem. Men jag visste inte när de gick så jag cyklade hem istället. Och det ångrar jag bittert -.-'  En halft punkterad cykel utan växlar som var helt överpackad med ridgrejer. GAH. Jag dog. Det kan ha sett ganska roligt ut när det kom en tjej i ridkläder och lila/rosa prickiga stövlar som cyklade för kung och fosterland. Mina ben är Betty Spagetti nu. Men fy vad jag var duktig. Nu belönar jag mig med chips och coca cola. Jag är så nyttig alltid <3

Just nu väntar jag bara på mamma som ska komma hem med bilen så jag kan köra till stallet(Graneborg) och rida favoritHörre! :D